標題: 今日茶記食早餐隔離兩個師奶之感言 [打印本頁]

作者: 光輝歲月流流長     時間: 2019-6-23 12:23

以下為貌似大約50-55歲師奶的真實對話,只寫重點
1. 今日無遊行? 七一先遊呀麻
2. 支持佢遊行表達,但唔好搞到普通人啦
3. 淨係佢地覺得係真既先係真,其他真既都唔係真,洗腦好成功
4. 我好中立,但佢地搞到我好反感

務實理性政治冷感,代表沉默的大多數真正香港人的感覺
作者: kelvintee1     時間: 2019-6-23 13:07

引用:
原帖由 光輝歲月流流長 於 2019-6-23 12:23 PM 發表
3. 淨係佢地覺得係真既先係真,其他真既都唔係真,洗腦好成功

務實理性政治冷感,代表沉默的大多數真正香港人的感覺 ...
系我地呢沉默嘅,多數吾出聲,佢哋咪成日話有200萬人出來遊行
作者: 返工會暈     時間: 2019-6-23 13:11

引用:
原帖由 光輝歲月流流長 於 2019-6-23 12:23 PM 發表

兩個師奶應該係人地母親
即係而家黃青折墮嘅原兇
我要反父母

https://youtu.be/JNvRiXyEk-g
作者: 商界長長主題     時間: 2019-6-23 13:31

引用:

認同,佢地去仆街,未去仆囉,唔好阻我生活嘛,正一冚家鏟,👎👎👎
作者: cap07     時間: 2019-6-23 13:35

佔中時,每朝聽到响茶餐廳食早餐嘅人,個個一睇到晨早新聞嘅報導,冇邊個唔即刻炒蝦拆蟹
作者: ZH-BOY     時間: 2019-6-23 13:38

收皮啦人少就話冇人人多有話唔代表你
作者: 單吊二索男     時間: 2019-6-23 13:39

香港有五百萬,愛國鍵盤戰士。我知喎。

星期ㄧ至五。要開工。所以唔出門。
星期六。已經做到散哂。唔出門。
星期七。準備體力比下個禮拜。唔出門。

嗱嗱嗱。永安先c大減價。到塔咁早去排隊 。

愛國喎。
作者: sc2     時間: 2019-6-23 13:41

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-6-23 01:38 PM 發表
兩邊都咁講。不過泛民唔識數人頭。
作者: kp9447     時間: 2019-6-23 13:42

引用:

唔同人有唔同意見,好正常。你估人人想出來行,就是因為有咁仆街的淋病和建制派,加上仆街共產黨,使市民唔走出來都唔得。佢班仆街做到市民的訴求,市民咪唔洗再行出來。不過血債票償,這是肯定的。大家記得7月2号前登記做選民,見幾日特然好多建制街站,我估佢地都好很驚。
作者: 單吊二索男     時間: 2019-6-23 13:43

其實西環同民賤有無叫愛國鍵盤戰士收口呢。

上便已經擺明放棄奶媽。所有乜乜物物局長失哂踪。

反而D愛國鍵能戰士日日挑機。曲線過奶媽幾楝
作者: bdrom1     時間: 2019-6-23 13:44

引用:

請不要再自欺欺人了,最新民調顯示而家大部份市民都企係泛民個邊

作者: ZH-BOY     時間: 2019-6-23 13:49

引用:
原帖由 sc2 於 2019-6-23 01:41 PM 發表

可能泛民多錢個阿爺所以更多人呀
作者: leetinsee     時間: 2019-6-23 13:50

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-23 01:44 PM 發表

請不要再自欺欺人了,最新民調顯示而家大部份市民都企係泛民個邊
https://cdn.discuss.com.hk/t/9a11df/f/800x0/https://fs.mingpao.com/pns/20190622/s00006/d0882c0302dc75678d5613ae4c2037f2.jpg ...
又做假數,哈哈🤣
作者: bdrom1     時間: 2019-6-23 13:55

