標題: 老美帶頭撤資撤人,今次香港人俾林鄭害死! [打印本頁]

作者: 油站自我的工人

作者: 必勝大師     時間: 2019-5-25 16:37

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

八婆,你自己死好啦,做乜要港人陪葬?

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

點解做女人做到你咁毒? ...
美元霸權
係美國佬和平時代嘅 最厲害嘅武器
去如果把心一橫
將美元息口拉星
咁樣
發生乜嘢事 就不得而知啦

現在好就好在
美國佬 財政 都有好龐大嘅赤字
所以佢都唔會 貿貿然 張息口 提升

但係冇忘記 佢有美元霸權
白紙變銀紙 全球央行存放
咁就可以 抵消咗 加息某程度上嘅壓力

但係佢用這一招
大陸同香港 首當其衝
一定就到嚴峻嘅衝擊

美國佬有好多 把戲在手
吹水完畢
作者: 劍無痕     時間: 2019-5-25 16:54

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

唔駛驚,我地背靠祖國,又有大灣區經濟圈
作者: pp49pp     時間: 2019-5-25 17:12

引用:

香港衰唔緊要,我老公同仔都係英國人。
作者: 得閒看看     時間: 2019-5-25 17:20

任總話齋:我們不需要老美資金!
作者: 劍無痕     時間: 2019-5-25 17:22

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-25 05:12 PM 發表

就算老公頂我唔順同我離婚都無問題,重有個仔
作者: 33illumunati     時間: 2019-5-25 17:44

引用:

你有種,有green card,咪過住囉,中國香港無你,不知幾美好。
作者: LogisticsAir     時間: 2019-5-25 17:46

引用:

你不嬲買唔起樓,撤資令樓價大跌,唔係對你係好消息咩?香港人可以個個有自己樓,天堂一樣,林鄭真係神人呀!
作者: 呢個原始的盡頭     時間: 2019-5-25 17:59

一帶一路可養活香港有如。
作者: pp49pp     時間: 2019-5-25 18:00

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-5-25 05:22 PM 發表

就算老公頂我唔順同我離婚都無問題,重有個仔
以身作則,送個仔去大灣。
作者: 擋中央     時間: 2019-5-25 18:07

引用:

你主人走左你怕冇狗粮食啊 ?愛護動物協會幫到你。
作者: 淫蟲肥     時間: 2019-5-25 18:12

引用:
原帖由 擋中央 於 2019-5-25 06:07 PM 發表

你主人走左你怕冇狗粮食啊 ?愛護動物協會幫到你。
Ha Ha Ha ...
作者: qqnokia     時間: 2019-5-25 18:13

美國驚俾中國超越 使盡拿渣招數打壓中國

哩場硬仗係 世界霸主 之爭

匹夫無罪懷璧其罪,邊個叫你地中國人咁L勤力 又咁L聰明,動搖咗美國一哥 地位

中國願意又好 唔願意亦好,中美之間只有真正分出勝負 戰爭先會結束

食開 美國狗糧嘅人 ,你地中意做美國隻狗 係你地嘅自由

想港獨 唔該攞D吉士 明刀明槍過來搶

港獨 靠把口冇L用嘎
作者: 哈哈你好嗎     時間: 2019-5-25 18:15

引用:

歡迎撤資。

小朋友,你以為就咁就可以做美狗?
作者: paul-lo     時間: 2019-5-25 18:16

寫來寫去都是呢兩味,你悶唔悶呀,人地做生意比妳估到?
作者: 火星下凡     時間: 2019-5-25 18:16

引用:

好嘢黎架,美國撒資,中資入黎執死雞!
作者: magiccup     時間: 2019-5-25 18:16

引用:

當真?機會嚟啦,飛雲!
作者: sitcoml1     時間: 2019-5-25 18:19

又係看更文章!
作者: gk3328     時間: 2019-5-25 18:20

冇班建制議員投贊成票,想通過都難,不過,呢班建制議員去完西環趴下接棍,我諗佢哋,尤其是自由黨,未必會投贊成票。
作者: 香煎邊緣的主題     時間: 2019-5-25 18:20

引用:

希望從此…
港人免再受霸權所害!
(有平樓,有平野買~)

子女世代…
免受首富一家再迫害!
(炒賣樓,炒所有野~)

圖片附件: 20190312_dfb9316ca9bd603678acc5vfTMS8fMxS.jpg (2019-5-25 18:20, 48.13 KB) / 該附件被下載次數 17

