標題: 200萬遊行者 暫時取得的回報 [打印本頁]

作者: 浪裏白條     時間: 2019-6-24 18:38

1.首先,6月9號遊行之前,田北俊已經表示猶豫是否支持特首。6月12日之後,他表示應該成立獨立調查委員會。
2. 梁君彥提議 暫停國歌法。
3. 政府曲線擱置明日大嶼計劃。
4. 警務處長/特首 縮小 612事件的“暴動”涵義。
5. 李慧琼日前表示,
--暫緩修例這個說法不對焦,
---【意思是】撤回修例不會影響管治威信,
---政府須要更積極主動回應示威者訴求
---如果政府撤回逃犯條例修訂,建制派會理解。
6. 鍾國彬 原則上支持 成立獨立調查委員會。
======
我的評論:
接下來,親政府網友應該思考咋樣發言,以及 提出方案,讓民建聯怎麼樣挽回民心。
作者: 香港人1號     時間: 2019-6-24 18:47

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 18:38 發表
1.首先,6月9號遊行之前,田北俊已經表示猶豫是否支持特首。6月12日之後,他表示應該成立獨立調查委員會。
5. 李慧琼日前表示,
---政府須要更積極主動回應示威者 ...
一切等G20完左再算,可能呀爺到時有說話要講。同埋反正而家都冇乜回應,啲學生就亂咁阻住人,草多陣大家對學生嘅民怨,到時出黎講野會更有力。
作者: 浪裏白條     時間: 2019-6-24 18:55

引用:
原帖由 香港人1號 於 2019-6-24 06:47 PM 發表
一切等G20完左再算,可能呀爺到時有說話要講。同埋反正而家都冇乜回應,啲學生就亂咁阻住人,草多陣大家對學生嘅民怨,到時出黎講野會更有力。 ...
本帖子希望:親政府網友咋樣解釋之前極力支持送中修訂草案。
再者,特首+鄭若驊+ 李家超 都道歉了,網友應該步後塵。
作者: tkgb1981     時間: 2019-6-24 19:00

最後
香港输曬
明日大嶼無左
地產繼續霸權
香港將會在無熱血的警務人員
香港治安將會一瀉千里
多謝200萬遊行者
香港人可以與殺人犯同行在同一街道上
作者: 浪裏白條     時間: 2019-6-24 19:03

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-6-24 07:00 PM 發表 最後香港输曬。明日大嶼無左。地產繼續霸權。香港將會在無熱血的警務人員。香港治安將會一瀉千里。多謝200萬遊行者。香港人可以與殺人犯同行在同一街道上 ...
特首+鄭若驊+ 李家超 都道歉了,同不同意。
作者: 武若依     時間: 2019-6-24 19:20

回報就係樓價升升升
作者: 傻仔三十     時間: 2019-6-24 19:34

十一月咪知
作者: 商界長長主題     時間: 2019-6-24 19:40

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 06:38 PM 發表
5. 李慧琼日前表示,
無法挽回,民建聯,自由黨將會一敗涂地,自由黨被田北俊搞到可能滅黨👎👎👎田大少次次倒米👎👎👎
作者: li168     時間: 2019-6-24 20:34

香港成為暴徒之都多得呢D學生
作者: 0800     時間: 2019-6-24 20:44

樓主可否幫忙逐一列出下列的黨派:

1. 支持遊行集會黨派

2. 反對遊行集會黨派
作者: kim_12346     時間: 2019-6-24 20:47

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 07:03 PM 發表

他們道歉不代表網民要同意你的觀點
你又試圖略過討論
橫蠻霸道地引導網民得出你想要的結果
作者: sos2288     時間: 2019-6-24 20:59

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 06:38 PM 發表
5. 李慧琼日前表示,
民陣已經列入健力士作大200萬世界紀錄,下次民陣會再破一億人作大紀錄,恭喜恭喜
作者: LUNDO     時間: 2019-6-24 21:00

