標題: 新戲抹黑警察 或成最後演出 杜汶澤前景悲觀:我無大陸市場 [打印本頁]

作者: fb666

作者: chiko9494     時間: 2019-3-16 08:01

希望杜生願望成真!   
作者: carrier12     時間: 2019-3-16 08:10

抵得過人哋老婆又老又醜又肯剝呀,你無個賤種咁好命架喇
作者: lam1252     時間: 2019-3-16 08:10

只識模仿周星馳攪笑,一D都唔欣賞佢
作者: nicencl     時間: 2019-3-16 08:14

人地一早講明 唔恨 大6市場啦, 舊文 駛鬼妳貼咩

唔想成為 港豬 就 睇少d 港豬報啦~
作者: kwan1516     時間: 2019-3-16 08:15

取口舌之快,無實質之用
作者: omegacoaxial20

作者: aryung9828     時間: 2019-3-16 08:27

有乜所謂,繼續用碗底食軟飯咪得囉!
作者: 商界長長主題     時間: 2019-3-16 08:38

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-16 07:28 AM 發表
新戲抹黑警察 或成最後演出
杜汶澤前景悲觀:我無大陸市場
2019年03月15日 09:23
撐佔中黃藝人杜汶澤一向仇警,最近更接拍新戲醜化執法者,不過佢都好有自知之明,自言做電影唔受歡迎,更加無大陸市場,所以對自己嘅演員生涯一啲都唔樂觀,仲話呢套可能會係佢最後一 ...
又幫盜文賊賣廣告啊😏😏
作者: lam4451     時間: 2019-3-16 08:38

因為佢,我不再幫襯大快活。唔係黃C唔黃C的問題,如果大快活搵生抽王或者基婆C都唔會令我唔入去,但係呢條友樣衰兼口賤,見到佢幅相真係飯都食唔撚落。
作者: KCT_KIT     時間: 2019-3-16 08:40

啲人成日強調無大陸市場,唔知點解好有酸味,仲時不時講下政治吹下時事反下中共,都係為出下風頭扮下野
作者: mazingerv1     時間: 2019-3-16 08:45

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-16 07:28 AM 發表
撐佔中黃藝人杜汶澤一向仇警,最近更接拍新戲醜化執法者,不過佢都好有自知之明,自言做電影唔受歡迎,更加無大陸市場,所以對自己嘅演員生涯一啲都唔樂觀,仲話呢套可能會係佢最後一 ...
一個軟飯王, 完全沒有討論價值!
作者: 抽後算帳     時間: 2019-3-16 08:46

呢位偽人反而證明一樣野,冇大陸市場係幾咁重要,佢明白,商人明白,美商明白,侵侵都明白,但人哋高明好多,唔會日日講在口邊博同情。
作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-3-16 08:47

空手道🤣🤣🤣🤣🤣
作者: 膠面鵬     時間: 2019-3-16 08:48

樣衰口臭,不是單純無大陸市場,佢香港都無人睇咖啦!
軟飯小丑王
作者: nyckid28     時間: 2019-3-16 08:51

又係係自已話唔靠大陸
作者: chguxi

作者: 都唔知叫乜好     時間: 2019-3-16 08:55

前途似咁!
作者: jacob_bb     時間: 2019-3-16 09:00

無大陸市場咪去開拓歐美,澳洲市場囉,淨係識葡萄!盜文賊最無既就係料,無料又要死撐拍埋 d垃圾,比個太空市場你都無人睇啦,咪當觀眾係白痴!
作者: jacob_bb     時間: 2019-3-16 09:01

酸味濃,無大陸市場咪去開拓歐美,澳洲市場囉!盜文賊最無既就係料,無料又要死撐拍埋 d垃圾,比個太空市場你都無人睇啦,咪當觀眾係白痴!
作者: smallhorsehorse     時間: 2019-3-16 09:03

自己申請
作者: 黄老邪     時間: 2019-3-16 09:07

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 08:14 AM 發表

唔恨?
難聽過粗口!
係冇L得拍,被迫轉營咋!
作者: 肉雞     時間: 2019-3-16 09:08

以住真金不怕火錬,宜家就玻璃心,可悲啊,睇黎係半個自信都無喎,又或者雙方都被邪惡勢力屈,根本係政治打壓。
作者: Psyco     時間: 2019-3-16 09:09

引用:
仲有呢啲黃巾賊!

