標題: 特朗普明言: 誓要誅死 中國共產黨! [打印本頁]

作者: 真。奔放的J圖     時間: 2018-8-25 04:00 PM

美國總統特朗普批評一帶一路具冒犯性,干擾全球貿易。主張強硬對待中國的特朗普,除了發動貿易戰向2,000億美元中國進口貨徵收關稅,近期連環出手打擊跟中國關係密切的一帶一路國家,由陸路的土耳其、俄羅斯、伊朗,到海路的印度、印尼、馬來西亞,連消帶打,藉機挫敗氣燄高張的中國。

陸路追擊中亞大國

特朗普上周重手以經濟制裁手段壓逼土耳其埃爾多安政府,突增一倍鋼鋁關稅,令原本已走弱的貨幣里拉單日再挫近兩成,事件波及環球多個新興市場貨幣下跌,引發環球經濟動盪。

土耳其這個位處歐亞之間的國家,先天上已是東西方拉攏的對象,中國更視之為通往歐洲的必經通道。中國首個在海外承建的高鐵項目,就建在土耳其,可見其重要的策略意義。

中國已是土耳其第二大貿易伙伴,多間中資企業如工商銀行、華為,已分別在金融、5G電訊、貨運方面,大力在當地投資及收購企業。土耳其這極其依賴外資的國家,近年自身經濟表現差,只能靠投資基建支撐經濟。不過,現時在特朗普強美元及新增關稅雙重夾擊之下,里拉今年曾大幅貶值近五成,雖已略見反彈,但國內通脹嚴重,人心惶惶,中資企業在當地的投資難免受到嚴重衝擊。

美國與土耳其雙方未見緩和,鄰國俄羅斯都自身難保,盧布今年以來兌美元已跌約15%,俄羅斯更因英國前雙面間諜中毒案,被美國實施新一輪制裁,特朗普針對俄羅斯國營軍火商及金融機構,限制其軍民兩用高科技產品出口。俄羅斯同是一帶一路沿線重要國家,雙方貿易額可望增至1,000億美元,合資興建的高鐵項目更會於年內動工。假如特朗普對俄啟動第二輪制裁,包括禁止美國的銀行向俄政府放貸、禁止向俄進出口等,這都對俄羅斯經濟前景蒙上陰影。

另一被特朗普一直追擊的伊朗,隨着美退出伊朗核協定,已重啟部分對伊朗經濟制裁措施,包括禁止伊朗購買美元、黃金,禁止各國企業購買伊朗工業品等。特朗普11月甚至會推更嚴厲的制裁,例如禁止國家與伊朗石油交易,而中國是伊朗最大石油出口國,明顯又是瞄準中國。

現在美元強勢, 一帶一路搞唔成架啦, 大陸自身都難保, 仲邊有美金可借出去呢?

原來所有野, 都如侵侵所言, 証明都是靠著美國而生的, 仲可以惡咩呢?

最弊係底牌都比人揭左出來, 原來整個計劃是如此不堪一擊的!

一帶一路,2025,靠美國的外匯, 靠美國的晶片,軟件, 高科技知識, 低廉的資金. 一切都靠晒美國, 然後就嚮處稱王,稱霸,也文也武, 不可一世!

你估侵侵會唔會就咁收手呢? 我就睇佢會迫到人民弊貶值, 整個中國金融市場混亂, 等全世界人都知, 中國有幾咁弱, 有幾咁需要美國, 然後才迫中國簽下新的貿易條約先肯收手. 我會慢慢等著睇呢場戲呢!

一帶一路沿線國家同大陸簽乜 L 都冇用。班共賊冇信用嘅!

有板你睇中英聯合聲明變歷史文件。

入左WTO就過左海做神仙。

搞奧運時乜都話得結果人權越黎越衰。

根本要搞到共賊倒台解體先可以!

特朗普好波!

中國共產黨萬歲!

新聞來源連結:
https://hk.finance.appledaily.co ... e/20180818/58576937

新聞來源連結:

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20180818/58576937
作者: 真。奔放的J圖     時間: 2018-8-25 04:21 PM

哈哈......好波!!

西方國家都應跟隨, 不要被邪惡中共有機可乘!

但香港一定會用!狗隨主人!

三匹馬有上中下之別,以您的下駟對王的上駟,以您的上駟對王的中駟,以您的中駟對王的下駟,你雖有一敗,但必有二勝。

中共 「一帶一路」 被 特朗普 正式取諦!