作者: l96a1     時間: 2019-5-25 18:21

樓主好驚啊,今年引渡法,出年23條,好走就要快,遟D走吾切。
作者: uturn2     時間: 2019-5-25 18:21

引用:

仲唔叫涂謹申開會。主席會搞掂條法案。放心
作者: 找不到用戶

作者: 運動健123     時間: 2019-5-25 18:24

美國佬大把生意同中國做撤資撤人佢可以去邊唔係無其它國家而中國係佢大户口唔通日本、星加坡、南韓、台灣如果得一早走晒啦但 調轉無咗中國貨要揾其它地方成本高咗捐失者係國民。
作者: 呂壽波     時間: 2019-5-25 18:27

香港只剩(金融/零售/服務)業!美國貿易(順差)香港。走人只系佢蝕底!
作者: mingtak75     時間: 2019-5-25 18:29

好野快D走
作者: keke009     時間: 2019-5-25 18:33

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-5-25 06:23 PM 發表

你講幾個理由點解大陸人有好嘢要益你香港人?就算有都吾系香港人想要咖,人工系大陸人嘅人工水平,否則點解要增加成本請香港人?另外,香港人又吾同大陸人同聲同氣,以前就話系香港公司啫,宜家好多大陸人有足夠嘅外資經驗,都吾使靠香港啦 ...
人地梗係要專才, 要投資者, 唔通請基層員工咩.
作者: 找不到用戶

作者: 33illumunati     時間: 2019-5-25 18:41

引用:

害死你就好囉
作者: wlwong1024     時間: 2019-5-25 18:47

可以回大亞湾買细蛋

作者: 床上強勁的膠袋     時間: 2019-5-25 18:47

晒9氣,死老尾都未L撤過資 ……
作者: 城市民工     時間: 2019-5-25 18:52

走就走啦,唔好係香港做市啦
作者: mimingo     時間: 2019-5-25 18:54

引用:

香港係比你依d人害死
作者: ng1968     時間: 2019-5-25 18:54

引用:

你有錢買咩
作者: Sith-Lord     時間: 2019-5-25 18:55

這封信警告林鄭月娥,一旦《逃犯條例》獲得通過成為正式法律,美國與其他跨國企業有可能會選擇將其總部從香港搬遷到亞太地區內的另一個“不會將外國公民置於引渡到中國大陸的風險之中”的城市。

.....搬晒去新加坡?
作者: 隨風隨緣     時間: 2019-5-25 18:56

引用:

10年前你呢啲引導傻仔技巧可能有用
10年後都仲用緊呢招
班傻仔仲會信你咩😂
作者: ZH-BOY     時間: 2019-5-25 18:59

美國撤資其他西方國家一樣跟住, 到時做雞都冇人屌
作者: TL1596     時間: 2019-5-25 19:07

引用:

你想害死你自己咪死,拉埋林鄭落水?
你咁唔滿意唔好留響香港,放曬D樓股,去老美同東南亞國家啦
作者: vghy1234     時間: 2019-5-25 19:13

引用:

傻仔,97年你主人撤资和唔比香港工业升级。你主人无耻咯。你主人到处刮毛和林郑无关。用下脑啦。
作者: 小婆羅門     時間: 2019-5-25 19:19

其實這樣下去香港樓價必然會下調,對大眾市民來講不就是好事?
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 19:20

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-5-25 05:46 PM 發表

你不嬲買唔起樓,撤資令樓價大跌,唔係對你係好消息咩?香港人可以個個有自己樓,天堂一樣,林鄭真係神人呀!
無工做你都要買樓?人地撤資就有一班人失業咁仲買樓?
作者: okla3     時間: 2019-5-25 19:21

引用:

害死港人
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 19:22

引用:
原帖由 呢個原始的盡頭 於 2019-5-25 05:59 PM 發表
一帶一路養活香港?一帶一路係叫人去上面發展咁點樣養活香港?係你去開發一帶一路,唔係一帶一路開發你香港。
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 19:26

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-5-25 06:13 PM 發表
美國驚俾中國超越 使盡拿渣招數打壓中國

哩場硬仗係 世界霸主 之爭

匹夫無罪懷璧其罪,邊個叫你地中國人咁L勤力 又咁L聰明,動搖咗美國一哥 地位

中國願意又好 唔願意亦好,中美之間只有真正分出勝負 戰爭先會結束

食開 美國狗糧嘅人 ,你地中意做美國隻狗 係你地嘅自由

想港獨 唔該攞D吉士 明刀明槍過來搶

港獨 靠把口冇L用嘎 ...
咁港元掛勾美元算唔算食緊美國狗糧?
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-5-25 19:27

