標題: 點解中共要一意孤行要求香港搞引渡.答案非常得人驚 [打印本頁]

作者: 非我莫屬     時間: 2019-5-15 20:15

保安局岩岩認左

保安局認修例助內地沒收在港財產 堅持奪立會審批權保安局又承認,是次修訂將《刑事事宜相互法律協助條例》的「不包括中國」規
定刪除後,日後香港政府可在內地政府要求下,提供搜查或檢取證據、凍結沒收財產、送達法律文書和移交人員等協助。另外,根據條文,行政長官會同行政會議有權增刪「附表1」(即可作引渡的罪行列表),法律顧問要求政府解釋,日後特首是否可發出命令直接擴大條例涵蓋的罪行類別。當局回應稱,相關修改屬於附屬法例,需要會提交立法會審議。

根據保安局回覆的內容,中國當局還可以要求港方搜查或檢取證據,變相協助羅織罪名。
自由黨榮譽主席田北俊回應稱,該黨已跟香港律政司表明反對有關修改,直言如最終修訂通過,「香港商界不會再做『內地』公司法定人」,避免涉及訴訟或檢控時惹禍「上身」。
他強調,香港商界對「內地」法律制度欠信心,「例如兩間廠在『內地〕打官司,原來有一方有方法,能夠影響法官作出對自己有利的判決;又或者跟國企打官司,幾乎必輸」。
香港大律師公會執委石書銘接受《香港蘋果日報》訪問時,形容「《逃犯條例》是拉人(抓人),《刑事事宜相互法律協助條例》是封艇(抄家)」,他警告剔除地理限制後,香港執法機關可應中國方面的要求,在審訊尚未展開的情況下上門蒐證,香港個人或公司會因而被凍結或充公被指涉案的犯罪得益。

嘩.真係人人自危

引用當年蘇聯既戈爾巴喬夫既說話

唸起返當年周星星既電影
https://www.youtube.com/watch?v=ktSLpUbRL6Y

既可悲亦可笑

圖片附件: 20190516_4068dfbd255a181e9cccjMj2RBOErfXn.jpg (2019-5-16 14:35, 151.77 KB) / 該附件被下載次數 20

作者: 非我莫屬     時間: 2019-5-15 20:16

人地皇上要炒家呀原來
難怪全球都驚
作者: sony99hk     時間: 2019-5-15 21:13

冇問題喎更加好!使乜怕,係搞事者怕

作者: wk221ab     時間: 2019-5-15 21:15

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-5-15 08:15 PM 發表
保安局岩岩認左

保安局認修例助內地沒收在港財產 堅持奪立會審批權保安局又承認,是次修訂將《刑事事宜相互法律協助條例》的「不包括中國」規
定刪除後,日後香港政府可在內地政府要求下,提供搜查或檢取證據、凍結沒收財產、送達法律文書和移交人員等協助。另外,根據條文,行政長官會同行政會議有權增刪「附表1」(即可作引渡的罪行列表),法律顧問要求政府解釋,日後特首是否可發出命令直接擴大條例涵蓋的罪行類別 ...
為了防止中共的貪腐官員來港避險
作者: laws168     時間: 2019-5-15 21:18

有咩問題?講明是逃犯,難道要香港成為逃犯天堂,周街都是國際逃犯?犯民反對立「逃犯條例」才是真正有問題。
作者: smart889     時間: 2019-5-15 21:23

大陸要融合香港,可以直接實施一國一制。既然冇咁樣做,所有揣測都係抹黑。
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 21:24

逃犯條例嘅目的,就係俾 中共 呢班要共你個產,明唔明,咁都仲支持你真係傻的嗎?
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 21:24

引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-5-15 09:13 PM 發表
諗得咁簡單!
作者: sony99hk     時間: 2019-5-15 21:25

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 15/5/2019 21:24 發表
逃犯條例嘅目的,就係俾 中共 呢班要共你個產,明唔明,咁都仲支持你真係傻的嗎?
你諗多咗囉!
作者: ThomasTT392     時間: 2019-5-15 21:33

正!抄家滅門更好!全城緝拿漢奸老處銘!
作者: kingking99     時間: 2019-5-15 21:33

唔做逃犯的當然唔需要擔心,打算犯法然後要想方設法逃避刑責的,當然要想多點,甚至想過了頭,鑽牛角尖
作者: aucht     時間: 2019-5-15 21:34

我唔係劉鑾雄,我支持立引渡條例!

