標題: [相片不說謊]公民黨真的是學民思潮的幕後黑手?!(同場加演:黃痴瘋竄改fb資料劣行!) [打印本頁]

作者: 生田玄

作者: Aman755     時間: 2012-9-6 20:50

thank for sharing.
作者: mrball     時間: 2012-9-6 20:52

支持樓主,司馬昭之心,路人皆知,等九月九大審判日

作者: Aman755     時間: 2012-9-6 21:05

引用:
原帖由 Aman755 於 2012-9-6 08:50 PM 發表
thank for sharing.
補充,
政棍黨最拿手便是躲在人后做傷害香港人的事.
作者: 537647     時間: 2012-9-6 21:19

之前政客流行互揭臭史,當茅頭剛好指向泛民,跟著發生國民教育事件,我懷疑有政客想趕在選舉前借故生事,轉移視線,並打擊政府從而爭取支持,再蓋過自己以往差劣的政積,來個一舉三得。

作者: ooqq

作者: john_john_138     時間: 2012-9-6 23:25

公民黨的程序公義去左邊?
作者: A片有碼

作者: john_john_138     時間: 2012-9-6 23:48

引用:
原帖由 A片有碼 於 2012-9-6 11:40 PM 發表
我不明白樓主想表達什麼? 公民黨不能支持學民思潮?
they are related parties.
作者: lonewolf123     時間: 2012-9-6 23:58

引用:
原帖由 A片有碼 於 2012-9-6 11:40 PM 發表
當然可以支持啦,咁咪大方D出黎認咗佢囉,鬼鬼鼠鼠響後面做乜姐 比廣大市民評吓價丫嘛
作者: wuupeter

作者: JKD_MIKE     時間: 2012-9-7 00:12

支持ATV,支持HK政府
作者: MCMC3     時間: 2012-9-7 01:56

http://news.hk.msn.com/sunday/article.aspx?cp-documentid=250626943#scpti2

國民教育嘅內容樓主你有冇睇過?去支持學民思潮嘅巿民大部份係學生家長同20歲或以上(80後,70後...)如果國民教育內容本身冇問題,再多十個政黨支持,我相信香港人係唔會睬佢地囉!

作者: 羊洋     時間: 2012-9-7 02:33

其實有去集會就知道~ 學民無依靠任何政黨~

好多物資都係有心人士捐~ 集會內容都係大學生 + 中學生 + 老師講野為主~
作者: whc3000     時間: 2012-9-7 02:38

樓主,毛主席萬歲,ok?滿意未?  
作者: mmm_mmm

作者: john_john_138     時間: 2012-9-7 08:41

引用:
原帖由 MCMC3 於 2012-9-7 01:56 AM 發表
http://news.hk.msn.com/sunday/article.aspx?cp-documentid=250626943#scpti2

國民教育嘅內容樓主你有冇睇過?去支持學民思潮嘅巿民大部份係學生家長同20歲或以上(80後,70後...)如果國民教育內容本身 ...
文章中曾榮光說: "任何價值判斷理應是衝量不同價值,而非訴之激情。"

學民思潮在集會中的激情口號又是什麼?
作者: lam_km     時間: 2012-9-7 08:49

港人沒有選擇,只有再一次打沉公民黨!
作者: lam_km     時間: 2012-9-7 08:52

引用:
原帖由 羊洋 於 2012-9-7 02:33 AM 發表

好多物資都係有心人士捐~ 集會內容都係大學生 + 中學生 + 老師講野為主~
黑手已經從幕後走到台前了,還有必要狡辯嗎?
作者: kingwaybeer     時間: 2012-9-7 09:13

公民黨禍港
作者: 八寶雞     時間: 2012-9-7 09:49

公民黨禍港
打沉公民黨!
作者: tomtomtom3_3

作者: Mr.O     時間: 2012-9-7 10:36

公狗黨係背後操縱「學人高潮」,明眼人都睇得出。

作者: meateater     時間: 2012-9-7 11:26

相片沒有做假,即證明訟棍黨又一破壞動作。

對這些有破壞,無建設的訟棍,九月九一定要算清楚。
作者: hehee2000     時間: 2012-9-7 11:36

[相片不說謊], 我們不是私敵。 有講有笑,幾開心?
作者: ....z     時間: 2012-9-7 12:36

WA 好多"証據"哦!!! 樓主巧叻叻!!!

