標題: 警察心繫 [打印本頁]

作者: 男方鎖     時間: 2019-6-16 22:13

致林鄭月娥特首、有良心的廣大市民
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
但若果延遲,或者撤回逃犯條例
我對政府的真的很失望
更加唔使諗日後可以推行23條
.
我不懂政治
我只知基本常識
但我切切實實睇到乜嘢叫做擘大眼講大話
議員、傳媒、律師、老師、宗教領袖、更包括以前自己係公務員嘅高官
你們接受的是什麼教育?
只要人多,只要聲大
歪理可以變成真理
動員所有力量
罷工、罷學、罷教、罷駛、
堵塞交通、地鐵不合作,
你地用呢啲方法去捍衛你哋嘅香港核心價值?
真係天大嘅笑話
咁我哋日日返工,
交通執法保持交通暢順,
打擊罪案維持香港穩定
咁呢啲係乜嘢?
咁我地仲做黎做乜?
咁多日,邊個支持我哋?
圍住我哋嚟鬧,指住我哋屋企人鬧
餐廳唔做我哋生意
俾人起底、俾人unfriend
衰過過街老鼠
睇住啲人戴住眼罩、揸住磚頭鐵枝掟我、插
竟然所有人都鋪天蓋地護衛工我哋係濫用暴力
但係點解無人話呢啲襲擊警察嘅人
什麼「香港媽媽」?我呸!
子女犯法,唔好好教導
仲要圍埋一齊大聲疾呼縱容佢地!
.
這就是今日大家想要的香港?
其他沒有出聲的廣大市民
睇完!若果你仍然係有良知的話
傳出去吧!
作者: hk1215     時間: 2019-6-16 22:24

引用:
原帖由 男方鎖 於 2019-6-16 10:13 PM 發表
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
議員、傳媒、律師、老師、宗教領袖、更包括以前自己係公務員嘅高官
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
現在市民太容易被煽動,沒有道理可言,做好自己
作者: 請你說真話     時間: 2019-6-16 22:31

引用:
原帖由 男方鎖 於 2019-6-16 10:13 PM 發表
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
我支持你。

你穿起警服, 你就演好警察呢個角色。 但有order要開槍, 就將槍嘴擡高一公分。
脫下制服, 你係一個人

牛肉刀 永遠唔會錯 , 斬人 果個 先係錯。
作者: big3624     時間: 2019-6-16 22:44

都有良心傳媒

https://silentmajority.hk/articles/1002690
作者: 八方來財     時間: 2019-6-16 23:00

今晚金鐘可能又會搞事!警察又做磨心!真係慘!有心人搞事,政府應該宣布所有部門停止辦公十天,俾市民感受下無政府狀態下的十天生活如何渡過!方為上策!但願香港平安!🙏🏻 ...
作者: vuirtu

作者: 殘廁熱情的牛牛

作者: hk1215     時間: 2019-6-16 23:12

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-16 10:31 PM 發表
我支持你。

你穿起警服, 你就演好警察呢個角色。 但有order要開槍, 就將槍嘴擡高一公分。
脫下制服, 你係一個人

牛肉刀 永遠唔會錯 , 斬人 果個 先係錯。 ...
當每一個人都以自己標準把工作要求移動一公分,制度,法律還需要嗎?
作者: newcastleunited     時間: 2019-6-16 23:17

支持警察擺工,睇下你班口口聲聲話警察使用暴力嘅人驚唔警
作者: 前來野性的馬     時間: 2019-6-16 23:17

我支持你地警察
作者: 沙頭角原住民     時間: 2019-6-16 23:19

我永遠支持執法人員

不為什么,你們應得的
作者: wycman     時間: 2019-6-16 23:19

支持執法人員!下一步反對派就係要你哋將612定性為和平示威。點解要講,就係因為要向全世界話佢哋係和平,政府係暴力。千祈唔好上當,支持你地全體罷工。

作者: hkfish     時間: 2019-6-16 23:22

支持者無反對者多 引渡台灣案係好多人讚成 但逃犯條例就不是 如果用其他方案解決台灣案 民間反條例者就會歸邊 全面支持 無論支持者聯署80萬 不論你覺得有冇100萬遊行都好 當佢70-80萬 大家都係五五開 何來聲大夾惡?

