標題: 警方咁衰監硬屈林子健報假案 [打印本頁]

作者: 連續奔放的核心     時間: 2019-1-11 09:35

林子健明明係俾內地強力部門擄走毆打禁錮 ,
依家警方咁衰監硬屈林子健報假案 , 有冇搞錯 ?
明明林子健係受害者 , 點解要俾人告 ?
咁仲成世界嘅 ? 咁警察殺完人再屈人自殺都得架啦 ?
作者: 百厭超人     時間: 2019-1-11 09:39

農曆新年前騙子真多
作者: nicencl     時間: 2019-1-11 09:44

工程師  被屈 7年 有辦大家睇
引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 09:35 AM 發表
咁仲成世界嘅 ? 咁警察殺完人再屈人自殺都得架啦 ? ...

作者: Hung196108     時間: 2019-1-11 09:46

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-11 09:44 AM 發表
工程師  被屈 7年 有辦大家睇
兩單野有什麼關係?
作者: LogisticsAir     時間: 2019-1-11 09:48

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 09:35 AM 發表
咁仲成世界嘅 ? 咁警察殺完人再屈人自殺都得架啦 ? ...
明白點解再荒謬既騙局都有人上當,有啲人真係白痴到冇人有!
作者: nicencl     時間: 2019-1-11 09:50

都是 香港市民 同 警察, 都是 被變被告
引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-1-11 09:46 AM 發表

兩單野有什麼關係?

作者: Duncan_Nadal     時間: 2019-1-11 09:58

無藥可救

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-1-11 09:58, 35.47 KB) / 該附件被下載次數 24

作者: Hung196108     時間: 2019-1-11 10:02

如果林子健先生話俾外星人擄走又放番,我都重會信佢!
但佢係話俾「強力部門」擄走喎,重放佢返來?
我就真係唔信囉!
作者: HKvigilante     時間: 2019-1-11 10:06

引用:
強力部門點會浪費資源擄走林子健呢條二打六?
作者: B2C     時間: 2019-1-11 10:08

乜嘢叫「明明」,依家有証據話唔係喎?
作者: Tillsonbrun     時間: 2019-1-11 10:11

引用:
可都可以話釘子健可能串通大陸扮老屈中央, 但又錯漏百出, 以減低犯民的公信力都得
作者: paul-lo     時間: 2019-1-11 10:11

引用:
對肥仔健單案,閣下似乎知道多少嘢喎;點解不親自請纓去作證呢,只九噏冇用架.
作者: Noyeah     時間: 2019-1-11 10:12

有良知就删post 啦.
作者: 膠面鵬     時間: 2019-1-11 10:13

引用:
天眼已經揭露出林子健明明係無被任何人擄走毆打禁錮 。

完全影到佢自己搭車入西貢。
作者: 星際邊緣的劉火     時間: 2019-1-11 10:18

引用:
原帖由 膠面鵬 於 2019-1-11 10:13 AM 發表

天眼已經揭露出林子健明明係無被任何人擄走毆打禁錮 。

完全影到佢自己搭車入西貢。
呢樣真系入L晒,唔知D盲反白痴會點駁呢??!
作者: hk5234     時間: 2019-1-11 10:21

事情係噉嘅,這位先生某日,被外星。上了太空船之後去咗一個唔知嘅星球,時空穿梭。
作者: flycatcher     時間: 2019-1-11 10:31

釘子健冇錢請老臨,其實做戲都要做全套啦
作者: 東方含情的駱駝     時間: 2019-1-11 10:36

放咗佢啦!呢啲廢人放左都揾唔到食死梗,個倉留返比有需要嘅人,條友衰過白粉友
作者: hammymarble     時間: 2019-1-11 10:38

引用:
咁衰? You mean you?
作者: 揸波龍爪手     時間: 2019-1-11 10:41

明明比美國強力部門擄走又入咗大陸數
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-11 10:44

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-11 09:50 AM 發表
都是 香港市民 同 警察, 都是 被變被告

你不如話有警察去打劫強姦丫。
作者: nicencl     時間: 2019-1-11 10:47

全香港 都知發生過, 無咩 興趣再 探討
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-11 10:44 AM 發表

你不如話有警察去打劫強姦丫。

作者: 油站小小牛     時間: 2019-1-11 10:50

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-1-11 09:48 AM 發表

明白點解再荒謬既騙局都有人上當,有啲人真係白痴到冇人有!
佢嘅智無疑係弱咗啲,唔好怪佢
作者: 墨明智     時間: 2019-1-11 10:51

明明證據不用理
作者: DocHolliday     時間: 2019-1-11 10:52

引用:
醒D啦,李柱冥,人格低劣調查員,李卓人, 成班跳曬船啦,證明連佢地見到警方嘅證據都知條肥猪講大話。 唔係以佢地作風點會唔搞遊行聲援加籌款。
作者: tony626     時間: 2019-1-11 10:53