冇法治,冇人權,冇公義,冇民主,冇公平審訊,隨時拉你入集中營,隨時屈你商業詐騙,屈你販毒,不能保障人身安全………………(下刪千九項)的中國,一樣大把外商爭相投資,大把西人爭相公幹並長駐,大把洋人去旅行。

作者: LogisticsAir     時間: 2019-5-25 19:31

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 07:20 PM 發表

無工做你都要買樓?人地撤資就有一班人失業咁仲買樓?
撒資樓價跌,舖租自然又跌,啲嘢會平好多,市民生活壓力大減。而且佢地走左自然有其他香港人接手做,記住,有市場有錢搵就實有人做。不過所有都係廢話,因為條例通過我保證乜都唔會發生,衣家個個靠嚇,邊個香港人信真係垃圾都不如!
作者: etinkc     時間: 2019-5-25 19:31

如果李+x話以後香港由佢話事,任何野都先要佢批准,唔係就撤資香港,你會點睇,答應?
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-5-25 19:32

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-25 07:27 PM 發表
冇法治,冇人權,冇公義,冇民主,冇公平審訊,隨時拉你入集中營,隨時屈你商業詐騙,屈你販毒,不能保障人身安全………………(下刪千九項)的中國,一樣大把外商爭相投資,大把西人爭相公幹並長駐,大把洋人去旅行。
...
所以,話通過逃犯條例後,
西人西商會撒出香港,
根本全是危言聳聽。
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 19:32

引用:
原帖由 運動健123 於 2019-5-25 06:24 PM 發表
美國佬大把生意同中國做撤資撤人佢可以去邊唔係無其它國家而中國係佢大户口唔通日本、星加坡、南韓、台灣如果得一早走晒啦但 調轉無咗中國貨要揾其它地方成本高咗捐失者係國民。 ...
我覺得雙向既,如果講到好似單向美國靠中國,中國唔洗傾都贏左啦。仲要傾好明顯係互靠關係。
作者: happyboyhappy     時間: 2019-5-25 19:32

引用:

日日出帖都叫好少理,果然講大話唔眨眼
作者: sikwai5568     時間: 2019-5-25 19:37

大噩走哂,香港回歸和平
作者: qqnokia     時間: 2019-5-25 19:37

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 07:26 PM 發表

咁港元掛勾美元算唔算食緊美國狗糧?
算噶,讚成取消港幣 同取消一國兩制,不過哩D唔係我同你可以決定
作者: Chris.yukman     時間: 2019-5-25 19:39

成日陰謀論.
而家有冇證據證明逃犯條例實施左之後,大陸會拉政治犯上去?
好學唔學學特朗普,你攞唔到華為犯法嘅證據,就猛咁懷疑人哋會對你國家不利,懷疑人哋攞咗你敏感嘅資料去用,全部都係冇證據嘅空泛指責.
根本就係莫須有.
作者: kwailo1233789     時間: 2019-5-25 19:40

希望第一個死者(重要係慘死)係樓主閣下
作者: bx9024     時間: 2019-5-25 19:42

引用:

好多美資97後已走
作者: 急焦巨額主角     時間: 2019-5-25 19:44

林鄭你低B ,香港玩吾起嫁

如果最初係你一人主意,就真係多撚謝你啦。

作者: rexhihihi     時間: 2019-5-25 19:44

唔係好多汗奸走狗想香港死咩?
做乜咁擔心香港未來?
作者: soilvvang     時間: 2019-5-25 19:44

戇柒玖無極限
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 19:47

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-5-25 07:31 PM 發表

撒資樓價跌,舖租自然又跌,啲嘢會平好多,市民生活壓力大減。而且佢地走左自然有其他香港人接手做,記住,有市場有錢搵就實有人做。不過所有都係廢話,因為條例通過我保證乜都唔會發生,衣家個個靠嚇,邊個香港人信真係垃圾都不如! ...
撤乜撚野資啦,美國好多投行響九龍站上面有單位,佢地肯放先算啦,生意佬係醒目,邊度有著數咪去邊度囉,當年北京奧運,法國佬當街搶聖火,家樂福咪出嚟吊班傻仔囉
作者: hfceddie     時間: 2019-5-25 19:48

引用:

柒婆靈魂已經賣咗俾共產黨,死咗一定落地獄。
作者: 運動健123     時間: 2019-5-25 19:48

啱!但好多人覺得中國今次死哽
作者: 拉屎围家私

作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 19:49

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-25 07:32 PM 發表

所以,話通過逃犯條例後,
西人西商會撒出香港,
根本全是危言聳聽。
當初一地兩檢又話公安會捉人啦,又話割地呢樣果樣,依家有乜事先,港狗以為自己好巴閉,中共唔捉你就一定會霖
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 19:52

