標題: 點解泛民覺得香港不好不安全但又不移民? [打印本頁]

作者: d7kkiller     時間: 2019-5-15 23:49

點解泛民覺得香港不好不安全但又不移民?
其實你們離開香港去你們想要的民主國家過你們想要的生活,香港人是不會留你們的反而會多謝你們。
作者: d7kkiller     時間: 2019-5-15 23:50

走啦,留喺度托咩。
作者: hkyclui     時間: 2019-5-16 00:03

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2019-5-15 11:49 PM 發表
其實你們離開香港去你們想要的民主國家過你們想要的生活,香港人是不會留你們的反而會多謝你們。
班友仔離開香港就無咩價值就搵唔到著數/虥。 為咗錢,呢班友有咩做唔出。
作者: ych654321     時間: 2019-5-16 12:21

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2019-5-15 11:50 PM 發表
走啦,留喺度托咩。
人地好偉大架,要為你地香港人爭取民主嗎?
作者: 二十四     時間: 2019-5-16 14:14

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2019-5-15 11:49 PM 發表
佢地移哂民香港咪好囉
咁點揾食?
作者: 貓男     時間: 2019-5-16 14:23

人哋俾人拋棄喇,仲揭人瘡疤!
作者: 劉婕     時間: 2019-5-16 14:25

引用:
佢地唱衰香港廿年啦, 越唱啲樓價越貴, 佢地收黑金越收越縮, 唯有出多兩錢肉緊密密籌款。
作者: vghy1234     時間: 2019-5-16 16:06

引用:
好多泛民狗已经移民去了天堂国,但是又跑返香港这个没有一人一票的鬼地方。天堂国甘好,返来做咩春。
作者: 荃灣澳門陌生人     時間: 2019-5-16 22:01

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2019-5-15 23:49 發表
因為泛民很清楚,在香港襲擊警察都只是輕判。換着是其他國家,身體已經變成蜜蜂竇了。
作者: WILSON-QE999     時間: 2019-5-16 22:31

引用:
無撚人肯收佢地。
作者: Sqdai2014     時間: 2019-5-17 01:41

你以為出面好好景?好多移左民撈唔掂,躝返嚟搵著數
作者: 家中藍色手袋     時間: 2019-5-27 08:12

引用:
原帖由 hkyclui 於 2019-5-16 12:03 AM 發表

班友仔離開香港就無咩價值就搵唔到著數/虥。 為咗錢,呢班友有咩做唔出。
六四,七一籌款旺季,點會走,乞左30年啦
作者: michael     時間: 2019-5-27 12:53

犯氓快走,不要搗亂香港
作者: brian2921     時間: 2019-5-27 13:10

走左無狗糧食
作者: tkinwong     時間: 2019-5-27 13:13

大部份泛民在國外搵唔到食。
作者: 山上的天才     時間: 2019-5-27 13:20

引用:
犯民走曬,香港立即變爲一個幸福城市!
作者: sunkeyricky     時間: 2019-5-27 13:30

引用:
即係777覺得中央好所以舉家移民英國,後尾呀妹仔又覺得有SO將老公呀仔去攞去做廁纸呃多几年3百萬年薪先走,呢D咪叫做好打得囉!
作者: 山上的天才     時間: 2019-5-27 13:40

引用:
去到外國,鬼佬最痛恨果啲賣國求榮嘅賤種,
人家當佢地係狗,但絕對係無狗糧!
係香港雖然做狗,但係有狗糧!
作者: hkyclui     時間: 2019-5-28 00:01

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2019-5-27 08:12 AM 發表

六四,七一籌款旺季,點會走,乞左30年啦
但是香港重有班儍仔未醒,班騙徒又點捨得走呀!
作者: tigerbluefly     時間: 2019-5-28 04:12

引用:
飯民認為香港好安全,只係要令港人覺得香港好唔安全,要靠飯民爭取!
作者: freeyauchan     時間: 2019-5-28 04:48

引用:
離開香港  佢地邊有價值?  冇便價值金主使咩養班友!?
作者: 坐六年     時間: 2019-5-28 05:35

去第二度擺個兜出來叫人比錢叫行乞,喺香港擺個兜乞錢叫公義,走去第二度邊有白癡捐獻?
作者: 西門町     時間: 2019-5-28 07:36

點解愛國人士覺得大陸咁好又唔移民去大陸,係香港阻住地球轉
作者: 投訴即被禁訪     時間: 2019-5-28 09:40

引用:
689 and 777 自認愛國愛港,全家移晒民啦!
作者: 一風堂     時間: 2019-5-28 13:27

引用:
只因泛民係小數民族,大部份無學歷、無貢獻、無品德、無知、人叫佢地又叫,人反佢地又反!任何地方無人收留……只有香港有愛心包容佢地、可憐佢地……白養佢地!
作者: 一風堂     時間: 2019-5-28 13:28

