標題: 強詞有理:洋走狗表錯情 [打印本頁]

作者: fb666

作者: 正在始動真陰公     時間: 2019-1-10 07:13

犯民正P K
作者: smart889     時間: 2019-1-10 07:35

之所以泛民令人極度反感,就係佢地對洋人搖頭擺尾,對華人齜牙咧嘴
作者: Chavez_Nysm     時間: 2019-1-10 07:40

香港班政棍、法棍、學棍唔該舉手,講緊你班畜牲呀!
作者: 2018mido100

作者: Chaa     時間: 2019-1-10 08:28

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-10 06:27 AM 發表
強詞有理:洋走狗表錯情
魯迅說,敵人是不可怕的,可怕的是自己營壘裏的蛀蟲。中美貿易戰開打以來,西方輿論幾乎一面倒抹黑中國、唱衰中國,這並不奇怪,西方國家掌握話語權,輿論在他們手裏,愛怎麼說就怎麼說,愛怎麼扭曲就怎麼扭曲,大家早已習以為常。最令人莫名其妙的是,有些中國人包括內地自由派人士和香港洋奴漢奸也鸚鵡學舌,把貿易戰責任推到中國身上,認為中國太過高調才會惹禍,貿易戰不能打、打不贏、必輸無疑。
...
講得非常好
作者: 劉婕     時間: 2019-1-10 10:46

洋人沒給市民選港督的權利, 洋奴狗仍然搖頭擺尾。
但對華人沒給選特首的權利就齜牙咧嘴,洋奴走狗真雙重標準!
作者: 樓上消失的手背

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: mango178     時間: 2019-1-10 11:58

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-1-10 11:04 AM 發表
呢的扇動民族情緒的怪魔五毛,禍國殃民。呢的愛國賊的文章,以民族之名,騎劫愛國,行禍國之實。

鄧公訓言:韜光養晦。
希望國家廣積糧,高筑牆,緩稱王。

不理世界形勢~強出頭,爭一日之長短~受人以戒備,打草驚蛇。

現在中國真實的朋友有多少? ...
呢個世界是強者為冠,各國在利益上求大同少異,從來沒一個真正的所謂『朋友』。
強者有話事權,你不聽我話,我就制裁你。
伊拉克有辨你睇…可以繞過聯合國而出兵侵略。
現在的伊朗…
你要做洋奴,就要迎合洋人的世界價值觀,反之,你也在制裁行列。
作者: 又黃又臭膿之隊     時間: 2019-1-10 12:10

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-10 10:46 AM 發表
師兄你錯了!香港特別行政區特首,乃是由極具廣泛代表性的選委選出。
作者: 樓上消失的手背     時間: 2019-1-10 12:24

引用:
原帖由 mango178 於 2019-1-10 11:58 AM 發表

呢個世界是強者為冠,各國在利益上求大同少異,從來沒一個真正的所謂『朋友』。
強者有話事權,你不聽我話,我就制裁你。
伊拉克有辨你睇…可以繞過聯合國而出兵侵略。
現在的伊朗…
你要做洋奴,就要迎合洋人的世界價值觀,反之,你也在制裁行列。 ...
你認為這是向美國叫板的時候?
作者: 一生冇求     時間: 2019-1-10 12:31

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-1-10 11:04 AM 發表
呢的扇動民族情緒的怪魔五毛,禍國殃民。呢的愛國賊的文章,以民族之名,騎劫愛國,行禍國之實。

鄧公訓言:韜光養晦。
希望國家廣積糧,高筑牆,緩稱王。

不理世界形勢~強出頭,爭一日之長短~受人以戒備,打草驚蛇。

現在中國真實的朋友有多少? ...
什麽是真實朋友?
作者: 樓上消失的手背     時間: 2019-1-10 12:48

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-10 12:31 PM 發表

什麽是真實朋友?
什麼是假朋友?
作者: 我叫劉晶     時間: 2019-1-10 12:57

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-10 06:27 AM 發表
魯迅說,敵人是不可怕的,可怕的是自己營壘裏的蛀蟲。中美貿易戰開打以來,西方輿論幾乎一面倒抹黑中國、唱衰中國,這並不奇怪,西方國家掌握話語權,輿論在他們手裏,愛怎麼說就怎麼說,愛怎麼扭曲就怎麼扭曲,大家早已習以為常。最令人莫名其妙的是,有些中國人包括內地自由派人士和香港洋奴漢奸也鸚鵡學舌,把貿易戰責任推到中國身上,認為中國太過高調才會惹禍,貿易戰不能打、打不贏、必輸無疑。
...
這篇文章無乜意義。第一:難到指出國內既禍根就係錯? 中國點解今時今日科技上仲係咁依賴老美?就係有你呢堆9唔撘8既人係度一味話中國科技好強大,中國經濟好強大,延申出黎既問題就係自大,變左井㡳之蛙。

