標題: 陳家珮揭發區諾軒焚燒基本法 區諾軒方寸大亂 [打印本頁]

作者: 新疆特真之戀

作者: oliverrio42     時間: 2018-3-9 19:10

金教練敢做唔敢認
作者: gogo2013     時間: 2018-3-9 20:04

選舉主任必須重新審視必要時要dq
作者: noeyesee1     時間: 2018-3-9 20:08

印刷品用来透下火乜出奇,去BBQ时用来起下炉甘几好用丫,好过用報纸
作者: 小婆羅門     時間: 2018-3-9 20:15

引用:
原帖由 新疆特真之戀 於 2018-3-9 07:02 PM 發表
“市民應該致函選舉主任,要求重新審視其允許區諾軒參選的決定。”

收到
作者: ntworks     時間: 2018-3-9 20:56

引用:
原帖由 新疆特真之戀 於 2018-3-9 07:02 PM 發表

陳家珮在2月21日Now新聞台舉辦的港島區補選論壇上主動攻擊區諾軒。在自由搏擊環節中,陳家珮兩招擊中區諾軒:一是引用終審法院對建制派有利的判詞部分,以維護法治的名義,攻擊區諾軒的戰友黃之鋒,第一次 ...
傻啦,你話佢燒過基本法,只會變成為佢拉票。
作者: wynwyatt

作者: vampirebat     時間: 2018-3-9 21:45

DQ得啦~
作者: skyline1123     時間: 2018-3-9 21:46

呢個選舉主任明顯失職,咁都冇睇过候選人过往資料,廢到冇朋友
作者: mrsccwong200     時間: 2018-3-9 22:11

政府失察
作者: 江舟司馬     時間: 2018-3-9 22:17

過底三次如呂布三姓家奴
作者: 江舟司馬     時間: 2018-3-9 22:22

【選戰一時,做人一世:歐諾軒選戰向下走,毫無品格道德底線 —— 致 歐諾軒 nok-hin 公開信】

其實,選戰可以不必充滿低劣的造謠和抹黑。勝負之外,人的品格和道德操守更為重要。

選戰至此經歷數場公開選舉論壇,每一次選舉論壇你都採用了最為卑鄙的思路猾辯:在周庭被剝奪選舉資格、一個比你更有優勢的同僚出局後,你彷彿食髓知味,繼而以「自決」作口號 ,企圖掩飾自己支持港獨,使你在奪取別人政治光環下當選。即使我已多次澄清你的政治路線,你卻置若罔聞,再三於論壇、新聞報導中造謠抹黑。我以為你走的是實幹的反對派路線,原來已經劣質化至「潑糞」級的「五毛」形象定位。

類似的情況再三出現。今日,有網民將你豐功偉積發送給我,像得奬般列舉你的「七宗罪」,內容包括你繼續支持港獨唔認、鼓吹階級鬥爭唔認以及歧視新移民唔認(研究社會科學,了解社會不同群體是你的借口;但共融多元不是你的立場,你絕對歧視任何社會少數弱勢)、指你為諷刺政府作政治審查而去申請政治助理職位,是「講一套做一套」(並貪人工高)……手段和論點太多,罊竹難書。

對,我的確沒有你深而廣的美帝網絡,無法對你所有抵賴猾辯觸及到的市民澄清;對,我沒有你龐大的資源去不停發動傳媒和網絡,具備「將謊言講一百次變成真相」的權力;我也沒有你那蒙蔽了道德、遮蓋了雙眼,猶如著魔般的瘋狂爭勝意欲,扭曲自己成為以最下流手段競選的參選人。選戰至此,假若我是你的團隊成員,我必無地自容,自感羞愧。

nok-hin,選戰一時,做人一世,值得為了一個議席,將你的名譽道德一鋪清光嗎?

