標題: 掛羊頭賣狗肉 美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導 [打印本頁]

作者: fb666

作者: JV3733     時間: 2019-2-11 00:06

放心,我一定扮睇吾到
作者: 赤共

作者: vwvvwwvvvwww     時間: 2019-2-11 08:02

泥鯭充石班
作者: wasana

作者: swerner     時間: 2019-2-11 08:16

抵死,告佢,做假同偷呃拐騙一定要拉

順便查埋華為有冇事,如果冇事唔駛驚

作者: 水底加加速貓奴     時間: 2019-2-11 08:22

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 08:13 AM 發表

美奴英犬點算?
#3條美狗咪出左黎柒囉
作者: 星升升     時間: 2019-2-11 08:26

民主大國有行騙自由

作者: 問世間     時間: 2019-2-11 09:15

將4G改寫成SG咪得囉,啲人唔多覺嘅,仲自我感覺良好
作者: 普陀山     時間: 2019-2-11 10:13

引用:
原帖由 fb666 於 2019-2-10 11:07 PM 發表
掛羊頭賣狗肉
美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導2019年02月10日 13:43
美國喪踩華為5G乜乜物,等大家仲以為霸權自家5G有幾把炮,原來得啖笑!美國第二大通訊商AT&T 疑似掛羊頭賣狗肉,拎4G扮5G,因涉誤導消費者而被起訴。無料扮四條,直接用華為咪好 ...

作者: 無聊的小市民     時間: 2019-2-11 11:18

改下個名就變為5g 6g 7g
就可領先世界

作者: lovetohea     時間: 2019-2-11 11:22

美國人無得用真5G咪唯有用假5G自我感覺良好囉, 做咩要拆穿人地
作者: 石器貧民     時間: 2019-2-11 11:54

美國無事的無人敢咬佢地扮睇唔到。
作者: 煙如織     時間: 2019-2-11 11:59

美國佬不嬲科技先進,但自己5G落後,俾華為領先,如果唔係最先出5G,會好冇面,所以點都要揾個4G系統嚟扮5G,一方面可呃D白痴市民,又可以吹噓美國已經開始5G,係世界最領先,仲叻過華為,今次俾人踢爆,又諸多解釋,美國佬做假都大聲過人,真係好無恥,虛偽!
作者: 港式片皮鴨     時間: 2019-2-11 12:10

鄉土班鹵味契弟又要撞牆囉
作者: sng850     時間: 2019-2-11 12:10

引用:
原帖由 水底加加速貓奴 於 2019-2-11 08:22 AM 發表

#3條美狗咪出左黎柒囉
Bingo !

大家都看到。
作者: 港式片皮鴨     時間: 2019-2-11 12:10

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 08:13 AM 發表

美奴英犬點算?
準備撞牆
作者: DT320     時間: 2019-2-11 12:20

引用:
原帖由 赤共 於 2019-2-11 07:44 AM 發表
又係垃圾G報唔click 唔睇
係咯繼續係井嗰度生活,唔好出嚟🤣🤣
作者: 赤共

作者: kashanl     時間: 2019-2-11 12:31

引用:
原帖由 DT320 於 2019-2-11 12:20 PM 發表

係咯繼續係井嗰度生活,唔好出嚟🤣🤣
其實5G 點為之5G
現在有明確標準出黎未?

作者: 找不到用戶

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 12:36

引用:
原帖由 赤共 於 2019-2-11 12:26 PM 發表

你睇少D大陸嘢,大陸控制的傳媒,離開大陸個井先啦
識唔識英文ar 有無睇  state of the union ar 大陸井無得睇呀
成段都係假新聞都冇講被控,而且5Ge,只係顯示一個體驗而已,佢地班網絡評論員就衝出嚟盲撐華記,全球大部份地區都封殺佢好難翻身嘅

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 12:47

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 12:39 PM 發表

當年都有人話中共窮到一條褲3個人著。現在中共咪用錢一把一把咁打呢班奴才囉
當年香港咪又係窮到阿媽都唔認得,而家咪又係一個世界頂尖城市,發展係需要同步嘅,人民質素,知識,社會體制,政治,唔係單係拎個數字出嚟就係威架。你睇睇大陸整體質素?

