標題: 「慢必」直認同性戀 [打印本頁]

作者: newcup69

作者: alexneway     時間: 2012-9-11 05:12

引用:
原帖由 newcup69 於 2012-9-11 05:10 AM 發表
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20120911/00176_029.html

陳志全成功以三萬八千多票在新界東選區突圍而出,他坦言早有信心能當選,但對得票較民主黨劉慧卿更多感到欣慰:「我同長毛(梁國雄)夾埋攞到 ...
敢做敢認?佢唔9月8日時認?依家先至認?
作者: 我愛大舊衰

作者: 秋前算賬     時間: 2012-9-11 05:33

某人可能比佢爆過菊,

所以好憎佢!

作者: pj1101hk

作者: 深思     時間: 2012-9-11 05:45

選之前又唔講

選後先公開

欺騙選民
作者: app3883

作者: 齊天大聖孫悟空     時間: 2012-9-11 05:49

慢必下次屌青蛙,

屌到佢反肚
作者: 2012fb

作者: 我愛大舊衰

作者: 齊天大聖孫悟空     時間: 2012-9-11 06:43

快啲買番幾包白英泥封住個後欄啦
作者: taimanchan     時間: 2012-9-11 06:50

一早有人講啦, 人力下個動議可能就係同性戀合法化
作者: aded     時間: 2012-9-11 06:52

說他隱瞞,又會說被歧視

作者: pak8

作者: adultman2012

作者: 巴巴先生     時間: 2012-9-11 07:27

毒果真係慘,咁都查唔到.......
作者: VIVI仔     時間: 2012-9-11 07:34

死基西
作者: 大局為重     時間: 2012-9-11 07:56

陳志全係第一個政壇公開同性戀身份,值得支持!

[路雖難行 始終要第一步
雖然本港社會對同性戀者接受程度日增,但陳志全認為他們至今仍承受不少壓力,「有朋友出街唔敢拖手,或者會隔到好開行,佢哋驚會畀人用啲奇怪嘅目光望住,但我覺得最好嘅方法係坦然面對。」他承諾日後將以議員身份向立法會提出議案或私人草案,要求引入反性傾向歧視條例,寄望能喚起社會討論,從而令市民更尊重隱藏在一角的同性戀者:「我知道呢條路難行,但始終要有人行第一步。」

進身議會卻又公開同志身份或招人話柄,陳志全笑言生活模式或會與以前不同,但有心理準備接受轉變:「日後出街人哋可能會用奇怪嘅目光望你,不過我唔會介意。」四十歲的陳志全說自己自十八歲開始「拍拖」,最長的戀情長達十六年,現時無男友,但承諾日後會主動公開戀情。他自認是友儕中較勇敢的一員,從不擔心被人標籤:「如果我連自己嘅權益都唔去爭取,咁我仲點幫弱勢社群爭取權益呢?」
作者: app3883

作者: 長程大炮     時間: 2012-9-11 08:12

最憎基佬
作者: caledis     時間: 2012-9-11 08:17

引用:
原帖由 taimanchan 於 2012-9-11 06:50 AM 發表
一早有人講啦, 人力下個動議可能就係同性戀合法化
同性戀一早合法化...  
作者: 569598185     時間: 2012-9-11 08:19

唔怪得必必style同惡野文,沉偉孽唔同
作者: Serotonin     時間: 2012-9-11 08:21

死基佬, 睇佢尋晚都係俾人爆菊慶祝

作者: dylan_l     時間: 2012-9-11 08:22

引用:
原帖由 pak8 於 2012-9-11 07:09 AM 發表
可以見到激進路線係有市場??

點解激進派會有市場?香港真係開始恐怖,而家d廢青成日唔滿意呢樣,唔滿意嗰樣,新聞自由就搞到傳媒亂作嘢,冇腦市民又信

http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/ ...
和平及理性絕非適合中國人,這是鐵一般事實

作者: SkywalkerXX     時間: 2012-9-11 08:27

屎忽鬼做議員呀
作者: phpsamaa     時間: 2012-9-11 08:28

引用:
原帖由 dylan_l 於 2012-9-11 08:22 AM 發表

和平及理性絕非適合中國人,這是鐵一般事實
有咁嘅強国,就有咁嘅強国人

作者: marvincent     時間: 2012-9-11 08:35

香港真係越來越分化。今次選舉証明香港人意見,睇法都有好大分歧。
我個人真係唔明。反國教,怕洗腦,但又咁多人支持暴力議會同衝擊街頭??

如果以上既係同一班人。係唔係有思覺失調,定係有雙重標準呢??大家深思下。。。

作者: masa~.tse

作者: oneonesaw     時間: 2012-9-11 08:47

西化香港議会。
作者: iamsamuel     時間: 2012-9-11 08:49

咁佢同快必邊個係公邊個係"那"?