作者: 至愛老輝2     時間: 2019-5-15 21:35

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-5-15 08:15 PM 發表
保安局岩岩認左

定刪除後,日後香港政府可在內地政府要求下,提供搜查或檢取證據、凍結沒收財產、送達法律文書和移交人員等協助。另外,根據條文,行政長官會同行政會議有權增刪「附表1」(即可作引渡的罪行列表),法律顧問要求政府解釋,日後特首是否可發出命令直接擴大條例涵蓋的罪行類別 ...
危得過你去旅行過境無啦啦俾入搭咗?
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 21:48

林鄭真係要害死香港?行政會議成員林鍵鋒急賣淺水灣6間豪宅,香港人自求多福了!😰
作者: sosoluck     時間: 2019-5-15 21:49

你都唔係大陸果d 洗黑錢嘅大陸佬,既然咁憎佢地,就應該快快通過法例捉哂呢班暴法戶咪仲好
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 21:49

嚇死d有錢佬個個賣哂香港d資產,逃亡海外,即係,樓價好快霖。沽貨都無人敢接有錢又唔敢買無錢又唔會買,今次個樓市實仆街
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 21:50

修例後
全球取消跟香港引渡協議
美國再取消埋香港關係法
聯繫匯率脫勾
股市跌8成
樓價跌9成
港幣變廢紙
作者: 哈囉灰肚臍     時間: 2019-5-15 21:50

小弟無乜見識但有個疑問。。本身無事無幹無做衰野,點解咁驚立法?
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 21:52

呢班仆街官員,直情係搵香港人陪葬,累及我們香港所有人士,我們香港人已經被那班大陸人害到雞毛鴨血?現在更聯同共產黨携手推出惡法,再陷害市民於大陸極權的死地?你們這班奴才官員,為求自保和利益,不惜一切埋沒良心和責任承擔的風險,將香港市民人身安全保障和財產,一起與違法的大陸人綑在一起,以圖通過立法修例執行惡法任務?說穿就是不惜犧牲香港人的死活,去執行共產黨政權的任務嗎?本身就是香港人的政府官員,竟然可以埋沒理性和良知,在毫無溝通協調商討下推行惡法去對待自家人,真係天理不容的做法呢!
作者: HKvct     時間: 2019-5-15 21:57

我覺得是好事哦
作者: 邪童非     時間: 2019-5-15 22:02

嘥9氣,係啦 你喺深圳俾少左代麗都要引用引導條例 ar ma,不過你哋又話有公安喺香港執法拉人嘅,咁啲粉腸仲未死嘅
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 22:06

好多人連世界上發生緊呢啲事都唔知,仲有告密、連坐、出境簽證(即唔可以成日飛)呢?到時唔只冇錢,而且邊有方法可以搵番?仲未計貶值貨幣同知識產權唔受保障。

同埋林鄭最後都會死喺呢條修訂下,結束任期都要時間出境架嘛!
作者: Psyco     時間: 2019-5-15 22:06

引用:
保安局岩岩認左

估我哋仲係經歷佔中暴動前既香港人咩?  仲會俾你班港奸泛民暴徒嚇得到?  你真心以為我哋會信你吹?

泛民要發動第二次佔中暴動,以再次癱瘓香港市民交通,打爛香港街坊飯碗為手段,作為向香港人宣傳反對修改引導條例.
作者: king0053     時間: 2019-5-15 22:08

周街找換店都知發生乜事啦。
作者: king0053     時間: 2019-5-15 22:10

錢緊要,借死人過橋嗻。
作者: kkhello     時間: 2019-5-15 22:18

冮派哈哈哈
作者: 雷霆曙光     時間: 2019-5-15 22:19

咁仲唔移民去尾角?一路好走!
作者: nicencl     時間: 2019-5-15 22:23

香港記者 上國內 採訪新聞, 都係 無做壞事, 點解會比人打, 甚至比公安拉?
引用:
原帖由 哈囉灰肚臍 於 2019-5-15 09:50 PM 發表
小弟無乜見識但有個疑問。。本身無事無幹無做衰野,點解咁驚立法?