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 13:34

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 01:06 PM 發表

香港有90%係大陸人後代,質素如何有眼睇。
我60年在新界出世,
親眼見盡當年的偷渡潮。
只見現今連丁權族譜都無的新移民後代點垃圾,跟當年佢地祖先的拼搏,原全無得比。這外來人口的退化,還敢寄望這群寄生蟲?
真係新年願望咩? ...
冇問題,香港就算100%係大陸人後代又如何,佢地受緊香港(西方)教育,質素,標準,知識都比大陸好,我們發展不能閉門造車,自我淘醉吹噓造假,有目共睹連大陸高官及領導人子女都去西方接受教育,更嚮往及移民到歐美
作者: Venus8989     時間: 2019-2-11 14:21

自己呃到自己就乜都得囉~

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 15:27

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 03:20 PM 發表

唉!咁又咁多扮香港人要去英美澳求學?
台灣日本都唔小,
近年更發現到去南韓。
香港教育真的好就唔會咁啦😂
香港人一向係崇洋架啦, 直頭好想去外國留學添, 唔需要扮, 但大陸就唔好成日吹噓大陸點叻點犀利不斷踩歐美, 但領導人又要下一代學歐美思想

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 16:09

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 04:07 PM 發表

咁咪得囉!
香港崇洋就應該?
中國海外留學或移居就錯?
香港有班契弟話生於亂世又唔走?
條命真係犯賤!
咁你??
作者: 瑪卡     時間: 2019-2-11 16:24

引用:
原帖由 fb666 於 2019-2-10 11:07 PM 發表
掛羊頭賣狗肉
美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導2019年02月10日 13:43

美國喪踩華為5G乜乜物,等大家仲以為霸權自家5G有幾把炮,原來得啖笑!美國第二大通訊商AT&T 疑似掛羊頭賣狗肉,拎4G扮5G,因涉誤導消費者而被起訴。無料扮四條,直接用華為咪好 ...
佢個櫃桶底一定有華為嘅代替方案
作者: pureco     時間: 2019-2-11 16:29

引用:
原帖由 赤共 於 2019-2-11 07:44 AM 發表
赤共真仆街,又做假

作者: 贏咗有雞食     時間: 2019-2-11 18:23

引用:
掛羊頭賣狗肉
反正9up, 叫佢直接改叫8G啦,白痴!
作者: 贏咗有雞食     時間: 2019-2-11 18:25

引用:

美奴英犬點算?
唔click 唔睇喎
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 19:05

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 04:50 PM 發表

我?
我在香港有丁權族譜跟查,
咁你?
我問你做咩唔走呀? 移民返大陸呀

作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2019-2-11 19:36

引用:
哈哈哈,你契爺又做假出醜啦。。。
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2019-2-11 19:39

之前都奇怪美國點解咁快有5G E,原來被篤爆只係4G LTE扮5G做假。。。
作者: 香港終歸變漁港     時間: 2019-2-11 19:44

美國窮途未路
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2019-2-11 19:46

引用:
原帖由 kashanl 於 2019-2-11 12:31 PM 發表

其實5G 點為之5G
現在有明確標準出黎未?
一早有標準啦,死撐冇用。。。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/5G

第五代流動通訊系統(英語:5th generation mobile networks或5th generation wireless systems),簡稱5G,是指第五代流動通訊技術,是4G系統後的延伸。美國時間2018年6月13日,聖地牙哥3GPP會議訂下第一個國際5G標準。[1] 由於物理波段的限制,也將會與其他通訊技術並用,包含長距離的其他傳統電信波段。

5G與4G相比概念是連線容量有着巨大提升,並仰賴物聯網的需求而建設成形。屆時所有物品之間的連結均可容納,舉個直觀一點的例子,就是除了電源,外部連結線均可以剪掉。8K電視與高階音響不再需要視像與音訊線而能直接聯上服務,PC只剩下鍵盤與滑鼠,算力是進行訂閱選配的套餐制,透過雲服務將會更深度的整合到所有家電中,家電全面聯網遠程控制、聲控的時代也將成為現實,街頭上動態交通訊號量得以出現、監控鏡頭也將為非固定式、行車紀錄不再需要本地儲存等等。以上均是5G的基本利用場景。

