標題: 各國投訴肥電為趕貨粗製濫造,缺乏隱身能力,再怨中國殲20為何不外銷 [打印本頁]

作者: 自行車專用     時間: 2019-1-3 21:33

肥電隱身塗層不斷出現氣泡同龜裂,每飛一次又要補一次油,不補油又像極生滿豆皮皺紋的肥婆一樣破壞隱身能力,今次盟友真係比尾腳坑得慘

回頭看看我國殲20皮光肉滑,隱身塗層非常光滑貼服,像極新進小鮮肉

就算機身承受高壓氣流一樣無損分毫,隱身塗層方面我國最少領先尾腳一代

圖片附件: 38C5E00E-4A9A-4CCC-A911-33E41F3EE4E4.jpeg (2019-1-3 21:33, 64.48 KB) / 該附件被下載次數 29

圖片附件: A6056176-22E9-40BF-866D-932A2625B190.jpeg (2019-1-3 21:33, 34.45 KB) / 該附件被下載次數 31

圖片附件: BC26AC2A-B963-43F2-8043-EB099DF436A7.jpeg (2019-1-3 21:33, 47.15 KB) / 該附件被下載次數 27

作者: 自脱胸罩屈非礼

作者: 輪皇     時間: 2019-1-3 21:43

引用:
原帖由 自脱胸罩屈非礼 於 2019-1-3 09:35 PM 發表
肥電生大量暗瘡?
生疱疹
作者: lyk898     時間: 2019-1-3 21:59

又喺領先美國系列
事實上中國二代半以上戰機賣得出數量少得可憐, 跟本冇咩人要, 原因唔通喺因而太先進, 所以冇人買??
作者: 同你死過     時間: 2019-1-3 22:04

肥電領先全球所有5代機,居然識生瘡
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-3 22:07

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-3 09:33 PM 發表

肥電隱身塗層不斷出現氣泡同龜裂,每飛一次又要補一次油,不補油又像極生滿豆皮皺紋的肥婆一樣破壞隱身能力,今次盟友真係比尾腳坑得慘

回頭看看我國殲20皮光肉滑,隱身塗層非常光滑貼服,像極新進小鮮肉

就算機身承受高壓氣流一樣無損分毫,隱身塗層方面我國最少領先尾腳一代:smile_o0 ...
有冇LINK呀?? POST出嚟啦
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-3 22:10

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-3 09:33 PM 發表

就算機身承受高壓氣流一樣無損分毫,隱身塗層方面我國最少領先尾腳一代:smile_o0 ...
你都作得幾叻喎, 完全冇LINK, 上網亦搵唔到相關資料
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-3 22:21

有圖有真相
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-3 23:16

引用:
原帖由 lyk898 於 2019-1-3 09:59 PM 發表
又喺領先美國系列
事實上中國二代半以上戰機賣得出數量少得可憐, 跟本冇咩人要, 原因唔通喺因而太先進, 所以冇人買??
中國二代半戰機真係唔可以叫先進,只可以說唔係太差
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 01:25

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-3 10:10 PM 發表

你都作得幾叻喎, 完全冇LINK, 上網亦搵唔到相關資料
尾腳國防機密咁易比你搵到咩
作者: 豆豉菱魚     時間: 2019-1-4 09:51

用左淘寶噴油??
作者: lung_block     時間: 2019-1-4 10:14

引用:
原帖由 同你死過 於 2019-1-3 10:04 PM 發表
生瘡係可以吸收更多雷達信號,模疑雀仔既身體...
作者: 布丁狗Bello     時間: 2019-1-4 10:27

各國?新聞來源 please。
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 10:39

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-1-4 10:27 AM 發表
各國?新聞來源 please。
唔好講新聞來源,連 F35 嗰張相生瘡你都搵唔到呀,要搵入Deep web搵
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 10:46

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 10:39 AM 發表

唔好講新聞來源,連 F35 嗰張相生瘡你都搵唔到呀,要搵入Deep web搵
師兄,難得咁有心回佢.
講真的反中國又斷章取義,有的乜LINK 都無, 有的法輪功既LINK, 有的所謂既專家LINK...
我就廢是彩佢俾LINK.
我會咁回佢"唔鐘意俾LINK 你, 吹咩"
講真肥電真係廢連我呢個軍盲都知佢廢就知佢有幾廢囉.