科技係某程度上就係咁樣導致咁多年都係無去研發,一直依賴別國。
一直話自己幾強大,實際國內有錢既人只係一小數部分人口佔領大部分人財產。
香港指出長期打貿易戰中國內會輸得比較嚴重,呢個係千真萬確,因大陸仲係依賴舊式生產為主,即廉價勞工。
有太多問題一次過寫唔哂,你所謂既香港漢奸就係把現況講出黎既人。我只可以講你連大陸都唔信接納你呢挺人係大陸往。
作者: dogdogchiV     時間: 2019-1-10 13:22

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-1-10 12:24 PM 發表

你認為這是向美國叫板的時候?
講到好似美帝系大陸無人咁

大陸唔講,美帝都會知口撻

作者: horhorone     時間: 2019-1-10 15:19

香港太多走狗!
作者: 錦衣夜行     時間: 2019-1-10 15:40

崇洋到忘記自己國家
作者: gamesmovies     時間: 2019-1-10 15:47

令清朝步向滅亡嘅唔係崇洋媚外嘅漢奸,而係不知天高地厚嘅義和團
作者: 劉婕     時間: 2019-1-10 15:51

引用:
原帖由 又黃又臭膿之隊 於 2019-1-10 12:10 PM 發表

師兄你錯了!香港特別行政區特首,乃是由極具廣泛代表性的選委選出。
小洋奴話佢地冇份選嘛
作者: kenlo310     時間: 2019-1-10 15:54

所以成日都奇怪,點解有班友日日衝出來話佢自己鍾意做美狗
作者: 焦急硬硬的羊

作者: rambotam2008     時間: 2019-1-10 16:48

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2019-1-10 04:21 PM 發表

咁多年人地唔搞你?而家拍埋片話厲害了 我的國個陣你唔覺得醜?自取其辱
美國佬玩咗個總統 鍾意而家呢個玩法 明唔明白 唔係點解咁多年唔搞 係方法唔同 點樣打法中國從來冇怕過 經常到港貿易戰係兩敗俱傷 睇下邊個捱得 漢姦受唔到苦怨自己國家 根本唔需要理佢感受 要清楚打貿易戰 係兩敗俱傷 挑起啲場貿易戰嘅係美國 不能逃避 更加唔可以怕 如果唔係美國繼續欺負你 打過之後 知道大家都會傷 佢就唔敢亂嚟
作者: bchk1842

作者: bchk1842     時間: 2019-1-10 17:13

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-10 10:46 AM 發表
英國本土既同胞已經俾最好既港督俾我地
其中Sir Henry Pottinger砵甸乍爵士代表我地大英帝國簽訂南京條約,從而收回被清狗長期佔據的英屬海外領土並成為第一任港督
作者: 貓男     時間: 2019-1-10 17:32

引用:
原帖由 我叫劉晶 於 2019-1-10 12:57 發表
這篇文章無乜意義。第一:難到指出國內既禍根就係錯? 中國點解今時今日科技上仲係咁依賴老美?就係有你呢堆9唔撘8既人係度一味話中國科技好強大,中國經濟好強大,延申出黎既問題就係自大,變左井㡳之蛙。
科技係某程度上就係咁樣導致咁多年都係無去研發,一直依賴別國。一直話自己幾強大,實際國內有錢既人只係一小數部分人口佔領大部分人財產。香港指出長期打貿易戰中國內會輸得比較嚴重,呢個係千真萬確,因大陸仲 ...
1 指出國內既禍根唔係錯,但唔係禍根當禍根嚟做打壓嘅藉口就錯
2 有邊個國家唔依賴別國?美國唔買Made in China得唔得?
3 打貿易戰係雙輸,順繼錢銀嘅話的確係中國會輸一截。但唔係乜都單計錢就能定優劣。
4 明明係美國好大喜功,只要喺軍費削一半貿赤嘅問題就唔再係問題。