引用:
原帖由 leetinsee 於 2019-6-23 01:50 PM 發表

又做假數,哈哈🤣
一句話人做假數就可以否定哂人地成個民調,只問立場不問事實證據,
咁你地同你地口中講既暴徒有咩分別

作者: neverknow     時間: 2019-6-23 13:55

我好中立,但佢地搞到我好反感,7,1前我支持民主,7,1後我討厭所謂民主,
作者: neverknow     時間: 2019-6-23 13:58

拍片的後生仔真替佢父母傷心,
作者: new文     時間: 2019-6-23 14:00

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2019-6-23 01:07 PM 發表

系我地呢沉默嘅,多數吾出聲,佢哋咪成日話有200萬人出來遊行
當係有200萬,我識幾個出咗去遊行都嬲到震,被人騎劫成反中港獨份子,而家後悔中。
作者: 波濤笨拙的主席     時間: 2019-6-23 14:03

呢D先係市民,唔係民陣作果堆200萬人
作者: bdrom1     時間: 2019-6-23 14:04

引用:
原帖由 波濤笨拙的主席 於 2019-6-23 02:03 PM 發表
呢D先係市民,唔係民陣作果堆200萬人
你係咪又想話民調係老作?

作者: 籠中理性的馬     時間: 2019-6-23 14:05

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2019-6-23 01:39 PM 發表

愛國喎。 ...
吊,愛國都唔使日日示威的。
作者: 波濤笨拙的主席     時間: 2019-6-23 14:05

民調635名市民
作者: kglam98     時間: 2019-6-23 14:06

引用:

係囉,本來好地地,中共無啦啦搞搞個送中出來,真係搞到我地d普 通 市民
作者: 波濤笨拙的主席     時間: 2019-6-23 14:06

係老作
作者: bdrom1     時間: 2019-6-23 14:06

引用:
原帖由 波濤笨拙的主席 於 2019-6-23 02:05 PM 發表
民調635名市民
無統計學常識
你知唔知人地美國總統選舉民調都只係訪問千幾人左右(美國有三億幾人)
https://en.wikipedia.org/wiki/Na ... esidential_election

作者: 波濤笨拙的主席     時間: 2019-6-23 14:07

係無
作者: alades123456     時間: 2019-6-23 14:10

民調係真,泛民就唔會唔夠票次次出黎乞票啦。選舉結果先至係真。
作者: cgfighter     時間: 2019-6-23 14:10

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-23 01:55 PM 發表

一句話人做假數就可以否定哂人地成個民調,只問立場不問事實證據,
咁你地同你地口中講既暴徒有咩分別
其實投票咪得囉,拎咩數據出黎無公信力的,看投票結果最實際。記得投票,無論你支持或反對。
作者: bdrom1     時間: 2019-6-23 14:13

引用:
原帖由 alades123456 於 2019-6-23 02:10 PM 發表
民調係真,泛民就唔會唔夠票次次出黎乞票啦。選舉結果先至係真。
事實是每次選舉結果都同民調結果相差不遠
唔接受民調結果只會用錯策略令選舉結果更慘烈

作者: 遁地盒仔     時間: 2019-6-23 14:14

引用:
原帖由 返工會暈 於 2019-6-23 01:11 PM 發表

兩個師奶應該係人地母親
即係而家黃青折墮嘅原兇
我要反父母

呢條片真係痴撚線
作者: discuss.woddboy     時間: 2019-6-23 14:16

呢種聲音 就係真正香港人嘅聲音, 不過完全被滅聲
作者: 育馬者     時間: 2019-6-23 14:17

大致睇法一樣。
作者: asdqwe9394     時間: 2019-6-23 14:18

港燦鐘意跟潮流。無論對與錯都跟左先
作者: 返工會暈     時間: 2019-6-23 14:21

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2019-6-23 01:39 PM 發表

愛國喎。 ...
講得好支持
第一個要屌嘅就係d仆街父母
快屌
作者: qk4yy     時間: 2019-6-23 14:21

告士打道若全封,紅隧過海好暢通
作者: sscyhk     時間: 2019-6-23 14:22

現實係,總之你唔同我講同一樣說話就係錯la.吊
作者: 大測量師炳文     時間: 2019-6-23 14:26

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-6-23 01:38 PM 發表
這種言語暴力,正是他們的修養,他們的文化!
作者: daimonster     時間: 2019-6-23 14:27