我一直堅持打一場漂亮而光明的選戰,就是想向大家證明,政治不必如歐諾軒手中把玩般黑暗,公共事務是可以帶著正面價值和能量。正所謂「謊言在世界繞了一圈時,歐諾軒以為自己是型棍子」,閃閃縮縮的籍口抹黑當然可怕,但集眾人之力,終可以光明驅散黑暗。我只希望來一場「加分戰」,以實績和能力爭取市民支持,而非像歐諾軒般打「負分戰」,傷人,卻亦傷己。

各位,你可以不投票予建制派,但為了社會、為了下一代,請堅守正義,堅守我們愛港底線。請轉發此訊息,告訴大家,香港市民仍有超越政治立場的是非觀,在猾辯和抵賴,你能站在正義和真理一方。

nok-hin,別讓仇恨和爭勝心蒙蔽你。選戰尚餘不足兩天,以君子之心重建,尚能追及。身為爸媽的小孩,請好好孝順,改過自身,重新做人。
作者: mazingerv1     時間: 2018-3-9 22:51

引用:
原帖由 noeyesee1 於 2018-3-9 08:08 PM 發表
印刷品用来透下火乜出奇,去BBQ时用来起下炉甘几好用丫,好过用報纸
你扔垃圾辯解為暫時將D垃圾擺在地上面都可以, 要個官信囉。 有膽做無膽認!
作者: 阿聞     時間: 2018-3-10 01:08

呵呵,白痴仔!
作者: treo000     時間: 2018-3-10 08:07

選舉主任好明顯係佢d人。 會否今日就dq 佢, 以正視聽? 或者sunday 先講, 投佢既變白票。 等佢支出到最後1秒, 然後無得參選。
作者: damonling     時間: 2018-3-10 09:51

引用:
原帖由 noeyesee1 於 2018-3-9 08:08 PM 發表
咁你燒晒自己的証書,身份証,護照,出世紙,樓契,生活照片呀……笨!
作者: damonling     時間: 2018-3-10 09:52

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-3-9 08:56 PM 發表

咁你去選呀,咁易
作者: 萬家硬硬的OL     時間: 2018-3-10 10:15

引用:
原帖由 damonling 於 2018-3-10 09:51 AM 發表

咁你燒晒自己的証書,身份証,護照,出世紙,樓契,生活照片呀……笨!
傻西
作者: damonling     時間: 2018-3-10 10:17

引用:
原帖由 萬家硬硬的OL 於 2018-3-10 10:15 AM 發表

傻西
傻西叫我?
作者: ntworks     時間: 2018-3-10 12:16

引用:
原帖由 damonling 於 2018-3-10 09:52 AM 發表

咁你去選呀,咁易
我唔會燒基本法
作者: 青青草     時間: 2018-3-10 13:56

引用:

陳家珮在2月21日Now新聞台舉辦的港島區補選論壇上主動攻擊區諾軒。在自由搏擊環節中,陳家珮兩招擊中區諾軒:一是引用終審法院對建制派有利的判詞部分,以維護法治的名義,攻擊區諾軒的戰友黃之鋒,第一次 ...
區諾軒這小學雞企圖混進立法會,不過是黃粱一夢!!!GG

推GG

推GG

立法會作為本港管治架構的重要部分,議員理性議政,有效監督施政,有利凝聚民心,促進社會和諧,推動香港穩健發展。呢斑反民政客執迷不悟,繼續走對抗中央、反對特區政府良好管治的舊路邪路,把補選當作激化政爭、謀取政治利益的工具,企圖繼續騎劫立法會,將其當作搞亂香港的舞台,令拉布流會曠日持久不斷上演,對議會發揮正常的監督作用毫無助益,更令香港續陷政爭紛擾的泥淖,經濟民生發展停滯不前。

Anyway,歸根究底此次補選是因有4個反民政客違反就職宣誓規定,被裁定喪失就任資格而起。如今代表反民參選的候選人,秉承為反而反的政治惡習,或明或暗表達本土自決等激進政治主張,不尊重中央的全面管治權,醉心政爭撕裂香港。有破壞無建設的劣質反民政客再進入立法會,對議會運作、社會管治和香港的發展有百害而無一利。

眼前一個極具諷刺性的事實是,在星期日的補選中,如果市民再以選票把姚松炎、區諾軒、范國威、司馬文等人送入或重返議會,再把分組點票過半數的否決權拱手奉送給反民,那麼,日後議會繼續再沉淪,日日「拉布」,「一地兩檢」受阻、高鐵開通無期,融入粵港澳大灣區發展規劃和「一帶一路」的機遇盡失,甚至出現助長「本土」、「港獨」勢力的違憲違法嚴峻政治局面,到時就不要再抱怨香港被邊緣化或悔不當初、怨天尤人了!!!!!!

