標題: 一夜夫妻百日恩?傳鄭秀文被求出聲明挺許志安 [打印本頁]

作者: kopandem     時間: 2019-4-18 16:52

https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190418002905-260404
鄭秀文和許志安情纏28年,5年前終於開花結果結婚,豈料日前男方爆出軌港姐黃心穎,被網友封為「安心偷吃」事件,繼許志安、黃心穎出面道歉後,神隱第3天鄭秀文的近況更讓粉絲擔心。今(18日)港媒指出最近有人和鄭秀文聯繫,打悲情牌懇請鄭秀文看在夫妻情面上出聲明原諒腥夫,但鄭秀文拒絕回應。
許志安16日開記者會聲淚俱下向大眾致歉,稱看到片段後「覺得自己十分噁心和陌生」,也對妻子鄭秀文道歉,隨後傳出鄭秀文將臉書封面改成全黑圖片,並離開她和許志安的愛巢,搬回娘家冷靜,封閉自己且斷絕和外界聯繫。
相較於黃心穎男友馬國明已鬆口替女友緩頰,鄭秀文方面至今零回應,據《東網》報導,最近有人要求鄭秀文出聲,並看在一夜夫妻百日恩的份上幫許志安說些話,以挽救男方暴跌的人氣和事業前程,但心碎的鄭秀文不想回應

一夜夫妻百萬金,俾錢啦,文文咁話,推測應該是還沒原諒許志安。

新聞來源連結:
一夜夫妻百日恩?傳鄭秀文被求出聲明挺許志安  https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190418002905-260404
作者: tony.hk     時間: 2019-4-18 16:55

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0418_00862_001.html

有回應了
作者: 飛天盒仔     時間: 2019-4-18 17:05

真係火都嚟

最後摯誠請求各大傳媒不要再等候和追訪我年紀老邁行動不便的父母

「平果妓者」連人哋父母都唔放過,正賤種。
引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-4-18 04:55 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190418/bkn-20190418162945259-0418_00862_001.html

有回應了

作者: 向楓     時間: 2019-4-18 22:45

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-4-18 04:52 PM 發表
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190418002905-260404
鄭秀文和許志安情纏28年,5年前終於開花結果結婚,豈料日前男方爆出軌港姐黃心穎,被網友封為「安心偷吃」事件,繼許志安、黃心穎出面道歉後,神隱第3天鄭秀文的近況更讓粉絲擔心。今(18日)港媒指出最近有人和鄭秀文聯繫,打悲情牌懇請鄭秀文看在夫妻情面上出聲明原諒腥夫,但鄭秀文拒絕回 ...
別人家事,就算作為fans或歌迷,mi己經開聲原諒,只能收口,告一段落!至於隻狐狸,睇怕冇3,5,7年再出
作者: Barocc0122073     時間: 2019-4-18 23:06

原諒係講事實啫…大佬呀…雖然睇钱份上咬老軟啫,日日番到屋企…對住件排骨,油都冇滴…點頂呀…? 姣心又唔同…要波有波,要蘿有蘿,多水又多汁…傻既咩…
作者: 恒指牛大力

作者: 戰牛30000     時間: 2019-4-18 23:11

【安心偷食】黃心穎偷食安仔 網民殺入蔡一智IG玩嘢
東方新地 - 娛聞 on Apr 16, 2019 at 18:35

今天最火爆的娛樂新閒一定是許志安和黃心穎於的士上偷食的影片,16分鐘的車程,許志安、黃心穎咀足幾十次,有不少網民大鬧兩位主角賤格,不少網民都替Sammi、馬國明不值,希望鬧臭二人!但心穎關了ig留言功能,結果網友轉移陣地去黃心穎的姐姐黃心美IG留言狂鬧,連心美也因此被轟,但最最最想不到⋯蔡一智IG都中招!

https://www.orientalsunday.hk/348565/最新娛聞/黃心穎-偷食安仔-網民殺入蔡一智ig玩嘢/

作者: 完美傻仔2011     時間: 2019-4-18 23:20

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-4-18 04:52 PM 發表
鄭秀文和許志安情纏28年,5年前終於開花結果結婚,豈料日前男方爆出軌港姐黃心穎,被網友封為「安心偷吃」事件,繼許志安、黃心穎出面道歉後,神隱第3天鄭秀文的近況更讓粉絲擔心。今(18日)港媒指出最近有人和鄭秀文聯繫,打悲情牌懇請鄭秀文看在夫妻情面上出聲明原諒腥夫,但鄭秀文拒絕回 ...
印象中鄭小姐係拍拖時都偷食過

作者: 完美傻仔2011     時間: 2019-4-18 23:26

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-18 11:25 PM 發表

做娛樂圈,男女關係根本就亂晒輪
我覺得佢地根本大家各有各玩
無話邊個賤唔賤
作者: mah49     時間: 2019-4-18 23:33

鄭秀文原諒許志安.