作者: mflyer     時間: 2019-1-4 11:10

人 的問題! 
作者: 69780501     時間: 2019-1-4 11:24

如果空军的都咁就讲不过去
作者: 艾力斯102     時間: 2019-1-4 11:27

有咩好嘈,肥電又好,殲20又好,用家都不是平民和所謂的民間軍事專家。好唔好用,合唔合適都係一班空軍用家話事,在戰場上可否發揮其最大效用或是不堪一擊都是這班空軍控制,一班非用家唱到對家幾差或讚到自己支持的幾勁都好,都不可能影響到這班專業的用家。所以都係回歸現實,看看各國軍方所出的報告會比較實際。
作者: fb5868293     時間: 2019-1-4 11:42

去同軍事強國打,打得贏先至話你勁。
作者: CNlocust     時間: 2019-1-4 11:53

引用:

好明顯樓主唔抵得各國爭購F35,恨得咬牙切齒導致心理不平衡,不得不出這個無聊酸葡萄貼自慰一下
作者: CNlocust     時間: 2019-1-4 12:00

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-3 11:16 PM 發表

中國二代半戰機真係唔可以叫先進,只可以說唔係太差
中國出力兜售殲10多年,依然捧蛋,好鬼肉酸
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 12:07

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-4 11:53 AM 發表

好明顯樓主唔抵得各國爭購F35,恨得咬牙切齒導致心理不平衡,不得不出這個無聊酸葡萄貼自慰一下
你係咪話緊自己,你每日係軍版都係做緊呢D嘢😂😂😂
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 12:14

引用:
原帖由 fb5868293 於 2019-1-4 11:42 AM 發表
去同軍事強國打,打得贏先至話你勁。
軍事強國連金仔都唔敢郁,打鬼咩
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 12:26

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 11:27 AM 發表
有咩好嘈,肥電又好,殲20又好,用家都不是平民和所謂的民間軍事專家。好唔好用,合唔合適都係一班空軍用家話事,在戰場上可否發揮其最大效用或是不堪一擊都是這班空軍控制,一班非用家唱到對家幾差或讚到自己支持的幾勁都好,都不可能影響到這班專業的用家。所以都係回歸現實,看看各國軍方所出的報告會比較實際。 ...
其實軍版一向都係笑下或者好似我咁悶宅咪上香討亂吹囉, 反正認真便輸了.
正如我成日講香討的所謂軍事專家還不如GOOGLE,YOUTUBE, 香港有幾多人當過兵? 有幾多人識渣飛機(搖控飛機都唔識啦)?
各國咪係到鬥吹水囉, 你有你信美國REPORT, 我有我唔信. 美國星戰已經話俾大家知佢做假 (一句話用來騙蘇聯就得, 說到底咪做假囉). 現在美國唔可以做假咩? 目的騙中國,俄國唔得咩?! 我認為肥電唔識隠身咪現代空中棺材囉.

作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 12:43

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 11:27 AM 發表
有咩好嘈,肥電又好,殲20又好,用家都不是平民和所謂的民間軍事專家。好唔好用,合唔合適都係一班空軍用家話事,在戰場上可否發揮其最大效用或是不堪一擊都是這班空軍控制,一班非用家唱到對家幾差或讚到自己支持的幾勁都好,都不可能影響到這班專業的用家。所以都係回歸現實,看看各國軍方所出的報告會比較實際。 ...
你仲係新手,呢段嘢應該同隻昆蟲講
作者: 艾力斯102     時間: 2019-1-4 13:36

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 12:43 PM 發表

你仲係新手,呢段嘢應該同隻昆蟲講
我只係換了個新account, 攞下分上二星
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-4 13:43

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 01:25 AM 發表

尾腳國防機密咁易比你搵到咩
咁大陸果d網絡評論員咁勁嘅,可以搵到美國佬国防機密,美国官方冇嘅消息大陸反而有,佩服佩服
作者: Arthur_Everett     時間: 2019-1-4 13:45

引用:

就算機身承受高壓氣流一樣無損分毫,隱身塗層方面我國最少領先尾腳一代
肥電就算生 cancer泡診,萌友都要乖乖俾錢!
作者: 艾力斯102     時間: 2019-1-4 14:08