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-23 01:44 PM 發表

https://cdn.discuss.com.hk/t/9a11df/f/800x0/https://fs.mingpao.com/pns/20190622/s00006/d0882c0302dc75678d5613ae4c2037f2.jpg ...
做過呢D問卷嘅都知, 你一答支持修例已經Fault左你”多謝你嘅參與”, 吾入受訪者之列, 比曬D題目flow我就信....

Figure won’t lie, but liar can figure.
作者: 瀕危物種     時間: 2019-6-23 14:32

阻住你就唔支持,唔阻住你就係正確。
作者: 借蝦敬柒     時間: 2019-6-23 14:34

引用:
原帖由 neverknow 於 2019-6-23 01:58 PM 發表
拍片的後生仔真替佢父母傷心,
人地係未來青年領袖,要腥港好「反父母」行動亦事在必行,你冇膽參與就唔好話人

作者: bdrom1     時間: 2019-6-23 14:35

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-6-23 02:27 PM 發表

做過呢D問卷嘅都知, 你一答支持修例已經Fault左你”多謝你嘅參與”, 吾入受訪者之列, 比曬D題目flow我就信....

Figure won’t lie, but liar can figure.
證據?你話係就係?
仲有佢之前都有一直做開逃犯條例民調,之前既民意係無咁一邊倒

https://news.mingpao.com/pns/要聞/ ... -近半人反對-若有港人港審-逾半人支持

作者: estateman     時間: 2019-6-23 14:35

引用:
原帖由 sc2 於 2019-6-23 01:41 PM 發表

飯文政棍,毒媒、黃X
禍港三害
作者: KZ8120     時間: 2019-6-23 14:38

same feeling 
作者: qqnokia     時間: 2019-6-23 14:40

引用:
原帖由 kp9447 於 2019-6-23 01:42 PM 發表

唔同人有唔同意見,好正常。你估人人想出來行,就是因為有咁仆街的淋病和建制派,加上仆街共產黨,使市民唔走出來都唔得。佢班仆街做到市民的訴求,市民咪唔洗再行出來。不過血債票償,這是肯定的。大家記得7月2号前登記做選民,見幾日特然好多建制街站,我估佢地都好很驚。 ...
成日話政府仆街 共產黨仆街
共產黨搶曬你D家產定系殺咗你邊位親屬?
作者: 公司邊緣的天才     時間: 2019-6-23 14:53

引用:
原帖由 neverknow 於 2019-6-23 01:55 PM 發表
我好中立,但佢地搞到我好反感,7,1前我支持民主,7,1後我討厭所謂民主,
從來所謂民主, 都只不過是一個label, 根本就不能代表真正民主; 同埋以前所講嘅共產,與而家所講嘅中國特色社會主義, 已經完全不相同。
作者: 阿努阿圖瓦圖     時間: 2019-6-23 15:00

支持和平遊行、抗議同示威。大前題係唔好影響民生,霸路、圍堵,阻礙大眾日常生活,係好L自私嘅行為!
作者: 肥通     時間: 2019-6-23 15:00

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-6-23 02:40 PM 發表

好彩佢哋最憎共產黨!佢哋最多都係批鬥自己父母!起碼唔會捉啲商家佬出嚟共佢啲產同埋跪玻璃!
作者: 公司邊緣的天才     時間: 2019-6-23 15:01

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-23 02:04 PM 發表

https://cdn.discuss.com.hk/t/9a11df/f/800x0/https://fs.mingpao.com/pns/20190622/s00006/d0882c0302dc75678d5613ae4c2037f2.jpg
呢啲咁嘅 所謂民調都好信, 只可以欺騙一啲傻仔, 從來只係符合調查方向 嘅要求就接納,不合意見嘅就一早cut線取消, 所以最終所謂反對只不過係一個作數, 呢啲咁嘅民調嘅大話,真係屢見不鮮。
作者: 公司邊緣的天才     時間: 2019-6-23 15:05