作者: kingwaybeer     時間: 2012-9-11 08:50

屎忽鬼入侵立法會
作者: westin26

作者: eleven_rose

作者: dpci1498     時間: 2012-9-11 09:15

日日對住袁彌明, 冇理由冇幻想…
作者: yupixiang

作者: sttb

作者: Tenant     時間: 2012-9-11 09:21

引用:
原帖由 秋前算賬 於 2012-9-11 05:33 AM 發表
某人可能比佢爆過菊,

所以好憎佢!

Another " SIU FAT KWAI "
作者: iloveantonio     時間: 2012-9-11 09:22

雖然我不喜人民力量,

但同性戀無錯嘍!
作者: 三級警司     時間: 2012-9-11 09:24

引用:
原帖由 pj1101hk 於 2012-9-11 05:35 AM 發表
反國教果班搞事份子真係多基佬, 有耀明, 同佢..
Send them to "Buenos Aires"

作者: oneonesaw     時間: 2012-9-11 09:24

引用:
原帖由 sttb 於 2012-9-11 09:21 AM 發表
選前又唔講, 刻意隱瞞無誠信
人家一早話你知佢自己 '慢必'。皆因被人爆咗肛,如厠時要就住慢慢 '必' 出嚟。
作者: lam_km     時間: 2012-9-11 09:28

互插樂趣多,香港原來咁多屎忽鬼,臭味相投。
作者: 加藤隼     時間: 2012-9-11 09:29

嘔呀 !
作者: 三級警司     時間: 2012-9-11 09:30

引用:
原帖由 長程大炮 於 2012-9-11 08:12 AM 發表
最憎基佬
「布宜諾斯艾利斯」不利和諧社會
作者: lam_km     時間: 2012-9-11 09:30

引用:
原帖由 eleven_rose 於 2012-9-11 09:10 AM 發表
又話同袁彌明拍拖
或者只用肛門。
作者: noe_0704     時間: 2012-9-11 09:40

其實有咩問題? 性取向同選舉有關係咩?

而家選佢出黎係"做野", 唔係"搞野", 咁介意個D人, 曾經有陰影?, 好討厭同性戀?
作者: 英子     時間: 2012-9-11 09:40

原來同袁彌明拍拖係呃人!欺騙選民喎!
作者: o_0     時間: 2012-9-11 09:43

激進派就好以僱傭兵,見錢開眼,而家就係睇開價人仔定美金多啲
作者: chanyatfung     時間: 2012-9-11 09:46

假如事件屬實,我認為肛門黨比較適合佢
作者: paulchen     時間: 2012-9-11 09:50

唔講又話欺騙選民
係咪呃左選民後欄?
不如學屍歪一早搬定個紮腳老母出黎好未
作者: KennyXD

作者: caihk     時間: 2012-9-11 09:56

"要抽時間溫社會政策 ...."

原來係拎幾萬蚊入場費賭一舖個隻

選D咁既人入去議事

香港人遲早要還返哂
作者: globeboy

作者: 電郵地址     時間: 2012-9-11 10:20

其實可唔可以當佢暪報?
假設有市民係反對同性戀既,知道左一定唔投,但佢之前無公開,可唔可以選舉事務處投訴?

作者: questionliner     時間: 2012-9-11 10:23

選完先直認,肯定係太興奮想搵男人幫佢出火/爆洞
作者: 幪面超人     時間: 2012-9-11 10:28

佢應該選舉前講吖嘛,多啲基民支持佢
作者: DUP

作者: LT311     時間: 2012-9-11 10:35

其實冇咩問題呀, 議會更加多元化
作者: Autumn_Angel     時間: 2012-9-11 10:44

邊個話基佬唔可以做議員?事先聲明我唔係基架………

作者: mrs.chanchan     時間: 2012-9-11 10:57

點解在直選前隻字不提?
作者: kino88

作者: hongkongbadboy     時間: 2012-9-11 11:02

雖然我唔支持「人民力量」,但唔認為佢依家至承認係同性戀有問題喎。
作者: kkgood     時間: 2012-9-11 11:09

又鼓吹同性戀,又杜絕雙非來港生仔,
咁幾拾年後,香港

作者: 金泫雅

作者: chichunlo     時間: 2012-9-11 11:13

唔怪得佢冇政績咁都可以當選
原來佢D粉絲係屎忽鬼!!明哂
作者: 冷漠的香港人     時間: 2012-9-11 11:18

GAY佬通常比較和平理性,睇黎人力既暴力唔啱佢,早晚會給教主踢走的。
作者: DanceR-__-'     時間: 2012-9-11 12:01

The discrimination of sexual orientation is quite severe based on the discussions here.
Homosexual and bisexual are not disorder in medical sense. They just represent minority in sexual orientation.

