標題: 林鄭下台的假設 [打印本頁]

作者: ntworks     時間: 2019-6-18 12:25

而要民陣步步進逼要林鄭下台。
假設林鄭真係辭職,中央會對特首一職點處理?
上次董健華腳痛下台,中央指派煲𧘹接任。但今次會指派邊個呢?我睇指派邊個都會受靶,見光死。不但解決唔到問題,更可能會被民陣利用加多一個要求公民提名選特首。擴闊鬥爭路線。
如果唔指派,就要做補選。補選時,建制派有冇人敢接呢個火球呢?
建制派,不理出於乜理由都好,如果統一唔參選,泛民會唔會參選?我又好難睇到泛民會有人敢站出嚟宣誓擁護由共產黨主政嘅中華人民共和國。
咁嘅情況,响未選出新特首時,林鄭就會留任成為一個可以乜政策都唔會推出嘅守護特首。可以對任何指責不回應。
香港會唔會就咁被慢慢陰乾?

作者: 得棚牙     時間: 2019-6-18 12:30

传:陈自私?
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 12:33

引用:
原帖由 得棚牙 於 2019-6-18 12:30 PM 發表
传:陈自私?
點解?
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 12:53

再進一步諗。
如果今屆完結後都未選出新特首,中央指派一個人接任,泛民又會大鬧破壞基本法。如果唔指派,香港咪要停擺!
作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-18 13:02

基本法有規定

基本法 第五十三條:「香港特別行政區行政長官短期不能履行職務時,由政務司長、財政司長、律政司長依次臨時代理其職務。(行政長官缺位時,應在六個月內依本法第四十五條的規定產生新的行政長官。行政長官缺位期間的職務代理,依照上款規定辦理。)」

起碼頭嗰6個月唔會有指派
用呢6個月物色人選
(CY重作馮婦?係就好玩)

作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 13:05

雖然呢獲野,同政府撐到行,但係對林鄭落台,反對!!

佢嘅民生政策,做得其實好好!
某個程度佢嘅房屋政策,好過煲呔曾,有樓嘅,冇樓嘅,矛盾冇以前咁激烈!!

呢部嘢搞到咁,第一佢對中港關係嘅複雜性,了解不足!第二,推行政策完全進退失據!!

如果林鄭真係要下台,葉劉啦!相信阿爺會信佢,佢又有充分嘅香港政府管理經驗!!

香港而家做特首,一定要得到阿爺相信,第二點,亦都有能力,壓得住班政府公務員!!
作者: a_drew     時間: 2019-6-18 13:08

引用:
原帖由 桑下樽前 於 18/6/2019 13:02 發表
基本法有規定

基本法 第五十三條:「香港特別行政區行政長官短期不能履行職務時,由政務司長、財政司長、律政司長依次臨時代理其職務。(行政長官缺位時,應在六個月內依本法第四十五條的規定產生新的行政長官。行政長官缺位期間的職務代理,依照上款規定辦理。)」

用呢6個月物色人選
(CY重作馮婦?係就好玩) ...
CY如果肯回朝同個班人攬炒就好, 可惜機會不大了
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:11

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 01:02 PM 發表
基本法有規定

用呢6個月物色人選
到今屆完結,成個管治班子已不存在。
如果好似我所講,都未選出新特首,咁又點?
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:12

成日叫林鄭下台。林鄭不台你哋就會收聲咩?
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:19

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 01:02 PM 發表
基本法有規定

用呢6個月物色人選
依我嘅假設,係如果補選唔出一個新特首,咁基本法53條就唔適用。
作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-18 13:23

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 01:11 PM 發表

到今屆完結,成個管治班子已不存在。
如果好似我所講,都未選出新特首,咁又點?
無論有冇今次呢件事,
呢屆政府到2022就會完結
之前(2021?)就會開始搞新特首O既參選程序

如果林鄭真係提早落台,只不過將時間提早。
當年個個以為糖糖接任時,CY都係突然殺出嚟,當年基本法寫得6個月呢個時限,應該會夠。
仲有,呢位繼任者都係做到2022(參考曾特首),搵個人捱吓義氣頂個短時間啫。張建宗或者都唔介意。至於班底我估都係小修小補算數。
作者: Thanks123     時間: 2019-6-18 13:24