如果肥豬健真係被屈,聞屎黨班仆街點會龜縮,三白眼仲唔走出黎吠咩!
作者: victorwong888     時間: 2019-1-11 10:53

辱警罪立法拉埋你坐監
作者: bobomabobo     時間: 2019-1-11 10:57

強力部門係咪架小巴
作者: 最後通牒     時間: 2019-1-11 10:57

引用:
我相信香港法律公正
作者: Henryy     時間: 2019-1-11 10:59

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-1-11 09:58 AM 發表
無藥可救
講得好 !
作者: pqmboss     時間: 2019-1-11 11:01

又係你條仇警L呀,你係香討出曬名
作者: 水晶狂     時間: 2019-1-11 11:03

引用:
拿拿林你叫佢去申请張白卡啦!个官一定信佢揸白卡架,相由心生
作者: netnet_boy

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: pp49pp     時間: 2019-1-11 11:10

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-1-11 10:02 AM 發表
我就真係唔信囉!
係!
強力部門捉咗你,通常會拍條片由你主演,你會話係你自願。你自願偷渡大陸協助調查。係上面好食好住叫大家唔使擔心。
但點解自願又要偷渡呢?
因為咁樣至可以表達到你投案嘅決心和誠意。
作者: 老生有理     時間: 2019-1-11 11:10

笑咗
作者: kcduck     時間: 2019-1-11 11:12

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-1-11 09:39 AM 發表
農曆新年前騙子真多
騙子都要過肥年嘛
作者: 古堡鋒     時間: 2019-1-11 11:13

引用:
今時今日都有人講D野,話政府屈佢.真系毒上腦.
作者: 城市民工     時間: 2019-1-11 11:13

樓主就係林子健?
作者: 抄股仔     時間: 2019-1-11 11:15

引用:
原帖由 tony626 於 2019-1-11 10:53 AM 發表
如果肥豬健真係被屈,聞屎黨班仆街點會龜縮,三白眼仲唔走出黎吠咩!

作者: 大頭獅子     時間: 2019-1-11 11:15

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-1-11 10:02 AM 發表
我就真係唔信囉!
呀林腥要出強力部門攪佢後欄?
作者: damonling     時間: 2019-1-11 11:16

引用:
哈哈,放心,上到法院,班九官又會放生嘅,香港根本没有法治。
作者: 碼頭亞叔     時間: 2019-1-11 11:18

條友有自殘症
作者: terry_1911     時間: 2019-1-11 11:25

佢話比外星人捉左去鷄姦好過啦
作者: 半夜純情的腳指     時間: 2019-1-11 11:26

引用:
點解你重要自己騙自己,騙別人。你吾悶我都悶。
作者: 神經箭     時間: 2019-1-11 11:28

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 09:35 發表
系囉!大家齐撑林子健!(唔好預我

作者: 兔泰郎     時間: 2019-1-11 11:29

圖片附件: 1547177348328.jpg (2019-1-11 11:29, 255.55 KB) / 該附件被下載次數 10

作者: 阿聞     時間: 2019-1-11 11:38

引用:
樓主, 當年新聞都有閉路電視片, 顯示林子健行旺角行街行到過哂鐘, 然後自己離開, 根本唔係佢所講的比人捉走. 泛民政棍都縮哂沙, 你可苦仲要盲撐佢?
作者: 我係小甜甜     時間: 2019-1-11 11:39

知道樓主係麥明詩的頭號盲粉,在其他帖不斷歌頌麥小姐係黃C超級女神,點叻點勁。
反正泛民主派已經離棄可憐的釘子健,建議樓主不如邀請你果位美貌與智慧並重的麥黃C,幫釘子健打官司,還他一個公道,也向全世界揭露釘子健被屈的驚世大陰謀,包保樓主偶像麥黃C一定威震全宇宙!
作者: doubleman     時間: 2019-1-11 11:44

當初會同他開記這會個班人走哂
作者: tony626     時間: 2019-1-11 11:47

引用:
原帖由 doubleman 於 2019-1-11 11:44 AM 發表
當初會同他開記這會個班人走哂
聞屎黨班死仆街,冇水抽冇款籌仲浦頭咩!
作者: ufo1991     時間: 2019-1-11 11:52