For those who make joke on it, it only shows how naive and how rude you are.
作者: chanyatfung     時間: 2012-9-11 12:06

引用:
原帖由 kkgood 於 2012-9-11 11:09 發表
又鼓吹同性戀,又杜絕雙非來港生仔,
咁幾拾年後,香港

如果可以杜絕雙非來港生仔,選多幾個都無問題
作者: FLORSHEIM     時間: 2012-9-11 12:06

引用:
原帖由 秋前算賬 於 2012-9-11 05:33 AM 發表
某人可能比佢爆過菊,

所以好憎佢!

我唔同意囉,既然俾得佢爆嘅,又點會憎佢呢?
唔通係被老強,若果係嘅話就要話俾可信任嘅人知呀!
作者: 八太公     時間: 2012-9-11 12:08

以後可以拿到好多屎忽鬼D票
達成一塊明姐下次一定投你一票
作者: cheung3888

作者: cc1209     時間: 2012-9-11 12:13

人力啲人個個都爆過菊
作者: justin~~     時間: 2012-9-11 12:16

引用:
原帖由 dpci1498 於 2012-9-11 09:15 AM 發表
日日對住袁彌明, 冇理由冇幻想…
對得多, 可能可以變番直.
作者: Radical     時間: 2012-9-11 12:16

慢必梗係配番快必啦!
作者: benny1979627

作者: disclaimer03

作者: ooqq

作者: 三級警司     時間: 2012-9-11 12:26

引用:
原帖由 justin~~ 於 2012-9-11 12:16 PM 發表

對得多, 可能可以變番直.
或者有效吧

作者: hwwong     時間: 2012-9-11 12:34

增加呢類激進人士加入議會, 香港想有好發展都難了... 香港繼續拖拖拉拉過日子吧... 周邊競爭地區好開心...
作者: 打雜天使     時間: 2012-9-11 12:37

慢必  支持你   同性戀有什麼問題呢?
作者: 中指王     時間: 2012-9-11 12:44

呢啲咪五毛語言囉.粗鄙.冇文化.佢嬴係選民既選擇呢既.想輸打嬴要咩.五毛夠投肛聯會老葉,咪又係輸.唔夠人選咪認輸囉.

作者: cheung3888

作者: Dennis41     時間: 2012-9-11 12:48

引用:
原帖由 newcup69 於 2012-9-11 05:10 發表
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20120911/00176_029.html

陳志全成功以三萬八千多票在新界東選區突圍而出,他坦言早有信心能當選,但對得票較民主黨劉慧卿更多感到欣慰:「我同長毛(梁國雄)夾埋攞到 ...
選完先講......

作者: 中指王     時間: 2012-9-11 12:49

一係學強國咁囉.議會貪贓枉法,利益輸送.咁咪啱你哋啲五毛囉.
作者: 打雜天使     時間: 2012-9-11 12:50

引用:
原帖由 pj1101hk 於 2012-9-11 12:48 PM 發表
用PAT PAT支持佢, 所以上之ATV個記者中, 有個已被洗腦既傻仔用PAT PAT表示支持
你打一炸無意思既字係個回帖仲咩野先?
作者: 阿簫     時間: 2012-9-11 12:51

快必 「慢必  ??
引用:
原帖由 newcup69 於 2012-9-11 05:10 AM 發表

作者: timmych

作者: 阿簫     時間: 2012-9-11 12:53

袁彌明
引用:
原帖由 英子 於 2012-9-11 09:40 AM 發表
原來同袁彌明拍拖係呃人!欺騙選民喎!

作者: 三級警司     時間: 2012-9-11 12:53

引用:
原帖由 pj1101hk 於 2012-9-11 12:48 PM 發表
ADD BB 油~~
lube grease is better

作者: timmych

作者: jipyrbo     時間: 2012-9-11 12:54

大佬 , 佢落區邊個會仲同佢握呀!!!
作者: 三級警司     時間: 2012-9-11 12:54

引用:
原帖由 timmych 於 2012-9-11 12:51 PM 發表
咁算唔算欺騙選民?佢亂報自己性別係男性

當年雞澄都係選完先講自己做過雞,佢亂講佢既職業係學生,表面係有誤導成份,基本上可立案處理。
人家是舞小姐,不是妓女

作者: callee1128     時間: 2012-9-11 13:01

引用:
原帖由 打雜天使 於 2012-9-11 12:37 PM 發表 慢必  支持你   同性戀有什麼問題呢?
同性戀梗冇問題啦、不過點解選之前唔講選完至講呢?

作者: callee1128     時間: 2012-9-11 13:03

試下選之前話俾人知係同性戀、政剛係為同性戀及普羅大眾爭取權益、睇下選唔選到

作者: 打雜天使     時間: 2012-9-11 13:05

引用:
原帖由 callee1128 於 2012-9-11 01:01 PM 發表
同性戀梗冇問題啦、不過點解選之前唔講選完至講呢?
我唔係人力 /慢必  fans  我代答唔到。

又或者咁問,依家可能依家先至有記者問佢囉~