圖片附件: 1552698558507.jpg (2019-3-16 09:09, 88.67 KB) / 該附件被下載次數 13

圖片附件: 1552698558576.jpg (2019-3-16 09:09, 21.74 KB) / 該附件被下載次數 9

圖片附件: 1552698558617.jpg (2019-3-16 09:09, 160.89 KB) / 該附件被下載次數 13

圖片附件: 1552698558689.jpg (2019-3-16 09:09, 127.78 KB) / 該附件被下載次數 11

作者: 港產片係垃圾     時間: 2019-3-16 09:10

一個無用嘅男人。
作者: 進擊的蒲皇     時間: 2019-3-16 09:12

杜狗咁 矮  点份差佬?
作者: GP03SE     時間: 2019-3-16 09:12

偽人應反問自己,日日無理取鬧,無限上綱罵爆所有中國人中國事,好事就話人作假,人家還會睬你?賣你賬?你係得罪上億人民,唔係得罪共產政府喎!跟住重傻X到同台毒搞埋—齊,台灣今年都變天啦!真係一毒一黃腦就殘!
作者: minglee29     時間: 2019-3-16 09:13

其實佢點止冇大陸市場 乜佢其它地區有市場咩!
作者: gsmaths     時間: 2019-3-16 09:14

also ban his 老婆
作者: frankiessl     時間: 2019-3-16 09:16

希望你求仁得仁喇!
作者: ikeafoot     時間: 2019-3-16 09:16

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-3-16 08:10 發表
只識模仿周星馳攪笑,一D都唔欣賞佢
你唔好侮辱星爺
盜文賊的片真係超垃圾
作者: nicencl     時間: 2019-3-16 09:16

如果恨 仲唔一早 乃共咩~ 乃共行為 何其容易,

只需一聲 "我愛國" 就得, 自然 就會有 過億懵柄 相信~
引用:
原帖由 黄老邪 於 2019-3-16 09:07 AM 發表

唔恨?
難聽過粗口!
係冇L得拍,被迫轉營咋!

作者: 殺人花     時間: 2019-3-16 09:17

都係以前七十年代至回歸前好,就算你幾唔妥個政府都唔會有乜影響。依家唔知邊度嚟左批人,一陣又話你乜嘢顏色唔妥你,一陣又話你政治不正確封殺你。心胸狹窄到不得了!愛國係咁既咩!你可以小美國霸權主義,可以小其他國家同老美同流合污,無必要對稍為唔同意見既人就任意攻擊。又話唔去佢代言果度食,又批評人地性取向。學董建華話事解,真係唔夠水平呵。
作者: yu829lover     時間: 2019-3-16 09:19

引用:
你唔想見可以唔睇 我想睇
作者: wkngtw     時間: 2019-3-16 09:22

點解仲將 “我無大陸市場”掛在嘴邊?酸?
你仲有條女嘛!飯太硬唔啱你,傷胃呀。
你求神拜佛佢唔好死早過你,攞綜援就唔好喇。
作者: towerloop     時間: 2019-3-16 09:28

比大陸封殺嘅香港藝人,相信而家最搵到食就係佢,其他藝人遭遇大都真係慘不忍睹。
作者: 將軍澳燈王     時間: 2019-3-16 09:31

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 09:17 AM 發表
都係以前七十年代至回歸前好,就算你幾唔妥個政府都唔會有乜影響。依家唔知邊度嚟左批人,一陣又話你乜嘢顏色唔妥你,一陣又話你政治不正確封殺你。心胸狹窄到不得了!愛國係咁既咩!你可以小美國霸權主義,可以小其他國家同老美同流合污,無必要對稍為唔同意見既人就任意攻擊。又話唔去佢代言果度食,又批評人地性取向。學董建華話事解,真係唔夠水平呵。 ...
你呢個係唔係笑話?個個年代你唔妥政府咁高調多多說話,你轉頭已經連見報既機會都會。有人訪問過六七十年代搞學運反政府既學生,就算坐完出來重新做人,每次返新工唔夠兩星期就有人找佢老闆,跟住佢就會被炒,有d人最後頂唔順搞到要自殺!
作者: Tyy7188     時間: 2019-3-16 09:33

人地有軟飯食洗做
作者: aasddfgg     時間: 2019-3-16 09:38

大快活已冇幫趁九世
一日唔換人
決不幫趁
作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-3-16 09:51

盜文賊,疊埋心水食軟飯過埋下半世咁咪算囉,唔好再出嚟莆頭啦!
作者: 黄老邪     時間: 2019-3-16 09:51

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 09:16 AM 發表
如果恨 仲唔一早 乃共咩~ 乃共行為 何其容易,

只需一聲 "我愛國" 就得, 自然 就會有 過億懵柄 相信~
仲唔一早乃共咩???