作者: 路過的人_甲     時間: 2019-5-15 22:29

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-5-15 10:23 PM 發表
香港記者 上國內 採訪新聞, 都係 無做壞事, 點解會比人打, 甚至比公安拉?
邊個?
幾時?
乜事拉你?
一年有幾多個?

作者: kks668     時間: 2019-5-15 22:31

早啲去瞓啦!黃人😮🙄
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-5-15 22:33

引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-5-15 09:13 PM 發表
你唔怕?你嘅家當都可能被沒收喎?求倫其一項罪名都入得你
作者: 任正飛     時間: 2019-5-15 22:33

就係要共走你冚家資產!
點解要共走你冚家資產?

因為終共窮到無錢養起群死貪官囉!
我就已經提走銀行嘅錢!費事比終共搶我錢!
BTW,點解要交稅養群賣港賊仲要搶我公錢養150養死貪官?
作者: darksilent     時間: 2019-5-15 22:33

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 21:49 發表
嚇死d有錢佬個個賣哂香港d資產,逃亡海外,即係,樓價好快霖。沽貨都無人敢接有錢又唔敢買無錢又唔會買,今次個樓市實仆街
咁乜好囉,等啲人唔好話樓價大貴年輕人買唔起。咁仲唔快啲轉軚支持
作者: wlwong1024     時間: 2019-5-15 22:33

不怪乎,电话騙案, 这类内地本地人接了, 即付💰! 香港自由实是黑銭天堂!
政府要员也许早就资产轉移了, 才会落力工作。

作者: 1968HK     時間: 2019-5-15 22:34

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:49 PM 發表
係就正,又可以買平樓
作者: 116M     時間: 2019-5-15 22:36

點解仲咁岸七幫犯人去低抗逃犯條例 人家毒菓漢奸收黑金就話低制啫,一個良好巿民有又乜好怕?

香港變得更 廉潔,唔係仲好咩
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 22:36

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-15 10:34 PM 發表

係就正,又可以買平樓
好快有平貨執
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 22:37

引用:
原帖由 darksilent 於 2019-5-15 10:33 PM 發表

咁乜好囉,等啲人唔好話樓價大貴年輕人買唔起。咁仲唔快啲轉軚支持
最弊係跌嘅時候香港人永遠係唔敢買樓㗎
作者: holenjung     時間: 2019-5-15 22:37

.

狗共靠得住 , 豬乸都會上樹 。

.
作者: sony99hk     時間: 2019-5-15 22:37

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 15/5/2019 22:33 發表

你唔怕?你嘅家當都可能被沒收喎?求倫其一項罪名都入得你
香港回歸22年,中共有冇搞過你呀?真係痴痴地,世界末日咁!唉...有病就去睇醫生啦!
作者: kpmdennis     時間: 2019-5-15 22:39

驚條銀咩又唔係逃犯
作者: 無盡花花蛋     時間: 2019-5-15 22:42

支持
作者: rchow12     時間: 2019-5-15 22:42

有平貨執,上車客福音
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 22:44

//當局又明確承認,日後可按內地要求,沒收在港財產,意味一旦成功修例,在港任何人的身家性命財產也岌岌可危。多個專業界別憂慮「送中」條例,衝擊本港司法獨立及國際金融地位,預料港人資金將大幅轉移海外,免被中共惡法陷於黑獄,甚至再次出現逃亡潮,移居外地,「一國兩制提前28年取消」。//

——總之,到佢冇錢時,你在大陸賺到嘅錢,固然要嘔突,甚至唔係喺大陸賺,都有可能被看中而被共產。名正言順可以發窮惡喎,幾大嘅誘惑呀!
作者: 商界長長主題     時間: 2019-5-15 22:45

