標題: 我知點解你哋咁憎恨民主 [打印本頁]

作者: y2k2     時間: 2019-5-18 13:47

除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路
作者: 2015627     時間: 2019-5-18 14:00

而家反對派就利用年青人心態
打做民主就係反政府
反政府就係民主

攪到香港烏煙瘴氣
作者: breadstick     時間: 2019-5-18 16:05

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
民主的特朗普,菜英文, 黎智英给了你什么???
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 16:14

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-5-18 04:05 PM 發表

民主係無價,好似義工咁,不過你哋唔會明架喇
作者: breadstick     時間: 2019-5-18 16:16

龍緯汶
作者: breadstick     時間: 2019-5-18 16:17

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:14 PM 發表

釘書豬?
尾脚隊長?
作者: 青山無上師     時間: 2019-5-18 16:18

憎騙徒=/=憎民主
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 16:22

引用:
原帖由 青山無上師 於 2019-5-18 04:18 PM 發表
憎騙徒=/=憎民主
騙徒只係藉口,你哋根本不愛民主只愛獨裁
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2019-5-18 16:34

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:14 PM 發表

你唔鍾意香港可以走,留係到阻住地球轉又為乜?
作者: ATA6038     時間: 2019-5-18 16:43

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
當發現實現民主班人行為,
同共產黨班人冇分別就。。。
作者: 2015627     時間: 2019-5-18 16:46

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:22 PM 發表

犯民選代表有一人一票嗎
學生會選主席有一人一票嗎
騙徒只係利用民主實質獨裁
作者: SuperAvengers     時間: 2019-5-18 16:46

中國人就係被帝制洗腦, 認為成日奴隸是一件好威o既事
作者: pp49pp     時間: 2019-5-18 16:46

引用:
睇吓呢班人嘅德性就知。
民主在他們手中都會變成不民主。
作者: 赤共

作者: 我愛朱晨愛     時間: 2019-5-18 16:48

我恨民主派,但唔恨民主,因為民主派一啲都唔民主
作者: 半夜純情的腳指     時間: 2019-5-18 16:49

引用:
民主派打做民主就等同自由,去騙年輕人爭取。但你們看清楚,連民主派都不是民主制度,佢哋明白民主是有錢人把戲,誰多錢誰悪。何時有公平過。
作者: withorwithoutu     時間: 2019-5-18 16:57

民主唔等於民主派
民主派唔等於幫你爭取緊民主
唔該搞清楚目前香港既事實先
作者: 李劑成     時間: 2019-5-18 16:57

引用:

講又講唔出我幫你講啦,犯淫佔中狗搞手有錢收,你哋啲蝦兵蟹將盲反冇錢收兼監都有得坐,正宗盲目打衝鋒。
作者: hero4481     時間: 2019-5-18 16:59

民主係糖衣毒藥!!!西方人百年前向中國人sell鴉片,百年後今日又sell民主,中國人仲會上當?
作者: benben999     時間: 2019-5-18 17:00

引用:
其實你那裡是想為香港700萬大陸13億同胞請命, 如果係你一早應該上大陸反對一黨專政啦!!
你只係太過自卑, 知道大陸發展太快, 怕同大陸人平起平坐, 給比下去, 所以要扣佢地一個原罪, 共產一黨政權又冇民主, 咁樣生出來的大陸人, 永遠都在你之下, 這種想法令你自我感覺良好
其實你唔認都冇用, 外國人一早已經睇出, 大陸人一早已經爬左你頭, 呢D一早已經是事實
中共真的想打壓你既言論, 你的帖根本不會在此出現, 仲要花錢搵5毛黎同你拗? 中共玩鬥爭幾十年, 如果佢地會留一個香討俾你發表你的偉論, 引蛇出洞是基本, 你口中的5毛才是正常的香港人, 同你一樣意見的就最有可能是中共的人, 你自己好自為之
作者: withorwithoutu     時間: 2019-5-18 17:05