作者: s336990     時間: 2019-6-16 23:24

你講嘅都係啱
但以我今日觀察,參與嘅都當係party咁去發泄佢地反政府、唱反調
係要墮落呀,你地唔洗勸我嗰種矯情
完全係情緒嘅放縱同發泄
亦有當係廟會咁嘅

我相信99%嘅人對條例完全唔知乜嚟就反反反

呢啲人仲堅信只要人多,殺人放火都係啱,
享受特權,就係人多,明明錯都變啱,樂見啱嘅要道歉等不公義嘅事
仲認為係一次成功案例
吾以吹噓一段時間

呢堆就係咁嘅垃圾
我親眼見
作者: hermanherman     時間: 2019-6-16 23:24

前線警員很參差,  有次深夜渣車路邊無油, 警察經過, 唸著實被串, 怎知幫手推一邊,還主動叫我上車去7仔等天亮, 感動! 。。。。反之, 截查果D, 一開口就嗅串, 問D問題又低B,無柳到不想答, 唔答又話要返差館。。
作者: sally371588     時間: 2019-6-16 23:24

好明白你們的心情、大多數人是支持你們的、只是冇人帶頭站出來。
作者: sally371588     時間: 2019-6-16 23:26

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
好明白你們的心情、大多數人是支持你們的、只是冇人帶頭站出來
作者: 世上只有……     時間: 2019-6-16 23:38

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
對住班暴民根本就應該退缩
作者: Sun021212     時間: 2019-6-16 23:40

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
林鄭驚落台。唔敢企硬,搵警察做代罪羔羊
作者: kenchan42015     時間: 2019-6-16 23:46

支持警察,加油
作者: 遊劍江湖     時間: 2019-6-16 23:46

咪係,好似被人開槍爆頭嗰個係抵L死嘅
作者: vuirtu

作者: kammy__     時間: 2019-6-16 23:52

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
放心!仲有一班係支持你地 尊敬你地!請你堅守做警察既信念!勿忘初衷
作者: 單吊二索男     時間: 2019-6-16 23:54

移椅。收錢做野。有長糧咬。講到做2工咁。
人地毛毛收鷄碎咁多糊口都無咁大怨氣。

奶媽搞到ㄧ鑊粥就。道埋歉。應該揾佢算賬丫。
做乜反而向真金白銀交差餉既人馬面。
有良心既。出面向市民講。以後任由市民交唔交差餉。睇下真係有幾多人支持。。。嘿嘿。
作者: 黑白羊     時間: 2019-6-16 23:57

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
向穿上制服負上責任及使命的你們一群👮👮👮,致敬💪💪❗
作者: tkgb1981     時間: 2019-6-17 00:01

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-16 10:31 PM 發表
我支持你。

脫下制服, 你係一個人

牛肉刀 永遠唔會錯 , 斬人 果個 先係錯。 ...
無錯
作為人
比人丢磚
你米應該用個頭去接咯
作者: lindinwu     時間: 2019-6-17 00:04

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
支持樓主,
但也要說一句:
警察全部撒下,
就讓香港人享受無政府狀態的美妙時光...
作者: dw2233     時間: 2019-6-17 00:06

support
作者: 西部紅色馬     時間: 2019-6-17 00:08

暴動:警察暴徒
作者: 碌碌無限     時間: 2019-6-17 00:19

按章工作,d暴徒好快鬼打鬼
作者: 晚膳行動10     時間: 2019-6-17 00:25

傳出去都無用!記唔記得佔中頭幾日有幾多藍絲跑出來,幫手拆路障!
記唔記得你點對支持政府朋友?係拘捕,黃絲點設路障你們無動於衷!拆路障竟然被拉!你們根本不分是非對錯!
呢個難攤子,你要自己扛!
作者: 晚膳行動10     時間: 2019-6-17 00:29

