標題: 留名等睇政府跪低(最新消息已跪) [打印本頁]

作者: 亂9咁ban人     時間: 2019-6-11 23:46

利申:支持逃犯條例

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬

作者: 劍無痕     時間: 2019-6-11 23:47

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 11:46 PM 發表

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬 ...
放心,無呢個機會
作者: andysan4     時間: 2019-6-11 23:53

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 11:46 PM 發表

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬 ...
23條葉劉冇跪, 整個政府都冇跪
係田二五倒戈, 政府才唔夠票過.

不過都要插下政府屎忽, 成日俾人嘈兩野就鳩縮
東北又係咁, 填海又係咁
點強政勵治啊

俾在英國佬監粗黎啦

一係學新加坡, 鬧李光耀要捉入精神病院
立法BAN埋假新聞
作者: 香港人1號     時間: 2019-6-11 23:57

政府今次一定唔可以跪底,今次再跪底會永不反身
作者: rambotam2008     時間: 2019-6-12 00:02

已經引入外國勢力 中央必定插手 冇可能跪低 就算林鄭辭職 修例必定繼續 有任何立法會議員倒戈 今次必定冇運行
作者: 油站自我的工人

作者: 邪童非     時間: 2019-6-12 00:34

如果唔跪低 你跳樓
作者: nose     時間: 2019-6-12 00:39

唔通過政府一定輸,通過咗政府有機會贏,所以政府一定要通過。
作者: 桑下樽前     時間: 2019-6-12 00:43

林鄭可能係四任特首中意志最堅定嗰個,
反而唔知自由黨會唔會再叛逃多一次,
如果再一次發生,我希望政府會繼續去馬,
睇下佢地啲黨員喺投票一刻會作出乜嘢選擇。

作者: 亂9咁ban人     時間: 2019-6-12 00:50

引用:
原帖由 nose 於 2019-6-12 12:39 AM 發表
呢樣野係人都知,但建制派太廢,跪低機會高
作者: 菲律賓凸警

作者: 香港粗俗的筍盤     時間: 2019-6-12 00:55

過就一定過到,不過迫佢細節上多D人權terms
作者: 我係Miss大佬     時間: 2019-6-12 00:58

香港要跟 新加坡 式管治才有運行
作者: Karlching     時間: 2019-6-12 00:59

經過今次事件後香港會加速被邊緣化,我地普通市民會跟這班港獨、漢奸陪葬!
作者: stevenhendry     時間: 2019-6-12 01:01

引用:

其實聽日如果多人肯罷工反修例,政府睇完情況,應該聽日下午宣布押後二讀,到星期四睇下市民有冇改變睇法唔再罷工,如果到星期四再多人罷工,咪又押後到星期五囉,如此類推

嗱唔好話政府唔聽民意喇
作者: toffee4197     時間: 2019-6-12 01:03

一定要通過修例
作者: pqmboss     時間: 2019-6-12 01:05

一定要通過
作者: pqmboss     時間: 2019-6-12 01:05

引用:
原帖由 Karlching 於 2019-6-12 12:59 AM 發表
經過今次事件後香港會加速被邊緣化,我地普通市民會跟這班港獨、漢奸陪葬!
佔中畜岀現香港已死
作者: 泉船     時間: 2019-6-12 01:06

前二波太敏感。

但這次我真想不到反對理由。

強勢點,更好。

一些惠港政策,一而再再而三被泛民阻礙,令香港進步減慢,反而被週邊城市追上。
作者: yuk777044

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: ken_tso     時間: 2019-6-12 01:10

解散立法會,天下太平
作者: 樹上花色樓主     時間: 2019-6-12 01:11

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-6-12 01:01 AM 發表

其實聽日如果多人肯罷工反修例,政府睇完情況,應該聽日下午宣布押後二讀,到星期四睇下市民有冇改變睇法唔再罷工,如果到星期四再多人罷工,咪又押後到星期五囉,如此類推

嗱唔好話政府唔聽民意喇 ...
冇可能,而家係中央同泛民玩,林鄭只係棋子。若果跪低,即係中央都承認中國司法黑暗。儍咩!
作者: Sun021212     時間: 2019-6-12 01:12

跪你老母 你跪低 政府都未跪低 屌你
作者: benben999     時間: 2019-6-12 01:14

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-12 12:02 AM 發表
已經引入外國勢力 中央必定插手 冇可能跪低 就算林鄭辭職 修例必定繼續 有任何立法會議員倒戈 今次必定冇運行
你快D收左你果個青山出黎既兄弟皮先啦
日日俾佢出黎招搖撞騙
作者: wsk67     時間: 2019-6-12 01:26