引用:
5. 李慧琼日前表示,
回歸以來,香港司法制度完全保護唔到香港人。依家廢青小學雞嘅魔性爆發咗,弱鷄政府已經壓唔住。樓市、經濟一定冇運行,今日出嚟搞事嘅廢青們他朝必定自嚐苦果!
作者: 寒冬花花主席     時間: 2019-6-24 21:03

你收咗地慘商幾多錢?
作者: 漆哥     時間: 2019-6-24 21:05

樓主有意無意又放明日大嶼
背後金主如果係地產及鄉下佬
樓主死全家!
作者: 南光坊天     時間: 2019-6-24 21:13

200萬人?小心填海區呀!
作者: 韓風自信的樹根     時間: 2019-6-24 21:17

出岾員工繼續出帖
作者: krolik     時間: 2019-6-24 21:30

取得的回報:
1.成功爭取陳同佳過兩三個月重獲自由
2.成功爭取涂狗申出咗啖比人派綠帽嘅烏氣
作者: KC15     時間: 2019-6-24 21:36

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-6-24 07:40 PM 發表

無法挽回,民建聯,自由黨將會一敗涂地,自由黨被田北俊搞到可能滅黨👎👎👎田大少次次倒米👎👎👎
田二少呀
作者: siuboka     時間: 2019-6-24 21:37

二百萬人?DLLM你唔好話有二千萬人!
作者: Chris.yukman     時間: 2019-6-24 21:44

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-6-24 07:00 PM 發表
最後
香港输曬
明日大嶼無左
地產繼續霸權
香港治安將會一瀉千里
多謝200萬遊行者
香港人可以與殺人犯同行在同一街道上 ...
你唔好講中要害啦,殺人犯獲得自由,全靠那「二百萬」幫兇.
無綫電視應該等個兇手放監嗰日,邀請佢搞個記者招待會,多謝大家
作者: 0800     時間: 2019-6-24 21:46

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-6-24 09:44 PM 發表

你唔好講中要害啦,殺人犯獲得自由,全靠那「二百萬」幫兇.
無綫電視應該等個兇手放監嗰日,邀請佢搞個記者招待會,多謝大家
平果犯民代言人,出左嚟大把野撈
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-6-24 21:48

捷克25萬人上街
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=501626218&ptid=28311908&page=1

香討・香港 No.1
全新香討App:
http://www.networld.hk/apps/discuss
作者: 果個變態的獅子     時間: 2019-6-24 21:51

如果有收錢去遊行示威暴動嘅人不得好死 必遭報應 事情就係咁簡單
作者: jianxun     時間: 2019-6-24 21:53

以后谁敢做特首
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:09

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 07:03 PM 發表

唔同意,呢次政府輸嘅唔係立法。亦唔係輸俾任何一個政黨。
明顯係輸咗俾連共產黨係咩都唔知嘅年青人手上。
亦間接放生咗陳同佳。
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 22:16

應該係20至40萬之間!
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:18

閣下對罪犯相當有興趣。
在閣下係另一帖鼓吹人去吹捧河童為領頭羊就知。
河童何德何能做領頭羊?
河童因咩事入獄?
犯咗法喎!領頭羊?
掟磚都可以係閣下口中講成公義。呢點我極之佩服。
作者: 亞洲鐵貓     時間: 2019-6-24 22:19

祖國永遠得勝而人心早已歸向中國共產黨,等習大在G20收拾好狗侵,才慢慢招呼香港班漢奸英美走狗 !
作者: 0800     時間: 2019-6-24 22:22

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:18 PM 發表
閣下對罪犯相當有興趣。
在閣下係另一帖鼓吹人去吹捧河童為領頭羊就知。
河童何德何能做領頭羊?
河童因咩事入獄?
犯咗法喎!領頭羊?
掟磚都可以係閣下口中講成公義。呢點我極之佩服。 ...
佢根本就係搞到天下大亂嗰派人
搞衰香港,就係佢地接收到的order
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:29