引用:
原帖由 benben999 於 2019-5-18 05:00 PM 發表

其實你那裡是想為香港700萬大陸13億同胞請命, 如果係你一早應該上大陸反對一黨專政啦!!
你只係太過自卑, 知道大陸發展太快, 怕同大陸人平起平坐, 給比下去, 所以要扣佢地一個原罪, 共產一黨政權又冇民主, 咁樣生出來的大陸人, 永遠都在你之下, 這種想法令你自我感覺良好
其實你唔認都冇用, 外國人一早已經睇出, 大陸人一早已經爬左你頭, 呢D一早已經是事實
中共真的想打壓你 ...
講到咁明白
搞到班自卑撚唔敢回帖
作者: kk2964     時間: 2019-5-18 17:18

民主係發展障礙
作者: 一生冇求     時間: 2019-5-18 17:20

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-18 04:48 PM 發表

尤其太監,太監都好支持帝制,反民主
咁民進黨班太監夠反民主咯
作者: sc2     時間: 2019-5-18 17:21

香港泛民根本唔了解民主及其缺點。
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:27

引用:
原帖由 benben999 於 2019-5-18 05:00 PM 發表

中共真的想打壓你 ...
你哋啲邏輯真係怪異,對冇得投票嘅中共人需要自卑嗎?  
我只會可憐佢哋,連基本人權都冇
作者: 伊頭臭作     時間: 2019-5-18 17:30

引用:

領導管理得好中國自然冇人投訴,冇人話想要民主
作者: 002534     時間: 2019-5-18 17:32

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 13:47 發表
係你想做皇帝啫
作者: stuntman     時間: 2019-5-18 17:34

收完金主錢,然後用民主之名去行事,正名叫盲主,樓主你懂的。
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:34

你哋害怕民主而選擇獨裁,實屬可悲,令我諗番起星爺套戲濟公裡面個『大種』,星爺變咗啲黃金跟住同大種講叫佢叫碗魚翅食但大種都唔敢,只係想食雞屎忽,中共人幾時先會改食魚翅唔食雞屎忽?
作者: 002534     時間: 2019-5-18 17:35

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 16:14 發表

但係亦唔可以當飯食,因為民主容易阻礙基建發展,而且係一件好討厭既事,尤其是對於乜嘢都要便利既城市人來講

作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:36

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:30 PM 發表

領導管理得好中國自然冇人投訴,冇人話想要民主
咁同畜生有奶便是娘有咩分別?  你哋真係太可悲了
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:37

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:32 PM 發表

係你想做皇帝啫
唔係我,係雜種維尼
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:38

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:35 PM 發表

但係亦唔可以當飯食,因為民主容易阻礙基建發展,而且係一件好討厭既事,尤其是對於乜嘢都要便利既城市人來講
為咗食飯而去做獨裁者的狗,值得嗎?
作者: 伊頭臭作     時間: 2019-5-18 17:38

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:36 PM 發表

咁同畜生有奶便是娘有咩分別?  你哋真係太可悲了
以前中國人太艱苦啦, 餓死太多人, 現在有好的領導當然唔想有改變
作者: 002534     時間: 2019-5-18 17:42

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 17:38 發表

為咗食飯而去做獨裁者的狗,值得嗎?
錯,我只想街道清靜,冇人遊行阻街,阻礙發展,阻礙呢樣個樣,發展要快速,唔想等到頸都長埋

作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:42

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:38 PM 發表

以前中國人太艱苦啦, 餓死太多人, 現在有好的領導當然唔想有改變
唉,所以會產生『有飯食=獨裁係好的』這種怪異邏輯
作者: Tillsonbrun     時間: 2019-5-18 17:42

引用:
真民主, 不要假民主!
作者: 阿聞     時間: 2019-5-18 17:42

引用:
我未去到 "憎恨" 民主, 不過反對盲目崇拜民主.
但唔係因為你一樓的原因. 我反對盲目崇拜民主, 係因為我比你地民主教信徒對民主有更深入的認識, 知道民主的不足之處.
作者: max3306kin

作者: 草根股王     時間: 2019-5-18 17:43

引用:
好多中共權貴,利益集團當然反對
作者: max3306kin

作者: crn2005     時間: 2019-5-18 17:44

民主制是有多樣性的,有歐美式的西式民主,也有中國特色的中式民主!