引用:
原帖由 肥通 於 2019-6-23 03:00 PM 發表

好彩佢哋最憎共產黨!佢哋最多都係批鬥自己父母!起碼唔會捉啲商家佬出嚟共佢啲產同埋跪玻璃!
但係佢哋嘅思維全部都共產化呢
作者: jimmykiss     時間: 2019-6-23 15:06

中文大學調查結果,真係好公正
作者: jimmykiss     時間: 2019-6-23 15:08

635人 代表全港?
作者: kp9447     時間: 2019-6-23 15:12

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-6-23 02:40 PM 發表

我很看不起你這班無知無恥的土共,我唔會話你係仆街,因為你衰到貼地,理論上再仆唔倒街,慢慢在地上食草吧。
作者: LauLQ     時間: 2019-6-23 15:16

好簡單,公投無煩惱。
點解政府咁驚公投?心照啦
作者: 利記海鮮     時間: 2019-6-23 15:16

引用:

635名市民既民調,真係好有代表性呀
作者: 60后     時間: 2019-6-23 15:19

d愛國卒只能死剩巴口,勇武嗰d去哂城市論壇了,今日先比人趕走幾件,柒到一個點
作者: 最愛曼聯     時間: 2019-6-23 15:19

和平理性表達不同意見可以,但6.12真的和平嗎?最後難爲了警察!
作者: 60后     時間: 2019-6-23 15:21

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2019-6-23 03:01 PM 發表

呢啲咁嘅 所謂民調都好信, 只可以欺騙一啲傻仔, 從來只係符合調查方向 嘅要求就接納,不合意見嘅就一早cut線取消, 所以最終所謂反對只不過係一個作數, 呢啲咁嘅民調嘅大話,真係屢見不鮮。 ...
你d思維好似今日城市論壇比人趕走嗰條柒叔
作者: 孺子牛     時間: 2019-6-23 15:28

引用:

呢個世界,約有1半人係政治冷感,佢地只關心自己嘅事。搞到佢地,天皇老子都照鬧!
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-6-23 15:33

引用:

香港白白浪費了廿年!
重要性由全國GDP佔比的29%,变1%!
一國兩制完全失敗!

大話泛民被美國利用对投中國,原因就是要台灣保留在身邊!香港越pk, 美國越有利!

今的香港的所謂惡法,有那一條不是從泛民通過?
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-6-23 15:35

一條街竟然有200萬人!
作者: horse2014     時間: 2019-6-23 15:38

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-6-23 03:35 PM 發表
一條街竟然有200萬人!
你信唔信?D 专业新闻界就係信左!
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-6-23 15:38

有街方 診所醫生說,暴動當日有黑衣暴徒救醫,醫生說轉送急症室,暴徒馬上小醫生老母!
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-6-23 15:40

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-23 02:04 PM 發表

https://cdn.discuss.com.hk/t/9a11df/f/800x0/https://fs.mingpao.com/pns/20190622/s00006/d0882c0302dc75678d5613ae4c2037f2.jpg
有真過嗎?🤣🤣🤣
作者: zzaa2046     時間: 2019-6-23 15:44

引用:

愛國喎。 ...
一出去就比你D黃絲吊!點出呀!同你地勞氣咪嘥氣!隨時出手打人,傷咗點返工呀!共産黨背後又無團隊 支持我哋!打 官司都要錢啦!唔同你地有毒果有美國民主基金支持!
作者: 狗唔搭巴

作者: 肥通     時間: 2019-6-23 15:53

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2019-6-23 03:05 PM 發表

但係佢哋嘅思維全部都共產化呢
所以咪話好彩佢哋最憎共產黨囉!如果唔係就成個文革重演一次!
作者: dickwu2009     時間: 2019-6-23 15:55