下台又點?
作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-18 13:26

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 01:19 PM 發表

依我嘅假設,係如果補選唔出一個新特首,咁基本法53條就唔適用。
補算唔出?
CHING驚建制冇人參選?
曾前主席同葉劉都有機會肯捱義氣
作者: a_drew     時間: 2019-6-18 13:28

引用:
原帖由 ntworks 於 18/6/2019 13:12 發表
一定繼續反架啦
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 13:32

曾前主席,講真雖然係一隻見多識廣嘅老狐狸,但係佢未必玩得掂,政府公務員呢班猴子!!
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 13:34

如果,林鄭自己頂得住,做埋佢,有香港着數!!
作者: 無聊傻佬     時間: 2019-6-18 13:36

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 01:26 PM 發表

補算唔出?
葉劉比林鄭更硬野,話同你反檯就反檯
作者: jon77

作者: Joeycky     時間: 2019-6-18 13:37

毛孟靜,中央話咪只講不做,睇下你點做都好,中央全體官員在人民大會堂食花生。
作者: ZH-BOY     時間: 2019-6-18 13:40

曾蔭權再做特首
再送689入册
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:42

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 01:23 PM 發表

無論有冇今次呢件事,
呢屆政府到2022就會完結
之前(2021?)就會開始搞新特首O既參選程序

如果林鄭真係提早落台,只不過將時間提早。
當年個個以為糖糖接任時,CY都係突然殺出嚟,當年基本法寫得6個月呢個時限,應該會夠。
仲有,呢位繼任者都係做到2022(參考曾特首),搵個人捱吓義氣頂個短時間啫。張建宗或者都唔介意。至於班底我估都係小修小補算數。 ...
慷慨犧牲易、從容就義難。
兩年幾,好難捱啊。而且都會同樣被追殺。如果我係中央,就由林鄭留守,Hea咗呢幾年,唔使問責算喇。
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:45

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 01:26 PM 發表

補算唔出?
可能會。林鄭Hea住留任都畀任何人上場好。
作者: 波羅批     時間: 2019-6-18 13:45

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:05 PM 發表

某個程度佢嘅房屋政策,好過煲呔曾,有樓嘅,冇樓嘅,矛盾冇以前咁激烈!!

呢部嘢搞到咁,第一佢對中港關係嘅複雜性,了解不足!第二,推行政策完全進退失據!!

如果林鄭真係要下台,葉劉啦!相信阿爺會信佢,佢又有充分嘅香港政府管理經驗!!

香港而家做特首,一定要得到阿爺相信,第二點,亦都有能力,壓得住班政府公務員!! ...
我認為林鄭 搞到今日咁樣, 原因 有啲似董生同埋c y, 估計係明日大嶼出咗事, 唔肯同地產商收地 寧願自己填過島, 對市民一定係一個福祉, 但係對地產商 就係癌症一期。
第二 天之驕女自視過高, 以為一己之力 可以拆掂兩邊, 睇到佢做咗好多嘢, 派錢畀老師 派錢畀醫生 派錢畀社福界......., 但係佢完全搞錯曬, 你搞掂前面班蛋散, 你冇搞到後面個大魔王, 如果大魔王 亦唔係呢個層次可以搞到。
第三 要搞掂公務員 甚至乎香港市民, 個咪一定要喺你手上, 主要嘅廣播器 都一定係要播你講嘅嘢, 你絕對有能力有資源 搞掂政府電台, 有啲傳媒 其實好多嘢可以告佢 就盡量告 有啲同你肯傾嘢 傾多啲...... 做呢啲嘢 一定會刺激到一啲人出嚟搞事, 但係你唔做 永遠都改變唔到。
第四 千祈唔好辭職, 要好好利用剩餘嘅價值, 反正唔諗住做, 好多嘢更加應該做盡啲, 例如 立法會議員, 所謂政治明星, 一犯法 即告, 有時根本唔使理法庭判啲乜嘢嘢, 總之有乜行差踏錯就要告!
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:48

引用:

補算唔出?
今屆捱義氣被人追殺,不如等下屆出征。
作者: hdhz     時間: 2019-6-18 13:48

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 12:25 PM 發表
上次董健華腳痛下台,中央指派煲𧘹接任。但今次會指派邊個呢?我睇指派邊個都會受靶,見光死。不但解決唔到問題,更可能會被民陣利用加多一個要求公民提名選特首。擴闊鬥爭路線。
如果唔指派,就要做補選。補選時,建制派有冇人敢接呢個火球呢?
建制派,不理出於乜理由都好,如果統一唔參選,泛民會唔會參選?我又好難睇到泛民會有人敢站出 ...
多數市民都相信林鄭好打得,呢次係失誤就策略性撤退,佢唔會放棄服務香港呢個機會,會做好今屆同埋下一屆特首。香港人唔會因為佢一次失誤就拋棄佢,會希望佢從新出發
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:51

引用:
原帖由 hdhz 於 2019-6-18 01:48 PM 發表

多數市民都相信林鄭好打得,呢次係失誤就策略性撤退,佢唔會放棄服務香港呢個機會,會做好今屆同埋下一屆特首。香港人唔會因為佢一次失誤就拋棄佢,會希望佢從新出發 ...
香港人唔會放棄林鄭,但泛民必定會癱瘓立法會。
而家已經講咗唔畀星期五嘅財務會議開啦。
作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-18 13:52

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 01:48 PM 發表

今屆捱義氣被人追殺,不如等下屆出征。
一個72,一個68,仲等下屆?
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 13:53

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 01:52 PM 發表

一個72,一個68,仲等下屆?
都係等多三年啫。
作者: breadstick     時間: 2019-6-18 13:54

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 12:25 PM 發表
建制派,不理出於乜理由都好,如果統一唔參選,泛民會唔會參選?我又好難睇到泛民會有人敢站出 ...
是中美對奕。
韓正上陣。
作者: breadstick     時間: 2019-6-18 13:55

引用:
韓正有足夠能力處理黑衫革命。
作者: nonpnp9394     時間: 2019-6-18 13:57

引用:
我眼中下一界好易做, 好難仲衰過777, 張建宗係我理想人選
作者: nonpnp9394     時間: 2019-6-18 13:59

引用:
原帖由 hdhz 於 2019-6-18 01:48 PM 發表

多數市民都相信林鄭好打得,呢次係失誤就策略性撤退,佢唔會放棄服務香港呢個機會,會做好今屆同埋下一屆特首。香港人唔會因為佢一次失誤就拋棄佢,會希望佢從新出發 ...
多數香港市民都相信林鄭好仆街, 所以有200萬人上街要林鄭下台
作者: hdhz     時間: 2019-6-18 14:01

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 01:51 PM 發表

香港人唔會放棄林鄭,但泛民必定會癱瘓立法會。
而家已經講咗唔畀星期五嘅財務會議開啦。
癱瘓立會唔關林鄭事喎,換成鄭林佢哋都會癱瘓立會
作者: 阿華留言     時間: 2019-6-18 14:01

引用:
你唔識逆向思維。未搵到人又點會畀佢走。
作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-18 14:02

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 01:53 PM 發表

都係等多三年啫。
不過要完成任期要+8喎
中央領導人一般都唔會太大年紀
只有少數例外咋

作者: JohnKimGTR     時間: 2019-6-18 14:02

引用:
原帖由 ntworks 於 18-6-2019 01:12 PM 發表
冇錯,反對派無日無時都會找藉口搞亂香港
作者: 33Chris     時間: 2019-6-18 14:05

補選要商界支持, 如果商界倒戈,隨時補選咗個飯民特首出嚟
作者: singsingcat     時間: 2019-6-18 14:14

五十年不變,其實應該派番港督落泥,成立政治部,邊個敢玩野踢出境,唔好嘈
作者: 武若依     時間: 2019-6-18 14:16

下台 -> 犯民話冇普選冇認受性 -> 要求真普選 -> 中央拒絕 -> 佔中、成立臨時政府 -> 解放軍入城 ->

1. 流血結束,美國帶頭制裁中國
2. 蛋散嚇到走晒,中央仍然天真相信一國兩制,再度循環;台灣也文也武
3. 蛋散嚇到走晒,中央認命,放棄一國兩制;台灣更快搞獨
作者: poonmarco     時間: 2019-6-18 14:19

擱置逃犯條例,咁餘下任期做咩特首啊?不如下台返英國啦!好打得?好嚇得先至啱。冇腦嘅特首同泛民要和解,送三萬蚊俾民主黨,人哋閙你係八婆白癡,真係好笑。
作者: cycannon     時間: 2019-6-18 14:39

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:05 PM 發表

香港而家做特首,一定要得到阿爺相信,第二點,亦都有能力,壓得住班政府公務員!! ...
兩面人咪玩啦^_^
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 14:50

引用:
原帖由 cycannon 於 2019-6-18 02:39 PM 發表

兩面人咪玩啦^_^
你冇知啫,政治從來都係講代價,講利益,有咩自己人?