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:16 PM 發表
應該係20至40萬之間!
成班保皇支持者喺度圍威喂,真心討論去連登解釋啦。
作者: Felizmorra     時間: 2019-6-24 22:29

點解建制派唔聽下青年人聲音
個市場明明好大
年青人咁易呃
講兩句應該就會投你
D 中佬咁精明
點會投你建制派
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 22:30

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:29 PM 發表

你有權信我亦有權唔信, 咁至民主嘛!
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:32

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:30 PM 發表

你有權信我亦有權唔信, 咁至民主嘛!
當然,你話616得200人都有你嘅自由,不過會比人笑咋嘛。
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 22:33

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:32 PM 發表

當然,你話616得200人都有你嘅自由,不過會比人笑咋嘛。
同樣你哋嘅200萬人亦都畀人笑啫!
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:35

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:29 PM 發表

連登啱你多啲
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:37

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:33 PM 發表

同樣你哋嘅200萬人亦都畀人笑啫!
首先,我唔係民陣嘅人,亦唔係泛民支持者,200萬+1個數字同我冇乜關係。

不過個人認為民陣吹大數字程度唔夠毅進制吹細數字離譜。
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:38

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:35 PM 發表

連登啱你多啲
的確連登冇香討咁一言堂。
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:38

引用:
原帖由 0800 於 2019-6-24 10:22 PM 發表

佢根本就係搞到天下大亂嗰派人
搞衰香港,就係佢地接收到的order
我真心唔覺佢係收錢嗰種人。
只係對事件偏執。
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 22:39

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:37 PM 發表

首先,我唔係民陣嘅人,亦唔係泛民支持者,200萬+1個數字同我冇乜關係。

一平方米企30個人,你話你唔離譜 ?民陣直情當所有人係傻嘅!
作者: 0800     時間: 2019-6-24 22:40

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:37 PM 發表

人數唔係問題,投票時自會出答案。
佢地現在好擾民,想搞政府,林鄭,可以去特首辦。。。做乜要咁阻街阻民生
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:43

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:38 PM 發表

的確連登冇香討咁一言堂。
呢度點一言堂?
事件有正有反,你講嘅就係真理?
人哋講就唔得?(你估呢度係城市論壇?)
當你見到警方執法,閣下可以睇唔到有人掟磚?
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:44

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:39 PM 發表

一平方米企30個人,你話你唔離譜 ?民陣直情當所有人係傻嘅!
遊行呀,個個靜止企係度?
616當日行咗咁多個鐘你唔講?
自己睇下「有圖有真相」
https://www.nytimes.com/interactive/2019/06/20/world/asia/hong-kong-protest-size.html
作者: chinaup     時間: 2019-6-24 22:45

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 06:55 PM 發表
本帖子希望:親政府網友咋樣解釋之前極力支持送中修訂草案。
再者,特首+鄭若驊+ 李家超 都道歉了,網友應該步後塵。
人地無文化又收咗錢點會理性討論
人地一出世就被洗腦,點會有思考能力,就算有都唔敢講真話,容乜易比人送中
作者: 床上強勁的膠袋     時間: 2019-6-24 22:45

https://youtu.be/zffGd8RQhTA
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:46

引用:
原帖由 0800 於 2019-6-24 10:40 PM 發表

人數唔係問題,投票時自會出答案。
佢地現在好擾民,想搞政府,林鄭,可以去特首辦。。。做乜要咁阻街阻民生
我唔係好支持而家嘅行動,不過可以理解。
林鄭完全無回應任何訴求,連成立「獨立調查委員會」都唔肯。如果警方冇做錯,怕咩人查?
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 22:47