最後,中國嘅崛起唔係巧取豪奪唔靠威迫唔靠打仗,
相比西歐崛起嘅血腥手段,中國其實係過份善良。
但某啲會寫會讀中文嘅人卻死撐西歐嗰套,
硬抹黑中國嘅建樹,侮辱中國嘅發展,
啲西人就話衰啫,
呢啲賣國賊就更家賤格
——啲衰人都係為自己嘅利益去踩抵人抬高自己;
呢啲賤人卻係踩抵自己人抬高啲衰人!你話賤唔賤?
作者: siuchungyu     時間: 2019-1-10 17:44

有班犯氓搗亂香港,就知貿易戰無咁易傾得成

作者: 焦急硬硬的羊

作者: 今天的事今晚做     時間: 2019-1-10 19:24

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-10 05:44 PM 發表

.....超.....你有病呀?中國拍片傳宣自己國家發展,進步關你美國佬九事呀?
每個國家都有自己建設發展藍圖,大綱,與你美國佬有乜關係?你美國佬
何尚唔係在搞緊......美國優先,美國佬自己不求進步,驚中國超越,威脅
到佢一哥地位吧!驚被別國超越咪自己加油咯,點解要威脅別國不能進步! ...
唔撚駛理呢 D 人!唔拍片宣傳, D 漢奸一樣可以話你封閉唔開放,乜都喺佢哋講晒!

作者: 跛喬峰

作者: 潘盧小閒     時間: 2019-1-10 19:57

最近,我看了金將軍的一个演講对应了楼主轉帖的这篇文章…
亦較為全面深入!

看得我……熱血沸腾!!
我認每一个中国人都应看看
https://youtu.be/okIEQxtX2Zw
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-10 23:19

引用:
...
中華人民共和國從來都唔係一個由香港人自己所擁有嘅國家,唔好響度認親認戚

消滅中華人民共和國係人類文明社會嘅共同責任。
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-10 23:20

引用:
原帖由 跛喬峰 於 2019-1-10 07:56 PM 發表

計我話中國最大既禍根...就係有你呢啲事非不分既怪物....!
而家明明係美國鬼橫蠻霸道挑起事端...而你仲不顧廉恥咁幫住佢....
真係唔話你係隻走狗...都唔知仲可以用咩嚟形容你....! ...
共產黨就係漢奸,奶共就係走狗。
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-10 23:21

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2019-1-10 03:40 PM 發表
崇洋到忘記自己國家
共產黨崇唔崇洋啊?
馬黑屍乜野人啊?
作者: yc0688

作者: 請你說真話

作者: yc0688     時間: 2019-1-10 23:31

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:20 PM 發表
共產黨就係漢奸,奶共就係走狗。
夠膽過羅湖去深圳喊,會象老鼠一樣被打死,哈哈。

作者: 太子站出入口     時間: 2019-1-10 23:46

最PK嘅唔係對手PK,亦唔係講道理自己人都有PK

最PK嘅,係永遠鬼佬啱晒,永遠中共錯晒,永遠奶鬼佬鞋底,永遠將同胞踩喺鞋底

作者: yc0688     時間: 2019-1-10 23:57

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:49 PM 發表
我土生土長。
你有香港出世紙 至同我講啦,大陸偷度來嘅罪犯!
中國有不少反共人士被驅逐出境,有出世紙有鬼用?

英國將香港歸還中共,沒有歸還給香港人,你不知嗎?

