標題: 警員何辜 盡責平亂卻捱罵?挺身表態撐執法者! [打印本頁]

作者: 李同同     時間: 2019-6-17 10:20

警方盡責平亂,警察何辜!

警察何辜!反修例暴動中,警方盡責平亂,卻被反對派抹黑成濫用暴力,令不少人對執法者加以指摘。網傳片段,只見有人在街頭喪鬧警察!為警抱不平。

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003107
作者: kleeeenex     時間: 2019-6-17 10:34

引用:
原帖由 李同同 於 2019-6-17 10:20 AM 發表

警察何辜!反修例暴動中,警方盡責平亂,卻被反對派抹黑成濫用暴力,令不少人對執法者加以指摘。網傳片段,只見有人在街頭喪鬧警察!為警抱不平。

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003107 ...
唔係警察612既行為,昨天唔會有咁多人

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。
作者: 習總膽囊

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 超能量     時間: 2019-6-17 10:43

警方多做多錯,少做少錯,不做不錯!
作者: 預言家_諾查丹

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:45

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...
根本啲X街1開波就諗住做啲濕9野架啦,睇佢地成身黑色無冧把又睇唔能到樣,到真係出事要追究可以話無呢個人record查無到添,呢啲濕9野係人都識做但係唔能會做,家陣啲所謂差佬,已經唔係咩堂堂男子漢大丈夫
作者: 人之初大大     時間: 2019-6-17 10:45

引用:
原帖由 李同同 於 2019-6-17 10:20 AM 發表

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003107 ...
現場大量人士影到大量人响雨傘遮擋下從後瘋狂掟磚,必要時便會交給警方

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:47

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:45 AM 發表
我自己都是支持反修例的,但都不認同示威者作出的暴動行為,做得出點解唔敢認?掟磚仲好意思講自己好和平好理性?你唔掟磚警察點會開槍?唔通你個個靜坐佢地會問開槍?尋日過百萬人遊行又唔見有警察使用武力?鎮壓暴動用武力絕對是天經地義,有咩錯?

示威大晒?學生大晒?咁以後有學生殺人放火都唔好拉啊!佢肯定係行駛正義背後目的絕對係為香港好? ...
話時話你見到有幾多人掟磚頭?
作者: 神殿老子     時間: 2019-6-17 10:48

警察應該罷工

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:50

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:46 AM 發表

參與暴動很明顯,你自己認為唔係暴動係你自己睇法,我就認為絕對絕對絕對是暴動!
無錯,你認為係暴動亦都係你自己睇法

作者: big3624     時間: 2019-6-17 10:51

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:45 AM 發表
我自己都是支持反修例的,但都不認同示威者作出的暴動行為,做得出點解唔敢認?掟磚仲好意思講自己好和平好理性?你唔掟磚警察點會開槍?唔通你個個靜坐佢地會開槍?尋日過百萬人遊行又唔見有警察使用武力?鎮壓暴動用武力絕對是天經地義,有咩錯?

示威大晒?學生大晒?咁以後有學生殺人放火都唔好拉啊!佢肯定係行駛正義背後目的絕對係為香港好? ...
上次犯民話佔中係高質素高學歷,結果上法庭原來件件弱智,低能,拎綜援
作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:51

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:49 AM 發表

唔駛我話,你自己上網睇,

咁你又睇到D示威者做左咩呢?靜坐?站立?上網?閱讀?
你搵到幾多個呀?1個??兩個???米能作大啦

作者: 張寶成打老虎     時間: 2019-6-17 10:52

自己睇....

班毒媒cap 張相話 黑警掟磚

https://www.facebook.com/supporthkpolicewithasmile/videos/695965214157422/UzpfSTEwNTcwMzkzODc6MTAyMTc2ODczODA3MTA0MjQ/
作者: jj138     時間: 2019-6-17 10:53

擔憂日後有大量前線人員辭職。

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:55

引用:
原帖由 big3624 於 2019-6-17 10:51 AM 發表

上次犯民話佔中係高質素高學歷,結果上法庭原來件件弱智,低能,拎綜援
佔中幾能多人參與呀?10幾廿個佔到中呀??閣下咁講野同弱智,低能又有咩分別???
作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:57

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:52 AM 發表

梗係我睇法啦!唔通你老母嘅睇法咩!對你呢D鼓吹暴力嘅人唔撚駛斯文
啲X街唔能識駁就講人老母,真係無能家教
作者: ulu888     時間: 2019-6-17 10:58

唔係當人係畜牲咁獵殺會變成咁,咎由自取唔抵可憐,根本就係訓練有問題當示威者係仇人,我識啲差佬都係咁

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 10:59

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:54 AM 發表

我話你聽好撚好撚多個!
好能多,夠唔夠90幾萬個聯署咁能多?多能到連搵3幾千個企出嚟都無,真係多能到呢
作者: 宇宙熱情的隊長

作者: big3624     時間: 2019-6-17 11:00

犯民佔中好多人支持呀

作者: jeffcheng34567     時間: 2019-6-17 11:00

引用:

新聞來源連結:
只是盡責平亂?