引用:
原帖由 返工會暈 於 2019-6-23 01:11 PM 發表

兩個師奶應該係人地母親
即係而家黃青折墮嘅原兇
我要反父母

所以我相信有其子必有其父架。
作者: 33Chris     時間: 2019-6-23 15:56

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-6-23 02:27 PM 發表

冇錯, 數據其實係最容易manipulate 。可能第一條問題就係問你是否支持修例,只有反對支持修例嘅至會答到跟住嗰啲問題。但係最後佢show出嚟張圖就可以唔畀第一條問題你睇。 即係話圖表上面可能只係代表咗反對修例嘅意見。
作者: 無聊傻佬     時間: 2019-6-23 15:57

引用:
菊花界別代表你得唔得??要買定KY侍奉主人喇
作者: 無聊傻佬     時間: 2019-6-23 16:00

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2019-6-23 03:01 PM 發表

呢啲咁嘅 所謂民調都好信, 只可以欺騙一啲傻仔, 從來只係符合調查方向 嘅要求就接納,不合意見嘅就一早cut線取消, 所以最終所謂反對只不過係一個作數, 呢啲咁嘅民調嘅大話,真係屢見不鮮。 ...
民調???~~~我挑~~~~你在FB之類既媒體話質疑黃狗,好快就會比人恐嚇滅你聲,仲要搞埋你家人,咁你話普通平民百性敢唔敢出聲
作者: nelsoncph     時間: 2019-6-23 16:01

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2019-6-23 02:53 PM 發表

從來所謂民主, 都只不過是一個label, 根本就不能代表真正民主; 同埋以前所講嘅共產,與而家所講嘅中國特色社會主義, 已經完全不相同。
同感,早年有上大陸做嘢都會知道依家已經改變好多。最基本嘅交通,搭的士都唔同晒,以前講完價先上車,依家全部都睇表收。
作者: 大叔5935     時間: 2019-6-23 16:03

引用:
原帖由 leetinsee 於 2019-6-23 01:50 PM 發表

又做假數,哈哈🤣
從來唔信民調。
而且打嚟開聲講係毒果或日月神報做民調,我會即刻cut線 ,我屋企人都會係咁。咁你話民調可唔可信?
作者: ussob     時間: 2019-6-23 16:17

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2019-6-23 01:07 PM 發表

所以我同D黃屎朋友講,支持政府修例的有5百萬人! 係呀佢話反對2百萬咁支持咪5百萬囉!
作者: 2Ocean     時間: 2019-6-23 16:21

我就是沉默的人,fb whatsApp 從不出聲
作者: cwbguy     時間: 2019-6-23 16:27

引用:
原帖由 光輝歲月流流長 於 23-6-2019 12:23 PM 發表

所以革命青年要求褫奪呢d五、六十歲師奶港豬的投票權
作者: hollowman     時間: 2019-6-23 16:27

引用:

我諗係大部份人嘅心聲 我都反送中 不過更反對頭出嚟攪亂社會秩序 咁樣角力 遲啲不如由南亞人做特首
作者: cwbguy     時間: 2019-6-23 16:30

引用:
原帖由 單吊二索男 於 23-6-2019 01:43 PM 發表
其實西環同民賤有無叫愛國鍵盤戰士收口呢。

上便已經擺明放棄奶媽。所有乜乜物物局長失哂踪。

反而D愛國鍵能戰士日日挑機。曲線過奶媽幾楝
做低777,迎接689回歸
作者: UC-u120903     時間: 2019-6-23 16:32

引用:

沉默既佢地歸類鍵盤戰士, 5毛, 共狗
作者: Edison87     時間: 2019-6-23 16:33

引用:
原帖由 光輝歲月流流長 於 2019-6-23 12:23 發表

由頭到尾都唔知點解要郁差佬。差佬還拖,就是欺負示威者。示威者衝擊差佬,打差佬,趙佢魯無,全香港話是天經地義!?
如果和平示威,呢d 野根本發生唔到。

有人收錢搞亂,煽動;
咁樣,佢用鎗指住人,要人一齊行動嗎?
收錢「做野」唔會有一萬幾千人吓嘛?