作者: c8888k8888

作者: bchk1842

作者: kof2002um     時間: 2019-1-11 00:38

引用:
原帖由 又黃又臭膿之隊 於 2019-1-10 12:10 PM 發表

相比於一人一票, 我更buy呢種精英制選舉. 愚民選舉好易俾傳媒和自制突發事件誤導投票.
作者: 石叻     時間: 2019-1-11 00:43

引用:
只是時代進步,香港人的訴求提高了。同時以前對英國🇬🇧人不抱希望,想不到臭四🇨🇳中共重賤。
作者: 石叻     時間: 2019-1-11 00:44

引用:

但冇民眾授權,只是八格中共🇨🇳的政治花瓶。

作者: 石叻     時間: 2019-1-11 00:46

引用:
原帖由 我叫劉晶 於 2019-1-10 12:57 PM 發表

科技係某程度上就係咁樣導致咁多年都係無去研發,一直依賴別國。
一直話自己幾強大,實際國內有錢既人只係一小數部分人口佔領大部分人財產。
香港指出長期打貿易戰中國內會輸得比較嚴重,呢個係千真萬確,因大陸仲 ...
香港人駛可男盜女娼之地居住?😂😂😂😂😂
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-11 02:01

引用:
原帖由 kof2002um 於 2019-1-11 12:38 AM 發表

相比於一人一票, 我更buy呢種精英制選舉. 愚民選舉好易俾傳媒和自制突發事件誤導投票.
請問 閣下係有份參與揀選嘅精英 定係 好易俾傳媒誤導嘅愚民?
作者: hkfish     時間: 2019-1-11 02:16

如果中國懂得專重人民 就唔會有咁多人憎佢 因果啊

作者: jedickc     時間: 2019-1-11 12:16

引用:
...
細個冇興趣讀魯迅,以為是垃圾,原來佢幾十年前已有此體會。

作者: 2018mido100

作者: zamora     時間: 2019-1-11 20:06

對個啲不問情由, 盲目支持兼有收老尾好處嘅華人, 被冠以看更, 慕洋犬之名並唔係冇道理嘅......
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-11 22:28

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-11 06:36 AM 發表

香港97年已回歸祖國!

https://lh3.googleusercontent.com/Je-9Y8rVu87fN1F5agaD3aXe4BjgnvSz6VNsAOSIp8hAYfxkf-gicuuZ1OXVFjUG_M406Vp8JqY0_ZvZJhiikYIwwZp6n7QCZl2rhEtERtXb4YGh4Zyh8ydmLAb8EEUDVE7QM3Bcg-6SVyEuwPd ...
中華人民共和國歷史比香港短,壽命亦比香港短, 冇資格做香港嘅祖國。
中華人民共和國亦不是香港人自己所擁有的國家。
香港建國之後,香港人就會有自己的祖國。
作者: 樹界降臨     時間: 2019-1-11 23:26

洋走狗應該是習近平的家人吧

作者: 台灣消失的羊     時間: 2019-1-12 09:25

引用:
...
註蟲百度解釋:取食于树干、衣服、书籍、谷物等的昆虫。
如果註蟲可以入營壘即建築物料本身有問題而容易被註入。其次是潔凈度,越多污漬越容易引起蟲的注意。所以註蟲不是問題根本,而是營壘本身已有問題而出現了註蟲。
而在道家陰陽學說中,最潔淨地方反而是最陰,因為蟲是陰但那裡陰道連蟲都怕。
這說明了蟲是必有的,應先攞個平行點,做好自身防御不而被入侵,亦應有容蟲之量
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-12 10:16

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-11 10:28 PM 發表
中華人民共和國歷史比香港短,壽命亦比香港短, 冇資格做香港嘅祖國。
中華人民共和國亦不是香港人自己所擁有的國家。
香港建國之後,香港人就會有自己的祖國。 ...
【香港】有什麼歷史,地球46億來,從來都沒有出現過香港國。
作者: 傻仔三十     時間: 2019-1-12 10:37

漢奸當立,中國人連係香港都唔敢自稱中國人,好可悲。唉。快立23
作者: q5756667877     時間: 2019-1-12 10:54

唔通中国咁多朝代滅亡都係崇洋咩,都on 7 9讀多D中国歷屎啦,成班廢坑圍爐取暖互J

作者: siuchungyu     時間: 2019-1-12 10:54

犯氓就嚟連屎都無得食

作者: 震十方

作者: 台灣消失的羊     時間: 2019-1-12 12:44

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-12 12:28 PM 發表

文不對題,禁言一天!
睇唔出你有咁ge權力
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-12 13:47

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 10:16 AM 發表

【香港】有什麼歷史,地球46億來,從來都沒有出現過香港國
所以,你應該明白 我地香港人無國可愛,無國可叛,無國歌可唱,無國旗可凝視。

所謂的國,都是別人的!

