標題: 侵華日軍暴行集 [打印本頁]

作者: Lee8888

作者: 河床     時間: 2009-10-5 18:56

睇左第一頁以經唔想see 好恐怖
作者: naattung     時間: 2009-10-5 20:53

搞錯呀!!!!!
不過犯錯既唔係依家既日本人....係二戰時既日本軍人

我諗起日本人係日本既某一個地方拆中國人檔 = =
作者: ZKZZ     時間: 2009-10-5 22:00

諗翻起黑太陽731
作者: palmtree

作者: Mojo-jojo     時間: 2009-10-6 15:01

打仗、轟炸、死人......無咩唔正常。
不過當時多数死平民,呢種係日本人從古已慣用嚟恫嚇敵人嘅手段;
搶掠戰敗的敵人,姦淫佢地嘅婦女,斬男人頭同烹煮小孩食佢地的內臟當補品,
對人本人嚟講係正常𣎴過,佢地古時內戰都会咁做。
有咩唔妥呢?
秦始皇都坑殺二+萬降兵啦!
但係大家要明白,只有日本人能夠將殘殺行為視為光明正大仲發揚光大......
呢個就係倭寇嘅本質,千年𣎴變嘅本質,上一代同下一代共同擁有的本質,
所以我永遠都唔鍾意日本人。
作者: hoharo     時間: 2009-10-6 15:45

犯錯既唔係依家既日本人....係二戰時既日本軍人
作者: 空手-剛柔     時間: 2009-10-6 16:32

希望之後唔會再有e d事發生.................
作者: 鋼七連許三多     時間: 2009-10-6 16:33

殺盡日本9
作者: 名字剛好七個字

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-6 18:06

人人都話要殺日本人
但而家嘅日本人係當年嘅日本人咩?
如果而家日本係有犯當年嘅錯,你咪殺囉
可惜,你哋只識盲目咁做拳匪

作者: ;`寧靜|!·-     時間: 2009-10-10 18:13

謝絕日本閪  豬閪成仲未出現既??
作者: 腩河多根唔該

作者: InVinoVeritas

作者: Eyes_Wide_Shut     時間: 2009-10-11 14:08

引用:
原帖由 InVinoVeritas 於 2009-10-11 09:28 AM 發表

While you don't see anyone, even Jews, hold a grudge against today's Germany, people of China and Korea still have a lot of bad feeling towards the Japs.  The reason?  The Japs government and poli ...
非常同意師兄之見解; 最慘的是, 經過大半個世紀後的中華兒女, 被日鬼子不斷地"軟殺傷", 竟相信小日本已洗心革面, 還親口認同日本鬼子今代不同上代!

小日本今時今日仍拜TMD "神社", 供奉的仍是TMD 甲級戰犯; 單是這些厚顏無恥的惡行, 已足夠我人民子弟兵在東京十倍奉還!

最好就是釣魚台爭端升級, 到呆灣需要援手時, 我正義之師就名正言順的血洗日寇矣.
作者: ckk654321     時間: 2009-10-11 15:58

引用:
原帖由 Eyes_Wide_Shut 於 2009-10-11 02:08 PM 發表

非常同意師兄之見解; 最慘的是, 經過大半個世紀後的中華兒女, 被日鬼子不斷地"軟殺傷", 竟相信小日本已洗心革面, 還親口認同日本鬼子今代不同上代!