有獨立思考唔應該被人煽動和老點去鳩衝!
作者: 光輝歲月流流長     時間: 2019-6-23 16:37

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-6-23 04:30 PM 發表

老實啦
做低777,咁邊個接任?
務實D答
我都認為林鄭做得差
但考慮後果,林鄭都要留任

梁振英其實唔少支持者,政策貼地果斷
隨口都講得出幾個惠民政策
梁振英唔續任其實係香港人的損失來
扣除政治立場乜都反既人外,港人對CY的評價認真唔錯的

林鄭有冇支持者?
我唔見有幾多
佢想做但做唔出樣
曾蔭權直頭連做都唔做
作者: 光輝歲月流流長     時間: 2019-6-23 16:42

引用:
原帖由 UC-u120903 於 2019-6-23 04:32 PM 發表

沉默既佢地歸類鍵盤戰士, 5毛, 共狗
遊行的人,扣除反共死忠外,大部份都係恐共,反對改變現狀
但無出來既人,一樣好多都只係反對改變現狀

既然無限期擱置,圍警總已失去理由,剩返小貓三四隻

真正香港人務實
中間及灰色地帶始終佔大部份
作者: 豆漿番士     時間: 2019-6-23 16:43

作文0分
作者: keithyiuchipan     時間: 2019-6-23 16:49

其實大家有不同意見是正常的, 現在大家缺乏的是包容, 為什麼這樣 ? 大家自己想一下誰在自己身邊提出非黑即白, 沒有中間的立場. 提出的人是什麼樣的人, 自己再想一下.一件事是否只有對/錯的兩極而沒有中間? 
作者: 2Ocean     時間: 2019-6-23 16:50

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-6-23 04:27 PM 發表

所以革命青年要求褫奪呢d五、六十歲師奶港豬的投票權
計劃巨體如何
作者: UC-u120903     時間: 2019-6-23 16:59

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-6-23 04:30 PM 發表

如果真係迎接左689回歸, 之後又會繼續.........
做低689,迎接貪曾回歸
做低貪曾,迎接老董回歸
冇限loop
作者: kenluk0206     時間: 2019-6-23 17:08

引用:
原帖由 kp9447 於 2019-6-23 01:42 PM 發表

唔同人有唔同意見,好正常。你估人人想出來行,就是因為有咁仆街的淋病和建制派,加上仆街共產黨,使市民唔走出來都唔得。佢班仆街做到市民的訴求,市民咪唔洗再行出來。不過血債票償,這是肯定的。大家記得7月2号前登記做選民,見幾日特然好多建制街站,我估佢地都好很驚。 ...
你班友成日幻想就當真,成日好似被人逼害甘,其實你生活得甘安穩你有無諗過搞甘多野爲乜啫,唔攰架咩?個個星期上街唔洗休息咩?
作者: qqnokia     時間: 2019-6-23 17:11

引用:
原帖由 kp9447 於 2019-6-23 03:12 PM 發表

我很看不起你這班無知無恥的土共,我唔會話你係仆街,因為你衰到貼地,理論上再仆唔倒街,慢慢在地上食草吧。
講無知,邊及得上你班白皮豬嘅走狗啊,
成鳩日無病呻吟,宜家嘅香港比美國更加民主
美國人試下圍警署睇下,美國差佬射到你班仆街變蜜蜂竇啊
反中就反中啦,扮乜能聖人
作者: kenluk0206     時間: 2019-6-23 17:12

商台個宣傳仲仆街,咩講香港人話,聽香港人話,又叫人7月2日前登記做選民,咩用選票將不代表你聲音既人拒諸議會門外,分化到好似唔選犯民就唔系香港人甘,喂大佬,我都係香港人喎!
作者: 學到老     時間: 2019-6-23 17:14