西式民主並不是唯一的民主制,縱觀當今世界實行西式民主的所有國家,我們發現西式民方就和古代的奴隸制一樣,是落後的政治制度。

西式民主普通現象就是貧窮和落後!國家和地區改制,實行西式民主後,只能變窮和變動盪,比如烏克蘭、南非、伊拉克、中國台灣,全都變窮、變落後了。

可以把西式民主比喻成購買六合彩,大家購買六合彩的普遍現象就是變窮,損失了彩金的同時什麽獎也沒有得到。購買六合彩能得中頭獎變富的人,雖然期期都有,但是我們不能認為購買六合彩得中頭獎是適合于大眾的致富手段!
作者: tomickwan     時間: 2019-5-18 17:45

一句講晒,打贏先可以話事。
建軍啦,民主
作者: freemann2006     時間: 2019-5-18 17:45

引用:
原帖由 2015627 於 2019-5-18 02:00 PM 發表
打做民主就係反政府
反政府就係民主
攪到香港烏煙瘴氣
事實真係咁樣,佔中嗰陣嗰班年青人根本就係當係去消遣去免費party咁玩,幾難得可以霸住條馬路,而警察都唔敢拉你,又可以打警察都得,真係關心政治咩,我就唔信。
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:46

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

錯,我只想街道清靜,冇人遊行阻街,阻礙發展,阻礙呢樣個樣,發展要快速,唔想等到頸都長埋
咁同唔反對堆填區但唔好起我屋企隔離有咩分別,你太自私了

你也太容易收買了,一條清靜嘅街道就搞掂
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:47

引用:
原帖由 Tillsonbrun 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

真民主, 不要假民主!
寧願假民主,不要真獨裁!
作者: panda88     時間: 2019-5-18 17:49

民主派做好多野只為明年選舉,你估真係急市民所急
作者: andysan4     時間: 2019-5-18 17:49

民主只係西方設計出來嘅騙局
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:49

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

我未去到 "憎恨" 民主, 不過反對盲目崇拜民主.
但唔係因為你一樓的原因. 我反對盲目崇拜民主, 係因為我比你地民主教信徒對民主有更深入的認識, 知道民主的不足之處. ...
咁就係你選擇獨裁的原因?  因為民主有缺憾就選擇獨裁?  我就啱啱相反,寧願破綻處處的民主也不要完美的獨裁
作者: 我愛朱晨愛     時間: 2019-5-18 17:50

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:47 PM 發表

寧願假民主,不要真獨裁!
假嘢你都接受,可悲
作者: Herme     時間: 2019-5-18 17:51

引用:
唔係憎恨民主,係討厭香港班假民主嘅[你係民佢係主]
作者: andysan4     時間: 2019-5-18 17:53

引用:
原帖由 sc2 於 2019-5-18 05:21 PM 發表
香港泛民根本唔了解民主及其缺點。
收美金呱呱嘈
邊駛理咁多野
作者: 33illumunati     時間: 2019-5-18 17:53

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:22 PM 發表

天真豬,尼個世界有民主既話,台灣人就唔洗生活係窮苦中
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:54

引用:
原帖由 crn2005 於 2019-5-18 05:44 PM 發表
民主制是有多樣性的,有歐美式的西式民主,也有中國特色的中式民主!