小日本今時今日仍拜TMD "神社", 供奉的仍是TMD 甲級戰犯; 單 ...
會做跟鬼子一樣禽獸的事....算是什麼正義之師呢??
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-11 21:14

引用:
原帖由 名字剛好七個字 於 2009-10-6 06:15 PM 發表

係呀  

日本侵華幾十年前既事  
幾十年前既中國人俾日本仔濫殺  呢加中國人冇俾日本仔殺 , 唔關你事架

二次大戰唔關你事呀 幾十年前  你呢加係軍事版唔好俾我見到你講二戰d野
咩導彈 咩武器 你都冇 全部 ...
我有講過侵華唔關我事咩
我只不過認為人哋吓吓話殺日本人唔應該咋喎
認為唔應該報仇=漠不關心歷史
甚麼邏輯來的說

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-11 21:14

引用:
原帖由 Eyes_Wide_Shut 於 2009-10-11 02:08 PM 發表

小日本今時今日仍拜TMD "神社", 供奉的仍是TMD 甲級戰犯; 單 ...
以暴易暴兮,不知其非矣
作者: Eyes_Wide_Shut     時間: 2009-10-11 23:51

引用:
原帖由 lf2abc123二世 於 2009-10-11 09:14 PM 發表

以暴易暴兮,不知其非矣
雖然不能夠說他人怎樣我們亦要怎樣, 同一番說話, 請你試試跟大美國, 以色列說罷.

如果小日本可以洗心革面痛改前非, 侵略我土的惡行相信有朝一日必可化解!

君不見今天小日本, 仍舊在國際間侮辱其軍國主意侵略而被屠殺之先烈亡靈嗎?

還要在牠們國民教育中不恥修改史實!

很難想像的今天, 國內仍有同胞受到七三一部隊留下的生化武器毒害, 身為中國人的一份子還可以這麼的厚黑學.

醒覺吧, 難度真的要親眼看著鬼子騎在你娘/妻/女身上淫辱, 才知道鬼子的歹毒嗎?

連頭像也被污染, 自覺很"萌", 以為就會躍升成為現代漢奸, 憑什麼說教?
作者: Eyes_Wide_Shut     時間: 2009-10-11 23:54

引用:
原帖由 ckk654321 於 2009-10-11 03:58 PM 發表

會做跟鬼子一樣禽獸的事....算是什麼正義之師呢??
相信人民解放軍站在東京的一天, 鬼子們會死得痛痛快快, 我們沒有什麼百人斬的運動.
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-12 18:01

引用:
原帖由 Eyes_Wide_Shut 於 2009-10-11 11:51 PM 發表

雖然不能夠說他人怎樣我們亦要怎樣, 同一番說話, 請你試試跟大美國, 以色列說罷.

如果小日本可以洗心革面痛改前非, 侵略我土的惡行相信有朝一日必可化解!

君不見今天小日本, 仍舊在國際間侮辱其軍國主意侵 ...
那我想問你,是否所有日本人也否認侵華行為
錯的只在政府,不在民眾
何必一竹篙打一船人?
的確有一些日本人極力否認,掩飾侵華行為
但你總不能把它當作全日本的意見吧
況且,如果有戰爭的話,死的可不是只有日本人
還有我們的人民子弟兵
戰爭是不會有勝利的一方
作者: 勿進籠

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 18:50

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 10:52 AM 發表

日本人唔係殺過一次中國人......係1次,,,,,,2次..................唔担保會有第3次.........佢地仲保留住那個血統的,,,,,,,,,只係冇介面及時機比佢發出來..............小心
佢地仲保留住那個血統的

單憑呢一點我已經冇辦法同你討論落去
你係咪睇得黃子華多?一個人衰三次就從來都咁衰
作者: 坦克玩弄者     時間: 2009-10-14 19:06

盲目的崇拜及無知令人類失去人性

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 19:34

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 07:07 PM 發表
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,一個好人又点會連衰三次 ............同你做朋友真好...........
真係好笑
原來你一生人做錯事少過三次啊大聖人
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 19:35

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 07:10 PM 發表

[日本人.]................................咁有乜必要.......到處姦淫擄掠....................殺害手無寸鐵的平民....小孩.....................................................你点睇這種事
重組句子唔該,嚴重1999

作者: .朱仔成.

