標題: 台媒: 遼寧號突傳嚴重生銹要入廠 [打印本頁]

作者: highbury64

作者: 阿聞     時間: 2018-7-12 23:39

樓主以為美軍的船唔使保養?無知都有個限度吧。

新聞原文亦冇話系“嚴重生銹”。樓主又自己老作標題,引盲反中入嚟打飛機。
作者: jasonason     時間: 2018-7-12 23:47

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-7-12 11:39 PM 發表
樓主以為美軍的船唔使保養?無知都有個限度吧。

新聞原文亦冇話系“嚴重生銹”。樓主又自己老作標題,引盲反中入嚟打飛機。
係到耐既都知,佢一日到刻都發飛機文自high架啦
作者: hermanherman     時間: 2018-7-13 00:10

生銹小事, 工人做就得
作者: kim1956     時間: 2018-7-13 00:19

引用:
原帖由 jasonason 於 2018-7-12 11:47 PM 發表

係到耐既都知,佢一日到刻都發飛機文自high架啦
64仔邊個唔識呀!佢經常為中國威脅論平反o架!
作者: kim1956     時間: 2018-7-13 00:24

大佬,船殼掂會用不鏽鋼o家?
作者: Kelvinpwy     時間: 2018-7-13 00:25

咁多年的舊航母,生銹好小事,最緊要唔好沉落海
作者: 麻筆毛     時間: 2018-7-13 00:34

既然係一隻生鏽爛艇,仲報導黎把L咩
作者: 香港粗俗的筍盤     時間: 2018-7-13 00:35

膠米唔生銹囉?
作者: 觀塘皇帝     時間: 2018-7-13 01:49

第一果句問點解大陸不鏽鋼會生鏽,最尾果句講明係由烏克蘭買翻黎
智商真係高到爆標
作者: gway     時間: 2018-7-13 02:13

引用:
原帖由 觀塘皇帝 於 2018-7-13 01:49 AM 發表
第一果句問點解大陸不鏽鋼會生鏽,最尾果句講明係由烏克蘭買翻黎
智商真係高到爆標
好應棍。。。。。。。。
作者: 普陀山     時間: 2018-7-13 02:57

好似原子筆同原子彈都是一樣外形所以威力應該可能一樣
作者: 燎原之火     時間: 2018-7-13 03:16

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-7-12 11:04 PM 發表
又話不銹鋼,點解只有大陸d不銹鋼咁易生銹?

新浪軍網今天在報導中指出,遼寧艦已經進入船塢,施工車輛、人員已經上艦,甲板上面已經搭建集裝箱房,顯現這次維護保養的廣度和深度應該不會太小。

而從相關圖片看到,遼寧艦的水線油漆已經剝落,部分船體鏽跡斑駁,顯示航艦經過長時間、高強度運用後,需要一次較為廣泛和深層次的保養維護。
據報導,這次維修包括排除系統和設備的各種故障、清除船底附著物、除鏽及 ...
啲低能仔到而家都未知遼寧號不是中國製造!唉!
作者: 玉面飛龍麥基華     時間: 2018-7-13 05:40

呢一隻遼寧艦,船身八成都係烏克蘭造!
根本就唔係大陸自行研發,生銹問題也不是大陸控制到!
就算生銹又有乜問題,呢一隻只不過係訓練艦,中國屬於試驗性質!
其實佢越出問題越多,反而仲可以改進之後生產航空母艦!
有時真係好奇怪,生銹艦艇,台媒大肆報道!
既然係生銹,台灣又有什麼好怕呢!
作者: 112Henry     時間: 2018-7-13 06:05

用不鏽鋼做軍用艦艇?樓主真係鄉下仔
另外傳菜總統收埋十幾個男人係總統府,晚晚群p發電!
作者: unoteseven     時間: 2018-7-13 06:20

64仔,
日日打飛机,
所以唔生銹。
作者: ussob     時間: 2018-7-13 06:38

船生銹有得攪,人腦生銹就等死!
作者: 無盡大大腳毛     時間: 2018-7-13 07:12

又是台灣,又是傳。腦殘台灣。中國民用船都不會生銹,何況軍用?!最基本製船工藝。看來台灣還是以為大陸吃不起茶葉蛋啊!
作者: JosephLui     時間: 2018-7-13 07:13