引用:
保安局岩岩認左

你唔使妖言惑眾啦,冇人信你的,收皮啦👎👎👎👎
作者: 膠面鵬     時間: 2019-5-15 22:46

自咩危?
香港大把人經常返大陸,如果冇做違法事情根本無事。
身有屎者除㚈
作者: 商界長長主題     時間: 2019-5-15 22:46

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:24 PM 發表

諗得咁簡單!
係你複雜啫🤭🤭🤭
作者: 商界長長主題     時間: 2019-5-15 22:47

引用:
原帖由 aucht 於 2019-5-15 09:34 PM 發表
我唔係劉鑾雄,我支持立引渡條列!
👍👍👍👍😂😂😂
作者: 商界長長主題     時間: 2019-5-15 22:47

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:48 PM 發表
林鄭真係要害死香港?行政會議成員林鍵鋒急賣淺水灣6間豪宅,香港人自求多福了!😰
你妖言惑眾,👎👎👎
作者: 商界長長主題     時間: 2019-5-15 22:49

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:50 PM 發表
修例後
全球取消跟香港引渡協議
美國再取消埋香港關係法
聯繫匯率脫勾
股市跌8成
樓價跌9成
港幣變廢紙
有冇咁誇張呀?🤭🤭🤭你擔心下自己好過啦😜😜😜
作者: 商界長長主題     時間: 2019-5-15 22:50

引用:
原帖由 哈囉灰肚臍 於 2019-5-15 09:50 PM 發表
佢地當然冇事啦,但收了大瘤生的狗糧,當然要做嘢啦🤭🤭🤭😜😜😜
作者: 香港空氣好     時間: 2019-5-15 22:51

我身邊都有啲好似樓主咁嘅政治意識嘅人士, 我成日都叫佢哋移民。 有啲成日又話要攞番本BNO! 我就教曬佢哋所有方法去做, 而且都有問佢點解唔即刻去做。 正所謂身體力行, 講多都無謂!
啱唔啱?
作者: yuk777044     時間: 2019-5-15 22:52

落嚟捉漢奸
作者: walkera2006     時間: 2019-5-15 22:53

中國貪官貪污都仲未夠,仲要搶掠埋他人財產
作者: aucht     時間: 2019-5-15 22:55

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:49 PM 發表
咁咪好囉!你的黃屎唔係話上唔到樓咩!
作者: aucht     時間: 2019-5-15 22:56

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:52 PM 發表
呢班仆街官員,直情係搵香港人陪葬,累及我們香港所有人士,我們香港人已經被那班大陸人害到雞毛鴨血?現在更聯同共產黨携手推出惡法,再陷害市民於大陸極權的死地?你們這班奴才官員,為求自保和利益,不惜一切埋沒良心和責任承擔的風險,將香港市民人身安全保障和財產,一起與違法的大陸人綑在一起,以圖通過立法修例執行惡法任務?說穿就是不惜犧牲香港人的死活,去執行共產黨政權的任務嗎?本身就是香港人的政府官員,竟然可以 ...
快D叫大劉比錢你移民喇!
作者: 大龜祈願     時間: 2019-5-15 22:57

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:48 PM 發表
如果你咁講你有福就唔會生喺香港啦 何必自求呀
作者: walkera2006     時間: 2019-5-15 22:59

香港富豪曾經與中國大陸試過有瓜葛嘅,屬高危一族,仲唔拿拿聲走資的話,一旦等到修改送中條例通過後,人財兩失
作者: aucht     時間: 2019-5-15 23:00

支持立法,趕走所有南亞人!
作者: flyfromhk     時間: 2019-5-15 23:00

如果大陸有錢人賣晒香港樓,樓市急插七成,你買吾買樓?多吾多謝?
作者: namio2046     時間: 2019-5-15 23:02

最驚果個係梁振英,佢無出聲好耐喇。
作者: 必勝大師     時間: 2019-5-15 23:05

引用:
原帖由 namio2046 於 2019-5-15 11:02 PM 發表
立法原意
自追討返
國有資產
咁樣嗰啲走資一族
又震過貓王
作者: dailau     時間: 2019-5-15 23:05

引用:
保安局岩岩認左

咁最好,捉曬班反賊,肥佬,日軍,主名同唔方安新等等。。。
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-5-15 23:06

