標題: 香港人都被代表了 [打印本頁]

作者: 天地冇正氣     時間: 2019-3-14 17:27

中共發表《粵港澳大灣區發展規劃綱要》,香港納入規劃之內,一國兩制被吞噬之餘,香港亂鴉爭啼,人聲都被壓了下去。

請聽香港長官鄭月娥二月十九日啼聲:「有很少部分人士認為香港『被規劃』了,我不同意這說法。」中共成語「一小撮別具用心分子」,在鄭月娥口中,變成「很少部分人士」;但鄭月娥什麼時候辦過民意調查,發覺只有「很少部分人士」感到香港被規劃?香港立法會民主派議員,似乎無一不以「被規劃」為憾,而他們代表香港至少一半選民,然則一半怎麼變成「很少部分」?

又同一天,中共駐港辦公室設春茗招待立法會議員,民主派一致抵制,辦公室主任王志民說:「有議員錯過了這次春茗之約,令廣大香港市民感到可惜。我們辦公室的人員,始終是大家信賴的好朋友。」凡說到市民,必言「廣大」;凡自許的好事,必曰「始終」如此,這固然又是中共成語,但香港市民什麼時候「信賴」了王志民,王志民又怎麼知道廣大香港市民始終不滿民主派抵制其春茗?

香港中華總商會會長蔡冠深為大灣區規劃叫好說:「香港融入區內,我們到外地,就可代表十三億人說話,而不只是代表香港七百萬人。」他無非中共區區一個政協委員,就可代表十三億人,難怪鄭月娥代表了「很大部分人士」,王志民更代表了「廣大香港市民」。他們已經把香港人都代表了。

https://hk.lifestyle.appledaily. ... e/20190226/20620412

香港人被代表原本不是問題,問題是被一群賣港賊代表!真正反映民意的卻被DQ了!!
作者: Hung196108     時間: 2019-3-14 23:03

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-3-14 05:27 PM 發表
中共發表《粵港澳大灣區發展規劃綱要》,香港納入規劃之內,一國兩制被吞噬之餘,香港亂鴉爭啼,人聲都被壓了下去。

請聽香港長官鄭月娥二月十九日啼聲:「有很少部分人士認為香港『被規劃』了,我不同意這說法。」中共成語「一小撮別具用心分子」,在鄭月娥口中,變成「很少部分人士」;但鄭月娥什麼時候辦過民意調查,發覺只有「很少部分人士」感到香港被規劃?香港立法會民主派議員,似乎無一不以「被規劃」為憾,而他們 ...
香港人係被那些不出席者出賣至真!
有機會俾這班人去表達反對意見,又不出席!
作者: 坐六年     時間: 2019-3-15 03:48

漢奸本應攞到席位架,好可惜賊性難改,違法宣誓,比咗機會去DQ佢哋,自己攞來賤,與人無尤,漢奸成日代表香港人,sorry, 唔能夠代表我,我都成日被代表啦,而家比建制被代表返有來有往好平常啫。
作者: mega-box     時間: 2019-3-15 03:54

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-3-14 17:27 發表

請聽香港長官鄭月娥二月十九日啼聲:「有很少部分人士認為香港『被規劃』了,我不同意這說法。」中共成語「一小撮別具用心分子」,在鄭月娥口中,變成「很少部分人士」;但鄭月娥什麼時候辦過民意調查,發覺只有「很少部分人士」感到香港被規劃?香港立法會民主派議員,似乎無一不以「被規劃」為憾,而他們 ...
又冇人迫你被規劃,
唔滿意就拎BNO快快離開中國地方,
一係就乜都唔理留係中國香港等運到, 可能個天有日會跌錢比你
作者: 山上的天才     時間: 2019-3-15 04:11

樓主中意俾侮辱佢同父母、祖先..係支那人嘅敗類代表,
但係香港人絕對唔會認同,
只會支持
DQ呢啲畜生!
作者: hoishui     時間: 2019-3-15 04:38

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-15 03:48 AM 發表
漢奸本應攞到席位架,好可惜賊性難改,違法宣誓,比咗機會去DQ佢哋,自己攞來賤,與人無尤,漢奸成日代表香港人,sorry, 唔能夠代表我,我都成日被代表啦,而家比建制被代表返有來有往好平常啫。 ...
X 2
作者: 六离     時間: 2019-3-15 05:04

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 2019-3-14 05:27 PM 發表

請說明被DQ者有誰代表大部份民意。
作者: 泉船     時間: 2019-3-15 05:08

引用:

香港人代表沒問題。賣港。。。
這定羲能清楚一些?
作者: lam1252

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 理得你

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: tktprim     時間: 2019-3-15 06:39

如果現在大灣區無包括香港,第時大灣區發左達,蘋果日報又鬧中國政府孤立香港。
作者: 33Chris     時間: 2019-3-15 07:02

冇計㗎喎,佔中時嗰班仆街都話代表全香港爭取啦, 但係明明贊成袋住先嘅多過反對,佢哋又唔理
作者: 最愛陶公子2015     時間: 2019-3-15 07:26