佢地有撚資格移民咩!做難民就可以
作者: 一風堂     時間: 2019-5-28 13:28

泛民變難民
作者: 慕應雄z     時間: 2019-5-28 14:28

移咗民邊有嘢比佢地反!班門口狗唔通夠膽死去去美國北韓反政府咩
引用:

作者: 慕應雄z     時間: 2019-5-28 14:29

有乜問題?
引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-5-28 09:40 AM 發表

689 and 777 自認愛國愛港,全家移晒民啦!

作者: royrac     時間: 2019-5-28 14:29

十個王司七個窮 另外三個係罪犯,搵邊個收呀?!
作者: 神經箭     時間: 2019-5-28 14:38

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2019-5-15 23:49 發表
好简单,坏人响边度都唔安全。

香港最安全,因為司法守尾门。
作者: 伍皓昌     時間: 2019-5-28 14:43

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-28 07:36 AM 發表
你邏輯錯九晒
香港愛國人士,例如小弟, 認為大陸加強對香港管治係冇問題, 例如立逃犯條例, 甚至23條....所以唔需要離開香港
香港的反共人士,例如閣下及泛民, 不接受大陸加強對香港管治,認為是洪水猛獸, 所以應該離開香港

我就從未講過大陸好好,或比香港好,所以唔需要離開香港.....
反而閣下出過帖讚台灣好好, ...點解你仲唔移民台灣?
作者: 西門町     時間: 2019-5-28 15:52

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-5-28 02:43 PM 發表

你邏輯錯九晒
香港愛國人士,例如小弟, 認為大陸加強對香港管治係冇問題, 例如立逃犯條例, 甚至23條....所以唔需要離開香港
香港的反共人士,例如閣下及泛民, 不接受大陸加強對香港管治,認為是洪水猛獸, 所以應該離開香港

我就從未講過大陸好好,或比香港好,所以唔需要離開香港.....
反而閣下出過帖讚台灣好好, ...點解你仲唔移民台灣? ...
香港人唔鐘意香港政府管治,應該係要換晒班官員,係班官員要執包服走人,唔係要市民離開香港,如果林鄭做得唔好,請佢返英國退休,而唔係要市民移民英國,明白嗎?
作者: 伍皓昌     時間: 2019-5-28 16:29

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-28 03:52 PM 發表

香港人唔鐘意香港政府管治,應該係要換晒班官員,係班官員要執包服走人,唔係要市民離開香港,如果林鄭做得唔好,請佢返英國退休,而唔係要市民移民英國,明白嗎? ...
你想, 唔等於你做到
你不滿香港政府管治, 認為要換晒班官員.....但sorry, 你做唔到, 做唔到既只是幻想
但你離開香港, 是有可能做到既事, 係現實(移民去你喜愛既台灣係好低門檻,你唔好話畀我知你做唔到) ......幻想與現實, 你分清楚未?
作者: 杜仲     時間: 2019-5-28 16:31

佢地是唔會走/移民...但就會去申請政治避護....逃犯條例一出....不過, 邊個國家可以一次收曬佢地

作者: starbug     時間: 2019-5-30 22:23

引用:
原帖由 hkyclui 於 2019-5-16 12:03 AM 發表

最弊而家係趕走曬啲精英有能力走嘅人 嗰班搞破壞嘅低端人口都係廢柴根本就冇能力走, 人哋亦都唔會收留 。

一大班堆廢柴成日都以為移到民嗰班係搞屎棍 成日叫人哋唔好返嚟 其實根本就相反  攪屎棍就留番曬香港, 精英分子就走曬, 而且嗰班人走咗根本真係唔想返嚟, 旨意班爛人刁民, 香港邊度仲有得救。
作者: starbug     時間: 2019-5-30 22:45