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:44 PM 發表

遊行呀,個個靜止企係度?
616當日行咗咁多個鐘你唔講?
自己睇下「有圖有真相」
https://www.nytimes.com/interactive/2019/06/20/world/asia/hong-kong-protest-size.html ...
已經計曬 銅鑼灣至 政府總部 嘅總面積 ,龍頭到政府總部加 銅鑼灣未出發嘅人群 總面積, 可以計算到總人數相差不會太遠, 結果應該係 20至40萬之間, 非常科學, 同民陣聲稱嘅200萬 相差非常之遠, 信嗰個都 應該係傻嘅!
作者: Tpang     時間: 2019-6-24 22:47

引用:
5. 李慧琼日前表示,
你比賊用刀韓住條頸或用鎗指住個頭, 不如你提議可以點做?
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:48

今次無可否認建制係呢次選舉會受到考驗。
會失去一班年青人嘅票。
但票落係泛民手係唔係好事?
大家心中有數。
如果香港注定死係泛民手都無可奈何。
作者: 0800     時間: 2019-6-24 22:49

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:46 PM 發表

我唔係好支持而家嘅行動,不過可以理解。
林鄭完全無回應任何訴求,連成立「獨立調查委員會」都唔肯。如果警方冇做錯,怕咩人查?
要查就要查埋有無做反,及外力干預,
我覺得,當初如無示威者(某些帶頭),封路丟磚,警察都不會用返強硬手段對應佢地
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:50

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:43 PM 發表

呢度點一言堂?
事件有正有反,你講嘅就係真理?
人哋講就唔得?(你估呢度係城市論壇?)
當你見到警方執法,閣下可以睇唔到有人掟磚?
我係真心有興趣討論先會喺度,不過問題係呢度對唔同意見嘅人大部份只會攻擊咗先。
我冇話我講嘅係真理,不過呢度有好多人盲撐中共/港共政權係事實。
有人掟磚可以依法處理,唔係無視速犬亂咁打人。
作者: 清晨可愛的天才     時間: 2019-6-24 22:50

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:48 PM 發表
會失去一班年青人嘅票。
大家心中有數。
如果香港注定死係泛民手都無可奈何。 ...
今屆俾犯民玩下囉,睇下搞出啲咩

個個上晒腦都話要踼走保皇黨
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:52

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:47 PM 發表

已經計曬 銅鑼灣至 政府總部 嘅總面積 ,龍頭到政府總部加 銅鑼灣未出發嘅人群 總面積, 可以計算到總人數相差不會太遠, 結果應該係 20至40萬之間, 非常科學, 同民陣聲稱嘅200萬 相差非常之遠, 信嗰個都 應該係傻嘅! ...
算吧啦,我唔想爭論人數問題,連毅進制都話34萬,你竟然好意思話20-40萬?
作者: 胃胃愛涼涼     時間: 2019-6-24 22:53

反對黨座大,再原地踏步20年,黑錢繼續流入,樓股繼續 gogogo
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:54

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:48 PM 發表
會失去一班年青人嘅票。
大家心中有數。
如果香港注定死係泛民手都無可奈何。 ...
泛民根本冇可能執政,好處只係垃圾會唔會淨係做橡皮圖章。
作者: Takashiamano     時間: 2019-6-24 22:54

一千萬人呀
作者: 啱啱好     時間: 2019-6-24 22:54

真係有200萬咁多?
人地捷克25萬人上街,點睇都多過香港嘅200萬𡃓
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 22:54

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:52 PM 發表

算吧啦,我唔想爭論人數問題,連毅進制都話34萬,你竟然好意思話20-40萬?
我唔係想拗,我只侈想 搵出真相, 200萬實在太離譜! 係大話精先至會咁講! 爭取民主點解要成日講大話!
作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:56

引用:
原帖由 0800 於 2019-6-24 10:49 PM 發表

要查就要查埋有無做反,及外力干預,
我覺得,當初如無示威者(某些帶頭),封路丟磚,警察都不會用返強硬手段對應佢地
同意,全部查清楚。
示威者掟磚可以拉可以起訴,唔係警察打人嘅藉口。
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 22:58