早於2014年,
杜匪汶澤 已經北上奶共拍了這套垃圾片啦!
咁L辛苦上去拍片,
唔係為人仔,唔通為興趣咩!

圖片附件: 1552701087369.jpg (2019-3-16 09:51, 203.92 KB) / 該附件被下載次數 26

作者: nicencl     時間: 2019-3-16 10:01

係囉, 咁點解 而家 奶緊共 都被大6 封殺呢?
引用:
原帖由 黄老邪 於 2019-3-16 09:51 AM 發表

仲唔一早乃共咩???
早於2014年,
杜匪汶澤 已經北上奶共拍了這套垃圾片啦!
咁L辛苦上去拍片,
唔係為人仔,唔通為興趣咩! ...

作者: tcmchan     時間: 2019-3-16 10:12

希望杜生可以願望成真, 成佢貴言啦
作者: 天下唯攻     時間: 2019-3-16 10:18

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 10:01 AM 發表
係囉, 咁點解 而家 奶緊共 都被大6 封殺呢?

囗太臭,係節目度話大陸送錢入佢袋,跪求佢上大陸開工,竟然講得咁自大,完全唔識(尊重)係點解,目中無人,基本上再無合作空間啦,小小事就顯出佢既人格底劣。
作者: 殺人花     時間: 2019-3-16 10:28

引用:
原帖由 將軍澳燈王 於 2019-3-16 09:31 AM 發表

你呢個係唔係笑話?個個年代你唔妥政府咁高調多多說話,你轉頭已經連見報既機會都會。有人訪問過六七十年代搞學運反政府既學生,就算坐完出來重新做人,每次返新工唔夠兩星期就有人找佢老闆,跟住佢就會被炒,有d人最後頂唔順搞到要自殺! ...
你有冇睇清楚我寫乜?七十年代至今,係暴動之後,政府響社會福利同民生政策方面令到成個社會和諧之後,呢種情況已經唔明顯。如果你喜歡攞六十年代比較我都冇話可說,不之後到回歸三十年社會氣氛的確比依家和諧得多,市民包容力強好多。
作者: nicencl     時間: 2019-3-16 10:29

明白, 雖然 口臭 但仍 乃共 , 那為何 愛黨人士 要攻擊他呢?

乃共都被 愛黨人士 攻擊, 那還會有人 再乃共嗎?
引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-3-16 10:18 AM 發表

囗太臭,係節目度話大陸送錢入佢袋,跪求佢上大陸開工,竟然講得咁自大,完全唔識(尊重)係點解,目中無人,基本上再無合作空間啦,小小事就顯出佢既人格底劣。 ...

作者: 將軍澳燈王     時間: 2019-3-16 10:32

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 10:28 AM 發表

你有冇睇清楚我寫乜?七十年代至今,係暴動之後,政府響社會福利同民生政策方面令到成個社會和諧之後,呢種情況已經唔明顯。如果你喜歡攞六十年代比較我都冇話可說,不之後到回歸三十年社會氣氛的確比依家和諧得多,市民包容力強好多。 ...
你睇清楚,訪問所講就係七十年代至回歸既事,係人都知當時有政治部,就係做呢d野,而個訪問係回歸後英國佬走左先敢做!
作者: 雨中進擊的樓主     時間: 2019-3-16 10:41

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 10:28 AM 發表

你有冇睇清楚我寫乜?七十年代至今,係暴動之後,政府響社會福利同民生政策方面令到成個社會和諧之後,呢種情況已經唔明顯。如果你喜歡攞六十年代比較我都冇話可說,不之後到回歸三十年社會氣氛的確比依家和諧得多,市民包容力強好多。 ...
哈哈,八九十年代香港人視李首富為偶象,叫佢李超人,以佢為𡚒斗目標。而家香港人視李首富為地產霸權,話佢賺到盡令香港人冇好日子過。

根本係後生一代觀念轉變問題,同港英時代無關。
作者: 新丁2015     時間: 2019-3-16 10:48

呢條粉腸真係吾死都冇撚柒用
作者: amazingdiscuss

作者: andysan4     時間: 2019-3-16 11:25

咁「敢言」卻唔敢哼TVB半句
作者: 天下唯攻     時間: 2019-3-16 11:43

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 10:29 AM 發表
明白, 雖然 口臭 但仍 乃共 , 那為何 愛黨人士 要攻擊他呢?

乃共都被 愛黨人士 攻擊, 那還會有人 再乃共嗎?