西式民主並不是唯一的民主制,縱觀當今世界實行西式民主的所有國家,我們發現西式民方就和古代的奴隸制一樣,是落後的政治制度。

西式民主普通現象就是貧窮和落後!國家和地區改制,實行西式民主後,只能變窮和變動盪,比如烏克蘭、南非、伊拉克、中國台灣,全都變窮、變落後了。

可以把西式民主比喻成購買六合彩,大家購買六 ...
貧窮落後因為民主?  有啲因果不分。。。

雖然期期六合彩你都唔中但你都會繼續買,因為其實人人都想『中獎』,但偏偏你哋覺得買六合彩係『嘥錢』
作者: lvmin63312823     時間: 2019-5-18 17:54

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 04:48 PM 發表
“民主”不是唯一的路,“民主”有成功亦有失败,失败的“民主”比比皆是,成功那几个都是当年殖民时代开始,占尽地利的
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:55

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 05:50 PM 發表

假嘢你都接受,可悲
你認為有機會有真民主嗎?  天真
作者: lvmin63312823     時間: 2019-5-18 17:56

引用:
原帖由 kk2964 於 2019-5-18 05:18 PM 發表
民主係發展障礙
民主是分“脏”制度,有脏可分的国家,有用,无脏可分,还搞这个,那就是找死
作者: LauFei     時間: 2019-5-18 17:56

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 13:47 發表
樓主講下你現在點無民主法? 殖民地時期同現在有咩分別? 如果咁喜歡民主,你唔去印度? 印度係民主國家喎
作者: Herme     時間: 2019-5-18 17:56

引用:

孌童汶嘛
我哋正常人真係唔會明囉
作者: 我愛朱晨愛     時間: 2019-5-18 17:56

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:55 PM 發表

你認為有機會有真民主嗎?  天真
我就係一啲都唔天真,唔好接受假嘢安慰自己
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 17:56

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-5-18 05:49 PM 發表
民主只係西方設計出來嘅騙局
點解你要害怕民主?  要話係騙局唔夠膽接觸/接受?
作者: rrt202     時間: 2019-5-18 17:57

引用:
民主=自取滅亡
作者: wanmh     時間: 2019-5-18 17:57

引用:
其實無人憎恨民主 只係香港太多歪曲民主嘅泛民呃飯食。所以先多人憎恨
作者: lvmin63312823     時間: 2019-5-18 17:59

任何理念背后都是利益,阿弥陀佛、耶稣上帝、真主安拉、共产主义、社会主义、民主,有用就是好,没用就是垃圾
作者: nimowo     時間: 2019-5-18 17:59

民主黨策動莊豐源案, 令雙非湧港, 再幫孔允明上訴, 令新移民來港一年就可申請綜援,宜家就話國內人來港搶資源。
作者: wanmh     時間: 2019-5-18 17:59

引用:

假如係無價,點解當時田北俊建議立法會議員減薪同香港共渡時艱,泛民100% 反對? 點解自己打官師都要眾籌。點解遊行下下要籌款?
作者: tacticsolve     時間: 2019-5-18 18:00

引用:
我知點解你哋咁憎恨民主 https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路
民主...你知點解嗎?
大家"民主"的概念, 是否一樣嗎?

連這些都未有共識, 未清楚, 就個個大叫 "民主"...
(但事實係不會有共識的...., 點解呢? )
作者: wanmh     時間: 2019-5-18 18:00

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 04:48 PM 發表
香港泛民執行緊嘅係有獨裁特色嘅民主。
作者: 我愛朱晨愛     時間: 2019-5-18 18:02

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-5-18 06:00 PM 發表

香港泛民執行緊嘅係有獨裁特色嘅民主。
所以我極度恨泛民,佢地根本唔係真係民主
作者: lawo     時間: 2019-5-18 18:03

引用:
原帖由 2015627 於 2019-5-18 02:00 PM 發表
打做民主就係反政府
反政府就係民主
攪到香港烏煙瘴氣
何必對用屁股代替腦袋思考的人動氣,事實是,有些人口喊民主卻壞事做盡,
有些蠢人因為其他人口喊民主,跟人尾墊屍底坐監都笑騎騎,有些更蠢的人,被假民主賣了,還要幫人數錢!
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 18:05