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:50 PM 發表

我係真心有興趣討論先會喺度,不過問題係呢度對唔同意見嘅人大部份只會攻擊咗先。
我冇話我講嘅係真理,不過呢度有好多人盲撐中共/港共政權係事實。
有人掟磚可以依法處理,唔係無視速犬亂咁打人。 ...
呢啲咪叫矛盾囉!
你叫人去連登討論自己就留係香討。
我唔否認有人盲撑。(反中同反港都有。)
但你有無留意有幾多係洋蔥帖同豬頭帖?
點解有咁嘅分別。自己諗吓啦。
至於立場嘅嘢好難話啱唔啱。

作者: caledis     時間: 2019-6-24 22:59

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:54 PM 發表

我唔係想拗,我只侈想 搵出真相, 200萬實在太離譜! 係大話精先至會咁講! 爭取民主點解要成日講大話!
過百萬應該肯定有,當日港鐵飛站搞到勁多人係炮台山開始,仲有銅鑼灣/灣仔中途加入嘅。
我條link啲圖都睇到唔係淨係原本路線好多人啦。
作者: 狗唔搭巴

作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:00

引用:
原帖由 啱啱好 於 2019-6-24 10:54 PM 發表
真係有200萬咁多?
人地捷克25萬人上街,點睇都多過香港嘅200萬𡃓
人地個個企定定,香港行咗6-7個鐘。
作者: ATA6038     時間: 2019-6-24 23:03

樓價升升升
作者: 0800     時間: 2019-6-24 23:04

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:56 PM 發表

同意,全部查清楚。
示威者掟磚可以拉可以起訴,唔係警察打人嘅藉口。
暴徒在幾萬人之中,當時差人佔少數,已經群情洶湧,根本衝唔到去拉人,而且有差人都比人打到爆晒缸,假設你係差人上級,當時你會點指示下屬,唔鎮示威人士下來,有咩方法管制到現場情況

假使當時沒射催淚彈,膠子彈,恐怕一發不可收拾吧?
作者: mart1212     時間: 2019-6-24 23:04

人數我唔覺得可以拗,但的確係好多人。
呢啲亦係事實。
我亦係其他帖回應過呢樣嘢。
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:06

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:59 PM 發表

過百萬應該肯定有,當日港鐵飛站搞到勁多人係炮台山開始,仲有銅鑼灣/灣仔中途加入嘅。
我條link啲圖都睇到唔係淨係原本路線好多人啦。
過百萬都要一平方米塞15人入去, 有可能嗎? 有常理都知係錯㗎啦! 雷鼎鳴教授 科學化推算都係40萬左右 ,只有多不會少!
作者: o12345o     時間: 2019-6-24 23:07

引用:
5. 李慧琼日前表示,
如目的係打朽政府,反對派今次的確係壓倒政府。

問題只係所謂既”回報”,只係反對派既”回報”,反之對香港整體極不利。

你地有聽/睇/讀過有政府唔掂時人民會好掂?!都係果句,你追你理想,我幫你買單,仲要比人吊係港豬,真惡!

PS 反對派既”回報”係夾市民+暴力而來,唔知點解仲咁𠃊巴閉🙈

作者: 狗唔搭巴

作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:08

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 11:06 PM 發表

過百萬都要一平方米塞15人入去, 有可能嗎? 有常理都知係錯㗎啦! 雷鼎鳴教授 科學化推算都係40萬左右 ,只有多不會少!
雷鼎鳴?
唔係呀話,個條戇鳩仔都信?
都話唔係企定定,點解你咁萌塞。
作者: H叔     時間: 2019-6-24 23:09

引用:
5. 李慧琼日前表示,
我唔親政府,我反黃啫。我意見就係暴徒繼續示威,玩到林鄭落台先好收手,停就正契弟。暴動小朋友攰就叫媽媽過黎喂奶,飲飽繼續抗爭
作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:09