搞到眾叛親離,係警察部追擊藍絲在先!而家無人會為你講說話!
作者: 波羅批     時間: 2019-6-17 00:32

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
我只能夠講 "阿sir你哋抵死㗎"!
當日你哋啲兄弟畀人淋尿,
有七位幫你哋討回公道嘅兄弟 依家仲喺入面坐緊,
仲有個企喺你哋身邊 幫手維持秩序嘅阿sir,
居然要坐三個月監,
仲有好多幫手上庭嘅 差人,
畀個法官話唔可信,
搞完一大輪拉返你啲 暴徒,
法庭一個二個輕輕咁放過......... 你哋啲老細 仲話尊重法庭......
發生以上嘅嘢嘅時候 你哋 全香港三萬幾個警察 喺度做緊乜嘢嘢?
你哋有冇去問下你哋啲老細 搞乜L嘢?
你哋有冇人去問下保安局律政司 搞乜L嘢?
你哋有冇人去問下特首 搞乜L嘢?
作者: petsbb     時間: 2019-6-17 00:38

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-16 11:06 PM 發表
這就是港獨的嘴臉,引渡條例遊行,毆打警察,這分明就是暴民

https://www.youtube.com/watch?v=ANsTTGsYA3U
呢班死仆街 打警察 仲話系細路仔?系暴徒畜生
作者: 波羅批     時間: 2019-6-17 00:38

引用:
原帖由 sally371588 於 2019-6-16 11:26 PM 發表

好明白你們的心情、大多數人是支持你們的、只是冇人帶頭站出來
點會有人咁帶頭行出嚟?
一行出嚟即刻畀人起底 騷擾,
你哋啲差人有冇理過?
當日掟豬雜嗰個 你哋迅速拉人 仲記唔記得?
狙擊學聯嗰班阿伯 兩 下畀你哋啦曬 仲有冇印象?
反觀 佔中 佔旺 魚蛋暴動...... 加加埋埋 用咗幾多時間 你哋拉咗幾多人?
作者: petsbb     時間: 2019-6-17 00:41

真心支持香港警察 警察都系人
佢地只系執行職務
你地班畜生暴徒 借故搞事
仲好意思什麼細路仔?乜柒媽媽?DLLM
有讀過書既人都吾會甘做
作者: wongmilano     時間: 2019-6-17 00:45

外國勢力就係想抹黑警察,越亂越好
作者: whiskybase     時間: 2019-6-17 00:49

做好自己, 我地支持你。
作者: puisang2015     時間: 2019-6-17 00:57

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
差人唔係大X哂 
作者: fox007     時間: 2019-6-17 00:59

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
樓主,衷心多謝你一直用心保衞香港,不要難過,總有真正愛護香港嘅人懂得欣賞你們,加油。
作者: fox007     時間: 2019-6-17 01:03

引用:
原帖由 puisang2015 於 2019-6-17 12:57 AM 發表

差人唔係大X哂 
對,現在是黃屍大X晒,黑白不分想點就點,希望你無要求警察幫助嘅一天啦,記住喇,如果唔係就18代早宗都蒙羞。
作者: 狗唔搭巴

作者: 狗唔搭巴

作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-17 01:16

星期三嗰日係徹頭徹尾嘅暴動
完全支持警隊嚴正執法
話嗰日唔係暴動簡直係荒天下之大謬
估唔到喺香港居然有一大班人以趙高為師
指鹿為馬
恬不知恥

不過亦希望你地要保持冷靜
唔想再有七警事件發生
作者: 豪三子     時間: 2019-6-17 01:16

所以日日請人既工唔係冇原因。晚晚捉餐車真係搵命搏。水警就捉走私。。。都仲未計呢d遊行示威。加埋班唔要命既南亞仔假難民。。。。捉野豬半日算優差
作者: puisang2015     時間: 2019-6-17 01:17

引用:
原帖由 fox007 於 2019-6-17 01:03 AM 發表

對,現在是黃屍大X晒,黑白不分想點就點,希望你無要求警察幫助嘅一天啦,記住喇,如果唔係就18代早宗都蒙羞。
求咩 差餉我有份比 
作者: kpophk     時間: 2019-6-17 01:22

加油
作者: 星際邊緣的劉火     時間: 2019-6-17 01:38

本來諗住所有修例的貼也不回了!