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 21:20

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 08:11 PM 發表

做錯事........都有分大事,,,,,,小事,,,,,,,,,,咁你仲未知乜事 ...........我已經冇辦法同你討論落去

......
上一代人嘅仇恨要而家呢一代承擔,你仲認為冇問題我已經冇辦法同你討論落去
作者: grandv08015     時間: 2009-10-14 21:24

信日本人會改過,真係母豬都會上樹,這是民族根性問題。

所以我對日本分得好清楚,興趣歸興趣,仇恨歸仇恨。

大和民族有佢優點,但係缺點都非常大。(民族侵略性,民族自大性。)

所以我見到日本有咩天災人禍,我會好高興的。

睇下幾時有國家再送幾粒毀滅武器去

作者: grandv08015     時間: 2009-10-14 21:39

搞笑,就好似睇日本AV就唔可仇日?

咁全香港大多數人食過日本料理咪全部唔準反日??
作者: grandv08015     時間: 2009-10-14 21:41

係大學生間屋到搜到日本AV係唔係全部要似叛國論處啊
作者: ;`寧靜|!·-     時間: 2009-10-14 21:42

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-10-14 08:19 PM 發表
我覺得大家應該原諒 日本人

因為呢個仇恨繼續落去

只會大家受苦

既然現在 日本人 已經改過自新,大家應該去接受佢地
豬閪成終於出黎囉 熱烈歡迎

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 21:45

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 09:43 PM 發表

[上一代人嘅仇恨要而家呢一代承擔,你仲認為冇問題]...........係冇問題架....正常之極................有些.國債........還幾代都還唔哂............唔通唔洗承擔
仇恨≠國債
你咁愛國,又唔見你去反八國聯軍
佢哋嘅仇恨都係還幾代都還唔哂啊
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 21:49

引用:
原帖由 grandv08015 於 2009-10-14 09:24 PM 發表
信日本人會改過,真係母豬都會上樹,這是民族根性問題。

所以我對日本分得好清楚,興趣歸興趣,仇恨歸仇恨。

大和民族有佢優點,但係缺點都非常大。(民族侵略性,民族自大性。)

所以我見到日本有咩天災人 ...
民族根性問題
好一個民族根性問題
咁我知啦,中國人民族根性問題就係欺善怕惡
人哋西方國家當年都有打中國啦,又唔見你哋仇佢哋?
係咪因為受得佢哋恩惠多,唔記得當年清朝點比佢哋打?
而日本就冇咁強實力,所以就係咁仇視佢哋啊?

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 22:01

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 09:58 PM 發表

[點解你唔知日本人做過乜事,,,,到處,,殺害平民百姓....姦淫擄掠]........西方國家當年都有打中國時.....有冇咁做...................點解中國人只反感日本人而不是西方人................你講左咁耐重未知 ...
唉哎
你認為英法聯軍,八國聯軍冇咁做咩
好啦,當係冇啦
但淨係火燒圓明園呢樣你都應該知啦掛
搶奪無數中國文物你應該知啦掛
試問咁做會比日本人好好多咩?

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 22:03

引用:
原帖由 勿進籠 於 2009-10-14 09:50 PM 發表

我講日本.戰爭時期...冇必要殺害平民百姓..............同愛國有乜關系 .......你的討論全冇[重點]...............
咁你認為而家咁仇恨日本人有必要咩
作者: grandv08015     時間: 2009-10-14 22:18

引用:
原帖由 lf2abc123二世 於 2009-10-14 09:49 PM 發表

民族根性問題
好一個民族根性問題
咁我知啦,中國人民族根性問題就係欺善怕惡
人哋西方國家當年都有打中國啦,又唔見你哋仇佢哋?
係咪因為受得佢哋恩惠多,唔記得當年清朝點比佢ࡺ ...
八國聯軍係邊個先搞事就係人都知,係義和團啊,義和團做D咩啊?
威水!殺外國人。拆電線,毀鐵路。個人認為佢地係不折不扣的暴民,破壞國家建設。雖然義和團本意係為國家好,但係不自量力就係傻啦。真係當自己刀槍不入咩.
所以本人都係最憎屠殺平民的日本同俄國!
八國聯軍有5萬人,日本人佔最多,足足兩萬。俄國次之,萬三左右。
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-14 22:24