政爭不息,累港久矣,反民政客在議會內動輒拉布、點人頭和動議休會,阻撓特區政府依法施政,令到政府施政寸步難行,經濟民生大受影響,香港已經沒有本錢再虛耗光陰了,立法會需要有更多愛護香港、為社會繁榮進步着想的正能量。此次補選是關乎香港未來數年命運的重要選擇。選民一定要用手中票,阻止有破壞無建設的劣質政客混入立法會,更向反民發出清晰而強烈的警告!!!港人厭倦政爭,渴望法治、穩定、發展,不尊重法治,不以港人福祉為依歸,肯定會被民意唾棄。 廣大選民應拒絕劣質政客,守護香港法治理性的核心價值,為自己、為下一代、為香港,投下明智的一票,讓議會和香港重回發展正軌!!!!!!
作者: liaml49     時間: 2018-3-10 14:51

引用:

圖片附件: 2.jpg (2018-3-10 14:51, 68.95 KB) / 該附件被下載次數 13

作者: noeyesee1     時間: 2018-3-10 15:15

第日无人印刷基本法,有人email 本 pdf 基本法俾我我即刻delete佢,我吾止烧,直程催毁添

就算糸印刷過程當中,都吾知有幾多本基本法俾人銷毀左
作者: lamwc8     時間: 2018-3-10 15:21

引用:
原帖由 noeyesee1 於 2018-3-10 03:15 PM 發表
第日无人印刷基本法,有人email 本 pdf 基本法俾我我即刻delete佢,我吾止烧,直程催毁添

就算糸印刷過程當中,都吾知有幾多本基本法俾人銷毀左:smile_ ...
咁打次飛机殺了多少人?
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2018-3-10 18:05

焚燒基本法都可以入閘? 選舉主任係咪有某政治傾向? 要開個獨立委員會切查

作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2018-3-10 18:07

引用:
原帖由 江舟司馬 於 2018-3-9 10:17 PM 發表
過底三次如呂布三姓家奴
呂布雖是三姓家奴,但將區政棍與武功蓋世嘅呂布相題並論,實在侮辱咗呂布。

作者: 愛炫美樓奴     時間: 2018-3-11 02:41

敢做唔敢認?死燃吊
作者: 屢敗屢戰     時間: 2018-3-11 08:39

引用:
原帖由 wynwyatt 於 2018-3-9 09:12 PM 發表
未當選前話燒基本法,當選之后仲有咩唔燒得?! 必須審!!!
可以燒佢數部
作者: sohotabc     時間: 2018-3-12 18:05

死未
作者: kut2015     時間: 2018-3-12 18:46

司法覆核焚燒基本法的候任議員
作者: franklau1013     時間: 2018-3-12 21:50

選舉主任,咁都放佢選。
也要追責
作者: 亂章     時間: 2018-3-12 23:23

程度上邊有姚蟲口水多
作者: behappy1997     時間: 2018-3-12 23:41

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-3-9 08:56 PM 發表

真喺真知灼見。選舉前如果發大呢做只會幫佢拉選票,所以建制只系稍微著墨,等佢當選再DQ佢。
作者: kenneth6     時間: 2018-3-13 00:17

引用:
自己同法官解釋

圖片附件: 1520871435990.jpg (2018-3-13 00:17, 263.67 KB) / 該附件被下載次數 13

作者: kenneth6     時間: 2018-3-13 00:19

引用:
原帖由 noeyesee1 於 2018-3-10 03:15 PM 發表

就算糸印刷過程當中,都吾知有幾多本基本法俾人銷毀左:smile_ ...
自己同法官解釋

圖片附件: 1520871547128.jpg (2018-3-13 00:19, 270.99 KB) / 該附件被下載次數 11

作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 02:25

引用:
你試下去伊斯蘭教國家,攞本 “可蘭經“ 嚟燒下,去日本燒下日本憲法,睇下有無命講返上面段廢話?
作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 02:27

引用:

你俾人踢爆燒過基本法,全世界投票俾你都無用啦,因為連入閘都係違規嘅,怕咩講?
作者: ntworks     時間: 2018-3-13 08:17

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 02:27 AM 發表

你俾人踢爆燒過基本法,全世界投票俾你都無用啦,因為連入閘都係違規嘅,怕咩講?
而家佢已經勝出。關唔關燒過基本法事我就唔知。
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2018-3-13 08:18

引用:
原帖由 lamwc8 於 2018-3-10 03:21 PM 發表

咁打次飛机殺了多少人?
笑咗
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2018-3-13 08:20

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-3-13 08:17 AM 發表

而家佢已經勝出。關唔關燒過基本法事我就唔知。
等DQ
作者: Popeye1022     時間: 2018-3-13 09:00

引用:
我只可以說一句:你好柒
作者: 突然的自我     時間: 2018-3-13 13:49

閪選民選閪人
作者: 青青草     時間: 2018-3-13 14:51

引用:

根據全國人大常委會在2016年11月就基本法第一百零四條所作的解釋,第一條已明確說明第一百零四條規定的「擁護中華人民共和國香港特別行政區基本法,效忠中華人民共和國香港特別行政區」,是「出任該條所列公職的法定要求和條件」。在該解釋的草案說明中,也表明宣揚「港獨」者沒有擔任立法會議員的資格。男人老狗敢燒吾敢認!無L骨氣香港人以后典靠李爭取乜乜!!!
https://www.youtube.com/watch?v=ScWrbIEaTM4
呢條友口是心非前言不對後語!!!但上片己證據確鑿區諾軒曾公然焚燒基本法及支持包括「港獨」選項的「自決」,已有違參選時簽署的擁護基本法聲明以至作為立法會議員的憲制責任,區諾軒曾聲稱在必要時刻,當選後更聲言不排除會再燒,會將基本法「燒完又燒燒完又燒」,更會衝擊議會及發動第二波「佔領」行動,倘縱容這種藐視基本法和香港特區的人進入議會,相信每日都有拉布鬧劇上演。

區諾軒反對人大常委會「8·31決定」,要搞「公民提名」、「公民投票」,「港獨」居心暴露無遺。2016年,區諾軒在民主黨內部發起「香港前途的決議文宣言」,強調要「香港我城,自治傳承」;「香港人民,內部自決」;「主體意識,核心價值」;「多元爭取,政治革新」;主張進行「議會抗爭、佔領、抵制、罷工、罷課、罷市等等──能夠凝聚大多數香港人民的認同,應該是爭取政治革新的主流方法。」

這份所謂《香港前途決議文》是抄襲民進黨的《台灣前途決議文》,兩者都主張「本土公投自決」。涉及主權的公投,必然挑戰國家主權,與基本法相違背。

不論區諾軒如何花言巧語、塗脂抹粉,他焚燒基本法不僅表示其反對基本法,而且是發洩對基本法的仇恨。他鼓吹「港獨」是「自決」選項,鼓吹最大程度的自決,又怎麼會擁護「一國兩制」?

立法會所有參選人都要簽署聲明,表明自己真誠擁護基本法。雙料港獨分子區諾軒涉嫌作出虛假聲明,涉嫌觸犯發假誓的刑事罪行。區諾軒不僅藐視基本法,更涉嫌發假誓,應該立即重新檢查區諾軒的當選資格,臨崖勒馬果斷d拒獨於立法會門外!!!!!!

PS:-所以話民主黨無個好人,d會員無淪現度或前度為左錢...老豆老母老婆仔女可以6親不認!!!