英國佬教我地,冇永遠嘅朋友,亦都冇永遠的敵人,只有永恆嘅利益!

真係要講立場,咁就講軍事實力,唔需要政治啦!!

建制派班傻佬,如果中國政府真係出軍隊,你班咁嘅廢人,小人仲有屁用咩!!

自己冇撚用,就想政府出軍隊,出得軍隊,第一批,你班人就要受罰,因為你班撚樣冇用,搞20年,都冇辦法建立香港人,同阿爺關係!
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 14:54

嗰二百萬人真係反林鄭?心照啦,全部都係信唔過阿爺司法制度,呢個就係阿爺信小人,廢人嘅後果!!
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 14:56

就算我呀,都係奶咗阿爺啲法律,先至局住返!!
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 14:59

引用:
原帖由 阿華留言 於 2019-6-18 02:01 PM 發表

你唔識逆向思維。未搵到人又點會畀佢走。
以退為進!
作者: andysan4     時間: 2019-6-18 15:00

特首黎智英
作者: ntworks     時間: 2019-6-18 15:01

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-18 02:02 PM 發表

不過要完成任期要+8喎
中央領導人一般都唔會太大年紀
只有少數例外咋
咁咪唔好做囉。做嘓兩年幾箭靶就不如唔做。
作者: 鋼條佬     時間: 2019-6-18 15:03

葉劉
作者: disclaimer88

作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-18 15:04

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 03:01 PM 發表

人地可能真係一腔救港心
就係呢個艱難時刻先要出嚟扛住
呢啲嘢有時講使命感嫁

再者
就算自己只得兩年貨仔
或者可同自己啲馬仔搵到更開闊明天呢
不失為儲備未來政治能量方法

作者: jandm     時間: 2019-6-18 15:15

泛民急到瀨尿,恐怕失去今次機會去反,因為做左好耐過街老鼠
作者: jandm     時間: 2019-6-18 15:18

引用:

中央唔鍾意葉劉,佢係好忠心,真妒忌林鄭成日講埋D唔啱聽說話

作者: jandm     時間: 2019-6-18 15:23

唔知基本法,有冇講如果香港好亂,又暫時冇特首,會點做?
作者: bhotspur     時間: 2019-6-18 15:47

引用:
基本法有規定

用呢6個月物色人選
CY有左上次經驗,再做一定很好!加上有黎智英讚佢係天使,所以一定掂!
作者: absdorfhq     時間: 2019-6-18 15:53

引用:
原帖由 a_drew 於 2019-6-18 01:08 PM 發表

CY如果肯回朝同個班人攬炒就好, 可惜機會不大了
cy回唔到啦,佢係建制派中太多仇家,佢落台呢點都係原因之一.
作者: cycannon     時間: 2019-6-18 16:00

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 02:56 PM 發表
就算我呀,都係奶咗阿爺啲法律,先至局住返!!
你算得d咩野^_^
作者: cycannon     時間: 2019-6-18 16:01

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 02:54 PM 發表
嗰二百萬人真係反林鄭?心照啦,全部都係信唔過阿爺司法制度,呢個就係阿爺信小人,廢人嘅後果!!
你這個廢老死都要吠都無人幫到你ga^_^
作者: cycannon     時間: 2019-6-18 16:02

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 02:50 PM 發表

你冇知啫,政治從來都係講代價,講利益,有咩自己人?

英國佬教我地,冇永遠嘅朋友,亦都冇永遠的敵人,只有永恆嘅利益!

真係要講立場,咁就講軍事實力,唔需要政治啦!!

建制派班傻佬,如果中國政府真係出軍隊,你班咁嘅廢人,小人仲有屁用咩!!