引用:
原帖由 六离 於 2019-3-15 05:04 AM 發表

請說明被DQ者有誰代表大部份民意。
被DQ議員每個都幾萬票,功能早別議員最少0票當選
作者: Bedman123     時間: 2019-3-15 07:32

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-3-15 06:12 AM 發表
樓主呢D超級仆街,人渣,把真理歪曲,中國推出一個大亞灣商機,係比一D人創造商機及生存空間,你7咪唔好理,當然你呢D儍仔想去亦無乜資格,大亞灣唔保証每個去生存咖人都會成功,但地區提供了大量平價土地及資源及各種優惠補貼,像樓主無錢無腦無理想的,當然覺得大亞灣無用 ...
X2
作者: 香煎邊緣的主題     時間: 2019-3-15 07:33

引用:

一日一毒果,毒死你同我!
(唔該咪再狂貼毒果報喇)
作者: 香煎邊緣的主題     時間: 2019-3-15 07:37

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 07:26 AM 發表

1萬個長毛之流…
     vs
1個公僕或商家!
作者: 香煎邊緣的主題     時間: 2019-3-15 07:38

泛黃… 不代表我!
作者: 香煎邊緣的主題     時間: 2019-3-15 07:43

引用:
原帖由 泉船 於 2019-3-15 05:08 AM 發表

香港人代表沒問題。賣港。。。
這定羲能清楚一些?

歡迎轉載&轉貼!

圖片附件: _20170707_093326.JPG (2019-3-15 07:43, 66.85 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 2017TTTT2017     時間: 2019-3-15 07:47

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-15 03:48 AM 發表
漢奸本應攞到席位架,好可惜賊性難改,違法宣誓,比咗機會去DQ佢哋,自己攞來賤,與人無尤,漢奸成日代表香港人,sorry, 唔能夠代表我,我都成日被代表啦,而家比建制被代表返有來有往好平常啫。 ...
最無資格批評別人代表自己的人,就是支持中共国共慘党一個人一票小圈子黑箱作業選香港特衰政府行騙長官,這班港奸,賣港賊出賣自己人格良知,連比代表資格都無。
作者: gakoduck     時間: 2019-3-15 07:48

香港市民成9日都被犯民代表啦,果果真係無常識
作者: ricebuket     時間: 2019-3-15 07:49

引用:

販民唔好代表我就得啦!
作者: zzaa2046     時間: 2019-3-15 07:49

引用:

香港有咩比人賣港.?規劃系點都唔明.系到亂吠.
作者: ricebuket     時間: 2019-3-15 07:50

引用:
原帖由 山上的天才 於 2019-3-15 04:11 AM 發表
樓主中意俾侮辱佢同父母、祖先..係支那人嘅敗類代表,
但係香港人絕對唔會認同,
只會支持
DQ呢啲畜生!
樓主哩啲看更成日代表香港人
作者: pqmboss     時間: 2019-3-15 07:54

班佔中畜成日開口埋口代表香港
作者: 一生冇求     時間: 2019-3-15 07:58

引用:

唔知你憑乜嘢代表香港人?
作者: 一生冇求     時間: 2019-3-15 08:00

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 07:26 AM 發表

咁你個幾萬加埋佔香港人口百份之幾?怎樣代表香港人?
作者: 毒果愛作文     時間: 2019-3-15 08:37

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-3-15 06:12 AM 發表
樓主呢D超級仆街,人渣,把真理歪曲,中國推出一個大亞灣商機,係比一D人創造商機及生存空間,你7咪唔好理,當然你呢D儍仔想去亦無乜資格,大亞灣唔保証每個去生存咖人都會成功,但地區提供了大量平價土地及資源及各種優惠補貼,像樓主無錢無腦無理想的,當然覺得大亞灣無用 ...
佢咪係果d人生失敗組
作者: vinsze_hk     時間: 2019-3-15 08:41

引用:

真正反映民意既被DQ,我又冇啦啦俾果d傻既代表左?果d人唔代表我lor
作者: Psyco     時間: 2019-3-15 08:45

引用:

你估我哋仲係經歷佔中暴動前既香港人咩?  仲會俾你班港奸泛民暴徒嚇得到?  你真心以為我哋會信你吹?