咁會講
記你老x ?
夠膽出來丫自由西 ?
又向示威者互舉中指?
會向一位冇武器冇反抗已被制服既示威者繼續拳打腳踢?

當然這可能只是一部份警員仇狠示威者
但掟磚既示威者咪一樣只是小數

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 11:01

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:58 AM 發表

你班人都講到全部100%警察都是黑警啦!依家學人扮理性扮客觀,成日數住幾多個,咁我問你你所謂濫用武力嘅警察又有幾多個呀?
啲X街又嚟東拉西扯.Anyway,啲X街好似唔能知啲差佬係出緊糧過喎
作者: 哈哈你好嗎     時間: 2019-6-17 11:01

引用:
我自己都是支持反修例的,但都不認同示威者作出的暴動行為,做得出點解唔敢認?掟磚仲好意思講自己好和平好理性?你唔掟磚警察點會開槍?唔通你個個靜坐佢地會開槍?尋日過百萬人遊行又唔見有警察使用武力?鎮壓暴動用武力絕對是天經地義,有咩錯?

放心,明日香港是你有份做出來的

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 11:03

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 11:00 AM 發表

係呀!吹咩?都係跟你班和平理性示威者學姐
邊條X話記你老母架?你唔能知呀??
作者: Playmonkey     時間: 2019-6-17 11:03

引用:

就係呢啲自私自利嘅人攪亂治安

作者: 香香一言堂     時間: 2019-6-17 11:04

盡責對學生同市民濫用暴力。

作者: 獅子大哥     時間: 2019-6-17 11:04

過份使用武力
向市民開槍
表現不專業
作者: bestsinger2     時間: 2019-6-17 11:05

支持警方依法辦事,加油
作者: 哈哈你好嗎     時間: 2019-6-17 11:05

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-6-17 10:58 AM 發表
唔係當人係畜牲咁獵殺會變成咁,咎由自取唔抵可憐,根本就係訓練有問題當示威者係仇人,我識啲差佬都係咁
放心,你第日俾南亞人斬斷手腳都唔會有警察救你架啦
作者: 遁地盒仔     時間: 2019-6-17 11:05

引用:
原帖由 超能量 於 2019-6-17 10:43 AM 發表
警方多做多錯,少做少錯,不做不錯!
佢地打唔落手,或者唔方便打既,咪放任俾有心市民𡁻班暴徒囉,警察可以扮睇唔到
作者: kelvin1k     時間: 2019-6-17 11:06

個個都只係鍵盤戰士支持政府同警方;用噤多分身唔悶咖?有種就早點出後反映意見啦

作者: ulu888     時間: 2019-6-17 11:06

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...
無錯差佬擺明配合,7婆`定性爆動想盡快立送中法又插贜嫁禍示威者,用埋D共产党衰嘢,唔怕你暴最怕伱唔暴動,蠢人先睇唔出
作者: Cloud2.0     時間: 2019-6-17 11:06

平亂無問題,亂打人同射人吊9人就有問題

作者: ulu888     時間: 2019-6-17 11:07

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2019-6-17 11:05 AM 發表

放心,你第日俾南亞人斬斷手腳都唔會有警察救你架啦
南亜人冇你D大6人咁衰格

作者: peter925     時間: 2019-6-17 11:08

引用:
原帖由 kelvin1k 於 2019-6-17 11:06 AM 發表
個個都只係鍵盤戰士支持政府同警方;用噤多分身唔悶咖?有種就早點出後反映意見啦
今日有返工嘅已經以身體支持政府一票了。
作者: 廚房粗俗的留言     時間: 2019-6-17 11:09

黃絲有事找警察,無事就謷犬,下次有事警察說我們不救王狗的
作者: opclk99     時間: 2019-6-17 11:10

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-6-17 10:51 AM 發表

你搵到幾多個呀?1個??兩個???米能作大啦
你作大最叻la

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 11:10

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 11:02 AM 發表

係啦!係啦!好撚和平理性個個乖乖小朋友,滿意未?
滿意未係應該問先撩人吊果條X街囉,講野無邏輯,東拉西扯9吹老作老屈岸9761名
作者: 港男happy4     時間: 2019-6-17 11:10