作者: oyear     時間: 2019-2-11 19:52

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 07:50 PM 發表

係都個班在香港無丁權族譜跟查的外來人口啦!幾時輪到我呢班原居民呀?
你番祖籍啦!
你唔答佢中國香港,咪就係大陸咯

作者: robo_robo     時間: 2019-2-11 19:59

第日香港行華為5G網絡,iPhone 用唔用到呢?如果用到咪犯咗美國法律,與伊朗有聯繫企業有交往,罪名唔輕喎!
井蛙一係唔用,一用就行華為網絡!咁點算呀?!
作者: robo_robo     時間: 2019-2-11 20:03

引用:
原帖由 問世間 於 2019-2-11 09:15 AM 發表
將4G改寫成SG咪得囉,啲人唔多覺嘅,仲自我感覺良好
慢慢改又得!立刻改奕得!得咗!
無人知㗎!
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 20:22

引用:
原帖由 oyear 於 2019-2-11 07:52 PM 發表

你唔答佢中國香港,咪就係大陸咯
乜香港行緊大陸法律咩? 唔識就唔好係度出聲啦

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 20:31

引用:
原帖由 robo_robo 於 2019-2-11 07:59 PM 發表
第日香港行華為5G網絡,iPhone 用唔用到呢?如果用到咪犯咗美國法律,與伊朗有聯繫企業有交往,罪名唔輕喎!
井蛙一係唔用,一用就行華為網絡!咁點算呀?! ...
知就知你講嘢但唔知你講乜,香港網絡商仍未決定用哪間供應商,仲有就算香港網絡商(用華為設備), IPHONE上佢台唔代表觸犯美國法律, 點樣樣觸犯美國法律都唔識, 你真係要好好跟領導學習先得啦
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 20:32

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 08:27 PM 發表

你在香港連丁權族譜都無,算咩呢?
外來人口後代
有丁權又如何呀, 以為自己好醒呀, 我掩住咀笑......
作者: oyear     時間: 2019-2-11 20:33

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-11 08:22 PM 發表

乜香港行緊大陸法律咩? 唔識就唔好係度出聲啦
香港梗係行大陸法啦
大陸在大陸法授權下面,中國香港特區在人地批准下,在大陸法容許下,採用英制法律系統嘛。

基本法係中共授權架,仲可以釋法tim,你唔知既咩

圖片附件: Screenshot_20190209_182843_org.adblockplus.browser.jpg (2019-2-11 20:33, 117.76 KB) / 該附件被下載次數 5

圖片附件: Screenshot_20190206_122359_org.adblockplus.browser.jpg (2019-2-11 20:33, 137.56 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 20:57

引用:
原帖由 oyear 於 2019-2-11 08:33 PM 發表

香港梗係行大陸法啦
大陸在大陸法授權下面,中國香港特區在人地批准下,在大陸法容許下,採用英制法律系統嘛。

基本法係中共授權架,仲可以釋法tim,你唔知既咩 ...
你講嘅大陸法並唔係中共嘅大陸法律, 唔好捉字虱, 而且香港係行普通法,
兩國政府在1985年5月27日互相交換批准書,並向聯合國秘書處登記,《中英聯合聲明》正式生效,也象徵歷時12年之香港過渡時期的開始。 [1]
這份聲明指出:收回香港地區(包括香港島九龍和「新界」)是全中國人民的共同願望,中華人民共和國政府決定於1997年7月1日對香港恢復行使主權。聯合王國政府於1997年7月1日將香港交還給中華人民共和國。[2]
聲明也列出了中國對香港的基本方針,在「一國兩制」的原則下,中國政府會確保其社會主義制度不會在香港特別行政區實行,香港本身的資本主義制度和生活方式維持「五十年不變」。這些基本政策,後來都由《香港特別行政區基本法》加以規定。
作者: oyear     時間: 2019-2-11 21:04