泛民要發動第二次佔中暴動,以再次癱瘓香港市民交通,打爛香港街坊飯碗為手段,作為3月立法會補選向市民拉票.
作者: captkkk

作者: bnqmaksir1     時間: 2019-3-15 09:09

引用:

班垃圾泛淫成日代表香港人,香港人成日咁被泛淫已完代表是常識。
作者: bitebite     時間: 2019-3-15 09:33

引用:

自己的國家, 計劃自己的城市有咩問題?你都會安排你個仔入邊間小學啦
作者: denniscwip     時間: 2019-3-15 10:26

引用:

你睇吓英國公投脫歐夠晒代表。但攪咗三年脫到啲咩?!
作者: 高山大海

作者: 最愛陶公子2015     時間: 2019-3-15 10:50

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-3-15 08:00 AM 發表

咁你個幾萬加埋佔香港人口百份之幾?怎樣代表香港人?
0票功能早別議員代表咩野?
作者: 坐六年     時間: 2019-3-15 10:53

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-3-15 07:47 AM 發表

最無資格批評別人代表自己的人,就是支持中共国共慘党一個人一票小圈子黑箱作業選香港特衰政府行騙長官,這班港奸,賣港賊出賣自己人格良知,連比代表資格都無。 ...
各有各講啦,邊個係漢奸自己訂,你角度就掟磚係英雄,我角度港獨係仆街賤種,講完。

作者: ddboy     時間: 2019-3-15 11:10

引用:

淫果創作,快啲執笠,還香港清淨!
作者: cwbguy     時間: 2019-3-15 12:01

引用:
原帖由 天地冇正氣 於 14-3-2019 05:27 PM 發表

香港人被代表原本不是問題,問題是被一群賣港賊代表!真正反映民意的卻被DQ了!!
所以香港人要多d發聲
好似師兄咁,註冊左個香討帳戶八年,卻只發過三百幾張帖,邊個知你的民意呢?
以後多d上來
作者: 高高陳高高     時間: 2019-3-15 12:42

台獨L又來了攪分化
作者: @小乂風@     時間: 2019-3-15 16:07

中央有權代表香港市民,香港市民必須聽從!
作者: highmax     時間: 2019-3-15 17:19

引用:

人民是用行動支持黨的

我係用槍支持中華民族嘅

民主不過一陀屎

刻舟求劍,俾你地d香港人做就好啦
作者: DZDD     時間: 2019-3-15 20:23

屌, 香港人一早俾黄歹西毛代表到爛啦.
作者: 六离     時間: 2019-3-16 05:25

引用:

香港幾百萬人,嗰幾萬人代表大部份人?
作者: 六离     時間: 2019-3-16 05:27

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-15 10:32 AM 發表

泛民派有什麼社會治理能力?泛民派目光如豆,鼠目寸光,只會用意識形態綁架專業的規劃,煽風點火,唯恐天下不亂,破壞香港繁榮穩定,成事不足敗事有余。
泛民在香港是少數派,民主的原則是少數服從多數,泛民不要再上街頭鬧事禍港了,認輸吧! ...
所以話依家香港光怪六离。
作者: mazingerv1     時間: 2019-3-16 08:10

引用:

咁係香港, 邊一個人最能代表香港?
作者: 最愛陶公子2015     時間: 2019-3-16 08:17

引用:
原帖由 六离 於 2019-3-16 05:25 AM 發表

香港幾百萬人,嗰幾萬人代表大部份人?
建制功能早別議員0票,請問代表什麼?
作者: 六离     時間: 2019-3-16 13:29

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 08:17 AM 發表

唔满意可以試吓上訪北京請願,不過你類人應該无return home card。
作者: 最愛陶公子2015     時間: 2019-3-16 14:01

引用:
原帖由 六离 於 2019-3-16 01:29 PM 發表

唔满意可以試吓上訪北京請願,不過你類人應該无return home card。
咁即係0票是強權,幾萬票就唔代表什麼。
作者: Sith-Lord     時間: 2019-3-16 14:07

邊個選特首出來,佢咪代表番嗰d人囉。

好正常。
作者: kolicson     時間: 2019-3-16 16:07

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-3-15 06:39 AM 發表
如果現在大灣區無包括香港,第時大灣區發左達,蘋果日報又鬧中國政府孤立香港。
毒果呢種四通八達嘅作文手段,都深入民心啦。
作者: etinkc     時間: 2019-3-21 12:04

香港只可做大灣區?其他角色要停? 大灣區只係香港開多一條生產線。你唔高興就繼續只做舊的生產線。有問題?
作者: 你封我唔到     時間: 2019-3-21 12:12

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 02:01 PM 發表

咁即係0票是強權,幾萬票就唔代表什麼。
班仆街學長毛狗宣誓玩嘢,真係好抵死!
作者: 傷心尋回犬     時間: 2019-3-21 12:17

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 08:17 發表

咁0票既港督又代表乜野?
作者: 最愛陶公子2015     時間: 2019-3-21 13:43

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-3-21 12:17 PM 發表

咁0票既港督又代表乜野?
佢背後是幾千萬選民的民選政府。明白未?
作者: arthurking1     時間: 2019-3-21 13:57

我中意江旻惠做我地代表攞世界第一

圖片附件: 1553147830695.jpg (2019-3-21 13:57, 163.32 KB) / 該附件被下載次數 6