但系見到有阿sir出貼就出聲支持下!您們並不孤單,仲有香港市民支持你地,累了的話就休息一下,按章工作hea做吧,香港已冇得救!

精神上支持你地!
作者: 麒麟才子     時間: 2019-6-17 01:54

其實我相信好多人默默支持你們加油做好本份,呢個地方無得救
作者: choplogic     時間: 2019-6-17 01:55

警察有冇出糧?
作者: 強大師     時間: 2019-6-17 02:00

引用:
原帖由 puisang2015 於 2019-6-17 01:17 AM 發表

求咩 差餉我有份比 
你睇得戲多 交稅大哂 公務員都要交稅 係冇得欠税 你唔係唔知呀?
作者: tsoijoe     時間: 2019-6-17 02:01

舊同學群吹水,居然個個話班友手無寸鐵,系警察開槍,我話電視新聞有得睇哦,佢哋話警察打人先,示威和平😅
作者: puisang2015     時間: 2019-6-17 02:03

引用:
原帖由 強大師 於 2019-6-17 02:00 AM 發表

你睇得戲多 交稅大哂 公務員都要交稅 係冇得欠税 你唔係唔知呀?
全港都係老板 你係公僕 civil servants 唔係有牌爛仔 
作者: 強大師     時間: 2019-6-17 02:11

引用:
原帖由 puisang2015 於 2019-6-17 02:03 AM 發表

全港都係老板 你係公僕 civil servants 唔係有牌爛仔 
全港都係老板? 柒少日啦 你出街同個警察講我係你老板 睇吓點 你係咪仇警仇到傻咗呀?樹大有枯支 乜職業都有㗎啦 講尼D。
作者: saracrystal     時間: 2019-6-17 02:31

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
警你老母
作者: easywin     時間: 2019-6-17 02:38

加油
作者: edl0022     時間: 2019-6-17 04:44

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
你份糧出多左係因為你要面對群眾。。。
你先問一下你大老細。 當大部份市民不同意時。 是否只做老細話對的事,而不理會市民。。

你老細冇出糧俾我, 所以都係講事實。。。 你老細教你要開槍,你吾一定要開。 而家2百萬人出嚟吾通射死曬佢地。。。 番去讀多d書啦
作者: 將軍抽兵!     時間: 2019-6-17 04:53

做警察變磨心壓力大,不斷被批,真係慘...
作者: 6mastery     時間: 2019-6-17 05:10

一係你就辭職,一係就食得咸魚抵得渴。你做得呢個不得人心政府既執法人員就係咁,無人攞支槍迫你做警察
作者: tkmeb3636     時間: 2019-6-17 06:23

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
X2
作者: 嘍囉甲     時間: 2019-6-17 06:39

自已都變埋暴徒,重失控過市民
作者: 祖狄     時間: 2019-6-17 06:42

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
咁的的確確見到你地將制服既學生,
按係地下圍毆,叫合理同合法。
我都忍唔住警方行為太過暴力。
警方才是暴徒比較合適。
作者: 孤獨的晴朗     時間: 2019-6-17 06:45

我支持警方強硬執法
作者: Watergor

作者: puisang2015     時間: 2019-6-17 07:05

引用:
原帖由 強大師 於 2019-6-17 02:11 AM 發表

全港都係老板? 柒少日啦 你出街同個警察講我係你老板 睇吓點 你係咪仇警仇到傻咗呀?樹大有枯支 乜職業都有㗎啦 講尼D。
你先係 為市民服務唔係下對個頭打 
作者: Margaret_Kitty     時間: 2019-6-17 07:19

支持警察向暴徒執法
作者: 9點9     時間: 2019-6-17 07:30

支持警察
作者: beelzebub     時間: 2019-6-17 07:36

支持警察
作者: B118     時間: 2019-6-17 08:37

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
支持師兄 大多數人是理智的

香港勝在有香港警察
作者: 股壇垃圾佬     時間: 2019-6-17 09:32

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
現在的黃屍是癲的,什麼不合他們的意見就是訴諸暴力,配合犯民及外國勢力,他們最終的目的是反中、港獨!