其實林生應該係中共既人,呢單咁白痴既事件成功另到白鴿黨聲譽嚴重受損
作者: nicencl     時間: 2019-1-11 11:58

洩露 國家機密, 小心 被上洗頭艇
引用:
原帖由 ufo1991 於 2019-1-11 11:52 AM 發表
其實林生應該係中共既人,呢單咁白痴既事件成功另到白鴿黨聲譽嚴重受損

作者: eoldman

作者: jodasch@n     時間: 2019-1-11 12:08

引用:
証明你的智商…
作者: FYML02     時間: 2019-1-11 12:08

誰大誰悪誰正確
作者: 高高陳高高     時間: 2019-1-11 12:10

樓主係咪林子健?
好多人玩分身?
自問自答,
自己讚自己
作者: hkchin15

作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-11 12:13

引用:
樓主真係有老、真係講得啱,原來全世界坐緊監嘅人都係因為警察衰先至會坐監。
樓主好撚厲害¡¡¡

佩~呀~服~

佩~呀~服~

作者: 狗唔搭巴

作者: 狗唔搭巴

作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-11 12:17

引用:
原帖由 高高陳高高 於 2019-1-11 12:10 PM 發表
樓主係咪林子健?
好多人玩分身?
自問自答,
自己讚自己
似喇 似喇 似喇

連講三次似喇,咁就非常似、十足似。
作者: gakoduck     時間: 2019-1-11 12:20

明明係屈釘書健,點解樓主仲未去法庭提交証據
作者: wk221ab     時間: 2019-1-11 12:21

引用:
是呀
六月飛霜
沈寃待雪
作者: 112Henry     時間: 2019-1-11 12:24

引用:
原帖由 netnet_boy 於 2019-1-11 11:08 AM 發表
樓主所言變相地講出民主黨內成班人毫无同理心,无人性及無恥致極,眼見黨友被屈都唔企出黎為其發聲。

當日記招上成班茂利話 “我們都是林子健”嘅政棍死左去邊度呢? 

點解樓主唔講下林子健系比咩人捧上神枱,然後就放手任佢跌死都唔理? 

樓主你真系岸狗…… ...
哈哈,講得好!成班黨友去佐邊?
作者: 連續奔放的核心     時間: 2019-1-11 12:34

辯方專家難斷林子健傷勢成因

民主黨成員林子健涉虛報被迷暈綁架及施虐,被控一項「明知地向警務人員虛報有人犯罪」,案件昨在西九龍裁判法院續審。 下月18日結案陳詞 辯方專家證人作供表示,林子健的傷勢至少屬中等,但未能判斷屬於自殘或受襲。辯方昨完成傳召證人,法官將案件押後至下月18日,待控辯雙方口頭結案陳詞。林子健散庭後向控方喊:「        ...

http://www1.hkej.com/dailynews/politics/article/2036032/辯方專家難斷林子健傷勢成因
作者: 連續奔放的核心     時間: 2019-1-11 12:42

林卓廷都力撐林子健

【涉報假案】庭上播記招片 林卓廷形容事件為「林榮基翻版」
http://std.stheadline.com/instan ... 記招片+林卓廷形容事件為「林榮基翻版」
作者: vuirtu

作者: vuirtu

作者: bnqmaksir1     時間: 2019-1-11 12:58

引用:
黃狗永遠屈中央政府及特區政府,是常識吧!抵判7年監
作者: japan2064     時間: 2019-1-11 13:00

正明香港唔係大六人多而係白痴最多
作者: cwbguy     時間: 2019-1-11 13:01

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 11-1-2019 09:35 AM 發表
搵美國國會議員出頭,向法官施壓啦
作者: kevin0101     時間: 2019-1-11 13:02

有藥要準時食😩
作者: smalllllll     時間: 2019-1-11 13:02

原來你仲柒過釘王
作者: parput     時間: 2019-1-11 13:06

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-1-11 13:06, 100.21 KB) / 該附件被下載次數 12

作者: 青年幹探     時間: 2019-1-11 13:16

引用:
原帖由 油站小小牛 於 2019-1-11 10:50 AM 發表

佢嘅智無疑係弱咗啲,唔好怪佢
人弱智真係有樣睇
睇樓主講嘅受害人已經一清二楚
作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-11 13:16

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-1-11 12:53 PM 發表

要毀了一個人,其實只要一直稱讚他、認同他就好了, 當一個人永遠不清楚自己哪邊有問題時,這就成了他最大的問題。

作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-11 13:17

引用:
原帖由 gakoduck 於 2019-1-11 12:20 PM 發表
明明係屈釘書健,點解樓主仲未去法庭提交証據
唔好踢爆佢。
作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-11 13:19