但我地唔會放過呢對狗男女

作者: Duncan_Nadal     時間: 2019-4-18 23:37

可悲
作者: 出得黎行     時間: 2019-4-18 23:37

大家唔好咁認真啦,一齊以利益行先,OK

作者: 今天懷舊的水樽     時間: 2019-4-18 23:48

引用:
有無真係結婚我哋到唔知啦
作者: RogerVsPete     時間: 2019-4-18 23:48

引用:
傳,傳,傳
作者: 吹雪姐     時間: 2019-4-18 23:50

想起眼淚在心裏流這首歌,若然事情是事實,她都十分悲慘。
作者: hellexpress     時間: 2019-4-18 23:52

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-18 11:16 PM 發表

全香港家下只得蘋果一間敢爆料。。。
爆料, 果D係咩料.....
蘋果究竟係一本八卦雜誌定係一份報紙? 兩者有分別
作者: 暴龍隊員     時間: 2019-4-18 23:52

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-18 11:16 PM 發表

.

有屍歪日日曲線宣傳,有排爆.....

.
作者: aldonza     時間: 2019-4-18 23:54

公關技巧.
作者: hktwofiveboy     時間: 2019-4-18 23:55

一夜夫妻 

作者: Duncan_Nadal     時間: 2019-4-18 23:58

可悲
作者: jjlam9394     時間: 2019-4-19 00:00

https://www.youtube.com/watch?v=RxO_vlVYiUs
ComeOutside 安心偷食RemixR1新版歌詞
原曲:KMoney - Come Outside
作詞:JJlam

come outside
安心偷情好心你地
飲醉仲七下七下上架的士
懵下懵下比人影左都唔知
仲周身狂摸大車脷叠脷添
鼠安你係人夫G穎你有仔
點解會搞埋一齊令人弊藝
因乜事話醉左好似無醉咁
一齊噴口而出去鯉魚門快活竇
點解唔上樓先至慢慢又巢又咀
局住俾人影到你地兩個既醜野
搞成咁係咪真係on9

鼠安開個記招真係好能假
GIG貼道歉信無能誠意
加埋成八張野都仲咁白痴
公開場合亂咁搞野真低B
毒果加個賤司機
揭發奸情要挑機
四十個賣段片發過billgate
搞到mimi要漏夜搬屋企
MA佬綠帽照頭love落黎
扮專心做野其實心裡酸maymay
作者: 呢個奔放的樓盤     時間: 2019-4-19 00:00

咁又係喎。尋日先黑色畫面,今日咁快決定支持老公?會唔會異常地快咗啲??
作者: Bunryuu     時間: 2019-4-19 00:02

馬明出奇地冷靜

可能記者影唔到果d

佢自己都食唔少女啦 😂
作者: 牛屎華     時間: 2019-4-19 00:03

傳聞鄭同許好早已分床瞓,許冇肉食寧願打飛機都唔掂下排骨鄭
作者: eliskw2000     時間: 2019-4-19 00:04

引用:
原帖由 mah49 於 2019-4-18 11:33 PM 發表
鄭秀文原諒許志安.

但我地唔會放過呢對狗男女
唔係掛,人地感情事唔洗你出頭。
作者: mah49     時間: 2019-4-19 00:05

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2019-4-19 12:04 AM 發表

唔係掛,人地感情事唔洗你出頭。
做得出就預左接受別人批評

作者: eliskw2000     時間: 2019-4-19 00:05

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-19 12:02 AM 發表
馬明出奇地冷靜

可能記者影唔到果d

佢自己都食唔少女啦 😂
佢應該一早知心穎係咩人啦,可能之前佢地一齊只係宣傳手法。
作者: bonod     時間: 2019-4-19 00:05

一夜夫妻百日恩? 咁以安心之間的頻率佢地恩情會唔會仲深厚D呢
作者: 大寶二寶     時間: 2019-4-19 00:06

傳有人………………边個?老作
作者: eliskw2000     時間: 2019-4-19 00:06

引用:
原帖由 mah49 於 2019-4-19 12:05 AM 發表

做得出就預左接受別人批評
有D野外人唔知,放過當事人啦,亦俾Sammi可以靜吓。
作者: FairyKingPrawn     時間: 2019-4-19 00:09

雖然睇钱份上咬老軟啫,日日番到屋企…對住件排骨,油都冇滴…點頂呀…?