引用:
原帖由 急焦巨額主角 於 2019-5-25 07:44 PM 發表
林鄭你低B ,香港玩吾起嫁

如果最初係你一人主意,就真係多撚謝你啦。
邊個話玩唔起,係你班港狗自己身有屎怕死,依家唔知幾多鬼佬響深圳搵食啦,人地普通話分分鐘講得好過你,你班港狗仲固步自封,以為香港好撚掂,
作者: hfceddie     時間: 2019-5-25 19:52

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-5-25 07:39 PM 發表
成日陰謀論.
而家有冇證據證明逃犯條例實施左之後,大陸會拉政治犯上去?
好學唔學學特朗普,你攞唔到華為犯法嘅證據,就猛咁懷疑人哋會對你國家不利,懷疑人哋攞咗你敏感嘅資料去用,全部都係冇證據嘅空泛指責.
根本就係莫須有. ...
特朗普唔係盲,佢見到中共條中國情報法,豈能掉以輕心?

“第七條 任何組織和公民都應當依法支持、協助和配合國家情報工作,保守所知悉的國家情報工作秘密。
國家對支持、協助和配合國家情報工作的個人和組織給予保護。”

作者: hkichi     時間: 2019-5-25 19:55

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-25 05:12 PM 發表

唔怪之你咁能想香港同中国死啦,又系西人,西人真系钟意做西事。
作者: 急焦巨額主角     時間: 2019-5-25 19:55

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 07:52 PM 發表

邊個話玩唔起,係你班港狗自己身有屎怕死,依家唔知幾多鬼佬響深圳搵食啦,人地普通話分分鐘講得好過你,你班港狗仲固步自封,以為香港好撚掂, ...
你要插就插你啲死對頭黃C ,我不是,我只是議事論事

作者: 大大力魚     時間: 2019-5-25 19:56

引用:

油站工人文化低真係冇錯㗎~

食咗藥未呀?
作者: gway     時間: 2019-5-25 19:57

美國撤資整冧樓市係咪真㗎,係都唔錯吖。
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 19:58

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-5-25 07:37 PM 發表

算噶,讚成取消港幣 同取消一國兩制,不過哩D唔係我同你可以決定
咁你即係話晒全香港人食美國狗糧啦?你肯定唔係香港人定啦,講d咁既說話。

作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:01

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-5-25 07:31 PM 發表

撒資樓價跌,舖租自然又跌,啲嘢會平好多,市民生活壓力大減。而且佢地走左自然有其他香港人接手做,記住,有市場有錢搵就實有人做。不過所有都係廢話,因為條例通過我保證乜都唔會發生,衣家個個靠嚇,邊個香港人信真係垃圾都不如! ...
有人撤資點解一定要有人接手呀?咁d商場死場你見唔見有人走自然有人接手?你憑咩保證乜都唔會發生?話事權係人地度。你要保證恐怕你要禁錮加凍結佢地資金先可以保證到,否則自由進出你點保證人地唔會咁做?

作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:01

引用:
原帖由 急焦巨額主角 於 2019-5-25 07:55 PM 發表

你要插就插你啲死對頭黃C ,我不是,我只是議事論事
有著數會走,咪撚玩啦,以為鬼佬全部係傻
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:02

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:01 PM 發表

有人撤資點解一定要有人接手呀?咁d商場死場你見唔見有人走自然有人接手?你憑咩保證乜都唔會發生?話事權係人地度。
港狗唔係好想樓市霖,依家又反口
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:05

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:01 PM 發表

有人撤資點解一定要有人接手呀?咁d商場死場你見唔見有人走自然有人接手?你憑咩保證乜都唔會發生?話事權係人地度。你要保證恐怕你要禁錮加凍結佢地資金先可以保證到,否則自由進出你點保證人地唔會咁做? ...
樓市唔同商舖,樓市一向有承接力,依家香港樓市係用家主導,點會冇人接,不過廢青就算一百蚊一尺都買唔起
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:06

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:02 PM 發表

港狗唔係好想樓市霖,依家又反口
我無聽過d狗講話想樓市冧。狗唔識講人話我亦唔識聽狗話。
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:06

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-25 07:52 PM 發表

特朗普唔係盲,佢見到中共條中國情報法,豈能掉以輕心?