引用:
原帖由 112Henry 於 2019-1-11 12:24 PM 發表

哈哈,講得好!成班黨友去佐邊?
死哂!
作者: 粉紅色炸彈     時間: 2019-1-11 13:20

引用:
原告變被告,是強國維稳手法之一,相關部們,已經學到足

作者: 東涌水友     時間: 2019-1-11 13:24

引用:
原帖由 Noyeah 於 2019-1-11 10:12 AM 發表
有良知就删post 啦.
有病就唔計。
作者: dickwu2009     時間: 2019-1-11 13:28

引用:
你是法官嗎?
作者: GoGoGo07     時間: 2019-1-11 13:30

犯民班大佬都潛哂水啦,樓主咁都唔明?正傻仔。
收番個Post啦。
作者: fbb002hk     時間: 2019-1-11 13:34

樓主係味中毒太深定病入膏肓己分不清楚是非黑白
作者: sinchau     時間: 2019-1-11 13:35

俾強力部門放返出黎,
最緊要快D去食兩個魚柳包先,
其實成件事最大得益係M記囉
作者: 沉默的肥龍     時間: 2019-1-11 13:35

樓主對單嘢咁撚明,仲唔快啲上法庭做辯方證人?
法官問你可以提供乜嘢證據,你話證據就係明明

係明明呀,你明唔撚明呀,法官大人 
作者: 連續奔放的核心     時間: 2019-1-11 13:35

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2019-1-11 01:28 PM 發表

你是法官嗎?
就算法官都可能判錯 , 俾人釘都自己釘邊分得到 ,
況且佢釘自己唔痛咩 , 邊有人肯咁大犧牲又開記招去屈內地強力部門 ?
作者: 雷霆曙光     時間: 2019-1-11 13:36

原來自虐老屈狂都真係有人信…唔怪得咁多人信邪教…驚驚
作者: manage     時間: 2019-1-11 13:36

白痴健呢鑊真係俾人笑成世,不如爆埋幕後班智障出嚟
作者: 2018mido100

作者: B031199     時間: 2019-1-11 13:38

樓主同果個所謂既受害人都係返返去(精) 神(病) 學院做返佢地既終身(比人) 研究員把啦

作者: jodasch@n     時間: 2019-1-11 13:42

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-1-11 01:39 PM 發表

睇毒果淫報 / 99妖視,梗係變弱智!

所以支持釘書健!
咁講又唔啱,好侮辱弱智人仕架

比起來弱智人仕好過樓主好多
作者: killua991219     時間: 2019-1-11 13:43

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-1-11 12:52 PM 發表

要毀了一個人,其實只要一直稱讚他、認同他就好了, 當一個人永遠不清楚自己哪邊有問題時,這就成了他最大的問題。
我都覺得係所以你見個d話人反既人其實先係害佢既人。幾時老千會同受害人講d佢唔岩聽既說話,絕大部分騙徒都係讚你做得好做得岩,唔岩既係人地。
作者: ray99hk     時間: 2019-1-11 13:44

引用:
原帖由 ufo1991 於 2019-1-11 11:52 AM 發表
一於叫生果報出個故事,話林樞機一早投共,故意暪騙泛民大佬,打擊泛民聲譽,從而影響選舉。至於退黨果班兄弟,亦都可以用同樣方法應對,這樣就可保持黨的純潔高尚清譽。

此建議純粹搞笑,請勿視作教唆他人。
作者: 寫入讀出     時間: 2019-1-11 13:44

唔使估,係警方屈定係唔屈,只要林傻健身邊無黃絲飯聞舉旗支持,十成十都係政據確鑿,報假案
作者: Aukei23     時間: 2019-1-11 13:45

如果釘書健嘅大話都有人信, 信佢嘅人一定係白痴
作者: netnet_boy     時間: 2019-1-11 13:46

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 01:35 PM 發表

就算法官都可能判錯 , 俾人釘都自己釘邊分得到 ,
況且佢釘自己唔痛咩 , 邊有人肯咁大犧牲又開記招去屈內地強力部門 ?
女人生仔又夠痛啦,點解仲有女人唔怕痛肯去生? 
人嘅意志唔會因為痛楚而有所改變,樓主你都系7小D啦。

作者: 民主是騙子     時間: 2019-1-11 13:47

楼主你罗有行咩?
作者: talkabouti     時間: 2019-1-11 13:50

引用:
原帖由 東方含情的駱駝 於 2019-1-11 10:36 AM 發表
放咗佢啦!呢啲廢人放左都揾唔到食死梗,個倉留返比有需要嘅人,條友衰過白粉友
呢様放心,老爺喺度守尾門