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 12:26 PM 發表

其實軍版一向都係笑下或者好似我咁悶宅咪上香討亂吹囉, 反正認真便輸了.
正如我成日講香討的所謂軍事專家還不如GOOGLE,YOUTUBE, 香港有幾多人當過兵? 有幾多人識渣飛機(搖控飛機都唔識啦)?
各國咪係到鬥吹水囉, 你有你信美國REPORT, 我有我唔信. 美國星戰已經話俾大家知佢做假 (一句話用來騙蘇聯就得, 說到底咪做假囉). 現在美國唔可以做假咩? 目的騙中國,俄國唔得咩 ...
我只係睇唔過眼,見有d人只係識反,數據都唔識睇便唱衰對方,不論反中或反美。像你咁講,香港人講軍備,根本無信服力,九成幾人連槍都未開過,至於戰機,可能一班飛機維修人員會有資格講多d。講番肥電,我會覺得設計理念很好,怛現時地球技術,材料及燃料根本不配合,要一架咁重的東西直接升上天,很浪費燃料。而可否隱身這問題,都是說雷達電波睇唔睇到,世上咁多不同波長的電波,不可能全部都可隱身。至於用可見光看到的,其實戰機在天上飛係十分嘈,如果不是用超音速飛行,根本其嘈音早早便被人發現。但長時間連續性超音速飛行,又對駕駛者過度負荷。所以我會同意發展無人機會好過現在d所謂五代機,有人的侷限真是軍事科技發展的阻礙。
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 14:21

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 02:08 PM 發表

我只係睇唔過眼,見有d人只係識反,數據都唔識睇便唱衰對方,不論反中或反美。像你咁講,香港人講軍備,根本無信服力,九成幾人連槍都未開過,至於戰機,可能一班飛機維修人員會有資格講多d。講番肥電,我會覺得設計理念很好,怛現時地球技術,材料及燃料根本不配合,要一架咁重的東西直接升上天,很浪費燃料。而可否隱身這問題,都是說雷達電波睇唔睇到,世上咁多不同波長的電波,不可能全部都可隱身。至於用可見光看到的 ...
完全同意, "香港人講軍備,根本無信服力." 所以有的人我講完都唔再回他們, 反正都係嗰句, 香討的磚家喎咪得啖笑,(好彩我一向叫自己做軍盲).
開槍我多年前去泰國玩過一次咁大把囉(都幾貴下,搶錢). 我識玩遙控直升機, 四軸穿越機(不是航拍), 同玩下遙控飛機,當你玩過就知同WIKI 講既遙控直升機/飛機差好遠, 算識小小飛行皮毛當然唔敢也沒資格叫做專家.

作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 14:35

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-4 01:43 PM 發表

咁大陸果d網絡評論員咁勁嘅,可以搵到美國佬国防機密,美国官方冇嘅消息大陸反而有,佩服佩服
你唔知呢個世界上有黑客嘅咩
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-4 14:36

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 02:35 PM 發表

你唔知呢個世界上有黑客嘅咩
哦,原來係呃客
作者: 大林林     時間: 2019-1-4 14:39

引用:

菊花吹左幾年話肥電層油領先宇宙幾十年喎
作者: 艾力斯102     時間: 2019-1-4 14:39

.
作者: 艾力斯102     時間: 2019-1-4 14:40

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 02:21 PM 發表

完全同意, "香港人講軍備,根本無信服力." 所以有的人我講完都唔再回他們, 反正都係嗰句, 香討的磚家喎咪得啖笑,(好彩我一向叫自己做軍盲).
開槍我多年前去泰國玩過一次咁大把囉(都幾貴下,搶錢). 我識玩遙控直升機, 四軸穿越機(不是航拍), 同玩下遙控飛機,當你玩過就知同WIKI 講既遙控直升機/飛機差好遠, 算識小小飛行皮毛當然唔敢也沒資格叫做專家. ...
咁我都多年前在泰國和廣州玩過真槍,泰國玩步槍和曲尺,廣州好似係左輪類型,唔太記得。搖控模型機未玩過,只知個空間感要很敏銳。至於其他軍事野,我真係唔識,只是多年前被公司派左去德國training,咁岩德國間公司除了做民企還做埋軍事武器,坦克,軍車等等隨街放(間公司唔係一棟大廈咁細,而係成個鎮咁大,部門去部門或去飯堂要揸車過去,飯堂可坐成千人那種,出入公司都見有德軍駐守),d德國人又唔知點解好隨便講下d武器係點(當然係唔機密那些)。係那時才有少少軍備認知。
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 14:53