支持警察 對付暴徒 歐美標準
作者: 廚房粗俗的留言     時間: 2019-6-17 11:10

支持警方正常執法
作者: 獅子大哥     時間: 2019-6-17 11:10

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

講嘢講清楚,
係向暴徒發射橡膠子彈,
斷章取義你哋最常用,
但用得好肉酸!
仲死撐
推林鄭媽媽去死
作者: 香港雞蟲     時間: 2019-6-17 11:11

手無寸鐵,和平示威

圖片附件: 20190614_6a3cdf72011aaca43bb9hosIYC98FyNL.jpg (2019-6-17 11:11, 69.37 KB) / 該附件被下載次數 3

圖片附件: 20190614_69f740218884b05f6a2aicVk4GaXm5r5.jpg (2019-6-17 11:11, 70.72 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 20190614_2fc93c79404c58793e4dgIptIT9eqdQw.jpg (2019-6-17 11:11, 68.9 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: ykl88     時間: 2019-6-17 11:11

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-6-17 10:38 AM 發表

厚顏無恥咪呢啲囉,講能到咁正義自己行出嚟承認邊9個打過人嘛,米累9其他同事嘛,咁能巴閉
厚顏無恥咪呢啲囉,講能到咁正義,自己行出嚟承認邊9個掟過磚嘛,米累9其他示威者嘛,咁能巴閉
作者: robin_crumbs     時間: 2019-6-17 11:11

引用:
原帖由 李同同 於 2019/6/17 10:20 發表

新聞來源連結:
支持警察。
作者: X風暴0

作者: nstungh     時間: 2019-6-17 11:11

引用:
原帖由 jj138 於 2019-6-17 10:53 AM 發表
擔憂日後有大量前線人員辭職。
應該唔會,冇學歷技術,好難搵咁多錢。你睇警務署長d英文幾屎就知。
作者: a94922905     時間: 2019-6-17 11:12

即使深仇大恨也不會用槍向人打頭打眼,
講起都扯L火😡
作者: @賓尼兔@     時間: 2019-6-17 11:12

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-6-17 10:45 AM 發表

現場大量人士影到大量人响雨傘遮擋下從後瘋狂掟磚,必要時便會交給警方
班人仲要帶曬口罩手套
作者: 消失的香蕉     時間: 2019-6-17 11:12

引用:

嗰個好似你咁理性 浸會有咁嘅結果 有人呀從中搞事 點解啲人唔講出嚟
作者: mk999000     時間: 2019-6-17 11:12

作者: cycannon     時間: 2019-6-17 11:12

引用:

咪扮哂野啦暴徒
作者: kelvin1k     時間: 2019-6-17 11:12

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-17 11:10 AM 發表

冇種喇!
你哋佔畜大獲全勝!
快啲行埋最後一步!
香港就係你哋㗎喇!
奴性重,被x洗曬腦;真係非常可惜.......
作者: 326838627     時間: 2019-6-17 11:13

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-6-17 11:04 AM 發表
過份使用武力
向市民開槍
表現不專業
幾時有向市民開槍

暴力示威者衝入非示威區
警察射違法人士 有咩問題

專業守住立法會

我都係市民 又唔見我俾警察射
作者: at01     時間: 2019-6-17 11:13

黃之峰今日放監

第一件事就係係記者面前老屈差人公事公辦

無計啦

搗亂不成功
梗係要搵d藉口發洩下情緖

作者: wayfarer     時間: 2019-6-17 11:14

引用:

新聞來源連結:
湖南武警施暴、港警當災!慘!
作者: yeungph     時間: 2019-6-17 11:14

無用!因為香港有反對派毒果集團。佢地要按照外國主人命令,盡量令香港社會撕裂。係香港製造社會矛盾,市民不信任政府,反抗敵視警察。
作者: 哈哈你好嗎     時間: 2019-6-17 11:15

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

南亜人冇你D大6人咁衰格
好呀,就睇下你下場點,無手無腳。

作者: bnqmaksir1     時間: 2019-6-17 11:16

引用:

當暴亂時,仍然留喺度,即是參與,政府、警方已經叫示威者離開,直接有人掟磚、鐵通、鐵馬……其他物件去警員度,唔走被捕、打,抵打
作者: robin_crumbs     時間: 2019-6-17 11:16