自己冇撚用,就想政府出軍隊,出得軍隊,第一批,你班人就要受罰,因為你班撚樣冇用,搞20年,都冇辦法建立香港人,同阿爺關係! ...
你d廢老價值觀咪出來比人笑喇^_^
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 16:05

引用:
原帖由 cycannon 於 2019-6-18 04:01 PM 發表

你這個廢老死都要吠都無人幫到你ga^_^
我需要邊個幫呢?你??
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 16:10

引用:
原帖由 cycannon 於 2019-6-18 04:02 PM 發表

你d廢老價值觀咪出來比人笑喇^_^
有咩好笑啫,我講嘅嘢都係人哋講嘅,你只不過喺度批評英國佬咋嘛!

我只不過,將人哋講個野同你講一次!

話時話,你係建制派,定係革命黨啊?
作者: 一風堂     時間: 2019-6-18 16:41

引用:
原帖由 波羅批 於 2019-6-18 01:45 PM 發表

我認為林鄭 搞到今日咁樣, 原因 有啲似董生同埋c y, 估計係明日大嶼出咗事, 唔肯同地產商收地 寧願自己填過島, 對市民一定係一個福祉, 但係對地產商 就係癌症一期。
第二 天之驕女自視過高, 以為一己之力 可以拆掂兩邊, 睇到佢做咗好多嘢, 派錢畀老師 派錢畀醫生 派錢畀社福界......., 但係佢完全搞錯曬, 你搞掂前面班蛋散, 你冇搞到後面個大魔王, 如果大魔王 亦唔係呢個層次 ...
無錯……反正做又死唔做又死!班仆街咩都反無計傾!敵對分明!不如利用餘下時間揸反起個權!有仇報仇!剷除得幾多得幾多!人不為己天誅地滅!記住自己係香港最高話事人…每日返工只想點kO班仆街,反正你推行咩功積佢地都反………今舖餂比你班暴徒!下舖双倍奉還!
作者: cycannon     時間: 2019-6-18 16:41

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 04:10 PM 發表

有咩好笑啫,我講嘅嘢都係人哋講嘅,你只不過喺度批評英國佬咋嘛!

我只不過,將人哋講個野同你講一次!

話時話,你係建制派,定係革命黨啊?
你d野廢就唔開關我是邊個事ge^_^
作者: 一風堂     時間: 2019-6-18 16:44

先將身邊D鬼、團隊内D25仔…………清除!換班底!同葉刘坐底傾掂數!你幫我時!下屆益你,我報仇時亦幫你未來剷除D仆街。双赢
作者: 一風堂     時間: 2019-6-18 16:47

收拾心情,從長計議!還有時間!唔狠狠地打過點先輸挭!反正今舖餂到入肉!貼晒地……怕它嗎?绝地反擊吧!
作者: 一風堂     時間: 2019-6-18 16:51

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-18 03:01 PM 發表

反正做好人你班泛民唔收貨!
一於由忠变奸嚟過大清算!
作者: 油站自我的工人

作者: vera1977     時間: 2019-6-18 16:53

香港人完九完。民主L做特搜。
作者: 一風堂     時間: 2019-6-18 16:53

引用:

如做箭靶兩年!被動不如主動!坐以恃死不如發圍吧!
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 16:53

引用:
原帖由 cycannon 於 2019-6-18 04:41 PM 發表

你d野廢就唔開關我是邊個事ge^_^
係你回我先嘅!!

我以為你有啲咩高見,原來講幾句說話發洩下!

唔通你係傳說中嘅革命軍!連自己嘅基本立場都唔敢講?
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 17:05

政治從來都係現實嘅,呢一邊英國佬話支持香港民主,自由,呢一邊,已經同阿爺講緊錢,又話簽乜嘢金融合作!!
作者: djimavic     時間: 2019-6-18 17:21

我想飯民全部下台先
作者: stock1357     時間: 2019-6-18 17:23

引用:
原帖由 一風堂 於 2019-6-18 04:41 PM 發表

無錯……反正做又死唔做又死!班仆街咩都反無計傾!敵對分明!不如利用餘下時間揸反起個權!有仇報仇!剷除得幾多得幾多!人不為己天誅地滅!記住自己係香港最高話事人…每日返工只想點kO班仆街,反正你推行咩功積佢地都反………今舖餂比你班暴徒!下舖双倍奉還! ...
根本香港特區行政長官第一件事就是要攪死泛民,我唔信政府冇料在手
作者: stock1357     時間: 2019-6-18 17:26