作者: sandoeman     時間: 2019-6-17 10:26

引用:
原帖由 sally371588 於 2019-6-16 11:24 PM 發表
好明白你們的心情、大多數人是支持你們的、只是冇人帶頭站出來。
唔好玩啦,有人支持就叫佢地上街啦,又唔見幾百萬人沖出來話警官好,好你老冇
作者: 樹上粉紅的老闆     時間: 2019-6-17 10:30

引用:
原帖由 hermanherman 於 2019-6-16 11:24 PM 發表
前線警員很參差,  有次深夜渣車路邊無油, 警察經過, 唸著實被串, 怎知幫手推一邊,還主動叫我上車去7仔等天亮, 感動! 。。。。反之, 截查果D, 一開口就嗅串, 問D問題又低B,無柳到不想答, 唔答又話要返差館。。 ...
諗下自己手指都有長短啦,放下啦!
作者: 超能量     時間: 2019-6-17 10:47

警方多做多錯,少做少錯,不做不錯!
作者: 新日光輝

作者: andysan4     時間: 2019-6-17 12:25

俾人鬧黑警
又起埋底

警隊誓必染黃
作者: susanhoho     時間: 2019-6-17 12:50

最近拜讀了一位朋友,對當今香港政治形勢的一種睇法,想與大家分享一下;

特區政府的讓步,是香港「衰退」的開始,因為「花旗國的海外打手DJB在香港的影響不斷增加⋯⋯

“DJB” 在每個城市做野,一定會用「似是而非的民生話題」令當地民眾有共鳴及激發起反政府情緒.⋯⋯2014年佔中的「我要真普選」,2019年的「撤回送中條例」⋯⋯就是令香港每一個人陷入激烈討論或甚至分裂⋯, 所以愛香港的大家一定不要中計,要團結,清晰知道大家的公敵不是任何普選或法例修訂,這些只是「DJB惡魔」用來分列大家的藉口話題.

在「心術戰」方面,相比「壞生果日報」每天對各階層讀者的洗腦,特區政府在「心術戰」的技巧非常弱!無任何反擊短片,只有警務署長及特首黑面在訪問中講「強烈譴責暴徒」!

1956 至1975年美國參與越戰,美國內外millions people 反越戰,美國總統Richard Nixon 民望大跌,美國政府悉心地拍了幾個感人短片(少於一分鐘,幾張相片配感人字眼+配樂,毎天播放十幾次,向全世界洗腦,塑造美國是Heros, 為國爭光,為公義及去與邪魔打仗,結果為Richard Nixon 拿回許多分數,跟著就有幾套商業電影Rambo 出現,向全世界洗腦,美國海外出兵是為正義,為全球!這些都是我1980在加拿大讀「政治科學」美國教授教我們怎樣分析美國政治)!

由2014佔中至2019 年示威,暴動...至今!「反對派」backed up by 「花旗國DJB」!今次特別有技巧的在:
1。示威posters 的內容字眼,大的標題能刺激示威者的腦神經反政府,但細字使攪手不需要付法律責任
2。有系統,有計劃藉著學聯,Media Association (半年前與FCC外國記者會互片後的報復)向多個團體感染或洗腦:

傳媒(一面倒多拍警方開槍,及示威者受傷的情境,使公衆更仇警及反政府)只是在混亂互片戰場一句「記你老母」就起哄抗議!玩野!

宗教團體(試問愛羊群的牧者是否需要帶他們到戰場祈禱/唱詩歌,博mup? 平時又不見他們這神心?簡直是謀殺!更成為攪事者的前方盾牌,警方執行任務的阻路!