形勢都唔識,而家對手已經變咗係中央政府喇,你哋升 level 打大佬喇
中央咁就跪低,下次吹二百萬人散步鳩叫,香港咪可以獨立?正傻逼!
作者: 單嫖獨賭kaka     時間: 2019-6-12 01:31

引用:

有咩國家政府會向罪犯
逃犯跪低
作者: wcwong11     時間: 2019-6-12 01:34

奇蹟係唔會出現的
作者: HUGOTSE9470     時間: 2019-6-12 01:37

買定花生先
作者: tomhung1016     時間: 2019-6-12 01:52

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2019-6-12 12:58 AM 發表
香港要跟 新加坡 式管治才有運行
我都想…
但香港出名養廢人…
越南船民,南亞黨,大陸蝗…
新加坡移民全部社會精英…
香港移民全部R飯食精英…
船民俾聯合國拖數賴帳…
泛民就引入南亞黨…
建制就引入大陸蝗…
香港由頭都尾都無say😑
作者: 天生污濁     時間: 2019-6-12 02:01

本來只真心為修法例,二月時台灣提出引渡要求,港府進行修例討論立法
現在已比中央趁機騎劫,要包含內地,
台灣知衰馬上話不會引渡
加上外力又趁機反對,以制中國,
已變成政治層面

現港府是騎虎難下,叫政府點跪
作者: kato001     時間: 2019-6-12 02:02

我都想 但無可能

你背後既對手係中央 百幾萬VS十幾億 點鬥??

葉問都係打十個
作者: 亂9咁ban人     時間: 2019-6-12 02:02

引用:
原帖由 天生污濁 於 2019-6-12 02:01 AM 發表
本來只真心為修法例,二月時台灣提出引渡要求,港府進行修例討論立法
現在已比中央趁機騎劫,要包含內地,
台灣知衰馬上話不會引渡
加上外力又趁機反對,以制中國,
已變成政治層面

現港府是騎虎難下,叫政府點跪 ...
包括內地有咩問題呢?
作者: 客家大老     時間: 2019-6-12 02:12

引用:
原帖由 Karlching 於 2019-6-12 12:59 AM 發表
你有部分說對,但其實中央沒可能估計不到引導條例的後果,因為中央就是要香港後退,深圳上
作者: cc436     時間: 2019-6-12 02:17

引用:

機會好大
作者: wasana

作者: 晚膳行動10     時間: 2019-6-12 02:20

我已經知道不會通過!建制派不會通過,因為多得林鄭向來只討好泛民,寵幸泛民!早己令人感到失望,呢次如通過損失慘重
作者: vuirtu

作者: 大叔5935     時間: 2019-6-12 02:26

呢段嘢係我6月9日凌晨係另一個帖講嘅:

**我相信今日(6月9日)真係會有好多人上街,至少幾十萬(如果吹咗雞咁耐都無呢個數,泛民就真係好失敗),但咁又點,歷史真係可以重演?可以真係因為多人反對,就好似以前23條及反國教果時咁,政府會撒回條例?又或者嚟多次佔中?

前事不忘,後事之師,如果大家細心睇清楚政府呢幾個月點處理呢次逃犯修訂,就知林鄭月娥今次處理得好離身,甚至係親自回應都比較少,大家又有無考慮過箇中原因?**

中咗

作者: 大叔5935     時間: 2019-6-12 02:31

接上一個回覆,呢段又係6月9日凌晨寫嘅:

**什麼是 箇中原因?
應該先將成件逃犯修訂條例變作一個純粹政治事件看待,或者可以令我們了解多一些。

1. 整個修例過程行得好急,由今年2月開始突然爆出來到現在只有不足4個月,雖說係因為有陳同佳事件發生,但以香港政府做嘢手法,以及林鄭月娥做咗咁耐政務官,一開始就應該知道呢單嘢好有鑊氣,推行得咁急更加會有問題。所以林鄭同政府都只係「盡力而為」,根本佢地骨子裡就認定咗會炒大鑊,過唔過到林鄭政府根本唔care。

2. 說到要強推嘅理由,大家都明白係阿爺意思。咁阿爺對呢次條例修訂又真的很著緊嗎?但我又覺得唔係。不錯阿爺一開始就出聲,由韓正出面搞掂建制派支持,但之後到現在都無再出過聲,到現在傳媒亦見唔到西環之後好緊張咁再召見建制派。所以我覺得阿爺對於條例修訂嘅態度係:過到就過,過唔到亦無問題,因為阿爺如果要在香港捉人,可以有另外100幾十種方法(合法與非法的),何必要經你香港法庭搞呢樣搞果樣?