引用:
原帖由 LauFei 於 2019-5-18 05:56 PM 發表

樓主講下你現在點無民主法? 殖民地時期同現在有咩分別? 如果咁喜歡民主,你唔去印度? 印度係民主國家喎
依家係『假民主。真獨裁』,殖民地時期係『假獨裁。真民主』

自己參透下
作者: s336990     時間: 2019-5-18 18:06

引用:
民主係帝王之路哴山攔路虎?
你真係當希特拉從來無存在過架?
作者: wanmh     時間: 2019-5-18 18:06

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 06:02 PM 發表

所以我極度恨泛民,佢地根本唔係真係民主
佢地吾係衰,係自私左少少。佢地嘅職業係演員。香港演藝界 無左佢地 就會好失色啦
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 18:07

引用:
原帖由 lvmin63312823 於 2019-5-18 05:59 PM 發表
任何理念背后都是利益,阿弥陀佛、耶稣上帝、真主安拉、共产主义、社会主义、民主,有用就是好,没用就是垃圾
所以有奶便是娘,冇奶就不是娘了?
作者: laws168     時間: 2019-5-18 18:10

就如龍緯汶就能搞幼童,入天童教又可以教幼童,正
作者: lawo     時間: 2019-5-18 18:10

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:56 PM 發表

點解你要害怕民主?  要話係騙局唔夠膽接觸/接受?
因為民主,所以佔中佔旺?壞人生計,撕裂社會,毀人家庭,你班人的民主,令人作嘔,比屎還臭!
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 18:10

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-5-18 05:59 PM 發表

假如係無價,點解當時田北俊建議立法會議員減薪同香港共渡時艱,泛民100% 反對? 點解自己打官師都要眾籌。點解遊行下下要籌款?
泛民有壞人就不相信民主了?   你會唔會俾男/女人傷害過就不相信愛情?
作者: 伊頭臭作     時間: 2019-5-18 18:12

人人有飽飯食,農村發展起來
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 18:13

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2019-5-18 06:00 PM 發表

民主...你知點解嗎?
大家"民主"的概念, 是否一樣嗎?

連這些都未有共識, 未清楚, 就個個大叫 "民主"...
(但事實係不會有共識的...., 點解呢? ) ...
因為個個都未接觸過民主,以為係啲咩洪水猛獸,俾獨裁者洗腦話係不可接觸之物,要遠離佢才會安全,才會有發展有飯食,一接觸民主就會窮,衰落,冚家X
作者: 樹問     時間: 2019-5-18 18:13

民主是反精英主義. 社會被大部份蠢人的意見蓋過精英的意見. 蠢人主義.
作者: SOMA1963     時間: 2019-5-18 18:13

引用:
我地唔係憎恨民主, 而係憎恨民主派所謂嘅民主, 一種以自己理想為民主嘅民主.
作者: shinzi     時間: 2019-5-18 18:15

誰介意誰做皇帝,我只在孚我的生活,以民為主本身意念係一個美好理想,只不過以民主做口號搞破壞搞權力,運用民主口號放大自己,更要求其他人降低底線,咪乞人憎
作者: lawo     時間: 2019-5-18 18:15

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2019-5-18 06:13 PM 發表

我地唔係憎恨民主, 而係憎恨民主派所謂嘅民主, 一種以自己理想為民主嘅民主.
一語道破香港泛民的虚偽!
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 18:16

引用:
原帖由 lawo 於 2019-5-18 06:03 PM 發表

何必對用屁股代替腦袋思考的人動氣,事實是,有些人口喊民主卻壞事做盡,
有些蠢人因為其他人口喊民主,跟人尾墊屍底坐監都笑騎騎,有些更蠢的人,被假民主賣了,還要幫人數錢! ...
總好過你依啲自以為聰明,寧願接受真獨裁,只因獨裁者有飯俾你食
作者: 水底回收的豬豬     時間: 2019-5-18 18:20