推GG推GG

推GG推GG

推GG推GG

作者: jacob_bb     時間: 2018-3-13 15:31

哇,仲未預支人工,又未支樽貼買蛇果呀大佬!唔係咁快倒我米呀!
作者: 不做乃共奴     時間: 2018-3-13 15:44

班乃共奴輸打嬴要,
可恥!
作者: tpw2007b     時間: 2018-3-13 16:01

區生你卜街了
作者: jelly1980

作者: pqmboss     時間: 2018-3-13 16:14

引用:
果然唔係白痴做唔到黃絲
作者: noeyesee1     時間: 2018-3-13 17:28

我糸深蓝,最钟我做鹰犬的
作者: paul-lo     時間: 2018-3-13 17:35

庸官無能,班子眾官無材;要將視線轉移,唯有暗地縱容反對份子擾亂政府施政,卸膊招數之一.
作者: noeyesee1     時間: 2018-3-13 17:35

引用:
原帖由 pqmboss 於 2018-3-13 04:14 PM 發表

果然唔係白痴做唔到黃絲
我糸深蓝的,最钟意做鹰犬。
最仆街糸当年李柱铭有位起草基本法啦,吾糸当然揾曾德成起草既话,今日边有爭议者。
噢。吾记得左当然曾德成曾经俾党出卖过添

作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 17:38

引用:
陳家屁D行為好似大陸文革江青咁,好恐怖啊😱
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 17:40

引用:
原帖由 不做乃共奴 於 2018-3-13 03:44 PM 發表
班乃共奴輸打嬴要,
可恥!
應該捉組織反佔中既政黨去DQ,集體公然侮辱國旗

圖片附件: mobile_1.jpg (2018-3-13 17:40, 85.57 KB) / 該附件被下載次數 10

圖片附件: mobile_2.jpg (2018-3-13 17:40, 87.94 KB) / 該附件被下載次數 11

作者: SIG226     時間: 2018-3-13 17:44

成班盲毛係都要選佢,冇嘢好講
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 17:44

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 02:27 AM 發表

原來十幾萬人選佢,你竟然可以視為不見知唔知道言論自由,尊重民意啊

作者: bensonchow     時間: 2018-3-13 17:45

引用:
原帖由 jelly1980 於 2018-3-13 04:09 PM 發表

有冇辦法可以d q埋呢條仆街
燒得咁過癮呀啦
司法覆核
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 17:45

引用:
原帖由 SIG226 於 2018-3-13 05:44 PM 發表
唔燒邊有十幾萬人投佢呀
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 17:48

引用:
原帖由 SIG226 於 2018-3-13 05:44 PM 發表
香港人多數人根本就唔喜歡人大釋法!支持佢理所當然!本來立法會選舉就係佔大比例支持泛民
作者: eatogether     時間: 2018-3-13 17:49

小妹妹起唔到機唔甘心嬲嬲豬
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 17:52

引用:
原帖由 noeyesee1 於 2018-3-13 05:35 PM 發表

我糸深蓝的,最钟意做鹰犬。
最仆街糸当年李柱铭有位起草基本法啦,吾糸当然揾曾德成起草既话,今日边有爭议者。
噢。吾记得左当然曾德 ...
個班深藍即係最核心既得利益者去晒做人大政栛,香討班X毛有Q資格做深藍,分分鐘住二百尺公屋拿綜援

作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 18:10

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 05:44 PM 發表

原來十幾萬人選佢,你竟然可以視為不見知唔知道言論自由,尊重民意啊
犯法就係犯法,十幾萬人選佢又點?好似你咁講法,十幾萬黑社會選個陳浩男出嚟做立法會都得啦,佢分分鐘係票王呀,咁又點睇呀?
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 18:13

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 06:10 PM 發表

犯法就係犯法,十幾萬人選佢又點?好似你咁講法,十幾萬黑社會選個陳浩男出嚟做立法會都得啦,佢分分鐘係票王呀,咁又點睇呀?
犯乜嘢法呀?幾時定既罪啊?坐咗幾耐監啊?

同你討論降低我智商
作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 18:15

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 05:44 PM 發表

言論自由可以,不過首先要响法律容許之下,超過法律底線嘅叫做誹謗係會被人告,燒過基本法係超越咗基本法入面嘅「擁護基本法」內容,犯法呀,不過呢條法例平時就無乜嘢,但你要入政府架構就有問題嘞,明唔明呀!
作者: ss13297148ss     時間: 2018-3-13 18:17

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 06:15 PM 發表

言論自由可以,不過首先要响法律容許之下,超過法律底線嘅叫做誹謗係會被人告,燒過基本法係超越咗基本法入面嘅「擁護基本法」內容,犯法呀,不過呢條法例平時就無乜嘢,但你要入政 ...
你幾時知道咁既人治式判定對方DQ叫合法?法庭判決咗咩?
作者: 逆境男     時間: 2018-3-13 18:21