......曲到圓
作者: QBF888

作者: EDUJ     時間: 2012-9-7 16:40

CHING, 借來貼去新聞版。
(如不方便請PM告知刪除)
作者: meateater     時間: 2012-9-7 17:39

引用:
原帖由 EDUJ 於 2012-9-7 04:40 PM 發表
CHING, 借來貼去新聞版。
(如不方便請PM告知刪除)
做得好,俾多啲人知。
作者: Emirates     時間: 2012-9-7 18:15

樓主好有心機, 咁多料既

如果東方可以登左E篇野出來就好啦....
作者: fun_pig     時間: 2012-9-7 18:51

有無c-hing 知東方報料e-mail? 如樓主同意, 我想forward 開去.

作者: Vampire2012     時間: 2012-9-7 22:41

今次怪錯ATV鳥
作者: SkyBlue2046     時間: 2012-9-8 00:00

收美金犯民!亂港賣國不遺餘力!

作者: shutterwill     時間: 2012-9-8 00:05

引用:
學民經常話自己動機只係反國教,
但圖片證明佢地有參與其他政治活動.
作者: 超級市場好     時間: 2012-9-8 02:41

樓主做得好
唔知幾時會安排一個支持國教集會比大家參加下~~
作者: 羊洋     時間: 2012-9-8 02:43

引用:
原帖由 lam_km 於 2012-9-7 08:52 AM 發表
黑手已經從幕後走到台前了,還有必要狡辯嗎?
你語癌??
作者: hellintruth     時間: 2012-9-8 03:12

引用:
原帖由 MCMC3 於 2012-9-7 01:56 AM 發表

國民教育嘅內容樓主你有冇睇過?去支持學民思潮嘅巿民大部份係學生家長同20歲或以上(80後,70後...)如果國民教育內容本身 ...
裡面有幾多個真係理性評估個國教proposal?而唔係單單係報紙睇到「洗腦」,然後人雲亦雲咁同班街仿一齊去反國教?

作者: 羊洋     時間: 2012-9-8 03:25

引用:
原帖由 hellintruth 於 2012-9-8 03:12 AM 發表

裡面有幾多個真係理性評估個國教proposal?而唔係單單係報紙睇到「洗腦」,然後人雲亦雲咁同班街仿一齊去反國教?

老師好多都有貼出黎~ 睇完~ 更加要反~

作者: 夏日微風     時間: 2012-9-8 15:04

引用:
原帖由 wuupeter 於 2012-9-7 12:08 AM 發表
估唔到而家d人轉數係咁差,呢班年輕有獨立思考能力新政黨,打正旗號話冇政黨支撐,咪即係老吹,自打嘴巴囉…

人地個腦只係識反共,體諒下啦

作者: samsampigpig     時間: 2012-9-8 18:51

香港太細啦! 所以次次都咁啱得咁橋撞到之嘛!
作者: superpanhk08

作者: luckkong     時間: 2012-9-9 12:15

難怪 ATV 講得咁硬直了,可能 ATV 已經做足功課,搜足料!
事實....就是....事實!
敗筆的一點,只是表達方式上犯了眾爭而已。
如表達上保留一點思判權給觀眾,實在慢慢有得講!

真的建議置頂!or 亮紅

等草思盲從一代,快些學會在世分清真偽,
做人處事....要一樣還一樣!
寧願拜錯神,也莫要跟錯人!
就算要反教育,也莫與潛危之輩同伙!

以隱藏了的大話,來罵走另一個明刀明槍的大話!
處理方式上已經有病!....真的要叫人喊救命也!
作者: 小小萍     時間: 2012-9-9 12:29

引用:
原帖由 MCMC3 於 2012-9-7 01:56 發表

18區家教會都冇支持學民思潮喎!
作者: 小小萍     時間: 2012-9-9 12:34

引用:
原帖由 羊洋 於 2012-9-7 02:33 發表

原來去集會嘅人係唔會睇到有公民黨支援,唔去嘅人反而更慧眼,唔通真係當局者迷!
真係唔知邊啲人先係比人洗咗腦!