引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-5-15 10:37 PM 發表

香港回歸22年,中共有冇搞過你呀?真係痴痴地,世界末日咁!唉...有病就去睇醫生啦!
我同你講絕對有:
**08雙譜選去咗邊??
**一國兩制不干預香港事務點解又干預??
**隨便釋法衰到可以知道死咗嘅人心裡點諗??
**違反基本法可以話一地兩檢冇問題, 隨便可在香港設立大陸口岸區, 咁即係可以係旺角設立"執法崗位啦"??
**強力部門可以隨便係香港拉人返大陸??
**駐港解放軍未經港府要求自由出嚟做嘢??
作者: wongtailung     時間: 2019-5-15 23:07

唔知怕乜九
作者: 不切實際     時間: 2019-5-15 23:08

美國咁大反應,証明美國有好多人嚟左香港做間諜🤔
作者: sony99hk     時間: 2019-5-15 23:09

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 15/5/2019 23:06 發表

我同你講絕對有:
**08雙譜選去咗邊??
**一國兩制不干預香港事務點解又干預??
**隨便釋法衰到可以知道死咗嘅人心裡點諗??
**違反基本法可以話一地兩檢冇問題, 隨便可在香港設立大陸口岸區, 咁即係可以係旺角設立"執法崗位啦"??
**強力部門可以隨便係香港拉人返大陸??
**駐港解放軍未經港府要求自由出嚟做嘢?? ...
我識個精神料醫生,收費幾平,你要見吓佢
作者: nicencl     時間: 2019-5-15 23:09

無報導的出來 我相信一定有 唔少, 當然以妳角度 必定認為係 【極少數】

要每天上百 才能滿足 妳 數量

港記者大陸接連被打業界:輿論環境更黑暗| 暴力毆打| 國際記者聯合會
港媒:記者在北京遭圍毆惹「公憤」
两名香港记者在珠海采访时被打伤
无国界记者发布新闻自由指数台湾香港同受中国因素影响
處處受制的中國採訪香港記者還能如何堅持報道?

同場比大家睇下 極罕有的 國內 法庭片段
【多维新闻】女法官三次打断律师发言 当庭呵斥:你水平不够

1:15
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-15 10:29 PM 發表
邊個?
幾時?
乜事拉你?

作者: walkera2006     時間: 2019-5-15 23:10

引用:
原帖由 namio2046 於 2019-5-15 11:02 PM 發表
佢可能已走佬到加拿大避難
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-5-15 23:11

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-5-15 10:23 PM 發表

仲好意思講記者,

你美爹包庇殺記者呀。
作者: kwan1516     時間: 2019-5-15 23:12

行得正,企得正,任何法例,都不須要怕。身冇屎更加好難會中招,D仆街要驚.....一定有古怪!九成做左唔見得光既野!
作者: 空中飛     時間: 2019-5-15 23:15

公安隊長落泥香港自遊行 一見我咁靚仔5低得 返到大陸引用逃犯條例 我又上過大陸 條例又有追素力 雖然我十年未上過去遮 隊長會在我十年前上過去的日子 度身訂做兇殺案 時間人物地點劇本 全由公安隊長度身為我做
作者: 空中飛     時間: 2019-5-15 23:16

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-15 11:12 PM 發表
行得正,企得正,任何法例,都不須要怕。身冇屎更加好難會中招,D仆街要驚.....一定有古怪!九成做左唔見得光既野!
人治社會咩刀有可能公安隊長落泥香港自遊行 一見我咁靚仔5低得 返到大陸引用逃犯條例 我又上過大陸 條例又有追素力 雖然我十年未上過去遮 隊長會在我十年前上過去的日子 度身訂做兇殺案 時間人物地點劇本 全由公安隊長度身為我做
作者: nicencl     時間: 2019-5-15 23:17

殺 香港記者? 否則 關香港鬼事
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-15 11:11 PM 發表

仲好意思講記者,

你美爹包庇殺記者呀。

作者: namio2046     時間: 2019-5-15 23:18

民主派無人喺大陸做生意,建制派捉蟲。
作者: 坐六年     時間: 2019-5-15 23:19

危就好走啦,遲d立咗法,漢奸想走都走唔切。
作者: keuto     時間: 2019-5-15 23:20

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-5-15 08:16 PM 發表
人地皇上要炒家呀原來
難怪全球都驚
咁你係咪驚到鳩都缩埋?你預左将来在大陸犯法?咁L驚,移民去美國啦,不过分分钟吃子彈喎,今天報導有个非裔女子吃了五数蓮子,下次可能到你
作者: keuto     時間: 2019-5-15 23:22