兩個人已經起埋一齊廿幾年 近呢幾年先知 "油都冇滴" 講得出呢番話嘅人都幾xx 
作者: asyoulikeit     時間: 2019-4-19 00:10

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-18 05:05 PM 發表
真係火都嚟

最後摯誠請求各大傳媒不要再等候和追訪我年紀老邁行動不便的父母

...
上有好者,下必甚焉!
肥佬泥本是贱种,他日必不得善终
作者: 香港神仙     時間: 2019-4-19 00:10

許志安,你都真識食。
居然,食到件細細粒港姐。
作者: tony.hk     時間: 2019-4-19 00:14

引用:
原帖由 呢個奔放的樓盤 於 2019-4-19 12:00 AM 發表
咁又係喎。尋日先黑色畫面,今日咁快決定支持老公?會唔會異常地快咗啲??
sammi聲明其實有講

年老父母成日畀人搞,而馬明回應亦有相同的內容(咪搞佢阿媽),
另外雞穎家姐亦受盡攻擊,盡快平熄事件免各人家人受害記者最賤
作者: fbb62354c30d90

作者: 偷渡的港佬     時間: 2019-4-19 00:17

學霆鋒做法,忍你幾年,赢了掌聲然后離婚拜拜。
反正不用向各解释。。。。
作者: 斯人讀潮水     時間: 2019-4-19 00:18

今次事件廣告效益去到幾大呀
作者: 呢個奔放的樓盤     時間: 2019-4-19 00:19

.......

作者: 香港雞蟲     時間: 2019-4-19 00:19

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-18 05:05 PM 發表
真係火都嚟

...
火都黎,乜火先
作者: 呢個奔放的樓盤     時間: 2019-4-19 00:19

Del

作者: bench7     時間: 2019-4-19 00:26

引用:
鄭秀文和許志安情纏28年,5年前終於開花結果結婚,豈料日前男方爆出軌港姐黃心穎,被網友封為「安心偷吃」事件,繼許志安、黃心穎出面道歉後,神隱第3天鄭秀文的近況更讓粉絲擔心。今(18日)港媒指出最近有人和鄭秀文聯繫,打悲情牌懇請鄭秀文看在夫妻情面上出聲明原諒腥夫,但鄭秀文拒絕回應。
許志安16日開記者會聲淚俱下向大眾致歉,稱看到片段後「覺得自己十分噁心和陌生」,也對妻子鄭秀文道歉,隨後傳出鄭秀文將臉書封面改成全黑圖片,並離開她和許志安的愛巢,搬回娘家冷靜,封閉自己且斷絕和外界聯繫。
相較於黃心穎男友馬國明已鬆口替女友緩頰,鄭秀文方面至今零回應,據《東網》報導,最近有人要求鄭秀文出聲,並看在一夜夫妻百日恩的份上幫許志安說些話,以挽救男方暴跌的人氣和事業前程,但心碎的鄭秀文不想回應
...
咪學埋毒果淨識hearsay老作話有人啦.
就算冇咁快原諒, 鄭秀文應該是怕班冇道德嘅妓者騷擾到其家人.
作者: cheuk3     時間: 2019-4-19 00:28

香港人真係得閒 咁鐘意理埋人地d私事
作者: 没想好     時間: 2019-4-19 00:31

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-18 11:23 PM 發表

http://www.mingpaocanada.com/Van/ftp/News/20170831/HK/_31me402.jpg
兩姊妹好似樣。。。
一样甘cheap
作者: tony.hk     時間: 2019-4-19 00:31

引用:
原帖由 斯人讀潮水 於 2019-4-19 12:18 AM 發表
今次事件廣告效益去到幾大呀
梗係大啦,呢單野哄動程度大過蟲仔吸毒,只係輸比希哥閃咭果單咋
作者: 佛口蛇心十一     時間: 2019-4-19 00:34

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-4-18 04:55 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0418_00862_001.html

有回應了
從一件事可以睇到,都係同一個主角,
東方會發放正能量,而毒果只會發放負能量~
作者: 我愛朱咪咪     時間: 2019-4-19 00:36

乜L 都係神嘅安排啦,相當on 9 , 咁都話原諒,自欺欺人
作者: at01     時間: 2019-4-19 00:38

撐咗又點?