引用:
原帖由 一風堂 於 2019-6-18 04:44 PM 發表
先將身邊D鬼、團隊内D25仔…………清除!換班底!同葉刘坐底傾掂數!你幫我時!下屆益你,我報仇時亦幫你未來剷除D仆街。双赢
根本就是,和泛民攪大和解,太過白痴幼稚
作者: stock1357     時間: 2019-6-18 17:27

引用:
原帖由 一風堂 於 2019-6-18 04:51 PM 發表

反正做好人你班泛民唔收貨!
一於由忠变奸嚟過大清算!
如果係我,一定玩泛民班仆街
作者: stock1357     時間: 2019-6-18 17:30

引用:
原帖由 vera1977 於 2019-6-18 04:53 PM 發表
香港人完九完。民主L做特搜。
呢個冇可能,同美鬼通姦嘅人阿爺忍唔到
作者: 洋奴廉價漢奸     時間: 2019-6-18 17:34

全世界之中,香港豬最易扼同最多!求撚其講啲天方夜談嘅野啲畜牲都信,我聽過我個女講,佢學校傳到話因為大陸有限韓令,韓星唔可以嚟香港,所以好多人都反送中!我聽到O晒嘴!至於咩人係學校傳,當然係果啲佔中時喺幼稚園都教學生要反抗果啲仆街黃教屍啦!我諗全世界反對派嘅政客都好羡慕香港嘅政棍,哩個世界竟然有個地方咁多豬比佢地玩,令佢地嘅威名響遍全世界!
作者: a_drew     時間: 2019-6-18 17:34

引用:
原帖由 stock1357 於 18/6/2019 17:23 發表

根本香港特區行政長官第一件事就是要攪死泛民,我唔信政府冇料在手
有料都無用,政府內部都大把香蕉人
作者: 一一一木木木     時間: 2019-6-18 17:37

引用:

點睇都係陳自私啦。葉劉俾阿爺放棄左
作者: n008642     時間: 2019-6-18 17:48

叫痴瘋試下,只要守住財位會個關,唔好花哂香港儲備就得,中央乜撚都唔理食花生,抽走解方軍,自己搵班廢青當兵。睇下點
作者: cycannon     時間: 2019-6-18 18:30

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 04:53 PM 發表

係你回我先嘅!!

我以為你有啲咩高見,原來講幾句說話發洩下!

唔通你係傳說中嘅革命軍!連自己嘅基本立場都唔敢講?
看唔過你d廢老廢嗡忍唔住講二句je,唔駛有被害妄想ge^_^
作者: 細鴻!     時間: 2019-6-18 18:46

建議十八區一人一個特首
發起方案由立法會議員
草擬後由十八區特首進行投票
作者: extinctable     時間: 2019-6-18 18:58

揾漢女干李柱銘做特首,理應「200萬人」接受。李會通英美狗來厚待香港一切,再興建trump height為名的新地標在香港的yellow stone (和合石)。這此舉肯定dump dump非常開心,必全力支持李女干狗。香港特首後繼有「人」,但不知捱過吾過20個月?
作者: 狂人甲     時間: 2019-6-18 19:12

引用:
原帖由 cycannon 於 2019-6-18 06:30 PM 發表

看唔過你d廢老廢嗡忍唔住講二句je,唔駛有被害妄想ge^_^
原來係咁!!

年紀大,講嘢吟沉啲,你接受唔到,下次改下,啱返你口味好唔好?

作者: 南光坊天     時間: 2019-6-18 22:10

陳健波
作者: 陳原拓米     時間: 2019-6-19 01:29

引用:
原帖由 nonpnp9394 於 2019-6-18 01:57 PM 發表

我眼中下一界好易做, 好難仲衰過777, 張建宗係我理想人選
呢個屎忽鬼一見勢色唔對就將個頭插落沙當乜都睇唔到。
作者: kee1203     時間: 2019-6-19 07:31

林鄭若走了,另一個林鄭出來...

永不會輪到反中央的泛民!