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-11 08:57 PM 發表

你講嘅大陸法並唔係中共嘅大陸法律, 唔好捉字虱, 而且香港係行普通法,
兩國政府在1985年5月27日互相交換批准書,並向聯合國秘書處登記,《中英聯合聲明》正式生效,也象徵歷時12年之香港過渡時期的開始。 [1]
這份聲明指出:收回香港地區(包括香港島、九龍和「新界」)是全中國人民的共同願望,中華人民共和國政府決定於1997年7月1日對香港恢復行使主權。聯合王國政府於1997年7月1日將 ...
中英聯合聲明只係一份聲明。
香港係中國國土,香港行咩法律都係人大常委會授權既。

正如特朗普鐘意退群,中導條約; 奧巴馬退出巴黎協定.
中共一早講左中英聯合聲明係中英雙方談判香港前途時既共識,一早變成歷史文件。

香港行基本法,就係根據中共中央人地常委會,授權特區在一國兩制下有自己既制度。 只要有咩行錯踏錯,又或國際形勢改變, 香港行番大陸哥套係隨時既事。
你唔駛講中國會言而無信哥d, 英國自己參加左歐盟,話脫歐就脫。 特兩鋪今個月又話想退出北約勒
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 21:07

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 08:40 PM 發表

最小可以證明祖先嚟香港早過你祖先囉😂!
你唔掩住個咀笑都得架。
大陸人後代
請你睇睇誰最早在香港落地生根?
1) 遠古時期香港已有居民,時期已有人在境內活動,漢代文物有李鄭屋漢墓、大埔區內的丫洲島亦曾發現舊石器時代文物[1]。首二者以務農為生;後二者則以捕魚航運為活,早期的香港均以漁農業為主,靠山吃山,靠水吃水正是當時的謀生寫照。
香港初期是一個小小的漁村及農村,人口只有幾千人,未被殖民的香港開埠初期前,這四個族群已在香港生活。

2) 香港圍村圍頭),早在唐宋時已開始在香港新界定居,是新界原居民。
3)客家,11世紀時,他們移居華南,17世紀時從廣東山區移居新界。
4)蜑家水上人/漁民)推測是遠古百越部落的遺裔,和嶺北南下的中原族群共同融合為漢族,早已在香港水域內、外生活、定居、捕魚,是香港最早期的原居民,英語的「Hong Kong」即譯自蜑家話。
5)福佬(又稱「鶴佬」)是河洛人,祖先是南遷的福建人。
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 21:11

引用:
原帖由 oyear 於 2019-2-11 09:04 PM 發表

中英聯合聲明只係一份聲明。
香港係中國國土,香港行咩法律都係人大常委會授權既。

正如特朗普鐘意退群,中導條約; 奧巴馬退出巴黎協定.
中共一早講左中英聯合聲明係中英雙方談判香港前途時既共識,一早變成歷史文件。

香港行基本法,就係根據中共中央人地常委會,授權特區在一國兩制下有自己既制度。 只要有咩行錯踏錯,又或國際形勢改變, 香港行番大陸哥套係隨時既事。
你唔駛講中國會 ...
你唔知中英聯合聲明簽咗咩呀? 聲明也列出了中國對香港的基本方針,在「一國兩制」的原則下,中國政府會確保其社會主義制度不會在香港特別行政區實行,香港本身的資本主義制度和生活方式維持「五十年不變」。這些基本政策,後來都由《香港特別行政區基本法》加以規定。
作者: oyear     時間: 2019-2-11 21:23

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-11 08:57 PM 發表

這份聲明指出:收回香港地區(包括香港島、九龍和「新界」)是全中國人民的共同願望,中華人民共和國政府決定於1997年7月1日對香港恢復行使主權。聯合王國政府於1997年7月1日將 ...
現任政府講先係正確既

圖片附件: Screenshot_20190211_212246_org.adblockplus.browser.jpg (2019-2-11 21:23, 135.96 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 21:30

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 09:25 PM 發表

你剪貼一大輪,
可能改變你係大陸人後代咩?
你祖先墓碑籍貫改埋都改唔到你祖先遲過我祖先嚟香港啦😂
我只係質疑你成日講丁櫂有幾威, 仲話係祖先留落後代, 不知幾叻, 但最早係香港並唔係新界原居民, 況且你完全錯晒, 即使你係新界原居民亦係由大陸落嚟生活, 所以你祖先都係遲過我祖先到香港
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 21:32