事情已發生

早知如此何必當初呢⋯⋯
作者: carrier12     時間: 2019-4-19 00:42

引用:
真係火都嚟

...
平果妓者都預左不得善終架啦
作者: at01     時間: 2019-4-19 00:42

鄭秀文識佢23年
點會唔知安仔諗咩

結婚都分開財政即係信唔過個男人
作者: mrkwansiu     時間: 2019-4-19 00:44

唔咁做可以點
作者: tony.hk     時間: 2019-4-19 00:46

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-4-19 12:34 AM 發表

從一件事可以睇到,都係同一個主角,
東方會發放正能量,而毒果只會發放負能量~
我無睇毒果報導,但我知呢單野爆完之後,
毒果應該作左好多....故仔加插入去,
其實爆呢單新聞岀黎無錯嘅,但加插故仔就...佢地係咁衰架啦

另外utube都出現大量電腦聲音嘅片,創作程度亦非常高,
sammi想盡快平熄可以理解,甚至乎係被逼出黎平熄添
作者: @小乂風@     時間: 2019-4-19 00:46

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-18 23:16 發表

點解要爆料?這對香港、對國家有何經濟貢獻!?
作者: 吹雪姐     時間: 2019-4-19 00:46

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2019-4-19 12:44 AM 發表
唔咁做可以點
第二部應該都是等離婚。
作者: 將軍抽兵!     時間: 2019-4-19 00:48

公司出聲名淡化事件....好難真心原諒....
作者: jipyrbo     時間: 2019-4-19 00:52

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2019-4-18 11:06 PM 發表
原諒係講事實啫…大佬呀…雖然睇钱份上咬老軟啫,日日番到屋企…對住件排骨,油都冇滴…點頂呀…? 姣心又唔同…要波有波,要蘿有蘿,多水又多汁…傻既咩… ...
真心話,真事實,機場空礦平坦只有二盞指引燈,日日相對確實凄凉,偷食合理,出軌應該,婚姻係要包容,當然包括老公出軌,三妻四妾夜夜遊樂夜店才是做人妻大愛真愛所為,共享夫君才令婚姻更進一步,不離不棄婚姻才得精彩……講到咁我都原諒安安啦。
港男可以名正言順偷食,老婆唔 like 就可以直指髮妻無情無義無德無智沒有寬弘之心斤斤計較應向鄭秀雯跪膝學習何謂真正待夫之道婚姻之本……原諒得好,不離不棄得太好!
作者: millenniums     時間: 2019-4-19 01:03

倆公婆事,旁人說不清看不透。
sammi想要平靜就尊重佢。

不過送男方一句,我唔會支持你,睇在sammi份上,低調先。
作者: TommyHui35     時間: 2019-4-19 01:06

要原諒,才可繼續開演唱會呀! 唔原諒,演唱會變左哀悼會啦! 現在拿埋大方寬恕讚賞,ok喎!
忍多安安一年半載,再話佢又偷食才離婚lor!
呢招廷風都用過喇
作者: Mimimoore     時間: 2019-4-19 01:08

飛賤安
嫁馬明
作者: 太子站出入口     時間: 2019-4-19 01:09

引用:
原帖由 向楓 於 2019-4-18 10:45 PM 發表

別人家事,就算作為fans或歌迷,mi己經開聲原諒,只能收口,告一段落!至於隻狐狸,睇怕冇3,5,7年再出

聽歌,睇下演唱會算啦
緩已聲,粉絲就唔好太將自己當一回事
作者: Mike81920     時間: 2019-4-19 01:09

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-18 11:36 PM 發表

公關公司要求咁寫 
公關公司為 Sammi 準備這篇文章
作者: 富加美     時間: 2019-4-19 01:10

離婚喇,認左錯就一世要食排骨,食左20幾年
咩都厭喇!
作者: 一個飯煲三個蓋

作者: 富加美     時間: 2019-4-19 01:14

引用:
原帖由 Mimimoore 於 2019-4-19 01:08 AM 發表
飛賤安
嫁馬明
你當馬明傻嘅佢係tbb搶手貨大把青春靚女大波多水洗玩半百平板阿姨?