佢自己要同内地劃清界線,亦去撐佔中行動,比中央看在眼内,當然後果自負啦,幾可肯定已非同路人,喺你地既邏輯,非黑即白概念,當然要佢永無返身之日,才能有殺一儆百效果。當然,佢既品格亦不值得同情,又係蔡楓華果句(一刹那光輝唔代表永恆)。。
作者: 殺人花     時間: 2019-3-16 12:29

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-16 10:41 AM 發表

哈哈,八九十年代香港人視李首富為偶象,叫佢李超人,以佢為𡚒斗目標。而家香港人視李首富為地產霸權,話佢賺到盡令香港人冇好日子過。

根本係後生一代觀念轉變問題,同港英時代無關。 ...
叫李超人同批評地產霸權就回歸前後都有。心態轉變係幾時開始?點解回歸前同回歸初期港獨聲音完全無法抬頭,近年抬頭係乜嘢原因?唔好話美國攪鬼,因為美國佬幾時停過攪人。
作者: 殺人花     時間: 2019-3-16 12:34

引用:
原帖由 將軍澳燈王 於 2019-3-16 10:32 AM 發表

你睇清楚,訪問所講就係七十年代至回歸既事,係人都知當時有政治部,就係做呢d野,而個訪問係回歸後英國佬走左先敢做!
唔係太明你講邊個訪問!
政治部類似既單位邊個地方政府冇吖!差在有幾高調!
作者: freddieking     時間: 2019-3-16 12:35

引用:
原帖由 將軍澳燈王 於 2019-3-16 09:31 AM 發表

你呢個係唔係笑話?個個年代你唔妥政府咁高調多多說話,你轉頭已經連見報既機會都會。有人訪問過六七十年代搞學運反政府既學生,就算坐完出來重新做人,每次返新工唔夠兩星期就有人找佢老闆,跟住佢就會被炒,有d人最後頂唔順搞到要自殺! ...
好多鄉下仔落到香港,都係毒果話俾佢哋知,97前香港係天堂
作者: freddieking     時間: 2019-3-16 12:36

引用:
原帖由 aasddfgg 於 2019-3-16 09:38 AM 發表
大快活已冇幫趁九世
一日唔換人
決不幫趁
x2
睇見條7頭就冇胃口
作者: opclk99     時間: 2019-3-16 12:41

杜生仲扮大牌,佢老婆大塊田為赚钱養杜生連老肉都要賣。真係好心佢生性啦。不知所為
作者: 驊騮     時間: 2019-3-16 12:43

美國大把市場 有能咪去
作者: fb666

作者: 雨中進擊的樓主     時間: 2019-3-16 13:10

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 12:29 PM 發表

叫李超人同批評地產霸權就回歸前後都有。心態轉變係幾時開始?點解回歸前同回歸初期港獨聲音完全無法抬頭,近年抬頭係乜嘢原因?唔好話美國攪鬼,因為美國佬幾時停過攪人。 ...
地產霸權一詞何時出現? 咪亂吹九七前都有,事實係九七前香港人心態炒樓炒股會發達,見過好多人辭工全職炒股。

心態轉變應該係九七金融風暴之後樓市崩盤,負資產同破產申請大量出現,香港人賴左老董八萬五推冧樓市,又賴李超人賺到盡。

作者: Arthur_Everett     時間: 2019-3-16 13:52

怨乜啫?又係你條 PK話唔志在大陸市場,而家咪求仁得仁囉。

作者: tcmchan     時間: 2019-3-16 14:59

哩條粉腸真係唔死都冇L用
作者: 殺人花     時間: 2019-3-17 11:59

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-16 01:10 PM 發表

地產霸權一詞何時出現? 咪亂吹九七前都有,事實係九七前香港人心態炒樓炒股會發達,見過好多人辭工全職炒股。

心態轉變應該係九七金融風暴之後樓市崩盤,負資產同破產申請大量出現,香港人賴左老董八萬五推冧樓市,又賴李超人賺到盡。 ...
地產霸權係一個名詞。但實際上,冇呢個名詞之前,97之前已經有人鬧緊樓價高不可攀!鬧緊發展商。當時一個大學生都冇法承擔樓!施永清一句"買唔到樓因為你無能"而引發回響。唔好用一句"地產霸權"幾時出現而抺煞97年前市民對發展商既評價。
至於港獨抬頭,並非金融風暴開始,當年人浮於事,間中會見到有人響麥記kfc店內,企響度等人食剩既食物,睇見都心酸。但港獨思想冇人回應,基本上完全冇人理。李旺陽事件遊行時有人派龍獅旗基本上冇人接,更加會比人話嚟抽水。真正港獨抬頭始於梁振英時期。
作者: 全宇宙     時間: 2019-3-17 13:04