3.咁如果林鄭同阿爺都其實唔著緊,咁推呢條條例出嚟做咩?我地唔可以否定有陳同佳件案嘅因素,但同時,事件去到中期,已經見到泛民好似搵到個大寶藏咁,總動員反政府修例,甚至到現在有人鼓動緊乘此搞第二次佔中,甚至係勇武嘅佔中。如果我係阿爺同林鄭月娥,反而真係希望見到泛民同港獨班友咁做,因為香港可以再分化,再有更多嘅中立或沉默靠向反泛民一邊。呢個係從上次佔中完結後得出嘅現像,從上兩次補選結果可以睇到,亦都從過去幾年,泛民提出嘅好多政治議題,遊行集會時嘅人數之少,可見一班。

4. 最後,政治動員係相當消耗政治力量的。如果(我講如果)今日下午遊行出現大亂象嘅話,政府可以堂而煌之去打壓,民心(尤其現在中美玩緊嘢而未明朗時)更加會對呢d亂象反感,咁最後贏家會係邊個?**

最後邊個會輸呢?

作者: Kan71     時間: 2019-6-12 02:40

阿爺今次不會再妥協, 因為03那一次妥協卻令對方變本加厲, 以為呢招有效, 所以到了佔中時, 中央一步不讓, 今次亦是如此

你越聽話, 阿爺放心就越唔會理你; 相反, 你越反抗, 阿爺就越收緊
作者: 透一口氣     時間: 2019-6-12 02:42

https://youtu.be/sD72Jqh0WVA

一國兩制?! 當年英國竟然信,看吓大陸代言人個貓樣而家大大聲話關你义事

作者: 漆哥     時間: 2019-6-12 02:43

正苦唔跪樓主扑街死
作者: bitebite     時間: 2019-6-12 02:49

引用:

me support too

作者: kwk888     時間: 2019-6-12 03:05

支持政府 打擊反中亂港份子不能手軟
作者: rmcl     時間: 2019-6-12 03:15

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 02:56 AM 發表
英國離開以前留給香港各行各業的精英人士、政府中高級別官員、工商界老闆、傳媒大佬、知名記者、法官、律師等約5萬人一個密碼。他們在任何時候任何情況下到任一英國使領館,只要出示這一密碼,都可獲得英國本土公民護照,並立即受到領事保護。

5萬精英加上他們的家屬,約22.5萬人。對於當時有600多萬人口的香港來說,這不是一個小數目。

據英國人寫的香港史透露,英國當時的考核標準有兩個 ...
醒吓啦!仲大不列顛
作者: genpao     時間: 2019-6-12 03:20

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 02:56 AM 發表
英國離開以前留給香港各行各業的精英人士、政府中高級別官員、工商界老闆、傳媒大佬、知名記者、法官、律師等約5萬人一個密碼。他們在任何時候任何情況下到任一英國使領館,只要出示這一密碼,都可獲得英國本土公民護照,並立即受到領事保護。

5萬精英加上他們的家屬,約22.5萬人。對於當時有600多萬人口的香港來說,這不是一個小數目。

個密碼係咪169?
作者: PaoHow     時間: 2019-6-12 03:26

引用:
居英權,獲選者會收到一份通知書,拿著這份通知書''在任何時候任何情況下到任一英國使領館,只要出示這一(密碼)通知書,都可獲得英國本土公民護照,並立即受到領事保護。''
作者: lamqqq     時間: 2019-6-12 03:34

你無聽淋病講?多謝終央在背後大力支持…即是今次事件幕後人是終央政府所為,咁政苦又點會
跪低?