暴徒有打差人,我親眼見,好多人都見到
作者: gspqr     時間: 2019-6-23 17:20

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-23 03:56 PM 發表

冇錯, 數據其實係最容易manipulate 。可能第一條問題就係問你是否支持修例,只有反對支持修例嘅至會答到跟住嗰啲問題。但係最後佢show出嚟張圖就可以唔畀第一條問題你睇。 即係話圖表上面可能只係代表咗反對修例嘅意見。 ...
受訪者可能根本未仔細閱讀草案內容,訪問員更加没有向受訪者解釋.基本就係人云亦云.被暴徒出恐嚇完後,更加証明妨礙個人獨立思考,感性大於理性.

作者: 多拉肥夢     時間: 2019-6-23 17:20

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-6-23 03:38 PM 發表
有街方 診所醫生說,暴動當日有黑衣暴徒救醫,醫生說轉送急症室,暴徒馬上小醫生老母!
邊區?佢哋真係恐佈
作者: daimonster     時間: 2019-6-23 17:21

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-23 02:35 PM 發表

證據?你話係就係?
仲有佢之前都有一直做開逃犯條例民調,之前既民意係無咁一邊倒
https://fs.mingpao.com/pns/20190607/s00006/ccd421edd8904c515a27be6a461f10d8.jpg
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20190607/s00001/155 ...
已經講左Questionnaire點玩法, 你問下有修過marketing嘅人囉.  你講嘅都係人present嘅嘢, 點問, lead人答咩鬼知呀.....
作者: 別問101     時間: 2019-6-23 17:23

引用:

愛國喎。 ...
X2
作者: Milky128     時間: 2019-6-23 17:23

引用:

又做假數,哈哈🤣
同意,民調都好信??又唔見佢問下我,幾年前某大學用電話問過我一次關於佔中問題,我話唔支持!我朋友同樣收到電話問同一堆問題,佢係支持佔中嘅,之後逢有反政府議題嘅調查都有打比佢問,而我就得個次之後就無收過,咁你明架啦,淨係問反政府嗰D人........咁好公平喎
作者: cwchan9911     時間: 2019-6-23 17:27

引用:

愛國喎。 ...
呢個係佢自己選擇嘅生活模式同態度,又無傷害人,關你銀事啊
作者: cwchan9911     時間: 2019-6-23 17:29

引用:
就算你真係人多,但你的確無權代表佢,有錯咩?
作者: Bayside0519     時間: 2019-6-23 17:31

引用:

兩個師奶應該係人地母親
即係而家黃青折墮嘅原兇
我要反父母

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-6-23 17:31, 487.87 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 邪惡死神     時間: 2019-6-23 17:32

引用:
原帖由 leetinsee 於 2019-6-23 13:50 發表

又做假數,哈哈🤣
凡學校民調結果,一律不信!
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-6-23 17:37

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-23 03:38 PM 發表

你信唔信?D 专业新闻界就係信左!
專業? 佢地是用“某個source”, 第二個問都相同做可以!任何錯誤不重要!

引用不代表科學化!例如,究竟是通過甚麼科學方法statistics呢?你做份paper都可以jump to 任何conclusion....

所以就算民主派的學者都不願做!以前有,不果被批評為“没有良心”! 科學就是沒有良心!說出真相是沒有良心!港大硏究中心怕怕!
作者: 殺人花     時間: 2019-6-23 17:38

早兩日響深水埗食膶牛麵,兩個青年人對話。
甲:你有冇同條女去遊行?
乙:梗有,上星期三都有去。
甲:你有冇聽過xx都有去呀!
乙:有,班fd幾𠃊驚奇吖,佢老母去都已經奇𠃊怪,佢都去真係啞𠃊曬,佢響屋企穩閉左四年,佢都話呢舖一定要去,連佢老母都呆𠃊左。哈哈哈。
作者: 返工會暈     時間: 2019-6-23 17:38

引用:
原帖由 Bayside0519 於 2019-6-23 05:31 PM 發表

黃青咁折墮咁仆街係佢地父母害㗎
有片你都唔信