從來未見過有啲國家嘅主席咁 on 推咩産能過剩去輸出別國,中共與其它國家簽乜 7 都冇用!特朗普唔妥你,註定要泡湯!

唔止一帶一路,直情係要整死中國,令中國人永遠做美國奴隸!

起來!不願做奴隸的人們!
作者: 白雲2014     時間: 2018-8-25 04:27 PM

受夠了資本主義! 多數美國青年想活在社會主義制度下

http://www.chinatimes.com/realtimenews/20171104002920-260408

民調顯示,多數美國青年更想活在社會主義制度下,而非資本主義。(葉書宏翻攝)

儘管美國一向對自己的制度充滿自信,並且不斷的向外輸出美國式思想、價值、制度、政體等,但是如今的美國,年輕人卻受夠了資本主義之下導致的各種弊端與貧富不均,民調顯示,多數美國青年更想活在社會主義制度下,而非資本主義。

俄羅斯衛星通訊社4日報導指出,據民調機構YouGov按由美國前國安顧問布里辛斯基(Zbigniew Brzezinski)創立的「共產主義受難者基金會」請求進行的民調顯示,大多數15到30歲的美國年輕人更願意生活在社會主義、而非資本主義制度下。

根據民調,44%的年輕人支持社會主義,42%的人認同資本主義,還有7%的人更喜歡共產主義和法西斯主義。與此同時,66%的人對社會主義概念無法作出正確的界定,有近30%的人把共產主義和法西斯主義混為一談。此外,半數美國年輕人認為,美國經濟的運轉是在針對他們,三分之二的人認為稅收制度不公平。

同時,老一輩美國人則表達了對這些事物的傳統美國觀點。他們中59%的人是市場經濟的支持者,34%的人則認同社會主義。

基金會執行董事馬里昂·史密斯稱民調結果令人擔憂。他稱,「這凸顯出美國社會在廣泛性歷史意義上、在對社會主義問題上的普遍無知和我們教育體系的系統性失敗。」

雖然有論點認為在民主國家青年思想比較偏左,長輩則比較偏右是常見的事,但也不盡然如此,例如日前才剛舉辦完大選的日本,民調顯示日本年輕人遠比長輩更支持右派的執政黨自民黨。

https://www.youtube.com/watch?v=TpgA71v9fIo&feature=share

圖片附件: mobile_1.jpg (2018-8-25 04:27 PM, 106.8 KB) / 該附件被下載次數 12

作者: 香港偽民為患     時間: 2018-8-25 04:29 PM

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-8-25 04:21 PM 發表

三匹馬有上中下之別,以您的下駟對王的上駟,以您的上駟對王的中駟,以您的中駟對王的下駟,你雖有一敗,但必有二勝。

從來未見過有啲國家嘅主席咁 on 推咩産能過剩去輸出別國,中共與其它國家簽乜 7 都冇用!特朗普唔妥你,註定要泡湯!

唔止一帶一路 ...
好波,8月22日先比人鎖咗,咁快又嚟,好等錢洗?
特朗普明言:一定要誅死中國一帶一路!
作者: 香港偽民為患     時間: 2018-8-25 04:30 PM

twothingsonly  2018-1-25
好波
作者: 海納百穿

作者: songsong17     時間: 2018-8-25 04:34 PM

又要回下
特朗普自己都就比人誅死
作者: charlir2005     時間: 2018-8-25 04:35 PM

大陸俾人唱衰幾十年, 但係越唱越興盛, 所以最怕你唔唱啦

作者: Assange     時間: 2018-8-25 04:36 PM

靠把口?
作者: mib04     時間: 2018-8-25 04:37 PM

惡人自有惡人磨
作者: jackal_1993     時間: 2018-8-25 04:37 PM

侵侵你個後庭on fire, 顧惦你個屎忽先。金仔同你平起平坐,習大駛驚你。漢奸呢排都收口,因狗糧未到。
作者: 赤共     時間: 2018-8-25 04:37 PM