作者: wai0714     時間: 2019-6-12 03:54

留名睇樓主跪低
作者: 真中國人

作者: ChatLaw     時間: 2019-6-12 03:59

機會唔大
共產黨情願有香港64, 都唔會比香港成為反共基地
亦唔會比台灣做例子
作者: dpci1498     時間: 2019-6-12 04:00

留名
作者: YH145555     時間: 2019-6-12 04:03

留名睇暴徒入册寫悔過書
作者: YH145555     時間: 2019-6-12 04:06

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2019-6-12 03:59 AM 發表
機會唔大
共產黨情願有香港64, 都唔會比香港成為反共基地
亦唔會比台灣做例子
香港係攞正牌 2047收返
呢樣嘢根本冇得討論
作者: 前來外圍的神童     時間: 2019-6-12 04:07

引用:
原帖由 yuk777044 於 2019-6-12 01:07 AM 發表
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!請廣傳!每日100萬人港鐵一日遊直到撤回送中方案!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

不是本人,我只係轉發,分享。

大家好,當然我唔會開自己名,但近幾年見到香港情況每況愈下,知道年青人,都係想香港好,但我自己有 ...
你當差就唔撚好搅咁多野啦。
作者: 禁言先生     時間: 2019-6-12 04:08

引用:

呢次唔可以跪,過唔到,香港真正成為逃犯天堂,大陸所有貪官,有勢力同作奸犯科既人一定沖哂黎香港。因為過唔到等如香港有排都唔會可以引渡返大陸,d人黎到輕則再推高樓價,重則重操故業。外地其他犯罪份子亦一樣會黎搵食。反之過左的話,黎左既貪官因為怕死會即走,樓價有可能出現拋售,所以唔明班傻人,明明唔係對付佢,仲要對佢有利都要反。

作者: 坐六年     時間: 2019-6-12 04:11

我睇唔會,反國教讓咗一次至會有佔中,旺暴,不能退,不能讓,再退特區政府就會寸步難行,唯有殺一儆百,好似64咁,死咗人由得你鬧,起碼冇人敢再搞,再搞再殺。

作者: PaoHow     時間: 2019-6-12 04:27

引用:

''但其中2100人的身份至今仍被嚴加保密'',可能係講緊有2100人仍然未將居英權兌換為英國護照。
作者: Bunryuu     時間: 2019-6-12 04:34

引用:

銀行界 法律界 教育界 泛民 廢青 

連銀行界都反 就好有問題!

3大行冇理由唔知 係呢d時候對抗大陸 大陸業績封殺呢個風險 銀行最緊要咩? 賺錢 做靚盤數 做靚股價 銀行界點會話比媒體煽動到呀?

講真你香港人 中銀多人用定匯豐多人用?

你自己都唔L敢擺錢係大陸銀行啦! 支持修例!

我覺得一定要跪低囉 老美話取消香港關係法 即係唔承認聯合聲明一國兩制地位 英國必跟 之後點? 美國承認耶路撒冷係以色列首都! 美國承認中華人民共和國先係中國 一路以來只要美國承認 國際就必跟 

冇人知修例後 會唔會被送中

但而家已經係搞到香港雞毛鴨血 取消香港關係法 會影響香港營商環境 到時唔係被送中 係唔L駛做喇! 香港靠金融 同轉口貿易 呢兩樣野構成銀行 運輸 航空 碼頭 業務

唔駛送中啦 中聯辦將香港自殺

到時香港食乜? 工業冇 科技冇 大陸班狗官只識唱國歌! 美國出香港關係法 商界就震個貓王

到時香港冇左兩制優勢 大家攬炒!
作者: 0qazwsxedc0     時間: 2019-6-12 04:37

由女特首係廿幾萬人上街嗰日既晚上就公佈話照舊二讀你就知唔會跪
不過咁樣無視人民唯一反制政府既手段…
唉…

睇黎入多幾包花生好過

(利申:支持修例)
作者: 97HKYan     時間: 2019-6-12 04:38

政府會去馬!大家都係為香港好,不要發生暴動事件。

作者: yellowfire     時間: 2019-6-12 04:38

引用:

不是香港政府軟弱,而是中共軟弱,從23條,反國教到佔中,再到現在都是中共無能,一次又一次錯判,趕老董下台,不讓梁振英連任都是再向班破壞派低頭。由回歸到現在看住班反派由溫和轉暴力就是中共無能,班友才敢越來越放肆狂妄

作者: 0qazwsxedc0     時間: 2019-6-12 04:44

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 04:34 AM 發表

銀行界 法律界 教育界 泛民 廢青 

連銀行界都反 就好有問題!

3大行冇理由唔知 係呢d時候對抗大陸 大陸業績封殺呢個風險 銀行最緊要咩? 賺錢 做靚盤數 做靚股價 銀行界點會話比媒體煽動到呀?

講真你香港人 中銀多人用定匯豐多人用?