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-6-24 11:07 PM 發表

[可以理解]呢幾個字好唔公正,係對就對,係錯就錯!!!
香港而家好多人因為行過出黎,就要被迫(因為落唔到台)口不對心講[可以理解]!!!!!
世事唔係非黑即白,唔支持唔代表反對。
作者: H叔     時間: 2019-6-24 23:12

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:54 PM 發表

同佢地最常叫既口號一樣,可恥
作者: hollowman     時間: 2019-6-24 23:13

引用:

根據禽畜向警察掉磚挑釁 都話自己好和平 好理性的思維 我只聽到啲公僕出嚟講兩句嘢 無咩特別
作者: leetinsee     時間: 2019-6-24 23:14

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-6-24 07:00 PM 發表
最後
香港输曬
明日大嶼無左
地產繼續霸權
香港治安將會一瀉千里
多謝200萬遊行者
香港人可以與殺人犯同行在同一街道上 ...
正確👍
作者: JOEYU     時間: 2019-6-24 23:15

改標題啦,邊有2百萬人阿,用下腦啦,成日都講2百萬人,個度最多咪30萬左右
作者: 犯民愛籌款     時間: 2019-6-24 23:16

罪犯全聚香港、冇左明日大嶼、香港樓價飆升!多謝黃屎廢青!
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:16

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 11:08 PM 發表

雷鼎鳴?
唔係呀話,個條戇鳩仔都信?
都話唔係企定定,點解你咁萌塞。
都話計龍頭龍尾計曬所有面積無論你移動唔移動都係喺入面嘅數㗎啦, 人哋都係有理有據,唔係隨便噏㗎!反而你哋就隨便噏, 完全冇理據支持!
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:17

引用:
原帖由 H叔 於 2019-6-24 11:12 PM 發表

講極佢都唔明!唔知係咋唔明定真唔明?
作者: jandm     時間: 2019-6-24 23:18

引用:
5. 李慧琼日前表示,
民建聯唔駛挽回民心,因為對家太難頂,我唯有投票俾建制。

正如痴瘋講:我地嘅選擇唔多!
作者: 雷霆曙光     時間: 2019-6-24 23:18

個個捐款箱都滿滿的…多謝,飯民又可以袋袋平安
作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:18

引用:
原帖由 JOEYU 於 2019-6-24 11:15 PM 發表
改標題啦,邊有2百萬人阿,用下腦啦,成日都講2百萬人,個度最多咪30萬左右
毅進制都話34萬,你不如話200人。
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:19

引用:
原帖由 H叔 於 2019-6-24 11:12 PM 發表

佢哋真係笑死人!
作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:21

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 11:16 PM 發表

都話計龍頭龍尾計曬所有面積無論你移動唔移動都係喺入面嘅數㗎啦, 人哋都係有理有據,唔係隨便噏㗎!反而你哋就隨便噏, 完全冇理據支持!
算啦,我冇興趣再辯論呢個問題。你鍾意話616得200人都係你嘅自由。

至於雷鼎鳴,佢69已經俾人笑到面黃,咩咩科學計算,運輸署話條路最少16米,佢話4線得10米。
作者: JOEYU     時間: 2019-6-24 23:21

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 11:18 PM 發表

毅進制都話34萬,你不如話200人。
2百人我就唔會講,2百萬咁誇張竟然有人會信,唔接受現實
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:23

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 11:21 PM 發表

算啦,我冇興趣再辯論呢個問題。你鍾意話616得200人都係你嘅自由。

至於雷鼎鳴,佢69已經俾人笑到面黃,咩咩科學計算,運輸署話條路最少16米,佢話4線得10米。 ...
你人疊人,仲要疊五重就有200萬! 笑到人標眼淚!
作者: kwk888     時間: 2019-6-24 23:24

1 特區政府立即解散 由反中亂港反對派執政
2 由犯民推薦一名頭目做香港國國王
3 由金鐘暴徒負責香港國治安
作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:24