昨天又有「家長」出來抗議!

明天可能又會有「老人家」出來抗議!

毎個國家的「情報機構」有強大資金去recruit staff and pay the “servicemen”....「花旗國的DJB」亦無例外!they recruited different nationalities 在不同層面做野!

但最無宰最無宰的是大部分被煽動/或被洗腦而參加的民眾(老中青)(但無收錢),有些更成為「炮灰」🙏

中美貿易戰中「Huawei 」and “Hong Kong」成為「籌碼」!
美國總統特朗普近期講了一句「最近中港發生的事情,中港可以自己處理」完全在扮無知!背後攪野卻在外表扮有風度!這是「花旗國」一向表演🙏

在月尾日本舉行的Financial Summit, 中國習總會否出席或與特朗普會面或達成協議,絕對絶對會與香港事情有關!

結論:
1。世界無一條法例是完美!不要被「背後惡魔」做這些藉口製造分裂!愛香港的人要團結!

2。不完美的法例不應作為「暴亂」的原因!消耗香港的經濟及資源,不值得!不值得!愛香港的人要團結!

3。特區政府應製作不同短片(包括顯示暴徒用暴力,解釋法例的正反⋯),以平衡「黃媒」每天的網上洗腦

4。情報單位應嚴格監測網上的煽動群眾!盡快竭止病毒傳播

5。世上無完美的國家!知足常樂。

6。大家都愛香港,重覆不要「中計」成為「背後惡魔」的棋子!大家要團結。
作者: kwaiwai3

作者: 9點9     時間: 2019-6-17 18:00

咁小人支持警察嘅?
作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 19:13

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
當差就當差啦理咁多政治做乜?
咁多意見去選議員丫嘛~
你地秉公持平唔做政治打手既話係唔會搞到今日咁

清算香港警隊 釋放政治犯
<a href="https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28288998" target="_blank" class="bburl">https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28288998</a>

作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 19:21

引用:
原帖由 susanhoho 於 2019-6-17 12:50 PM 發表
最近拜讀了一位朋友,對當今香港政治形勢的一種睇法,想與大家分享一下;

特區政府的讓步,是香港「衰退」的開始,因為「花旗國的海外打手DJB在香港的影響不斷增加⋯⋯

“DJB” 在每個城市做野,一定會用「似是而非的民生話題」令當地民眾有共鳴及激發起反政府情緒.⋯⋯2014年佔中的「我要真普選」,2019年的「撤回送中條例」⋯⋯就是令香港每一個人陷入激烈討論或甚至分裂⋯, 所 ...
Rambo: First Blood Part II (1985) - IMDb
First Blood (1982) - IMDb

戲未上你呀sir已經發表左理論
是教占卜的嗎?
作者: andysan4     時間: 2019-6-17 19:27

引用:
原帖由 susanhoho 於 2019-6-17 12:50 PM 發表

“DJB” 在每個城市做野,一定會用「似是而非的民生話題」令當地民眾有共鳴及激發起反政府情緒.⋯⋯2014年佔中的「我要真普選」,2019年的「撤回送中條例」⋯⋯就是令香港每一個人陷入激烈討論或甚至分裂⋯, 所 ...
DJB
DJI我就識
作者: mymac4     時間: 2019-6-17 19:46

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
支持警察,加油💪🏼💪🏼💪🏼
作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 19:48

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-16 11:06 PM 發表
這就是港獨的嘴臉,引渡條例遊行,毆打警察,這分明就是暴民

https://www.youtube.com/watch?v=ANsTTGsYA3U
應該紮起佢7打1?