引用:
原帖由 oyear 於 2019-2-11 09:23 PM 發表

現任政府講先係正確既
你質疑鄧伯伯? 佢話明50年不變, 而且仲係聯合國登記咗

作者: s336990     時間: 2019-2-11 22:00

到底係5G服服未能提供,定因為無5G手機所以才5G E?
咁之前測試嘅速度係4G定5G?
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-11 22:15

引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-11 09:42 PM 發表

你剪貼番我邊句話有丁權好威先!
遲過你就無丁權啦
咁咪即係有丁權唔係威咯
作者: oyear     時間: 2019-2-11 22:41

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-11 09:32 PM 發表

你質疑鄧伯伯? 佢話明50年不變, 而且仲係聯合國登記咗
鄧伯伯已經仙逝。
根據佢既思想指導,後人會根據形勢解決問題。
作者: keuto     時間: 2019-2-11 23:23

引用:
同烂毒果一样,吾使click都睇到
作者: pqmboss     時間: 2019-2-11 23:28

香討漢奸又扮死狗

作者: robo_robo     時間: 2019-2-12 00:38

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-11 08:31 PM 發表

知就知你講嘢但唔知你講乜,香港網絡商仍未決定用哪間供應商,仲有就算香港網絡商(用華為設備), IPHONE上佢台唔代表觸犯美國法律, 點樣樣觸犯美國法律都唔識, 你真係要好好跟領導學習先得啦 ...
香港政府夠膽講5G唔用華為!仲有如果今年年尾前中移動率先使用華為5G,你估其他網絡供應商會唔會好似美國用5ge(4G)去競爭!講緊去搶市場佔有率!短時間之內唔用華為仲有邊間可以揀!如果iPhone 要用到華為5G咪即係要需要華為技術,即係要同華為有生意上來往,根據美國定義只要你同美國制裁國家或生意來往機構有瓜葛,隨時可以拉人或者罰錢!
作者: kashanl     時間: 2019-2-12 01:03

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-2-11 07:46 PM 發表

一早有標準啦,死撐冇用。。。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/5G

第五代流動通訊系統(英語:5th generation mobile networks或5th generation wireless systems),簡稱5G,是指第五代流動通訊技術,是4G系統後的延伸。美國時間2018年6 ...
撐什麼
問個問題 就撐
我支持華為牙
但我都未係香港用過5G
你用過未?
甘我點知標準如何
現在全部都是紙上數據  實際如何普遍標準化使用
你懂?
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-12 01:24

引用:
原帖由 robo_robo 於 2019-2-12 12:38 AM 發表

香港政府夠膽講5G唔用華為!仲有如果今年年尾前中移動率先使用華為5G,你估其他網絡供應商會唔會好似美國用5ge(4G)去競爭!講緊去搶市場佔有率!短時間之內唔用華為仲有邊間可以揀!如果iPhone 要用到華為5G咪即係要需要華為技術,即係要同華為有生意上來往,根據美國定義只要你同美國制裁國家或生意來往機構有瓜葛,隨時可以拉人或者罰錢! ...
#唔好玩啦, 香港政府何以一定要用華為設備呀?  
#美國佬並冇話5Ge係5g呀,"美國第二大流動通訊商美國電話電訊(AT&T)以5G演化(Evolution)網絡的簡稱「5GE」,作為其4G長期演化網絡(4G LTE)技術的標籤", AT&T公佈2018年12月18日已係美國12個城市提供5G網絡, 要大規模普及需等到2020年.
http://www.leikeji.com/article/23143
#香港電訊商可以選擇任何公司設備, 唔一定華為, 而且華為晶片亦都係進口
#我睇到呢度好好笑:iPhone要用到華為5G咪即係要需要華為技術?? <==咩理論呀??你著緊泰國造嘅T恤係咪你係泰國人呀?大陸人食美國大豆咪變成美國人?? 你部電視收睇到美國電影咪要拉人封艇??Iphone係一部手機, 佢接收咩網絡唔關咩邊個國家品牌事, 你講果d完全亂up.
#美國賣受管制電子元件俾大陸係需簽訂合約, 註明不可以將其產品外銷到被制裁國家(如伊朗,北韓, 俄羅斯等), 中興, 華為就係違反規定, 輕則罰款重則停止供應.
作者: robo_robo     時間: 2019-2-12 01:57