特朗普真係偉大
作者: 泛到無品口自臭     時間: 2018-8-25 04:40 PM

開始就睇唔起一帶一路
而家先識驚,驚到賴尿
一切都太遲了
作者: fb666

作者: pqmboss     時間: 2018-8-25 04:40 PM

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-8-25 04:29 PM 發表

唔係邊有狗糧食
作者: Peter_H     時間: 2018-8-25 04:42 PM

湧美資金強勁 準備大興土木,全面升級!
什麼高鐵!⋯人家是磁浮
作者: 香港偽民為患     時間: 2018-8-25 04:44 PM

引用:
原帖由 赤共 於 2018-8-25 04:37 PM 發表

特朗普真係偉大
無錯,佢的確係一個偉大嘅諧星
作者: royrac     時間: 2018-8-25 04:47 PM

如果中共係講野唔算數既,你尼類漢奸仲可以係中國土地上生存咩?冇二三條一樣可以整死你,你既生存只係建基於中共的仁慈,否則你連舊屎都不如。
作者: 王者的殞落     時間: 2018-8-25 04:48 PM

引用:
原帖由 赤共 於 2018-8-25 04:37 PM 發表

特朗普真係偉大
偉大到就快比人彈劾 年尾都唔知捱唔捱到
作者: 抗毒果勇士     時間: 2018-8-25 04:50 PM

毒果唔好吹大D話 Trump Trump 要開戰打中國呀笨柒
作者: bchk1842     時間: 2018-8-25 04:51 PM

支持美國盟友打倒中共,誅除中共邪惡軸心
作者: 香港雞蟲     時間: 2018-8-25 04:51 PM

睇到呢 d 標題唔駛估都預左係毒果
作者: Peter_H     時間: 2018-8-25 04:53 PM

要求港幣'請'跟美元脫勾 一切完了
道不同割蓆

作者: PowerWin     時間: 2018-8-25 04:53 PM

大跌來了
作者: 抗毒果勇士     時間: 2018-8-25 04:53 PM

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-8-25 04:21 PM 發表

唔止一帶一路 ...
地下好濕了.....不斷聽到D聲~啊~啊~啊~啊
作者: 香港雞蟲     時間: 2018-8-25 04:55 PM

城邦傑青睇到呢d 內容,又可以打足一日喇
作者: theharbourside     時間: 2018-8-25 04:57 PM

又是毒果文章,不看也罷
作者: 阿火~~     時間: 2018-8-25 04:57 PM

美國有幾多人口?每年幾多基建?

一個美國制裁,就可令半個地球出口經濟停頓?
作者: poyi_xyz

作者: LEE1989     時間: 2018-8-25 04:58 PM

毒果
作者: 邪惡4466     時間: 2018-8-25 04:59 PM

果然係毒果,肥佬黎最偉大最好波
作者: green2016     時間: 2018-8-25 04:59 PM

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-8-25 04:44 PM 發表

無錯,佢的確係一個偉大嘅諧星
佢今年年尾一定有花紅 ( 個屎忽俾人插到開花兼見紅 )
作者: Peter_H     時間: 2018-8-25 05:00 PM

侵侵只需一句:請港元跟美元脫勾吧 已可帶來動盪
作者: 香港偽民為患     時間: 2018-8-25 05:02 PM

引用:
原帖由 green2016 於 2018-8-25 04:59 PM 發表

佢今年年尾一定有花紅 ( 個屎忽俾人插到開花兼見紅 )
未必,年尾佢可能多咗好多 my best friends
作者: 跛喬峰     時間: 2018-8-25 05:03 PM

又一個精神分裂既黃蟲打飛機自high post.....! 
作者: 萬事得3     時間: 2018-8-25 05:05 PM

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-8-25 04:00 PM 發表

美國總統特朗普批評一帶一路具冒犯性,干擾全球貿易。主張強硬對待中國的特朗普,除了發動貿易戰向2,000億美元中國進口貨徵收關稅,近期連環出手打擊跟中國關係密切的一帶一路國家,由陸路的土耳其、俄羅斯、伊朗,到海路的印度、印尼、馬來西亞,連消帶打,藉機挫敗氣燄高張的中國。

陸路追擊中亞大國

特朗普上周重手以經濟制裁手段壓逼土耳其埃爾多安政府,突增一倍鋼鋁關稅,令原本已走弱的貨幣里拉單日再挫近兩成, ...
最近多咗好多美狗出來吠, 點解呢~
作者: kut2015     時間: 2018-8-25 05:07 PM

屌  又係毒果記者作文
作者: bchk1842     時間: 2018-8-25 05:08 PM

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-8-25 05:00 PM 發表

同意英屬香港作為英國直接管轄的海外領土,港元應與英鎊掛勾,並改名為British Hong Kong Pound
作者: hfceddie     時間: 2018-8-25 05:09 PM

引用:
原帖由 royrac 於 2018-8-25 04:47 PM 發表

如果中共係講野唔算數既,你尼類漢奸仲可以係中國土地上生存咩?冇二三條一樣可以整死你,你既生存只係建基於中共的仁慈,否則你連舊屎都不如。 ...
中共講嘢嘅偽術:

唔係話唔開放,不過一定要同中資合營,持股最多49%,業務範圍不包括⋯⋯,OK?