作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 19:51

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-16 11:48 PM 發表
我永遠支持執法人員
你支唔支持執法人員拘控7犬豬警司?
講!
作者: dickwu2009     時間: 2019-6-17 19:51

引用:
原帖由 hk1215 於 2019-6-16 11:12 PM 發表

當每一個人都以自己標準把工作要求移動一公分,制度,法律還需要嗎?
現在香港距離無政府狀態不遠了!
作者: Pretoria1023     時間: 2019-6-17 19:56

睇完你9up真係忍吾住要即刻x9你 請你食香蕉
作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 19:56

引用:
原帖由 波羅批 於 2019-6-17 12:32 AM 發表

我只能夠講 "阿sir你哋抵死㗎"!
當日你哋啲兄弟畀人淋尿,
有七位幫你哋討回公道嘅兄弟 依家仲喺入面坐緊,
仲有個企喺你哋身邊 幫手維持秩序嘅阿sir,
居然要坐三個月監,
仲有好多幫手上庭嘅 差人,
畀個法官話唔可信,
搞完一大輪拉返你啲 暴徒,
法庭一個二個輕輕咁放過......... 你哋啲老細 仲話尊重法庭......
發生以上嘅嘢嘅時候 你哋 全香港三萬幾個警察 喺度做緊乜嘢嘢 ...
知法犯法
罪加一等
同唔同意?
作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 19:57

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-6-17 01:15 AM 發表
我從來都唔認同什麽違法達義呢d廢理論!!
違法就要拉! 違法襲警更不能放過!!!!
否則我哋嘅香港會變成戰場!
唔係鳩up話手無寸鐵就大晒,你將条鐵飛撚咗向差佬處,咁就叫手無寸鐵?? ...
警察犯法呢?
作者: kammy__     時間: 2019-6-17 20:02

引用:
原帖由 choplogic 於 2019-6-17 01:55 AM 發表
警察有冇出糧?
我出糧俾二萬四你 你幫我打工 不過人工包埋俾香港市民用粗口小既 用磚頭掉既 好應份姐
作者: big3624     時間: 2019-6-17 20:05

邊個覺得掟磚掟鐵馬掟鐵枝唔算係暴動???咁都算和平示威???

不如企出黎等我向佢掟磚掟鐵馬掟鐵枝!!!!我真係好和平呀!!!!
作者: choplogic     時間: 2019-6-17 20:12

引用:
原帖由 kammy__ 於 17-6-2019 20:02 發表

我出糧俾二萬四你 你幫我打工 不過人工包埋俾香港市民用粗口小既 用磚頭掉既 好應份姐
識唔識唔撈呀!所以人蠢係冇藥醫嘅!
作者: 突然的自我     時間: 2019-6-17 20:13

走啦,係香港做警察無前途
作者: 花郎     時間: 2019-6-17 20:19

支持香港警察!
作者: ivanhohoho2     時間: 2019-6-17 20:21

四字成語:“狐假虎威”

作者: ivanhohoho2     時間: 2019-6-17 20:22

或者是尾狗專登用依D招數激發香港人自己打自己人,等香港亂。
作者: kammy__     時間: 2019-6-17 20:23

引用:
原帖由 choplogic 於 2019-6-17 08:12 PM 發表

識唔識唔撈呀!所以人蠢係冇藥醫嘅!
點解要唔撈?就係因為班垃圾黃絲?值得咩 咁樣根本係懦弱既表現 我相信警察係尊業既 希望佢地可以堅守信念 支持落去 唔好俾班賤民影響到
作者: allu     時間: 2019-6-17 20:30

加油!
作者: queenielee22     時間: 2019-6-17 20:35

支持香港警察!
作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 20:48

引用:
原帖由 tsoijoe 於 2019-6-17 02:01 AM 發表
舊同學群吹水,居然個個話班友手無寸鐵,系警察開槍,我話電視新聞有得睇哦,佢哋話警察打人先,示威和平😅
大部份確係手無寸鐵
小部份手有寸鐵唔係胡亂射擊嘅理由
結果就係射傷手無寸鐵嘅學生老師記者司機
冇講錯
作者: 任展鑾.     時間: 2019-6-17 20:49

引用:
原帖由 孤獨的晴朗 於 2019-6-17 06:45 AM 發表
我支持警方強硬執法
到時拿出拘控7犬豬警司嘅勇氣再支持都未遲