空心菜政府其實對民主都有兩把尺,最近做出同市民公投結果相反的事,一個係核能另一個係同志結婚!
作者: 漆哥     時間: 2019-5-18 18:21

醫生點講?
作者: lawo     時間: 2019-5-18 18:22

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 06:16 PM 發表

總好過你依啲自以為聰明,寧願接受真獨裁,只因獨裁者有飯俾你食
點獨裁呢?建制同政府俾泛民玩殘就全港親見,你說的獨裁,是指泛民?
如果不是,我要問一句,你是否以為香港人是白痴,你講乜都會接受,會相信?
...
作者: wanmh     時間: 2019-5-18 18:24

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 06:10 PM 發表

泛民有壞人就不相信民主了?   你會唔會俾男/女人傷害過就不相信愛情?
我相信,所以香港要有民主 先要滅民主黨 同公民黨
作者: andyyyy     時間: 2019-5-18 18:27

引用:
香港人唔係僧民主喎,係憎民主派啲假民主咋喎,唔好搞錯!
作者: 香港三少     時間: 2019-5-18 18:27

我喜歡民主,不喜歡港式民主
作者: lawo     時間: 2019-5-18 18:32

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-5-18 06:24 PM 發表

我相信,所以香港要有民主 先要滅民主黨 同公民黨
以破壞力及無恥加賤格計,訟棍黨遠比其他黨派衰!
作者: y2k2     時間: 2019-5-18 18:33

有民主,就算係假既都叫有張選票可以為自己作下主,擁護獨裁就連依樣野都冇埋,皇帝你哋依啲賤民一定冇機會做架喇,只可以做奴才,要唔要放棄民主,你哋自己好好諗下,免得第時你或你啲仔女後悔X7你點解當年要放棄民主
作者: vampirebat     時間: 2019-5-18 18:34

引用:
打做民主就係反政府
反政府就係民主
攪到香港烏煙瘴氣
真相~
作者: vampirebat     時間: 2019-5-18 18:36

引用:

仲有籌款箱潻~呢d你地唔會明㗎啦~
作者: lawo     時間: 2019-5-18 18:40

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 06:33 PM 發表
有民主,就算係假既都叫有張選票可以為自己作下主,擁護獨裁就連依樣野都冇埋,皇帝你哋依啲賤民一定冇機會做架喇,只可以做奴才,要唔要放棄民主,你哋自己好好諗下,免得第時你或你啲仔女後悔X7你點解當年要放棄民主 ...
香港人明明可以循序漸進一人一票選特首,邊D仆街要一步登天,否決政改??
面皮幾丈厚的漢奸掉轉晒的嘢講!
作者: sam11101706     時間: 2019-5-18 18:41

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-5-18 04:05 PM 發表

我都明既
維尼俾到你5毫子出一個帖
特朗普真係俾唔到你
作者: chukfong     時間: 2019-5-18 18:43

如果投票選,一定無人選中共
作者: withorwithoutu     時間: 2019-5-18 18:47

引用:
原帖由 lawo 於 2019-5-18 06:40 PM 發表

香港人明明可以循序漸進一人一票選特首,邊D仆街要一步登天,否決政改??
面皮幾丈厚的漢奸掉轉晒的嘢講!
香港完全冇民主
香港人完全冇選票
就最符合呢班仆街既利益
佢地就係要維持住反對派既政治身份
繼續在呢個界別裡面呃飯食
香港人利益及民主進程等
佢地從未理會過
作者: SuperAvengers     時間: 2019-5-18 18:50

引用:
原帖由 max3306kin 於 18/5/2019 17:44 發表

係。假西真係奴性超重。由師兄身上睇得一清二楚
中國人最熟就係萬歲萬歲萬萬歲, 你仲唔跪安?
作者: superparma     時間: 2019-5-18 18:53

俾夠第60個豬你