唔係冇集會, 結社自由,憲法寫明係有就一定有,不過要申請,OK?

唔係唔俾外國電影進入中國,不過每年限34部,OK?

唔係唔鼓勵電影創作,不過劇本要經過審批,套戲唔可以有鬼,OK?

唔係唔俾家屬到庭旁聽,不過要攞籌,一早派哂嘛,OK?

唔係唔俾你上網,不過要經過過濾,保護你哋嘛,OK?

唔係唔俾你香港人普選特首,不過邊個入閘由我決定,OK?

作者: fungdin2000     時間: 2018-8-25 05:09 PM

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-8-25 04:00 PM 發表

陸路追擊中亞大國

特朗普上周重手以經濟制裁手段壓逼土耳其埃爾多安政府,突增一倍鋼鋁關稅,令原本已走弱的貨幣里拉單日再挫近兩成, ...

圖片附件: mobile_1.gif (2018-8-25 05:09 PM, 611.96 KB) / 該附件被下載次數 15

作者: Arthur_Everett     時間: 2018-8-25 05:09 PM

賤到違規改標題謾罵
作者: unico     時間: 2018-8-25 05:10 PM

大哥:特朗普邊句說話誓要誅死共產黨?咁低俗說話。
作者: fungdin2000     時間: 2018-8-25 05:10 PM

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-8-25 05:00 PM 發表

直接用人民幣
作者: 港式片皮鴨     時間: 2018-8-25 05:11 PM

咁鹵味點解每年從邪惡共產黨國家入口五千億貨物?
冇中國救濟,美國早就餓死
再講,中共係百年老鋪,咁易打咩?
精神病走犯,你係普帝嘅傀儡咋
作者: talkabouti     時間: 2018-8-25 05:12 PM

引用:

陸路追擊中亞大國

咁多番狗吠嘅?主人一定好危急嘞🤔
作者: 抗毒果勇士     時間: 2018-8-25 05:13 PM

引用:
原帖由 talkabouti 於 2018-8-25 05:12 PM 發表

咁多番狗吠嘅?主人一定好危急嘞🤔
唔吠邊有野食同錢收啊
作者: talkabouti     時間: 2018-8-25 05:14 PM

哦,原來如此
作者: hfceddie     時間: 2018-8-25 05:16 PM

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2018-8-25 05:11 PM 發表

咁鹵味點解每年從邪惡共產黨國家入口五千億貨物?
冇中國救濟,美國早就餓死
再講,中共係百年老鋪,咁易打咩?
精神病走犯,你係普帝嘅傀儡咋
救濟? 笑死!

美國都施捨好多嘢俾大陸:芯片,波音飛機,大豆,美國綠卡,老翻 Windows⋯⋯。
作者: 猛波1     時間: 2018-8-25 05:16 PM

朋友是用來出賣?口說好朋友,卻要誅死人!
作者: williamsze31     時間: 2018-8-25 05:17 PM

特朗普?我屌佢老母!
作者: 硬硬的山頭     時間: 2018-8-25 05:18 PM

講就兇狠....😄
作者: 犯民愛籌款     時間: 2018-8-25 05:18 PM

引用:
原帖由 charlir2005 於 2018-8-25 04:35 PM 發表

大陸俾人唱衰幾十年, 但係越唱越興盛, 所以最怕你唔唱啦

尾國就嚟會有天災!奉係搞𨳊我地中國!果個國家或地區必定會有天災發生!
作者: 抗毒果勇士     時間: 2018-8-25 05:18 PM

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-8-25 05:16 PM 發表

救濟? 笑死!

美國都施捨好多嘢俾大陸:芯片,波音飛機,大豆,美國綠卡,老翻 Windows⋯⋯。
施捨10000 年
仲講 老翻 Windows 上面個個 Win10 啦,洗老翻 肯定又係無 return home card
Btw ,老美D野咁喳架? 咁易俾人老翻既?幾耐之前既事?係咪暗示緊老美D野唔掂?