你自己都唔L敢擺錢係大陸銀行啦! 支持修例!

我覺得一定要跪低囉 老美話取消香港關係法 即係唔承認聯合聲明一國兩制地位 英國 ...
尾帝算吧啦
周圍辣火頭
睇下幾時帝國大廈is falling down, falling down☠
作者: lovetohea     時間: 2019-6-12 04:44

都是終審權惹的禍!! 等中央收回終審權後違法反中亂港既攪手及xx代理人既末日就到了
作者: Bunryuu     時間: 2019-6-12 04:44

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 04:39 AM 發表

美國干涉中國的法律  中國巴不得取消

快點取消啊
美國承認台灣獨立 睇吓點
作者: Bunryuu     時間: 2019-6-12 04:48

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2019-6-12 04:44 AM 發表

尾帝算吧啦
周圍辣火頭
睇下幾時帝國大廈is falling down, falling down☠
美國取消香港關係法 即不承認聯合聲明一國兩制 英國必跟 其他一定照跟

影響咩? 特區護照 關稅 學歷 車牌 一連串所有野都同大陸一樣

咁L愛國 同大陸人一齊搶外國入口奶粉囉!
作者: hohehai     時間: 2019-6-12 04:51

政府應該立場企硬,邊個示威者搞事,立即拉上大陸

作者: 0qazwsxedc0     時間: 2019-6-12 04:53

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 04:48 AM 發表

美國取消香港關係法 即不承認聯合聲明一國兩制 英國必跟 其他一定照跟

影響咩? 特區護照 關稅 學歷 車牌 一連串所有野都同大陸一樣

咁L愛國 同大陸人一齊搶外國入口奶粉囉! ...
其實你係無限放大左香港
定係你極端咁睇小左大陸

你講到好似大陸就冇國際認可咁
其實係咪引緊我地笑咖咋?

作者: chimpanzee11     時間: 2019-6-12 04:56

支持条例通过!
作者: 油站自我的工人

作者: williamsze31     時間: 2019-6-12 05:15

中央不會再手軟的,形勢上亦不容許,只是造成的沖擊,要大家承担,冇搞事的人承担少数搞事者的任性悪果!
作者: lovetohea     時間: 2019-6-12 05:19

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 04:53 AM 發表

估計中央不會再50年期限內做大改變
但是還妄想50年之後維持香港這種反共反華氛圍
就不要想了
肯定會有大的變動

無事無幹當然可以50年不變, 問題係現時形勢發展趨向實質港獨就唔到中央唔出手, 侵侵都示範左幾次"緊急狀態令"比你地睇, 真係好使好用架
作者: chinaup     時間: 2019-6-12 05:25

支畜一定唔跪低

作者: 至愛不渝     時間: 2019-6-12 05:29

跪低?傻嘅先至會咁講,就連反對派外國勢力都知無可能,而家佢地唯一要嘅就係造到香港負面形象,呢樣佢地實得到,但換到嘅係,香港俾中央更大監控,諗下點解澳門無咁嘅問題?就知英國佬嘅政治手段,傳統教育英國無出其右,回歸前早在70年代談判前,就利用千古罪人司徒狗借金禧事件,把持教育,能以主權換治權就壓住,唔得就係今時今日結果,四五十年培養灌輸歪念,而家無論傳媒,教師,律師,法官,社工反中嘅都係絕大多數係八十後,所以香港每有亂象必有教X身影。
作者: 剛峰     時間: 2019-6-12 05:31

香巷政府中人一開怡就想借反對派之力反中央命令,不過中央認為係外國勢力干預.咁跪低既代價就大好多.
作者: hung1116     時間: 2019-6-12 05:34

搞咁多野做咩。比人利用
作者: 至愛不渝     時間: 2019-6-12 05:39

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2019-6-12 04:53 AM 發表

其實你係無限放大左香港
定係你極端咁睇小左大陸

無錯,無腦嘅先至會有咁嘅思想,我舉個例,60-80年代你揸住美國護照去邊都高人一等,全世界唯美國佬是從,而家你揸美國護照遇到劫機第一時間係掉咗本美國護照,上世紀你出去旅遊成日會俾人當日本人,而家呢?所以發表果啲嘅傻人必有隱性外國基因,一遇反中就會表現出嚟,啋佢地呢種人都有味。
作者: kp9447     時間: 2019-6-12 05:46

引用:
原帖由 nose 於 2019-6-12 12:39 AM 發表
大陸仔思為。
政府輸又點,市民唔輸才是重點。
作者: Bunryuu     時間: 2019-6-12 05:46

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2019-6-12 04:53 AM 發表

其實你係無限放大左香港
定係你極端咁睇小左大陸

大陸唔會死 香港人死姐

歐盟總領事28國 要求反對
美國反對
英國反對
加拿大反對

唔係剩係英美反對 

你要知道而家香港同以上國家都有免簽證入境

做生意 學歷 專業資格 進出口貿易互惠

你會唔會被送中已經少問題 送哂成個泛民去大陸都影響唔到d乜

以上國家同香港反面 我話你聽 你仆硬街!