驚到腳軟

十萬月薪前 人人跪低
作者: cablediablo     時間: 2018-3-13 18:28

禁止宣誓
燒基本法等於燒習帝
一定要DQ。。。
作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 18:33

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 06:13 PM 發表

同你討論降低我智商
咁都唔明,真係智力有問題,同黄絲講道理其實等如同屎蟲講禮教,人話都未識聽……對你真係太過苛刻,唔好意思呀下
作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 18:38

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 06:17 PM 發表

你幾時知道咁既人治式判定對方DQ叫合法?法庭判決咗咩?
咩叫人治式DQ呀?你地偉大嘅法官判咗之前6隻黄狗唔擁護基本法抄晒啦,你當個判決無到呀?呢D咪案例囉,又想當唔啱聽嘅判決唔係嘢呀?唔啱你心水嘅就唔係法例呀?又想「違法達義」呀,喂正呀喂,食屎啦 !
作者: alanli51307     時間: 2018-3-13 18:46

D資料建制派一早拎左係手,建制贏左咪繼續收埋囉。你贏咪拎出黎DQ你,再選過。講真,有呢d相如果事前選舉主任知道一定唔俾佢入閘,到時泛民就推另一個候選人,依家中曬佢地招......
作者: 至愛老輝     時間: 2018-3-13 19:01

引用:
原帖由 alanli51307 於 2018-3-13 06:46 PM 發表
D資料建制派一早拎左係手,建制贏左咪繼續收埋囉。你贏咪拎出黎DQ你,再選過。講真,有呢d相如果事前選舉主任知道一定唔俾佢入閘,到時泛民就推另一個候選人,依家中曬佢地招......
所以咪話黄絲一直以為夠激動夠大聲就一定有道理,一定贏囉,班垃圾連一個似樣嘅軍師都無,無人識睇局拆局,旨意佢地做大事?咪睇下香港中箭有D咩人咪知囉,一隻豬扮人都可以穿櫃桶底,日日帶女爆房,一無事處 !

所謂物以類聚,人以群分,咩人咪群咩人囉,豬群豬,狗群狗,咪咁解囉!
作者: 蕭何     時間: 2018-3-13 19:11

引用:
原帖由 逆境男 於 2018-3-13 06:21 PM 發表
驚到腳軟

十萬月薪前 人人跪低
DQ的阻嚇力不至於沒有了十萬月薪收入,更是敗訴後所需付出的訟費和堂費,最終是嘔突,甚至是破產
作者: 蕭何     時間: 2018-3-13 19:14

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 06:15 PM 發表

言論自由可以,不過首先要响法律容許之下,超過法律底線嘅叫做誹謗係會被人告,燒過基本法係超越咗基本法入面嘅「擁護基本法」內容,犯法呀,不過呢條法例平時就無乜嘢,但你要入政 ...
香港仍然享有高度言論自由,只是要令港獨份子若妄想進入議會,便要付出沉重代價
作者: chansiman     時間: 2018-3-13 19:17

抵死
作者: 哈哈你好嗎     時間: 2018-3-13 20:05

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 07:01 PM 發表

所以咪話黄絲一直以為夠激動夠大聲就一定有道理,一定贏囉,班垃圾連一個似樣嘅軍師都無,無人識睇局拆局,旨意佢地做大事?咪睇下香港中箭有D咩人咪知囉,一隻豬扮人都可以穿櫃桶底,日日帶女爆房, ...
所以香港的未來一定PK!因為不少就算係有學識都選這些人。為的只是一啖氣!
作者: Perfect     時間: 2018-3-13 20:26

引用:
原帖由 skyline1123 於 2018-3-9 21:46 發表
呢個選舉主任明顯失職,咁都冇睇过候選人过往資料,廢到冇朋友
咁又唔好咁講,呢d小角色的資料有時無咩人留意,加上咁多嘢邊留意到咁多?
作者: mcmc258     時間: 2018-3-13 20:40