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 02:40 PM 發表

咁我都多年前在泰國和廣州玩過真槍,泰國玩步槍和曲尺,廣州好似係左輪類型,唔太記得。搖控模型機未玩過,只知個空間感要很敏銳。至於其他軍事野,我真係唔識,只是多年前被公司派左去德國training,咁岩德國間公司除了做民企還做埋軍事武器,坦克,軍車等等隨街放(間公司唔係一棟大廈咁細,而係成個鎮咁大,部門去部門或去飯堂要揸車過去,飯堂可坐成千人那種,出入公司都見有德軍駐守),d德國人又唔知點解好隨 ...
遙控直升機我玩了5年比較有心得, 內行人會講部機同個控係專用既因為每個人的設定同調部機不同(玩花式如"自旋翻piro flips"), 用人地部電直最多玩到行道飛行, 支控更加唔會借俾人用怕不少心改了設定. 講真飛行既野改少少就差好遠, 各有各準則和要求所以出現了不同出現左不同數值, 電直也是差不多各廠出的數字各有準則, 華科爾嗰套就唔可以用落亞拓嗰套, 單比數字內行人只會笑佢地無知.
遙控飛機都有玩, 你會留意到花式機都比較長,因為會比較靈活, 肥電極像的三角翼的機... 又慢又笨, 用來練手差不多. 在相同流體力學下, 所以我才說肥電如果無隠身就係飛天棺材. 不過香討的專家連遙控飛機都唔識....仲講到好勁. 咪得啖笑囉.

作者: nashwan     時間: 2019-1-4 15:11

唔講隱唔隱身, 工藝就真係差. 底漆噴得唔好, 面漆與金屬接觸唔相蝕.
作者: funbull9394     時間: 2019-1-4 15:12

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 02:53 PM 發表

遙控直升機我玩了5年比較有心得, 內行人會講部機同個控係專用既因為每個人的設定同調部機不同(玩花式如"自旋翻piro flips"), 用人地部電直最多玩到行道飛行, 支控更加唔會借俾人用怕不少心改了設定. 講真飛行既野改少少就差好遠, 各有各準則和要求所以出現了不同出現左不同數值, 電直也是差不多各廠出的數字各有準則, 華科爾嗰套就唔可以用落亞拓嗰套, 單比數字內行人只會笑佢地無知.
遙控 ...
笑死, 你部搖控機有9g 加速 fly by wire,可以攞黎比。
作者: dickwu2009     時間: 2019-1-4 15:15

引用:

果然漂亮!
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 15:19

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-4 03:12 PM 發表

笑死, 你部搖控機有9g 加速 fly by wire,可以攞黎比。
哈哈!! 你又得咩(呢個標準你定的)?!大家等你表演一下,否則大家都係軍盲而已! 我從來只認自己係軍盲.

我個標準係你飛部遙控直升機/飛機! 我等你表演.
如果唔得,你咪仲衰過我, 起碼我整到部機識得飛仲識的花式表演喎, 磚家!

P.S. 玩開電直都知, 遙控直升機的花式勁到軍用直升機都做唔出來, 單係自旋翻已經無軍事直升機做出來了.

作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 15:30

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-4 03:12 PM 發表

真係無得比,搖控飛機層油仲噴得靚過F35🤣
作者: 白鴿眼黨1     時間: 2019-1-4 16:17

引用:

要減價吖嗎? 減俾你囉, 仲想減幾多?
作者: boco2002     時間: 2019-1-4 17:03

引用:
原帖由 同你死過 於 2019-1-3 10:04 PM 發表
莫非美國發明咗有生命力嘅膠鉄?🤫
作者: p2plover     時間: 2019-1-4 17:08

F35咁似手工油嘅油漆嘅?唔係好信。j20嘅似电镀
作者: fb5868293     時間: 2019-1-4 17:24

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 03:30 PM 發表

真係無得比,搖控飛機層油仲噴得靚過F35🤣
而且價格便宜勁多呢!
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 17:33

打個比喻, 講F1賽車手相信香港沒有人係, 最住當然係香港的F3賽車手講,可惜無.
2個人一個有車牌識駕駛, 一個連車牌都無齋吹. 你會信邊個呢!
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-4 19:02