作者: sam1682828     時間: 2012-9-9 12:48

事實是真是假,香港市民心裡有數了

作者: 小小萍     時間: 2012-9-9 17:16

引用:
原帖由 生田玄 於 2012-9-9 16:56 發表
近日國民教育爭議持續升溫,有 港人因擔心而到政府總部絕食抗爭,但 據本報揭發,其中的「抗爭」主將均與 反對派關係密切,甚至是反對派政黨的 核心成員,令人懷疑公民黨及民主黨是 試圖煽動並騎劫對國民教育有疑慮的 ...
根本就係職業遊行抗議人士,唔使返工又唔使返學!
作者: idiuleiseefud     時間: 2012-9-9 17:45

學民思潮=公民黨 ?
好恐怖.....

作者: Gambales     時間: 2012-9-9 17:49

反對派居心叵測,選民要認清真相,唔好畀佢哋擺佈!

作者: 找不到用戶

作者: 煙夫佬     時間: 2012-9-10 03:29

從肛門黨 中人 八番來的消息
咁當然唔知點證實

肛門黨比左 三球野 學人高潮 先有得開始高潮
作者: 三帝同盟     時間: 2012-9-10 10:17

事實又真係俾公民黨一舖翻身....
作者: ken214     時間: 2012-9-10 23:15

09 月 07 日 Fri  
理,愈辯愈明
我們的這個欄目就國民教育問題談了幾期,引起如此反響,是我們始料不及的,也是我們樂於見到的。雖然有人因為不滿我們的言論而作出辱罵,甚至做出不雅的動作以干擾記者的正常採訪,但與其他很多地方的「一言不合,便祖宗三代的鬧得不可開交」甚至動起手來,香港人是較為「斯文」和「紳士」的了。看來一百多年的港英殖民教育,還是很有它正面價值的。

至於通訊事務管理局在一天之內收到投訴我們的幾萬封電郵,在當今互聯網時代,我們並不意外。我們深知,我們不可能要求、也不可能做到每個人都同意我們的言論,我們只希望你們聽到我們的言論。「千夫諾諾,不如一士諤諤」、「是其是,非其非」,我們不敢奢望與先賢相比,但見賢思齊,也是應有之義。作為傳媒工作者,提出自己的意見,便算是盡了自己的社會責任,范仲淹有云:「寧鳴而死,不默而生」。
「辱罵和恐嚇決不是戰鬥。」這是魯迅先生一篇文章的標題。他在這篇文章中說:「戰鬥的作者應該注重於論爭;倘在詩人,則因為情不可遏而憤怒,而笑罵,自然也無不可,但必須終止於嘲笑,止於熱罵,而且要嬉笑怒罵,皆成文章,使敵人因此受傷或致死,而自己並無卑劣的行為,觀者也不以為污穢,這才是戰鬥的作者的本領。」

現在好了,亞洲電視台的「把酒當歌」欄目,將從下周一起,向不同意見開放,就國民教育展開公開大討論。理愈辯愈明,我也會報名誠心向大家討教。
作者: ls79ad     時間: 2012-9-11 00:34

有圖有真相

作者: hkdml

作者: Bee380     時間: 2012-9-17 23:12

引用:
原帖由 john_john_138 於 2012-9-6 11:48 PM 發表 they are related parties.
100% confirmed

作者: henryeleventh     時間: 2012-9-19 04:50

引用:
原帖由 生田玄 於 2012-9-6 08:42 PM 發表

http ...
超級好帖,今時今日冇腦敎師,學生還被攻民黨利用,可悲!
作者: henryeleventh     時間: 2012-9-19 04:53

引用:
原帖由 生田玄 於 2012-9-6 08:42 PM 發表

http ...
好帖!可以既話,全港網站发佈