引用:

條友根本賊喊捉賊滿口歪理
講打壓異見黃屍直頭係霸主
蕭芳芳 鄺美雲 陳美齡 鄧紫棋 溫兆倫 梁烈唯 陳偉霆 多到數唔盡都俾黃屍網上瘋狂人身攻擊
作者: kkyan_hk     時間: 2019-3-17 13:11

Rip
作者: zambo     時間: 2019-3-17 13:48

陰公擺條女上枱做宣傳,你這陰濕性格不會再在娛樂圈玩得好耐。

根本就是個局……
作者: 雨中進擊的樓主     時間: 2019-3-17 13:53

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-17 11:59 AM 發表

地產霸權係一個名詞。但實際上,冇呢個名詞之前,97之前已經有人鬧緊樓價高不可攀!鬧緊發展商。當時一個大學生都冇法承擔樓!施永清一句"買唔到樓因為你無能"而引發回響。唔好用一句"地產霸權"幾時出現而抺煞97年前市民對發展商既評價。
至於港獨抬頭,並非金融風暴開始,當年人浮於事,間中會見到有人響麥記kfc店內,企響度等人食剩既食物,睇見都心酸。但港獨思想冇人回應,基本上完全冇人理。李旺陽事件 ...
老施話你無能你都只係鬧老施唔係鬧李超人賺到盡。
當年泛民係有遊行扮無壳蝸牛,都冇去李超人樓下圍佢。

唔知我幾時提過港獨,不過你鐘意提又陪下你,年青人對港獨心態轉變係因為對反共絕望,呢樣係國師自己講,就因為反攻大陸無望所以提倡同大陸切割,寫本書叫成幫論,要求香港成幫自治,國師得名不是偶然,年青人以為叫港獨會激到北京扎扎跳,就開始大講特講。
作者: 殺人花     時間: 2019-3-17 14:57

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-17 01:53 PM 發表

老施話你無能你都只係鬧老施唔係鬧李超人賺到盡。
當年泛民係有遊行扮無壳蝸牛,都冇去李超人樓下圍佢。

唔知我幾時提過港獨,不過你鐘意提又陪下你,年青人對港獨心態轉變係因為對反共絕望,呢樣係國師自己講,就因為反攻大陸無望所以提倡同大陸切割,寫本書叫成幫論,要求香港成幫自治,國師得名不是偶然,年青人以為叫港獨會激到北京扎扎跳,就開始大講特講。 ...
邊個在乎你所謂既國師。
反攻內地!攻乜嘢?憑乜嘢?
共產黨員上身!
作者: 雨中進擊的樓主     時間: 2019-3-17 15:03

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-17 02:57 PM 發表

邊個在乎你所謂既國師。
反攻內地!攻乜嘢?憑乜嘢?
共產黨員上身!
你唔在乎國師唔出奇,叫港獨班人都知搞港獨冇可能,只係以為會激死阿爺,等於講粗口鬧人又真係以為同人地母親有關係咩,只係自己心理安慰會激死你。
作者: 殺人花     時間: 2019-3-17 15:23

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-17 03:03 PM 發表

你唔在乎國師唔出奇,叫港獨班人都知搞港獨冇可能,只係以為會激死阿爺,等於講粗口鬧人又真係以為同人地母親有關係咩,只係自己心理安慰會激死你。 ...
國家對香港已經好好,香港人響其他國家出事第一時間出面保護,亦支持香港經濟發展。唯一係對一個兩制執行同香港市民期望有落差。
作者: Perfect     時間: 2019-3-17 16:03

佢跑東南亞市場,但都不太好收

去參選啦,實有班死忠人投佢的
作者: Duncan_Nadal     時間: 2019-3-17 16:13

盜淫賊依家自身難保

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190316/bkn-20190316182331371-0316_00862_001.html
作者: 雨中進擊的樓主     時間: 2019-3-17 16:20

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-17 03:23 PM 發表

國家對香港已經好好,香港人響其他國家出事第一時間出面保護,亦支持香港經濟發展。唯一係對一個兩制執行同香港市民期望有落差。
實際上係對高度自治有幾高唔同解釋,真正港獨友都唔鐘意用港獨呢個詞,只係追求絕對高度自治,阿爺話你知有幾高佢話事。
作者: whymesad     時間: 2019-3-22 01:15

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 08:14 AM 發表

我都唔恨做美國總統㗎😄