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:24 PM 發表
无犯法共乜L野產。你睇大陸几L多人买楼,佢哋吾怕比人共產咩,傻B,妖言惑众。
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-5-15 23:23

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-5-15 11:17 PM 發表
殺 香港記者? 否則 關香港鬼事

咁美國有幾【民主】幾【自由】幾【公義】,又關香港鬼事呀。
作者: keuto     時間: 2019-5-15 23:25

引用:
人地赚夠要出貨,打貿易战獲利吾得既,黄屎人on L 99,若果不是林鍵锋,是老處銘,你又如何演绎
作者: keuto     時間: 2019-5-15 23:26

引用:
你即系話个个有$佬都是罪犯
作者: gossippig0224     時間: 2019-5-15 23:27

我唔會驚囉
作者: keuto     時間: 2019-5-15 23:27

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:50 PM 發表
修例後
全球取消跟香港引渡協議
美國再取消埋香港關係法
聯繫匯率脫勾
股市跌8成
樓價跌9成
港幣變廢紙
咪好啰,到时搬上山頂住豪宅
作者: nicencl     時間: 2019-5-15 23:27

美國 的【民主】【自由】【公義】,的確唔關香港事

因為 香港要屬於 香港人自己的 【民主】【自由】【公義】~
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-15 11:23 PM 發表

咁美國有幾【民主】幾【自由】幾【公義】,又關香港鬼事呀。

作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 23:31

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-5-15 10:49 PM 發表

有冇咁誇張呀?🤭🤭🤭你擔心下自己好過啦😜😜😜
我真係好擔心啦
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 23:32

引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-5-15 09:25 PM 發表

你諗多咗囉!
希望係啦
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-5-15 23:33

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-5-15 11:27 PM 發表
美國 的【民主】【自由】【公義】,的確唔關香港事

因為 香港要屬於 香港人自己的 【民主】【自由】【公義】~

咁嗎得囉,
唔好再【國際標準】啦。

香港自由的【民主】【自由】【公義】,就是在一國兩制下的。
作者: keuto     時間: 2019-5-15 23:34

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:52 PM 發表
呢班仆街官員,直情係搵香港人陪葬,累及我們香港所有人士,我們香港人已經被那班大陸人害到雞毛鴨血?現在更聯同共產黨携手推出惡法,再陷害市民於大陸極權的死地?你們這班奴才官員,為求自保和利益,不惜一切埋沒良心和責任承擔的風險,將香港市民人身安全保障和財產,一起與違法的大陸人綑在一起,以圖通過立法修例執行惡法任務?說穿就是不惜犧牲香港人的死活,去執行共產黨政權的任務嗎?本身就是香港人的政府官員,竟然可以 ...
呢班仆街泛民,直情係搵香港人陪葬,累及我們香港所有人士,我們香港人已經被那班黄屎人害到雞毛鴨血?現在更聯同老美携手推出惡法,再陷害市民於大陸的死地?你們這班奴才美狗,為求自保和利益,不惜一切埋沒良心和責任承擔的風險,將香港市民人身安全保障和財產,一起與違法的黄屎人,佔中L綑在一起,以圖通過美國修例執行惡法任務?說穿就是不惜犧牲香港人的死活,去執行老美政權的任務嗎?本身就是香港人的漢奸議員,竟然可以埋沒理性和良知,在毫無溝通協調商討下去反對,真係天理不容的做法呢!
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-5-15 23:35

引用:
原帖由 keuto 於 2019-5-15 11:34 PM 發表

呢班仆街泛民,直情係搵香港人陪葬,累及我們香港所有人士,我們香港人已經被那班黄屎人害到雞毛鴨血?現在更聯同老美携手推出惡法,再陷害市民於大陸的死地?你們這班奴才美狗,為求自保和利益,不惜一切埋沒良心和責任承擔的風險,將香港市民人身安全保障和財產,一起與違法的黄屎人,佔中L綑在一起,以圖通過美國修例執行惡法任務?說穿就是不惜犧牲香港人的死活,去執行老美政權的任務嗎?本身就是香港人的漢奸議員,竟 ...
好長!
作者: 禁言先生     時間: 2019-5-15 23:35