WTO香港獨立於中國 以特區身分做會員

你要做中國人丫嘛 cut走香港會員佢囉

香港出口 當中國出口 一樣收中國出口稅

香港學生當大陸學生一樣 唔係d大陸仔仲乜要黎香港讀 大陸冇得讀咩?

議員你可以唔騷 歐盟領事! 代表德法等28國

歐盟都有加入一帶一路 你唔可以話佢係美國條o靚 歐盟都嘈 嘈咩呀? 因為影響到佢地在港既利益囉! 唔係嘈乜L呀? 建制愛國L話新八國聯軍 圍堵中國咁話

做生意求財 逃犯條例確實有影響到香港營商環境 死大陸佬一味擦鞋 你係咪想香港同俄羅斯 北韓 伊朗做生意呀? 以上國家 一齊制裁香港 香港真係送終 捉魚 種有機菜囉 唔搞進出口貿易 搞魚塘 種有機菜

一個靠進出口貿易轉口港 同國際金融中心 你辣慶哂咁多個國家 你想之後香港食乜呀? 叫大陸比錢養你牙? 
作者: 商界長長主題     時間: 2019-6-12 05:51

引用:

支持香港政府,支持林鄭月娥,支持逃犯條例修訂通過💪💪💪👍👍👍
作者: Kaskas166166     時間: 2019-6-12 05:52

召喚簽名支持個70萬出黎支持蘿
不過要開壇作法先
天靈靈地靈靈...
作者: 商界長長主題     時間: 2019-6-12 05:54

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-6-12 12:43 AM 發表
林鄭可能係四任特首中意志最堅定嗰個,
反而唔知自由黨會唔會再叛逃多一次,
如果再一次發生,我希望政府會繼續去馬,
睇下佢地啲黨員喺投票一刻會作出乜嘢選擇。 ...
自由黨?唔可靠,全部都係二五仔,千萬別寄望香港自由黨,23條係血的教訓,田二五正仆街👎👎👎
作者: .kaxka..     時間: 2019-6-12 05:57

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 05:46 AM 發表

大陸唔會死 香港人死姐

美國反對
英國反對
加拿大反對

唔係剩係英美反對 

你要做中國 ...
Good point.. 👍👍
作者: Kaskas166166     時間: 2019-6-12 05:59

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 05:46 AM 發表

大陸唔會死 香港人死姐

美國反對
英國反對
加拿大反對

唔係剩係英美反對

...
正解  師兄正係急市民所急  憂草介所憂
香港市民大多奉公守法  亦唔介意邊個揸旗
只係修法會影響香港既特殊地位
以致和世界各地的連帶關係
修法後 香港特區從此消失 變為中國香港
作者: kylohk     時間: 2019-6-12 06:01

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 05:46 發表

大陸唔會死 香港人死姐

美國反對
英國反對
加拿大反對

唔係剩係英美反對

...
如果政府因為西方國家嘅威嚇跪底嘅話,咁嗰啲國家日後都會靠嚇黎拖住中國嘅後腿。

最好點嚇都企硬通過,call their bluff,睇吓佢地真係會夠膽做佢地話會做嘅嘢。
作者: Kaskas166166     時間: 2019-6-12 06:03

引用:
原帖由 kylohk 於 2019-6-12 06:01 AM 發表

如果政府因為西方國家嘅威嚇跪底嘅話,咁嗰啲國家日後都會靠嚇黎拖住中國嘅後腿。

最好點嚇都企硬通過,call their bluff,睇吓佢地真係會夠膽做佢地話會做嘅嘢。 ...
賭注係香港人的生計
作者: kylohk     時間: 2019-6-12 06:17

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-12 06:03 發表

賭注係香港人的生計
喺依啲情況下就值得博。條例通過之後,如果美國唔郁香港嘅話,咁佢哋就喺弱者啦!