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-28 03:52 PM 發表

香港人唔鐘意香港政府管治,應該係要換晒班官員,係班官員要執包服走人,唔係要市民離開香港,如果林鄭做得唔好,請佢返英國退休,而唔係要市民移民英國,明白嗎? ...
係呀,搞到好多正常家庭做晒炮灰, 離鄉別井唔係咁過癮㗎咋 ,仲有少咗咁大班精英交稅。
又冇辦法趕班奸狗走。
作者: 褲浪白條     時間: 2019-5-30 23:13

引用:
因為其他國家覺得泛民不好不安全
作者: hkyclui     時間: 2019-5-31 00:31

引用:
原帖由 starbug 於 2019-5-30 10:23 PM 發表

最弊而家係趕走曬啲精英有能力走嘅人 嗰班搞破壞嘅低端人口都係廢柴根本就冇能力走, 人哋亦都唔會收留 。

一大班堆廢柴成日都以為移到民嗰班係搞屎棍 成日叫人哋唔好返嚟 其實根本就相反  攪屎棍就留番曬香港, 精英分子就走曬, 而且嗰班人走咗根本真係唔想返嚟, 旨意班爛人刁民, 香港邊度仲有得救。 ...
班自稱自由民主但行為專制人士點會真心想香港好,呢班騙子專毒細路同底能儍仔,害人不淺。
作者: starbug     時間: 2019-5-31 00:49

引用:
原帖由 hkyclui 於 2019-5-31 12:31 AM 發表

班自稱自由民主但行為專制人士點會真心想香港好,呢班騙子專毒細路同底能儍仔,害人不淺。
我覺得而家香港淨係淨返幾類人喺度 
一班係搵著數嘅人 。
一班係淨係識得憤世嫉俗 成事不足敗事有餘嘅低端人仕。 想走又走唔甩, 於是留低 扮愛港人士。
一班有能力有知識有交税 有貢獻社會, 嘅但係又絕望到已經準備好走人嘅人。
作者: hkyclui     時間: 2019-6-1 00:23

引用:
原帖由 starbug 於 2019-5-31 12:49 AM 發表

我覺得而家香港淨係淨返幾類人喺度
一班係搵著數嘅人 。
一班係淨係識得憤世嫉俗 成事不足敗事有餘嘅低端人仕。 想走又走唔甩, 於是留低 扮愛港人士。
一班有能力有知識有交税 有貢獻社會, 嘅但係又絕望到已經準備好走人嘅人。 ...
頭個2班是汚染黃色嘅讀奸+儍仔。

其實香港大部份都是安份守己同想安居樂業嘅普通市民。
作者: 杰..     時間: 2019-6-2 15:56

引用:
班福街爛聞鬼有鬼本事移民咩。

佢地俾金主利用,仲估金主會收留佢地咩。
作者: Fatba1983     時間: 2019-6-2 15:59

食屎犯民可以撈油水做耳猿,十幾皮去外地點搵,其次又可以吃尾角佬給既狗餅!幾爽!
作者: fb3541842     時間: 2019-6-10 21:47

..............

作者: starbug     時間: 2019-6-12 14:14

引用:
其實佢哋有冇移過民,有冇survey 過?
作者: maygi     時間: 2019-6-24 00:10

要攪多d烈士
作者: Zzlaz     時間: 2019-6-24 00:26

明明自己係少數 點解少數的唔走 要多數的走

仲要多數的 走出來是為了保住香港價值

香討呢個親中論壇 真奇怪 都唔知啊爺心諗乜

某d會員多次誤判時政 又話梁振英唔下台 會連任 又話林鄭企硬中共唔比退讓
最後得啖笑
作者: 車站雀躍的神童

作者: melodychung     時間: 2019-6-24 10:57

引用:
藍屍話人地攪住晒,點解佢地唔移民離開香港呢?
作者: singsingcat     時間: 2019-6-24 11:19

黃教師黃社工甚至黃律師黃醫生,個個食政府糧,移民即係失業,佢地自知香港份人工太高,根本唔值
作者: bicherz     時間: 2019-7-8 23:29

引用:
點解高官子女家券都有外國國藉?
如果香港咁好,點解唔留係香港?
如果高官辭職移民,我相信更加多人會多謝佢哋移民走人。
作者: VoLTE     時間: 2019-7-10 04:27

多謝分享 
作者: kfws     時間: 2019-8-12 14:22

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-28 07:36 AM 發表
關鍵係,我們可以回國家住,大好河山歡迎我們回去,亦可以在香港,台灣,居住做生意,而你呢?現在你唔愛國家,國家更唔會愛你,第時國家大一統,留在台灣西門町繼續發夢啦!