引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-5-15 09:25 PM 發表

你諗多咗囉!
屌,果班人,一地兩檢又話周街拉人,乜鳩都吹到盡,錯左又唔會認。一日中共中共,人地唔理佢就侮辱中國人,當正自己係西人,可惜連狗都不如。
作者: rinrinrinrin     時間: 2019-5-15 23:36

引用:
保安局岩岩認左

甘驚?快d移民台灣。
作者: hkpeng     時間: 2019-5-15 23:39

引用:
共你老母...
作者: sony99hk     時間: 2019-5-15 23:40

引用:
原帖由 禁言先生 於 15/5/2019 23:35 發表

屌,果班人,一地兩檢又話周街拉人,乜鳩都吹到盡,錯左又唔會認。一日中共中共,人地唔理佢就侮辱中國人,當正自己係西人,可惜連狗都不如。
睇毒果日報,一世中毒!害人不淺由其無智商思考嘅港人
作者: vampirebat     時間: 2019-5-15 23:41

係都抵X死啦~
作者: stsuen

作者: denisnyl     時間: 2019-5-15 23:45

引用:
上面有師兄答左你啦
就係有好多你呢類人淨係唸犯唔犯法,講真簽左,我本人都唔驚,因我無犯法,但我都唔支持,點解?你要唸下外國會點睇。
林鄭,葉劉就猛話美國乜乜擔心係多餘。其實而家佢地說服市民同議員係無用,最重要係外資點睇,人地決定點做你係控制唔到,唔係一句話政府有信心香港法院會把關就夠。
你夠膽簽,萬一外資走,你點?外國對香港一的特別待遇,以前係因為覺得你同大陸唔同,而家佢改變睇法,唔再比你,會點?
呢的後果你唸唔唸,可能又會有的人跑出來話誇大,危言聳聽je, 但人地點唸你控制唔到
你敢唔敢搏?
你搏左,香港食屎你咩唔咩得起?
有班人之前猛叫人唔好攪政治,食飯緊要,經濟緊要,好啦,咁呢一刻,你唸唔唸有咩風險後果?後果唔係你比人拉啊小朋友,而家係影響埋營商風險啊
人地外國同你做生意,係信香港司法制度可以保障佢身家性命財產啊,唔係淨係犯法先驚啊,版權你保唔保到啊?你同大陸簽左,佢地要重新考慮係度做生意有咩風險啊
作者: 禁言先生     時間: 2019-5-15 23:52

引用:
原帖由 denisnyl 於 2019-5-15 11:45 PM 發表

上面有師兄答左你啦
就係有好多你呢類人淨係唸犯唔犯法,講真簽左,我本人都唔驚,因我無犯法,但我都唔支持,點解?你要唸下外國會點睇。
林鄭,葉劉就猛話美國乜乜擔心係多餘。其實而家佢地說服市民同議員係無用,最重要係外資點睇,人地決定點做你係控制唔到,唔係一句話政府有信心香港法院會把關就夠。
你夠膽簽,萬一外資走,你點?外國對香港一的特別待遇,以前係因為覺得你同大陸唔同,而家佢改變睇法,唔再比你,會點 ...
如果用外資角度睇唔係佢立唔立法,除非本身打算犯法或已經犯法除外,而係睇立法後會點運用,外資投資係因為錢,外國人黎香港投資唔係因為咩法制建全,因為法制唔建全既地方一樣有外資,而香港吸引外國人投資或令人撒資最大原因係市場,而一定唔係一條兩條法律
作者: new文     時間: 2019-5-15 23:53

引用:
你都九唔答八
作者: kcfreechat     時間: 2019-5-15 23:54

想像一下,你在美國德州犯法,逃到加州,原來警察係不可以捉你返去.....

這就是香港的泛民認同的法理. 奇怪!
作者: 瑪卡     時間: 2019-5-15 23:57

引用:
保安局岩岩認左

你地日日咁 妖言惑衆不 累嗎?😂😂