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019/6/17 10:52 發表

梗係我睇法啦!唔通你老母嘅睇法咩!對你呢D鼓吹暴力嘅人唔撚駛斯文
鬧得好。
作者: 香港空氣好     時間: 2019-6-17 11:16

我都支持警察,放軟手腳,完全唔好做嘢佢。哋鍾意佔中、又好強姦又好、非禮又好、搶嘢又好,都係正義嘅。唔好搞佢哋啦!
作者: 香江人     時間: 2019-6-17 11:17

引用:

新聞來源連結:
政務司張建宗已表明將示威定性為暴動,與政府高層沒關。警方自己決定。

自己睇,6月9日,12日示威點會係暴動。唔怪警察怪邊個?
作者: explorerfnk     時間: 2019-6-17 11:17

引用:

無錯,大曬,依家香港就係咁
作者: big3624     時間: 2019-6-17 11:17

良心傳媒

https://silentmajority.hk/articles/1002690
作者: 最愛沈大師2015     時間: 2019-6-17 11:18

引用:

師兄講得極好!
作者: 獅子大哥     時間: 2019-6-17 11:18

引用:
原帖由 326838627 於 2019-6-17 11:13 AM 發表

幾時有向市民開槍

暴力示威者衝入非示威區
警察射違法人士 有咩問題

專業守住立法會

我都係市民 又唔見我俾警察射
咁嘅嘢你都講得出
點解咁想林鄭死
縦容警察亂開槍
你地累死埋全香港
作者: 快樂榮     時間: 2019-6-17 11:18

唔駛同樓主拗,我睇唔駛幾耐就會有人在今次暴亂中要找數,到時有幾多人被捕、有幾多人比警察告、有幾多人入獄,就知你口中和平示威有幾和平,風水佬呃你十年八年,好快有報應
作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 11:18

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 11:06 AM 發表

學你咁講囉,有幾多個咁講呀?全部呀?
學你咁講囉,自己上網睇囉你好似唔記得班差佬係出糧做野架
作者: 白卡小朋友

作者: 習總膽囊     時間: 2019-6-17 11:20

引用:
原帖由 opclk99 於 2019-6-17 11:10 AM 發表

你作大最叻la
叻得過話有90幾萬聯署條X街?
作者: videowatcher3     時間: 2019-6-17 11:20

香港警隊被當作磨心,表現卻十分專業、出色,

俾個大大的

作者: ufo2018     時間: 2019-6-17 11:20

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-6-17 10:38 AM 發表

厚顏無恥咪呢啲囉,講能到咁正義自己行出嚟承認邊9個打過人嘛,米累9其他同事嘛,咁能巴閉
其實我好支持和平遊行,好似6.9,6.16,但極反對6.12行為
點解兩次遊行成百幾萬人都冇事,偏偏政總就有催淚蛋出動,
如果6.12不是暴動,咁警方話冇開過催淚蛋得唔得?

https://www.youtube.com/watch?v=ZQfOfIAexzw

作者: 326838627     時間: 2019-6-17 11:20

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-6-17 11:18 AM 發表

咁嘅嘢你都講得出
點解咁想林鄭死
縦容警察亂開槍
你地累死埋全香港
你講咩 ?
作者: 殘廁謝皮的腋下

作者: Duncan_Nadal     時間: 2019-6-17 11:20

人無知者無敵
作者: kelvin1k     時間: 2019-6-17 11:20

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 11:15 AM 發表

你又唔係一樣被毒果洗腦
唔好意思;我好少睇乜果d消息的
做人獨立思考下比較好
明知有點野係做錯左仲要死話冇問題!林鄭女仕已經係一個好好反面教材.....
做個普通人定做奴隸自己諗啦!
作者: stocky1010     時間: 2019-6-17 11:21

市民以為暴亂是合法,真幼稚無知!執法者執行任務是他們的職責!
作者: skwongskwong     時間: 2019-6-17 11:21

支持警察平亂...
作者: 廚房粗俗的留言     時間: 2019-6-17 11:21

香港警察質素,我真心比讚

作者: pojun07     時間: 2019-6-17 11:21

引用:

新聞來源連結:
出去遊行啦!
作者: Man208     時間: 2019-6-17 11:22

支持香港警察執法!
作者: 廚房粗俗的留言     時間: 2019-6-17 11:22

快去唔好阻街就好
作者: 心服口服     時間: 2019-6-17 11:22

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-6-17 10:58 AM 發表
警察玩得食雞太多