引用:
原帖由 nashwan 於 2019-1-4 03:11 PM 發表
唔講隱唔隱身, 工藝就真係差. 底漆噴得唔好, 面漆與金屬接觸唔相蝕.
師兄對油漆工藝有D知識噃
作者: Visita     時間: 2019-1-4 19:16

引用:
原帖由 自脱胸罩屈非礼 於 2019-1-3 09:35 PM 發表
肥電生大量暗瘡?
是肥電練成了西毒蝦毛功,好厲害呀。

作者: kingking99     時間: 2019-1-4 20:26

引用:

難怪飛一次就要嘖一次油
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 20:56

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-1-4 08:26 PM 發表

難怪飛一次就要嘖一次油
肥電最勁係佢隠身能力,如果無左隱身既能力,佢咁肥美既身形肯定做硬新一代空中棺材。
作者: funbull9394     時間: 2019-1-4 20:59

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 03:19 PM 發表

哈哈!! 你又得咩(呢個標準你定的)?!大家等你表演一下,否則大家都係軍盲而已! 我從來只認自己係軍盲.

如果唔得,你咪仲衰過我, 起碼我整到部機識得飛仲識的花式表演喎, 磚家!

P.S. 玩開電直都知, 遙控直升機的花式勁到軍用直升機都做唔出來, 單係自旋翻已經無軍事直升機做出來了. ...
而家講jet fighter, 你就講直升機。不如講埋火箭導彈太空飛行器啦!
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 21:01

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-4 08:59 PM 發表

而家講jet fighter, 你就講直升機。不如講埋火箭導彈太空飛行器啦!
又玩斷章取義,繼續搬龍門! 香討看官識分別既。

作者: funbull9394     時間: 2019-1-4 21:03

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 08:56 PM 發表

肥電最勁係佢隠身能力,如果無左隱身既能力,佢咁肥美既身形肯定做硬新一代空中棺材。
空中棺材樣版
J20 唔夠二十架,三年應該跌咗兩架,超過10%
J15廿幾架,三年跌四架佔總數六分一,包括二十日內跌兩架一死一重傷。
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 21:05

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-4 09:03 PM 發表

空中棺材樣版
J20 唔夠二十架,三年應該跌咗兩架,超過10%
J15廿幾架,三年跌四架佔總數六分一,包括二十日內跌兩架一死一重傷。
又玩搬龍門。好多香討人士都見識過了。在下軍盲暫時只睇肥電。
作者: funbull9394     時間: 2019-1-4 21:19

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 09:05 PM 發表

又玩搬龍門。好多香討人士都見識過了。在下軍盲暫時只睇肥電。
只睇肥電又搬龍門去直升機,自打嘴巴!
仲有呢個標題講j20, 我講殲20有離題嗎?
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-4 21:24

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-4 09:19 PM 發表

只睇肥電又搬龍門去直升機,自打嘴巴!
仲有呢個標題講j20, 我講殲20有離題嗎?
哈哈,係要講肥電垃圾!你呢啲紙上談兵,Google, YouTube勁過你啦。今次繼續斷章取義我寫的野了,幸好香討有理性既人仲好多,佢哋識分析。

作者: 同你死過     時間: 2019-1-5 02:31

果層漆油真係同二手車有得揮

圖片附件: mobile_1.jpg (2019-1-5 02:31, 192.72 KB) / 該附件被下載次數 15

作者: vule2011     時間: 2019-1-5 09:17

引用:

外銷??? 買俾邊個???分分鐘失事都有可能!外國飛行員嘅命比你地啲咩 “賤20” 值錢太多!
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-5 12:47

嘩,有肥電新料,正,呢幾個忙唔記得留名tim
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-5 13:22

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-5 12:47 PM 發表
嘩,有肥電新料,正,呢幾個忙唔記得留名tim
見你忙咪幫下你插佢啦
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-5 16:03

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-5 01:22 PM 發表

見你忙咪幫下你插佢啦
辛苦師兄,剛上一肥電趣聞帖
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-5 20:56

引用:
原帖由 同你死過 於 2019-1-5 02:31 AM 發表
果層漆油真係同二手車有得揮9182320
有得揮
作者: 多啦愛     時間: 2019-1-5 21:52

一定又有人會說是CG圖
作者: 學習近平

作者: funbull9394     時間: 2019-1-6 05:50

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 03:19 PM 發表

P.S. 玩開電直都知, 遙控直升機的花式勁到軍用直升機都做唔出來, 單係自旋翻已經無軍事直升機做出來了. ...
可惜,玩遙控機勁既都唔係天朝既人。

呢啲先叫似真野:

https://www.facebook.com/193106728/posts/10101966797820132/
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-6 07:53

