標題: 48歲酒井法子微博向Fans乞錢被狠批變「國際乞兒」? [打印本頁]

作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-1-9 14:11

新一年新開始,當年紅遍大街小巷的48歲日本女星酒井法子日前趁新年在微博向內地網民拜個早年,但這一拜就惹來不少負評,她更要刪除發文並向大家道歉,究竟昔日女神這次又做錯什麼呢?

酒井法子在其微博向中囯人問好,文中付上《支付寶》連結,慘被一眾患批鬥狂吠症的中囯人大罵是「國際乞丐」。正所謂: 活到老,學到老,原來《支付寶》是乞食工具,是網上流動乞兒兜?又長見識了!😁

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時娛樂/280150/48歲酒井法子微博向fans乞錢-被狠批變-國際乞兒

圖片附件: 1547014298087.jpg (2019-1-9 14:11, 323.77 KB) / 該附件被下載次數 10

作者: HK官商合謀0002     時間: 2019-1-9 14:17

真慘,以前一線名星,嫁個窮撚,吸埋毒,甘就一世,甘老,做雞都無人屌

毒品害人
作者: 大添二     時間: 2019-1-9 14:19

一定係佢本人!
作者: HK官商合謀0002     時間: 2019-1-9 14:22

點解酒井20年前唔趁後生拍AV,同AKB有2個正妹一樣,甘咪可比我們射爆MON
作者: HG20121220

作者: atkatk002     時間: 2019-1-9 14:24

六四籌款,用支付寶有乜問題?
作者: 香港雞蟲     時間: 2019-1-9 14:25

小雪點解會搞成咁呀
作者: 焦你魚西     時間: 2019-1-9 15:22

好落井下石,
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-1-9 18:46

引用:
原帖由 HG20121220 於 2019-1-9 02:22 PM 發表
香港六四乞衣,乞足三十年!
李卓人,六四晚會,你夠胆就播呢條片!
https://www.youtube.com/watch?v=9BfVC4DYjcM&t=343s
李卓人赤祼真情六四專訪 (有字幕版)
https://www.youtube.com/watch?v=H2UHhI1qWLo&t=51s ...
唔對題喎大佬
作者: HG20121220

作者: twf888     時間: 2019-1-9 19:15

以前都係美女黎丶等我比番丨蚊佢洗下
作者: fanla22fanla     時間: 2019-1-9 19:49

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-1-9 02:22 PM 發表
點解酒井20年前唔趁後生拍AV,同AKB有2個正妹一樣,甘咪可比我們射爆MON
如果佢當年真係拍av,就算係假砌,我估佢一定紅過飯島愛,夕樹舞子
作者: 睇天做人     時間: 2019-1-9 22:14

引用:
原帖由 fanla22fanla 於 2019-1-9 07:49 PM 發表

如果佢當年真係拍av,就算係假砌,我估佢一定紅過飯島愛,夕樹舞子
必然,今日肯下海都大把話題
作者: 波羅批     時間: 2019-1-9 22:54

嫁錯狼,可惜。
作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-10 00:04

崇曰高尚港人必定捐款,連精都捐。
作者: 當奴侵     時間: 2019-1-10 00:31

深田恭子 36
Keep 得好仍然可以出寫真搵食
作者: 蘋果轉貼員     時間: 2019-1-10 00:59

還可以拍四十路
作者: aloneng     時間: 2019-1-10 08:11

同一屋簷下既酒井真係好正,可惜
作者: 東方轉貼員     時間: 2019-1-10 08:17

乞錢apps好正
作者: ng.yick     時間: 2019-1-10 22:00

嘩樓主真係井蛙中井蛙,支付寶除咗購物外也可俾乞兒,而家樓主可以在家增加收入,唔駛單靠政府啦
作者: 勇敢的心1213     時間: 2019-1-11 00:12

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-9 02:11 PM 發表
新一年新開始,當年紅遍大街小巷的48歲日本女星酒井法子日前趁新年在微博向內地網民拜個早年,但這一拜就惹來不少負評,她更要刪除發文並向大家道歉,究竟昔日女神這次又做錯什麼呢?

酒井法子在其微博向中囯人問好,文中付上《支付寶》連結,慘被一眾患批鬥狂吠症的中囯人大罵是「國際乞丐」。正所謂: 活到老,學到老,原來《支付寶》是乞食工具,是網上流動乞兒兜?又長見識了!😁

新聞來源連結: ...
楼主,请问你的绿苹果何时会变红啊.我喜欢吃红苹果
作者: 勇敢的心1213     時間: 2019-1-11 00:14

引用:
原帖由 清晨含情的馬 於 2019-1-10 12:04 AM 發表
崇曰高尚港人必定捐款,連精都捐。
港毒:这是民主的精液,这是自由的精液
作者: 我表你

作者: 清晨含情的馬     時間: 2019-1-11 12:03

引用:
原帖由 勇敢的心1213 於 2019-1-11 12:14 AM 發表

港毒:这是民主的精液,这是自由的精液
有內涵