淋病為左大和解  連dq都冇胆
作者: sos2288     時間: 2018-3-13 20:57

抵撚佢死
作者: bgorlolandto     時間: 2018-3-13 21:06

引用:
原帖由 江舟司馬 於 2018-3-9 10:17 PM 發表
過底三次如呂布三姓家奴
聞主狗奴而已!
作者: bnqmaksir1     時間: 2018-3-13 21:47

引用:
原帖由 wynwyatt 於 2018-3-9 09:12 PM 發表
未當選前話燒基本法,當選之后仲有咩唔燒得?! 必須審!!!
燒數簿
作者: michael     時間: 2018-3-13 22:00

一於dq佢
作者: texedomel     時間: 2018-3-13 22:16

呢本基本法燒得貴囉!值每個月十萬。

條L樣十成十揼緊春
作者: hk5234     時間: 2018-3-13 22:19

為了納稅人的血汗錢著想,不應讓他宣誓,費時正式成為議員後,再花更多更大的人力物力去搞。
作者: 大木博士     時間: 2018-3-13 22:26

DQ晒所有非建制啦
一個個DQ浪費公帑
作者: siu_siu_nei     時間: 2018-3-13 22:27

為錢,黃畜都要奶共,乞求吾好DQ
作者: papaj     時間: 2018-3-13 22:34

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-3-10 06:05 PM 發表
焚燒基本法都可以入閘? 選舉主任係咪有某政治傾向? 要開個獨立委員會切查
查乜春吖,成個政府機構内部基本偏黃,自己人查自己人,連777都出晒口術大和解,嘥Q氣!
作者: papaj     時間: 2018-3-13 22:39

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 06:13 PM 發表

同你討論降低我智商
咁你又答人?
作者: 阿努阿圖亞圖     時間: 2018-3-13 22:42

引用:

犯法就係犯法!糧油都十幾萬人投啦!咪一9樣d柒咗去!
作者: C依O     時間: 2018-3-13 23:06

連同選舉主任一齊炒
作者: martin01ma     時間: 2018-3-13 23:35

民主建港,民主建國。
違反基本法,港獨分子
作者: DL88088     時間: 2018-3-13 23:53

pk
作者: fksimonhk     時間: 2018-3-14 00:37

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27294420

可睇番呢個片段
作者: siuming1979     時間: 2018-3-14 02:08

呢啲P K做盡壞事,好似咩撚都唔驚

一講到可能冇咗份十萬一個月工,即該方寸大亂,日日又軟又硬,就係要人唔好告佢,好撚好笑

作者: jellybobbie1     時間: 2018-3-14 02:19

仆街區
作者: HexOrridge     時間: 2018-3-14 03:20

DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ DQ  
作者: kwailo1233789     時間: 2018-3-14 04:29

玩激D,下次中聯扮焚燒習總印刷公仔
作者: 青青草     時間: 2018-3-14 14:33

引用:
原帖由 siuming1979 於 2018-3-14 02:08 AM 發表
呢啲P K做盡壞事,好似咩撚都唔驚

一講到可能冇咗份十萬一個月工,即該方寸大亂,日日又軟又硬,就係要人唔好告佢,好撚好笑
軒軒呀軒軒!男人老狗敢燒吾敢認!無L骨氣香港人以后典靠李爭取乜乜!!!https://www.youtube.com/watch?v=ScWrbIEaTM4

市民今次司法覆核主要質疑選舉主任未有執行職務處理區諾軒的參選資格,違反程序公義,並不是質疑選舉結果,軒軒呀軒軒!吾好轉而視線說乜9輸打贏要,事實上有市民梁國偉早於選舉前白紙黑字去信選舉主任鄧如欣,要求她履行責任,以評定「香港眾志」周庭的相同標準,重新檢視區諾軒的參選資格,但最後不了了之沒有得到處理!!!
https://www.youtube.com/watch?v=RgHNxd-wDq8

其後該市民再向選管會主席馮驊,及選舉事務處白紙黑字作出正式投訴,惟選管會僅回覆稱會盡快通知,之後無L晒下文!!!正如公民黨梁瓜傑教市民:-[冇司法覆核政府亂來或承受更大社會成本,如果沒有司法覆核,行政機關不用擔心決定受到挑戰,在作出決定時便會亂來,司法覆核是就政府的行政決定作出挑戰,看其是否合法、程序有否不公及錯誤,如有,法庭可予推翻並要求政府糾正]......!!!