引用:
原帖由 JOEYU 於 2019-6-24 11:21 PM 發表

2百人我就唔會講,2百萬咁誇張竟然有人會信,唔接受現實
200萬係好似吹大咗,不過20-40萬就低估得好緊要。
應該係120-150萬左右。
作者: 巴巴先生     時間: 2019-6-24 23:25

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2019-6-24 11:16 PM 發表
罪犯全聚香港、冇左明日大嶼、香港樓價飆升!多謝黃屎廢青!
樓價升,咪多人反政府囉,反對派最開心.....
作者: H叔     時間: 2019-6-24 23:25

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 11:17 PM 發表

講極佢都唔明!唔知係咋唔明定真唔明?
應該係真唔明,你見隻隻暴徒比人捉到上堂唔係低能、白痴、自閉就腦癌,佢話明我反而嚇親
作者: kwk888     時間: 2019-6-24 23:25

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 11:23 PM 發表

你人疊人,仲要疊五重就有200萬! 笑到人標眼淚!
通常除10係真確d
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:26

引用:
原帖由 H叔 於 2019-6-24 11:25 PM 發表

應該係真唔明,你見隻隻暴徒比人捉到上堂唔係低能、白痴、自閉就腦癌,佢話明我反而嚇親
我都覺得係,盲仅奇形怪狀騎呢古怪 不正常人類 係基本標準!
作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:27

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-6-24 11:25 PM 發表

樓價升我支持呀,最憎689。
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:27

引用:
原帖由 kwk888 於 2019-6-24 11:25 PM 發表

通常除10係真確d
仲死撐嗰下,真係笑到人標眼淚唔停!
作者: 明日冰凍的碼頭     時間: 2019-6-24 23:28

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:50 PM 發表

有人掟磚可以依法處理,唔係無視速犬亂咁打人。 ...
你有無迷信民主?
警察唔系人?要企系度比人打?
佢地好多都系岩岩受訓完無幾耐。都系大學生。你地班中學生就系咁叫黑警,狗。人地無脾氣架?受訓半年就可以比你地打?
點解唔去遊行唔比自由行黎香港?點解唔遊行叫起樓?
作者: SkyBlue2046     時間: 2019-6-24 23:29

引用:
原帖由 H叔 於 2019-6-24 11:25 PM 發表

最慘畀啲傻仔連累埋我哋呢D無辜正常嘅香港人,真係無奈!
作者: caledis     時間: 2019-6-24 23:32

引用:
原帖由 明日冰凍的碼頭 於 2019-6-24 11:28 PM 發表

你有無迷信民主?
警察唔系人?要企系度比人打?
佢地好多都系岩岩受訓完無幾耐。都系大學生。你地班中學生就系咁叫黑警,狗。人地無脾氣架?受訓半年就可以比你地打?
點解唔去遊行唔比自由行黎香港?點解唔遊行叫起樓? ...
咩叫迷信民主?
民主係咪比獨裁好?我認為係
絕對民主係咪最好?我認為唔係。
警察亂咁打人咪要收應有懲罰囉。有脾氣,俾人屌,唔係濫用私刑嘅藉口。
作者: 明日冰凍的碼頭     時間: 2019-6-24 23:32

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-6-24 11:25 PM 發表

朱西滴啊?不遷不拆,起條毛?
作者: 明日冰凍的碼頭     時間: 2019-6-24 23:35

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 11:32 PM 發表

咩叫迷信民主?
民主係咪比獨裁好?我認為係
絕對民主係咪最好?我認為唔係。
警察亂咁打人咪要收應有懲罰囉。有脾氣,俾人屌,唔係濫用私刑嘅藉口。 ...
即系你地民主大曬囖
作者: H叔     時間: 2019-6-24 23:35

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 11:29 PM 發表

最慘畀啲傻仔連累埋我哋呢D無辜正常嘅香港人,真係無奈!
無計而家係鬥惡既年代,我仲無辜,我三字頭個樣又生得後生,成日比人以為我係嗰班垃圾一分子。得閒都比客問下有無遊行,有時真係好難答