作者: 路過的人_甲

作者: 請你說真話     時間: 2019-1-12 19:40

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 02:18 PM 發表

咁又係,你主子都唔承認你的國 —— 中華民國
香港人自己擁有的國是日後的 香港國。
中華民國不是屬於香港人所擁有的。
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-12 19:42

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-12 02:05 PM 發表

你都唔係中國人!收聲吧!

https://lh3.googleusercontent.com/oywa4xOoXYYtFy7HSP3rNJYz6mupw_P-qEFuAI92jROrMwnV35Ky2sD2v8uSb9gXDavYCl8rfDm0t9eOtc0p75_XllIgXDRIZBfDHLTDJ-dJ1wzpNM2HM21-R6oTySDMf3S7qAOo3IcA ...
我是香港人。要收聲的是 中華人民共和國人。
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-12 19:51

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 07:40 PM 發表
香港人自己擁有的國是日後的 香港國。
中華民國不是屬於香港人所擁有的。
憑你呀。
你願意為【香港國】犧牲,去打解放軍嗎?
定係諗住美帝會幫你建立【香港國】呀。

作者: 請你說真話     時間: 2019-1-12 20:54

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 07:51 PM 發表

憑你呀。
你願意為【香港國】犧牲,去打解放軍嗎?
定係諗住美帝會幫你建立【香港國】呀。
只要自稱香港人都會以 建立香港國 為目標。

建立香港國當然要通過勾結外國勢力。共產黨咪示範左囉。
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-12 21:17

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 08:54 PM 發表

只要自稱香港人都會以 建立香港國 為目標。

建立香港國當然要通過勾結外國勢力。共產黨咪示範左囉。
依家嗎係外國勢力唔支持建立香港國囉
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-12 21:20

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 09:17 PM 發表

依家嗎係外國勢力唔支持建立香港國囉
依家啊嗎!

中華人民共和國亡國之後就唔係甘講。
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-12 21:39

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 09:20 PM 發表 
依家啊嗎!

中華人民共和國亡國之後就唔係甘講。
中華人民共和國係會【亡】,
不過,結局係聯同中華民國建立【大中華國】。

退一萬步,中華人民共和國就算四分五裂,【香港國】都冇可能成立。
只會係廣東共和國/深圳共和國/大灣共和國的一部份。
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-13 00:15

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 09:39 PM 發表

中華人民共和國係會【亡】,
不過,結局係聯同中華民國建立【大中華國】。

退一萬步,中華人民共和國就算四分五裂,【香港國】都冇可能成立。
只會係廣東共和國/深圳共和國/大灣共和國的一部份。 ...
仲有其他可能性嘅,
例如豬瘟傳人,十幾億中華人民共和國人死清光呢?
又或者 我地香港人勾結外國勢力成功入主中原,實行一港專政呢。仲可以亂槍掃射 市民、學生而唔需要受法律制裁呢?
又或者共產黨提早滅亡,大陸人邀請我地港人治國呢?

好多可能嘅!
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-13 02:39

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-13 12:15 AM 發表

仲有其他可能性嘅,
例如豬瘟傳人,十幾億中華人民共和國人死清光呢?
又或者 我地香港人勾結外國勢力成功入主中原,實行一港專政呢。仲可以亂槍掃射 市民、學生而唔需要受法律制裁呢?
又或者共產黨提早滅亡,大陸人邀請我地港人治國呢?

好多可能嘅! ...
不如話中美鬥射核彈。
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-13 19:38

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 02:39 AM 發表

不如話中美鬥射核彈。
如果能夠消滅 共產黨 同 中華人民共和國人 呢兩個地球上最大嘅毒瘤,核戰都無妨!
作者: 路過的人_甲     時間: 2019-1-13 19:54

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-13 07:38 PM 發表
如果能夠消滅 共產黨 同 中華人民共和國人 呢兩個地球上最大嘅毒瘤,核戰都無妨!
美帝才是地球上的癌細胞
作者: 請你說真話     時間: 2019-1-13 22:55

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 07:54 PM 發表

美帝才是地球上的癌細胞
甘點解你地中華人民共和國人要用 美帝呢個癌細胞發明嘅野嘅?
你地支持癌細胞?