引用:
原帖由 grandv08015 於 2009-10-14 10:18 PM 發表

八國聯軍係邊個先搞事就係人都知,係義和團啊,義和團做D咩啊?
威水!殺外國人。拆電線,毀鐵路。個人認為佢地係不折不扣的暴民,破壞國家建設。雖然義和團本意係為國家好,但係不自量力就係傻啦。真係當自己刀 ...
當年義和團都係因為中國人長期比外國欺負而仇外(鴉片戰爭係咪中國人挑起啊?)
可惜而家好多人就同義和團一樣,盲目仇外
難保佢哋唔會成為下一個義和團
屠殺平民我都好憎,但打仗我都好憎
所以我好憎嗰啲成日話要殺盡日本人嘅憤青

作者: 發卵功禍國殃民

作者: grandv08015     時間: 2009-10-14 22:40

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-10-14 10:25 PM 發表

你既然反佢,做乜仲要用佢既野????

正如你好憎一個人,但係你又要佢幫你手一樣
注意,我討厭日本人,但我喜歡某些日本文化(環保、AV、ACG方面)。
正如,我討厭張居正的私生活,但我喜歡他的政策一樣。

作者: grandv08015     時間: 2009-10-14 23:43

原來係冒牌貨...咁講多都曬氣

作者: gt0079     時間: 2009-10-16 01:20

俱往矣

今時今日, 睇完國慶閱兵, 日本仔仲驚過我哋

只要大陸航母艦隊編成, 收釣魚台有何難

作者: ratman     時間: 2009-10-18 14:33

引用:
原帖由 發卵功禍國殃民 於 2009-10-16 01:00 PM 發表
對無血性的敗類不用尊重~
Absolutely agree
作者: 坦克玩弄者     時間: 2009-10-19 12:14

慘痛歷史

作者: lmo1668

作者: kwokkaiman2002

作者: 郎尼仔     時間: 2009-10-21 18:48

死日本9
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-21 18:59

引用:
原帖由 發卵功禍國殃民 於 2009-10-20 02:25 AM 發表

任由殺人犯消遙法外?
濫發軍票去騙取他人血汗錢可以不了了之?
無惡不作既日寇係不能饒恕架!  
你搵到當年嘅殺人犯咪去殺返去囉
但而家呢代嘅日本人係無辜嘅,你而家喊打喊殺未見得你做得正確
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-21 19:01

引用:
原帖由 名字剛好七個字 於 2009-10-19 04:36 PM 發表

日本仔 日本廢物 日本狗 日本賤人

咁樣罵人唔係冇理由 咩尊重  殺人放火強姦搶劫樣樣做齊晒  仲要極度變態地殺人 (太血腥唔想講)

仲要呢d咁既態度  特別d 仆x右翼份子
中國有你呢啲咁嘅人真係悲哀
連基本嘅人與人尊重都唔識,但以為自己正確
禮儀之邦
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-21 19:02

引用:
原帖由 lmo1668 於 2009-10-19 09:22 PM 發表
現時ge日本新一代,
還在念念念不忘二戰侵略行徑,
不斷歌衆、美化那時所作的暴行。
無錯
但嗰個係政府嘅錯,唔係現今日本人嘅錯

作者: 食人鯧     時間: 2009-10-21 22:02

有無人有當年日軍戰敗慘死的圖片呀
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-21 22:56

引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-10-21 07:32 PM 發表

既然嗰個係政府嘅錯,現今日本政府就要負責賠償給受害者,並且跪地叩頭認錯,向全世界發誓今後不再派遣軍隊到海外!
呢個我認同
作者: 飲水思源     時間: 2009-10-22 19:25

