標題: 中國海軍訪問澳洲時瘋狂購買奶粉 [打印本頁]

作者: 支共

作者: ox1     時間: 2019-6-13 13:08

引用:
原帖由 支共 於 2019-6-13 11:14 AM 發表
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7122681/amp/Chinese-sailors-packed-ships-baby-formula-bringing-home-families.html

有圖為證,唔好話人屈你啦
睇圖就證明係屈啦,唔好當其他人傻
作者: 輪皇     時間: 2019-6-13 13:39

引用:
原帖由 支共 於 2019-6-13 11:13 AM 發表
https://www.independent.co.uk/ne ... y-a8951931.html?amp

笑死人
有咩問題?美軍來香港都去灣仔飲酒和叫雞啦。

作者: ox1     時間: 2019-6-13 13:50

引用:
原帖由 支共 於 2019-6-13 01:40 PM 發表

但係中國海軍飲奶奶
奶粉張相如果拉遠些睇就穿煲,你唔好扮唔知啦。
如果真係大量何解唔影全景而只是影這幾罐
作者: ox1     時間: 2019-6-13 13:54

引用:
原帖由 支共 於 2019-6-13 11:14 AM 發表
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7122681/amp/Chinese-sailors-packed-ships-baby-formula-bringing-home-families.html

有圖為證,唔好話人屈你啦
軍事我就唔多識,但编徒手法就略知一二

作者: Welcomelone     時間: 2019-6-13 15:06

作者: ox1     時間: 2019-6-13 15:37

引用:
原帖由 支共 於 2019-6-13 02:55 PM 發表

不認不認還須認
澳洲奶奶好好飲
這叫瘋狂購買奶粉?
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-6-13 15:50

引用:
原帖由 ox1 於 2019-6-13 03:37 PM 發表

這叫瘋狂購買奶粉?
唔係瘋狂,是猖狂。明目張膽去表現出大陸中國人崇洋習性。
作者: ox1     時間: 2019-6-13 16:06

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2019-6-13 03:50 PM 發表

唔係瘋狂,是猖狂。明目張膽去表現出大陸中國人崇洋習性。
買個幾箱奶粉唔算瘋狂或昌狂,除非是白粉。
崇洋就要改啦,希望大陸市民改改這懷習慣,以後少買外口國貨
作者: 廚房性感的手機     時間: 2019-6-13 16:10

引用:
原帖由 ox1 於 2019-6-13 04:06 PM 發表

咁大陸人都知道質量的重要性。
作者: vghy1234     時間: 2019-6-13 17:11

引用:
原帖由 支共 於 2019-6-13 11:13 AM 發表
https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/china-warships-australia-baby-formula-sydney-navy-a8951931.html?amp

笑死人
美国海军来香港狂插港女。
作者: vghy1234     時間: 2019-6-13 17:17

引用:
原帖由 ox1 於 2019-6-13 04:06 PM 發表

中国人口多,资源小,农产品,奶粉等都需要依靠进口补充。比较西奴好朋友印度,印度人吃不饱,仲要卖农产品创汇,中国却可以依靠进口食品养活14亿人,不简单。
仲有中国向农民收税在温家宝时期就没有。
今次事件根本就是西奴狗抹黑泼脏水。如果讲道德,边个比美军来香港叫鸡更道德。

作者: vghy1234

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 尊貴議員     時間: 2019-6-13 23:15

大驚小怪