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-12 01:24 AM 發表

#唔好玩啦, 香港政府何以一定要用華為設備呀?  
#美國佬並冇話5Ge係5g呀,"美國第二大流動通訊商美國電話電訊(AT&T)以5G演化(Evolution)網絡的簡稱「5GE」,作為其4G長期演化網絡(4G LTE)技術的標籤", AT&T公佈2018年12月18日已係美國12個城市提供5G網絡, 要大規模普及需等到2020年.
http://www.leikeji.com/artic ...
你睇吓標題先啦!「美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導」
你當然可以用任何4G電話入張5G card 行4G網路,就好似以前用3G電話入4G card 行3G 網路,直至4G 電話出現先用到4G。5G 市場奕一樣。咁你話邊個牌子會率先推出中國5G制式電話?iphone?三星?全國5G制式香港唔跟?,用4G 同國內溝通?慢到車尾燈都見唔到喎!
利申一吓,我現在都係用緊iphone 6 覆你,我等緊5G換機,到時真係睇吓邊間廠出先。

作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-2-12 02:20

引用:
原帖由 robo_robo 於 2019-2-12 01:57 AM 發表

你睇吓標題先啦!「美電訊巨頭涉造假 4G扮5G被控誤導」
你當然可以用任何4G電話入張5G card 行4G網路,就好似以前用3G電話入4G card 行3G 網路,直至4G 電話出現先用到4G。5G 市場奕一樣。咁你話邊個牌子會率先推出中國5G制式電話?iphone?三星?全國5G制式香港唔跟?,用4G 同國內溝通?慢到車尾燈都見唔到喎!
利申一吓,我現在都係用緊iphone 6 覆你,我 ...
at&t已經出咗段聲明你唔睇都冇辦法,link都俾埋你,"美國第二大流動通訊商美國電話電訊(AT&T)以5G演化(Evolution)網絡的簡稱「5GE」,作為其4G長期演化網絡(4G LTE)技術的標籤", 誤唔誤導睇你點理解.
另方面你用i6我唔會話你嘅, 你定d嚟,不過消息話愛瘋要2020先出5g手機
作者: 煙如織     時間: 2019-2-12 02:40

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-2-12 02:20 AM 發表

at&t已經出咗段聲明你唔睇都冇辦法,link都俾埋你,"美國第二大流動通訊商美國電話電訊(AT&T)以5G演化(Evolution)網絡的簡稱「5GE」,作為其4G長期演化網絡(4G LTE)技術的標籤", 誤唔誤導睇你點理解.
另方面你用i6我唔會話你嘅, 你定d嚟,不過消息話愛瘋要2020先出5g手機 ...
美國電訊商 Sprint 已起訴 AT&T 作假及欺騙用戶,係唔係誤導等法官判:

Sprint has filed a lawsuit against AT&T over its 5G E advertising, calling it false and misleading by deceiving customers to believe that its 4G LTE Advanced network is actually 5G.

The complaint claims that AT&T is making itself seem more technologically advanced than its competitors, which is causing "irreparable harm" to Sprint.

"AT&T has employed numerous deceptive tactics to mislead consumers into believing that it currently offers a coveted and highly anticipated fifth generation wireless network, known as 5G," the complaint, filed in the United States District Court Southern District of New York, said.

作者: SandyBB1995_2     時間: 2019-2-12 06:34

引用:

美奴英犬點算?
改用6G
作者: chinaup     時間: 2019-2-12 06:39

支帖
作者: chinaup     時間: 2019-2-12 06:42

引用:
支報係周溶一生最錯,因為改錯名
作者: maldini1967     時間: 2019-2-12 16:04

引用:
原帖由 星升升 於 2019-2-11 08:26 AM 發表
民主大國有行騙自由
依D咪係言論自由,做假自由囉