作者: yipb1     時間: 2019-4-19 01:22

引用:
真係火都嚟

...
今次撐你 禍不及家人,及其朋友
最撚憎啲卜街 搞人哋身邊人 有種就搞當事人嘛
甚至跟當事人隻揪嘛
真係想屌鳩柒佢
(你點知平果搞?)
作者: flopman     時間: 2019-4-19 01:23

大家企系鄭秀文角度睇~
最近佢先同黃心泳一齊健身, 當佢姊妹~
點知原來個姊妹, 系食自己老公~
相信冇人會接受到~
作者: muiying     時間: 2019-4-19 01:25

sammi後生係出面玩得幾勁?咁濕碎事會睇吾開放棄安仔?我老早説sammi吾會有大問題,係D人小題大做啫。人地已經出晒聲一齊祈禱又剩,吾好再估咩安仔迫sammi發聲明啦。

作者: 商界大羊     時間: 2019-4-19 01:28

問十個藝人都答無回應,比空間佢地,
自己人幫到出晒面,食屎

作者: 馬沙少將     時間: 2019-4-19 01:31

食得齋多,梗係想食肉;好正常啫

作者: 後天芳香的留言     時間: 2019-4-19 01:37

引用:
咁咪好囉,安仔又有得撈,又唔會取消演唱會,所有工作復工,又有過千萬啦。如果喺韓國,永不超生啦,而家最慘嗰個係黃心穎姐,馬明,快啲出嚟原諒黃心穎,同佢結婚,唔係佢真係好慘,以後點見人呀。

作者: Jason_Kinson

作者: Jason_Kinson

作者: Bunryuu     時間: 2019-4-19 01:40

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2019-4-19 12:05 AM 發表

佢應該一早知心穎係咩人啦,可能之前佢地一齊只係宣傳手法。
馬明 話哂都叫小生 高大 又有d名氣

你覺得佢食唔到女?

消防 健身教練 警察 吊你老味 好正值?

多隻西小下 有乜所謂?

係班網民道德高地上身

娛樂圈 咩叫娛樂圈?

大家happy下 打場友誼波之嘛

黑鮑果d叫咩? 許生老貓燒鬚啦

成5張野先奶野

其實佢本人已經處於低潮 有單熱辣辣新聞谷谷人氣 可能仲好
作者: w118     時間: 2019-4-19 01:41

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-19 01:21 發表

大陸有過億人點擊
恥與為伍
作者: muiying     時間: 2019-4-19 01:41

經歷咁多先結婚,掉轉講双方原諒大家過去幾多先再一齊?這只是小事一椿。其實安仔今次事業形象大插水,佢應該驚安仔down得滯仲多過驚自己,佢仲要安慰番安仔。
作者: 沒自信的人     時間: 2019-4-19 01:41

假像
作者: noest     時間: 2019-4-19 01:42

唔係好信
作者: 125siuai     時間: 2019-4-19 01:52

根本係睇錢份上,假原諒個賤男
作者: muiying     時間: 2019-4-19 01:56

引用:
原帖由 後天芳香的留言 於 2019-4-19 01:37 AM 發表

咁咪好囉,安仔又有得撈,又唔會取消演唱會,所有工作復工,又有過千萬啦。如果喺韓國,永不超生啦,而家最慘嗰個係黃心穎姐,馬明,快啲出嚟原諒黃心穎,同佢結婚,唔係佢真係好慘,以後點見人呀。 ...
吾使諗,馬明百分之九十以上會飛心頴,所有佢朋友兄弟甚至阿媽都會出聲要佢揾過個。話佢仲細要俾空間佢只係出於禮貌同風度。佢兩個情况同安仔sammi完全吾同,d人根本連基本既判斷力都無。
作者: ak4747     時間: 2019-4-19 01:56

原來被迫原諒
作者: mascot

作者: muiying     時間: 2019-4-19 02:03

引用:
原帖由 125siuai 於 2019-4-19 01:52 AM 發表
根本係睇錢份上,假原諒個賤男
佢的確想幫安仔,但同「睇錢份上」無關。佢揾錢能力係安仔幾倍以上,對安仔賺錢能力吾會點在乎。
作者: kokuhaku     時間: 2019-4-19 02:04

引用:
原帖由 ak4747 於 2019-4-19 01:56 AM 發表
原來被迫原諒
商業決定
作者: kokuhaku     時間: 2019-4-19 02:05

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-4-19 01:29 AM 發表
入得娛樂圈,好都變壞,唔信有邊個會係好仔、好女!
信主就得了
作者: xy2     時間: 2019-4-19 02:07

垃圾......好垃圾...
作者: 減肥唔准減對波     時間: 2019-4-19 02:08

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2019-4-18 11:20 PM 發表

印象中鄭小姐係拍拖時都偷食過
陳奀健嗰次係叫做出賣肉體,純交易搏上位無感情
作者: vanswing     時間: 2019-4-19 02:11

我話佢一路都知道條軟飯友有出去食女咯喇,又可能兩個一路都係無性父妻!
作者: Cuckoopint     時間: 2019-4-19 02:43

離婚女要分比老鼠安很多善養費,賤男會無乜野做而要很多善養費,會唔會係咁呢