作者: FCU     時間: 2018-8-25 05:20 PM

假基督教國家用宗教去攻擊人唔係第一次。
作者: pp49pp     時間: 2018-8-25 05:20 PM

引用:
原帖由 白雲2014 於 2018-8-25 04:27 PM 發表

受夠了資本主義! 多數美國青年想活在社會主義制度下

http://www.chinatimes.com/realtimenews/20171104002920-260408

民調顯示,多數美國青年更想活在社會主義制度下,而非資本主義。(葉書宏翻攝)

儘管美國一向對自己的制度充滿自信,並且不斷的向外輸出美國式思想、價值、制度、政體等,但是如今的美國,年輕人卻受夠了資本主義之下導致的 ...
人哋係北歐嘅社會主義,唔係中國掛羊頭嘅社會主義。
作者: terry_1911     時間: 2018-8-25 05:21 PM

咁睇下邊個死先囉
作者: siuhung     時間: 2018-8-25 05:22 PM

又睇下點!
中共仲可以聯合北韓玩導彈,又可以通俄,等普京承認與侵侵私通,到時又睇下邊個認衰仔先? 
作者: chatjai     時間: 2018-8-25 05:22 PM

垃圾報紙
作者: 食死貓的肉肉     時間: 2018-8-25 05:24 PM

11月中期選舉後侵侵就軟火咗
作者: 商界長長主題     時間: 2018-8-25 05:25 PM

特朗普沒有這個本事,他瞎吹👎👎👎
作者: 商界長長主題     時間: 2018-8-25 05:27 PM

引用:

陸路追擊中亞大國

哦,又係垃圾蘋果日報,同法輪功一樣的垃圾👎👎👎
作者: alexpkmkg     時間: 2018-8-25 05:28 PM

引用:

特朗普真係偉大
哩句真係核L突!
作者: withorwithoutu     時間: 2018-8-25 05:28 PM

引用:

唔止一帶一路 ...
你有冇擦錯鞋
香港也是特朗普經濟上重點打擊對像之一
作者: 華倫枝     時間: 2018-8-25 05:31 PM

狂人個律師俾人入咗啦隨時踎八十年,可能要揾佢攤分下
作者: 碌七仔

作者: yuk777044     時間: 2018-8-25 05:33 PM

俾人反豬就好笑囉
作者: 17698lam     時間: 2018-8-25 05:33 PM

侵侵過到年先講啦
作者: 商界長長主題     時間: 2018-8-25 05:33 PM

引用:
原帖由 硬硬的山頭 於 2018-8-25 05:18 PM 發表

講就兇狠....😄
特朗普做就轆撚🤭🤭
作者: kimchau     時間: 2018-8-25 05:34 PM

美國自己死中國都未有事
作者: behappy1997     時間: 2018-8-25 05:34 PM

美國式民主就是這樣,選舉前就要騙選民,支票不停開,選民看到一幅又一幅天真爛漫的幻燈片,個個家肥屋潤唔使做。選舉後,要繼續騙,一直騙到下台。
美國佬講了中國經濟崩潰已經三十年,用盡各種方法要搞垮中國,要中國十四億人口做美國的奴隸,這樣美國人就真的可以家肥屋潤唔使做。可是中國已經不是美國人所想象中不堪一擊了。
作者: 陳九     時間: 2018-8-25 05:35 PM

美帝食屎啦!
作者: H-KBoy     時間: 2018-8-25 05:36 PM

侵侵自身難保、時日無多,現在還不趁機爭取時間出下鏡發噏風,遲啲恐怕冇機會了。
作者: 人生遊戲基斯     時間: 2018-8-25 05:38 PM

係做到先好講
作者: 港式片皮鴨     時間: 2018-8-25 05:38 PM

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-8-25 05:16 PM 發表

救濟? 笑死!

急急護主,快去領5美仙
作者: new文     時間: 2018-8-25 05:39 PM

又係毒果,
作者: Visita     時間: 2018-8-25 05:42 PM

引用:

陸路追擊中亞大國

柒普打遍天下無朋友,漢奸無糧唯有食屎狗。看你造謠到幾時!
作者: ng1968     時間: 2018-8-25 05:43 PM

冇料扮四條  识西咩
作者: 亂block     時間: 2018-8-25 05:43 PM

你以為自己真係美國佬咩,打曬飛機咁射到周圍都係!
作者: Michael007189     時間: 2018-8-25 05:44 PM

賄選事件破產總統等坐監啦!
作者: Visita     時間: 2018-8-25 05:46 PM

引用:
原帖由 17698lam 於 2018-8-25 05:33 PM 發表

侵侵過到年先講啦
為了世界和平,一定要保著柒普,美利堅裂眾國靠渠咯。
作者: skyeyes     時間: 2018-8-25 05:46 PM

思覺失調兼腦癌發作
作者: JC912     時間: 2018-8-25 05:47 PM

感謝特朗普。
作者: wasana

作者: ng.yick     時間: 2018-8-25 05:48 PM

引用:

特朗普真係偉大
識儍佬重傻佬
作者: 水頭足2     時間: 2018-8-25 05:51 PM

都唔知做唔做到一屆
作者: tomymt     時間: 2018-8-25 05:52 PM

講呢句嘢嘅人,肯定係儍嘅,咁易被個儍嘅誅死就唔係共産黨嘞,—來共産黨係打番嚟嘅,唔係你儍嘅恩賜,二來共産黨係多黨合作制,問個儍嘅點誅?以前文革都推不倒!根基堅固,穩如泰山!個儍有病就去揾醫生啦!
作者: 廚房粉紅的牛牛

作者: lt7597     時間: 2018-8-25 05:56 PM

引用:
原帖由 tomymt 於 2018-8-25 05:52 PM 發表

講呢句嘢嘅人,肯定係儍嘅,咁易被個儍嘅誅死就唔係共産黨嘞,—來共産黨係打番嚟嘅,唔係你儍嘅恩賜,二來共産黨係多黨合作制,問個儍嘅點誅?以前文革都推不倒!根基堅固,穩如泰山!個儍有病就去揾醫生啦! ...
真係唔知邊個有病嘞,穩如泰山就成日都會驚人推翻佢,要用盡手段監控人民,其他國家只會監控別國,共產黨就監控自己國家使費最大
作者: tonychum48@yaho     時間: 2018-8-25 05:58 PM

引用:

陸路追擊中亞大國

强力打壓!俞壓愈强
作者: 跟我買8100     時間: 2018-8-25 05:58 PM

期待鬼國支爆
作者: kc92     時間: 2018-8-25 06:00 PM

當老美制裁全球, 就等如封閉自己做獨裁國家。以樓主思維, 一定係美國贏。

不過全球可以玩非美元交易貨幣既交易, 錢照搵, 舞照跳。 呢啲就係事實, 反正你都會話中國輸, 唔明唔緊要, 最緊要其他人知你既質素思維如此的低。
作者: ron11     時間: 2018-8-25 06:00 PM

引用:
原帖由 跛喬峰 於 2018-8-25 05:03 PM 發表

又一個精神分裂既黃蟲打飛機自high post.....!
一個分身百幾個就真
作者: pqmboss     時間: 2018-8-25 06:01 PM

引用:
原帖由 ron11 於 2018-8-25 06:00 PM 發表

一個分身百幾個就真
班黃人真係一個人有幾百個分身架

圖片附件: mobile_1.jpg (2018-8-25 06:01 PM, 94.81 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: ka626168     時間: 2018-8-25 06:01 PM

这个意思就是“我揍你,你敢还手,我就加倍揍你!”

睇吓点 !
作者: 心即性.性即是道     時間: 2018-8-25 06:02 PM

中國死美國亡  半斤八両
作者: 跟我買8100     時間: 2018-8-25 06:03 PM

鬼國的【一帶一路】變【 一仆一碌】
作者: 小朱變小美     時間: 2018-8-25 06:05 PM

點夠中國玩
作者: ron11     時間: 2018-8-25 06:10 PM

引用:
原帖由 pqmboss 於 2018-8-25 06:01 PM 發表

班黃人真係一個人有幾百個分身架
原來唔係百幾個,係幾百個至真, 真垃圾
作者: moyy     時間: 2018-8-25 06:11 PM

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-8-25 04:29 PM 發表

巧幫手仲衰過毒果,連大標題都自己編柒埋!
作者: Visita     時間: 2018-8-25 06:22 PM

引用:
原帖由 心即性.性即是道 於 2018-8-25 06:02 PM 發表

中國死美國亡  半斤八両
中國團隊精神,步步為營謀定而動; 美國孤家寡人獨家村,政客狗咬狗骨,自己亂作一團。渠老美無乜斤兩,債就有二十幾萬億美元,死就一定,中國最多陪渠皮外傷。

核心巍然不動,閒庭信步,不動如山;柒普卻跳上跳落,鬼殺一樣得把聲亂嘈,內憂外患有敵無幫手。勝負還不明焉?