今次司法覆核主要不是選舉問題,而是參選資格的問題, 市民已多番投訴好明顯選舉主任容許他參選是法律上判斷的錯誤,向選舉主任作出投訴又不獲處理,當然有權依法入稟法院要求法院予以糾正。要求法院判定港島地方選區選舉主任鄧如欣批准他參選及公布他當選的決定無效,並裁定區諾軒的行為已經違反基本法及參選確認書,喪失議員資格。

https://www.youtube.com/watch?v=b65ynKeLeP4

區諾軒曾經表示「港獨」是「自決」選項之一,鼓吹香港「內部自決、永續自治」,有關主張具有濃厚的「港獨」色彩。他不僅承認燒過基本法,為討好「本土」「自決」選民,在補選論壇上大言不慚指有需要時會再燒,燒完又燒基本法,明顯違反參選立法會必須擁護基本法和效忠香港特區的要求,言猶在耳,不容抵賴。

區諾軒仲歪曲是非,強詞奪理狡辯稱燒的只是基本法的道具,但燒的不論是基本法文本還是道具,其要傳遞的政治信息是不接受基本法和人大釋法,不尊重香港的憲制秩序,怎麼有資格當立法會議員、成為本港建制架構的成員!!!???

區諾軒一直鼓吹所謂「自決」,更稱「自決」應包括「港獨」,其言論明顯已經違反基本法,反映其思想、理念和「眾志」相同,實蛇鼠一窩,周庭都被DQ吾俾入閘,典解區諾軒可以蒙混入閘!!!市民曾作出多次的投訴,選舉主任未有妥善處理,倘選舉主任以「同一把尺」審核區的參選資格的話,就應該將之DQ!!!!!!反映本港的參選機制出現明顯的漏洞,個中原因或有沒有收受利益,選舉主席應就事件應立即給公眾市民一個交代!!!!!!

因為選舉主任要辨別這些「自決」、「港獨」分子,並非複雜的法律判斷,而是根據證據及其過往言行作通盤考慮便是,屬於事實判斷,是普通常識(common sense),不難作出決定,而為以防止鼓吹「自決」的「暗獨」分子蒙混過關,選舉主任應當從嚴,否則就等同公然漠視全國人大常委就基本法第一百零四條的解釋。,區諾軒與「眾志」周庭相似,就是鼓吹伸「港獨」為「選項」的「自決」,與參選聲明中必須維護基本法及效忠香港特區有牴觸,故選舉主任應用同一把尺,早早取消區諾軒的參選資格。

區諾軒被揭發曾經焚燒基本法,甚至在競選論壇上曾親口表示不排除日後再燒基本法,事實擺在眼前。實際上,在過去一段時間,不斷透過各種途徑鼓吹「港獨」,現又「睜大眼說大話」抵賴過往所作的言行,表裡不一,更完全違反基本法及選舉要求,對其他候選人不公平,所以法院應該作出正確及合理的裁決!!!!!!

區諾軒支持、鼓吹「自決」,還曾焚燒基本法,證明他不僅藐視基本法,更涉嫌發假誓。既然周庭因與「香港眾志」關係密切、主張「自決」而被選舉主任DQ,對於區諾軒亦應依法取消其當選資格,追究其法律責任,香港是法治社會,市民對區諾軒的當選資格提出司法覆核,是維護選舉合法公正的必要之舉。區諾軒不論如何巧言令色,都掩蓋不了其講大話發假誓,理應受到法律制裁,過了海也成不了神仙!!!!!!
作者: 香江強國人     時間: 2018-3-15 08:51

陳家珮都算賤格,一早知,一早要DQ區諾軒。而唔係等區諾軒贏咗再DQ。
作者: hoyingyum     時間: 2018-3-15 09:31

看來這區諾軒是堅定的港獨!
作者: siuchungyu     時間: 2018-3-15 09:31

唔應該由一位選舉主任來做決定是否合乎資格
作者: DL88088     時間: 2018-3-15 09:51

pj