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-6 05:50 AM 發表

可惜,玩遙控機勁既都唔係天朝既人。

呢啲先叫似真野:

https://www.facebook.com/193106728/posts/10101966797820132/
又用別人來大我?別人勁就係你勁?加滕鷹勁就係你勁咩? 哈哈!
最後我一向都叫自己係軍盲無認屎認屁,只係比的紙上談兵認屎認屁叻一點點而已。

作者: banjo.     時間: 2019-1-6 08:30

老美啲戰機, 實在係廢.
作者: foxchanhk     時間: 2019-1-6 09:09

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-1-6 08:30 AM 發表
老美啲戰機, 實在係廢.
正經的講,以前F14,F15,F16,F18 年代真心勁,就算F22係太貴,但肥電真係麻麻,當然佢入氣設計同隱身都係優點。但老美走火入魔,用一部機做晒變成不知所謂,由軟件到。。。。浪費晒資源
作者: vule2011     時間: 2019-1-6 11:40

中國J20外銷? 邊個會買? 結果係無人想買,因為外國嘅飛行員條命比你地中國咩咩20貴太多,人地唔想架cheap嘢係咁跌落黎害死飛行員,結案!

作者: funbull9394     時間: 2019-1-6 16:32

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-6 07:53 AM 發表

又用別人來大我?別人勁就係你勁?加滕鷹勁就係你勁咩? 哈哈!
最後我一向都叫自己係軍盲無認屎認屁,只係比的紙上談兵認屎認屁叻一點點而已。 ...
依家呢個帖講緊中外對比,話你知無論軍用民用家用模型,都唔係好似呢啲飛機文講咁,中國領先全球幾多幾多年。

呢度冇人揸過殲20或者f35,要夠勁先有資格評論,軍版可以摺咗佢。
作者: Visita     時間: 2019-1-6 16:59

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-6 09:09 AM 發表

正經的講,以前F14,F15,F16,F18 年代真心勁,就算F22係太貴,但肥電真係麻麻,當然佢入氣設計同隱身都係優點。但老美走火入魔,用一部機做晒變成不知所謂,由軟件到。。。。浪費晒資源 ...
講進氣道,而今反而是中國領先,四妹噴口見到燃燒效率非常好,對推力亦有幫助。
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-6 20:44

肥電究竟要柒到什麼時候
作者: 我有私家車     時間: 2019-1-6 22:48

引用:
原帖由 自行車專用 於 4-1-2019 19:02 發表

師兄對油漆工藝有D知識噃
講油漆,我識少少。
噴面漆之前要噴底漆,底漆即是防銹漆,
大致上有三種顏色。
肥婆電的隱身塗料好似生咗牛皮癬,
應與底漆無關,本身塗料有問題。
作者: 69780501     時間: 2019-1-6 23:10

先把歼10b、c出口关节打通再说
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-8 10:27

.

作者: ...laurex...     時間: 2019-1-8 13:57

肥電樂趣不停
作者: 同你死過     時間: 2019-1-8 15:28

引用:
原帖由 boco2002 於 2019-1-4 05:03 PM 發表

莫非美國發明咗有生命力嘅膠鉄?🤫
美國發明人工低能噴油術
作者: 同你死過     時間: 2019-1-8 15:29

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-5 08:56 PM 發表

有得揮
完全一樣
作者: 布丁狗Bello     時間: 2019-1-8 16:19

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-6 08:44 PM 發表
肥電究竟要柒到什麼時候
係囉,柒到要年產 130 架,幾個國家要增購。所以話香討軍版專家最勁,勁過晒所有國家班專業軍人、政客和空軍人員,用對眼就知 F-35 有幾柒有幾廢,真心俾個讚你們呀。
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-8 17:00

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-1-8 04:19 PM 發表

係囉,柒到要年產 130 架,幾個國家要增購。所以話香討軍版專家最勁,勁過晒所有國家班專業軍人、政客和空軍人員,用對眼就知 F-35 有幾柒有幾廢,真心俾個讚你們呀。 ...
哎喲,是小布丁來了
作者: wai177     時間: 2019-1-8 17:50