“第七條 任何組織和公民都應當依法支持、協助和配合國家情報工作,保守所知悉的國家情報工作秘密。
國家對支持、協助和配合國家情報工作的個人和組織給予保護。” ...
問題係蓬貝奧自己都講唔出華為有乜問題,你條港狗出乜野聲先
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:08

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:06 PM 發表

港狗成日都唱衰樓市,依家點解又怕鬼佬撤資整霖樓市,港狗係咪精神分裂
作者: 急焦巨額主角     時間: 2019-5-25 20:09

盲丙,大把美資已經或打算响大陸撤資。外資撤資香港樓市有乜出奇,以前未試過咩。

好心你啲蓝C 有D文化啦。吾岩聽就插

作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:09

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:05 PM 發表

樓市唔同商舖,樓市一向有承接力,依家香港樓市係用家主導,點會冇人接,不過廢青就算一百蚊一尺都買唔起
你好似只係講一邊唔講一邊。人地講緊撤資,你淨係講樓又唔講經濟。
無信心咪無人接,無工做咪無人接。有廢青都要有廢成年人既。
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:10

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:06 PM 發表

港狗一向崇洋,鬼佬講香港落雪又信,話香港地震又信,香港根本係全世界少有嘅白人至上主義地區,就算外國都好少咁明顯崇洋社會風氣
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:11

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:08 PM 發表

港狗成日都唱衰樓市,依家點解又怕鬼佬撤資整霖樓市,港狗係咪精神分裂
狗唔識講人話,人亦唔聽狗話。閣下點證明狗有講過
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:11

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:09 PM 發表

你好似只係講一邊唔講一邊。人地講緊撤資,你淨係講樓又唔講經濟。
無信心咪無人接,無工做咪無人接。有廢青都要有廢成年人既。
乜依家有撤資咩,你幫鬼佬打工?
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:12

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:10 PM 發表

港狗一向崇洋,鬼佬講香港落雪又信,話香港地震又信,香港根本係全世界少有嘅白人至上主義地區,就算外國都好少咁明顯崇洋社會風氣
閣下對寵物都幾了解
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:12

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:11 PM 發表

狗唔識講人話,人亦唔聽狗話。閣下點證明狗有講過
港狗響鬼佬面前做狗,響內地人面對扮高等華人
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:13

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:11 PM 發表

乜依家有撤資咩,你幫鬼佬打工?
乜有話過係而家?你幫鬼佬打工?
作者: myingwin     時間: 2019-5-25 20:13

引用:

亜仔D小米股權吾知執几多
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:13

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:12 PM 發表

閣下對寵物都幾了解
港狗崇洋心理咁明顯,點會唔知
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:14

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:12 PM 發表

港狗響鬼佬面前做狗,響內地人面對扮高等華人
無可能。狗係扮唔到華人。
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:14

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:13 PM 發表

乜有話過係而家?你幫鬼佬打工?
咁即係未發生啦,係你自己危言聳聽囉
作者: myingwin     時間: 2019-5-25 20:14

引用:
原帖由 呢個原始的盡頭 於 2019-5-25 05:59 PM 發表
对,仲有红湾区,大西北,人仔离岸中心
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:15

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:13 PM 發表

港狗崇洋心理咁明顯,點會唔知
無見過呢d狗。
作者: myingwin     時間: 2019-5-25 20:15

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-25 06:00 PM 發表

以身作則,送個仔去大灣。
執左錢,离开左小米
作者: djimavic     時間: 2019-5-25 20:16

引用:

一睇個帖就知你係聞西黨xx偉!仲未向你阿媽道歉?
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:17

引用:
原帖由 急焦巨額主角 於 2019-5-25 08:09 PM 發表
盲丙,大把美資已經或打算响大陸撤資。外資撤資香港樓市有乜出奇,以前未試過咩。

好心你啲蓝C 有D文化啦。吾岩聽就插
咪撚on 9啦,撤資又如何,一樣有第二個頂上,一個太僵化的資本版圖對經濟發展未必有利,外國撤資有其他資本補上未必唔係好事
作者: kenwong131415     時間: 2019-5-25 20:17

引用:

咁大鍋?邊間外資走咗?
作者: killua991219     時間: 2019-5-25 20:17

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-5-25 08:14 PM 發表

咁即係未發生啦,係你自己危言聳聽囉
未發生唔代表危言聳聽,係未雨綢繆
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:18

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:14 PM 發表

無可能。狗係扮唔到華人。
香港人鍾意響鬼佬面對做狗嘛
作者: 白眉道人     時間: 2019-5-25 20:19

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-25 08:15 PM 發表

無見過呢d狗。
呢度咪大把囉