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-7-12 11:04 PM 發表

新浪軍網今天在報導中指出,遼寧艦已經進入船塢,施工車輛、人員已經上艦,甲板上面已經搭建集裝箱房,顯現這次維護保養的廣度和深度應該不會太小。

而從相關圖片看到,遼寧艦的水線油漆已經剝落,部分船體鏽跡斑駁,顯示航艦經過長時間、高強度運用後,需要一次較為廣泛和深層次的保養維護。
據報導,這次維修包括排除系統和設備的各種故障、清除船底附著物、除鏽及 ...
美國航母永遠一航母執行任務,另一航母回廠保養維修,所以我一直都認為台灣人比大陸特別蠢。
作者: JosephLui     時間: 2018-7-13 07:28

引用:

一些台媒係有針對性利用一些台灣人嘅無知故意寫到大陸嘅不足,好多台灣人唔識去分析就當係真,
作者: kingking99     時間: 2018-7-13 08:05

睇到第一句,船艦用不銹鋼做,已經笑到出唔到聲
作者: 拾玖     時間: 2018-7-13 08:11

作者: xoWTFox     時間: 2018-7-13 08:14

都唔知樓主係乜撚嘢人嚟嘅, 又無知又要懶叻, 仲要日日放啲嘢出嚟畀人屌, 你係咪好寂寞呀, 成日都要惹人注意, 我哋呢度冇人幫到你㗎, 不如你搵阿陳誌全啦

樓主九成都係中國台灣省嘅人, 因為嗰邊啲人大部分都係鍾意自己呃自己, 自以為感覺良好,就可以瞞天過海。

作者: 袋中謝皮的貓奴     時間: 2018-7-13 08:14

樓主個腦真係裝屎㗎
作者: 袋中謝皮的貓奴     時間: 2018-7-13 08:21

引用:
原帖由 xoWTFox 於 2018-7-13 08:14 AM 發表
都唔知樓主係乜撚嘢人嚟嘅, 又無知又要懶叻, 仲要日日放啲嘢出嚟畀人屌, 你係咪好寂寞呀, 成日都要惹人注意, 我哋呢度冇人幫到你㗎, 不如你搵阿陳誌全啦

樓主九成都係中國台灣省嘅人, 因為嗰邊啲人大部分都係鍾意自己呃自己, 自以為感覺良好,就可以瞞天過海。 ...
師兄 呢d萬人插越插佢佢就越開心㗎 人在做天在看 報應一定會落係佢同埋佢屋企人身上 但佢有冇屋企人都成疑問
作者: breadstick     時間: 2018-7-13 08:22

引用:

大纪元,毒果,台媒,大招牌。
作者: simon8818     時間: 2018-7-13 08:23

見到64契弟出帖,就知直都變曲
作者: lubet     時間: 2018-7-13 08:31

003 用木做,就可解決生銹問題
作者: tousam     時間: 2018-7-13 08:32

引用:
原帖由 gway 於 2018-7-13 02:13 AM 發表

好應棍。。。。。。。。
X2
作者: tousam     時間: 2018-7-13 08:35

出左帖又有錢收,話之啱唔啱
作者: 毒果愛作文     時間: 2018-7-13 08:36

樓主又黎料?上午d網友send 俾你既生鏽美國艦用黎打飛機唔夠喉,今次又搵中國艦再打過?

不過話船身用不鏽鋼先最搞笑

作者: banjo.     時間: 2018-7-13 08:57

香討啲漢奸如此低能, 佢主人都搖頭嘆息.
作者: silanai     時間: 2018-7-13 09:10

生銹入廠丶可能以後不會打仗了 🙄
作者: JOEYU     時間: 2018-7-13 09:16

未聽過用不銹鋼造船,又貴又重@@
作者: HEYAYA     時間: 2018-7-13 09:30

看看尼米茲吧 !

圖片附件: 7460090.jpg (2018-7-13 09:30, 82.92 KB) / 該附件被下載次數 9