引用:
原帖由 lyk898 於 2019-1-3 09:59 PM 發表
又喺領先美國系列
睇完呢個post真係得啖笑。
如果佢唔加最後個句,係正正常常。

利害了我的國,面皮厚到唔知醜
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-8 18:12

為咗掩飾張p圖就大大力搵其他嘢講,p圖果張同原圖差幾遠呀
作者: aldonza     時間: 2019-1-8 19:13

F35係用來實戰既, 所以有成九百幾個問題未解決. J20係用來打飛機既, 所以完美無瑕.
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-8 19:33

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-8 06:12 PM 發表
為咗掩飾張p圖就大大力搵其他嘢講,p圖果張同原圖差幾遠呀
咩P圖?你整出黎既?你又知係P圖?
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-8 20:14

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-8 07:33 PM 發表

你又知唔係?
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-8 20:18

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-8 07:33 PM 發表

有晒原圖同早前果張差幾遠呀,唔係p圖咪拎外国網站發出嚟條link證實咯,搵張大陸微博轉貼圖就係?大陸有訂咗f35咩?佢地有影到相?
作者: 我有私家車     時間: 2019-1-8 20:44

引用:
原帖由 自脱胸罩屈非礼 於 8-1-2019 11:30 發表

底漆

底漆是油漆系统的第一层,用于提高面漆的附着力、增加面漆的丰满度、提供抗碱性、提供防腐功能等,同时可以保证面漆的均匀吸收,使油漆系统发挥最佳效果。面漆质量好就可以不用底漆,这种说法不对,因为面漆与底漆的功能不同,面漆更加侧重于最终的装饰与表观效果,而底漆则侧重于提高附着力、防腐功能、抗碱性等。

中文名

底漆

外文名

primer

定义

直 ...
如果你是從事油漆製造業者,我不敢反對你所說的一切。
因我曾經只是用家。
你所說的底漆特徵和作用,似乎所講的不是塗在金屬的底漆。:
<增加面漆的丰满度、提供抗碱性、提供防腐功能等。>
面漆的丰满度並不是靠底漆的襯托,而是面漆的工藝而成。
塗金屬的底漆並不是提供抗碱性、提供防腐功能,主要是防金屬氧化,
不影響面漆。
作者: li9999     時間: 2019-1-9 07:39

美國佬都是賣垃圾比人,又要强逼别國買。
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-9 10:01

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-8 08:18 PM 發表

有晒原圖同早前果張差幾遠呀,唔係p圖咪拎外国網站發出嚟條link證實咯,搵張大陸微博轉貼圖就係?大陸有訂咗f35咩?佢地有影到相?
咩原圖呀? 你肯定個張係原圖?定係已經係P圖?你影架?
作者: 布丁狗Bello     時間: 2019-1-9 10:05

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-9 10:01 AM 發表

咩原圖呀? 你肯定個張係原圖?定係已經係P圖?你影架?
你貼那些圖又係你影架?
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-9 10:38

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-1-9 10:05 AM 發表

你貼那些圖又係你影架?
哎喲,小布丁黎左!
作者: 布丁狗Bello     時間: 2019-1-9 13:46

引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-8 05:00 PM 發表

哎喲,是小布丁來了
喂,答啦,d 相和片你影架?
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-9 15:50

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-1-9 01:46 PM 發表

喂,答啦,d 相和片你影架?
你咩身份,你叫就要答你呀?求我呀~
作者: ...laurex...     時間: 2019-1-10 10:20

引用:
原帖由 li9999 於 2019-1-9 07:39 AM 發表
美國佬都是賣垃圾比人,又要强逼别國買。
正是
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-10 11:06

話P圖個位人士,咁耐都攞唔到張原圖出嚟,真係笑死街坊
作者: 同你死過     時間: 2019-1-10 15:53

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-10 11:06 AM 發表
因為生肥瘡幅圖就係原圖
作者: 自行車專用     時間: 2019-1-11 00:57

引用:
原帖由 同你死過 於 2019-1-10 03:53 PM 發表

因為生肥瘡幅圖就係原圖
就算有原圖軍盲都當睇唔到
作者: 前來幼稚的膠袋     時間: 2019-1-11 06:36

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-10 11:06 AM 發表
問緊你起晒泡果張係邊度來源呀?拎條原link出嚟啦,唔好貼大陸微博d link當原圖呀,係咪大陸已經買咗部f35戰機呀?影咩相都有啦