如果當年個兩粒原子彈係中國投下既話,你話多麼的好呀~
作者: 極樂尊者

作者: vehicle2     時間: 2009-10-22 20:35

死日本DOG
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-22 22:59

引用:
原帖由 名字剛好七個字 於 2009-10-22 08:17 PM 發表

冇野講lo

咁以前既猶太人被德國人屠殺 , 咁佢罵德國人  又有唔岩呀??哦 , 冇禮貌呀 , 你以後唔好罵人

仲講得自己好岩咁 , 全部都係由你自己一個觀點睇野
真係好笑,你鬧人都可以認為自己啱哂,認為鬧人係有禮貌
反對你鬧人嘅人就係錯
真係一個好好嘅邏輯
對住你呢呢咁新奇嘅邏輯,我真係唔知點應對落去

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-23 16:25

引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-10-23 01:38 AM 發表
"... 在日軍的佔領下,香港人的尊嚴、人權盡失。日軍濫殺無辜,可以在街上任意殺人,也可以隨意於街上捕捉男丁做苦工勞役。他們以搜查房屋為名入屋強姦女性。"

"另外,日軍於灣仔駱克道一帶設立多間慰安所,強 ...
當年嘅日寇,幾乎已經死哂
作者: Hyphenation     時間: 2009-10-23 17:34

日本人真不該
作者: 肥檸     時間: 2009-10-23 21:16

引用:
原帖由 lf2abc123二世 於 2009-10-14 09:20 PM 發表

上一代人嘅仇恨要而家呢一代承擔,你仲認為冇問題我已經冇辦法同你討論落去
照你咁講,
我隊林你老豆,
你唔好打番佢轉頭,
同唔好打我,
ok?
作者: 肥檸     時間: 2009-10-23 21:23

引用:
原帖由 lf2abc123二世 於 2009-10-21 07:01 PM 發表

中國有你呢啲咁嘅人真係悲哀
連基本嘅人與人尊重都唔識,但以為自己正確
禮儀之邦
而家既日本人仲係叫中國人做支那人,
你認為我地需要尊重佢地咩!!!

作者: ckk654321     時間: 2009-10-23 21:31

引用:
原帖由 肥檸 於 2009-10-23 09:16 PM 發表

照你咁講,
我隊林你老豆,
你唔好打番佢轉頭,
同唔好打我,
ok?
nonono
你搞錯左.
如果你(當年日軍)kill 左佢老豆(中國百姓),佢會kill返你係可以理解的,但佢唔應該去kill你全家,kill你後代(各位想對現代日本人做既野)
作者: tangkauwai     時間: 2009-10-24 01:03

係呀,當年侵華ge日9已經死到7788,但可悲ge係,而家日本年輕ge一代仲不斷咁歌頌同美化二戰日軍ge事績,民族ge劣根性真係無變過..
作者: 坦克玩弄者     時間: 2009-10-24 12:17

引用:
原帖由 lmo1668 於 2009-10-19 09:22 PM 發表
現時ge日本新一代,還在念念念不忘二戰侵略行徑,不斷歌衆、美化那時所作的暴行。
東條英基個孫都唔認阿爺有侵略
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-24 13:13

引用:
原帖由 肥檸 於 2009-10-23 09:16 PM 發表

照你咁講,
我隊林你老豆,
你唔好打番佢轉頭,
同唔好打我,
ok?
真係可笑
你打我老豆,我打返你係正常
但我唔會打你屋企,亦唔會打你仔女囉
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-24 13:15

引用:
原帖由 肥檸 於 2009-10-23 09:23 PM 發表

而家既日本人仲係叫中國人做支那人,
你認為我地需要尊重佢地咩!!!
即使人哋唔尊重你,你係咪要一樣仇視人呢?
難道雙方不能平心靜氣咁和解咩?
作者: 肥檸     時間: 2009-10-24 15:31

引用:
原帖由 lf2abc123二世 於 2009-10-24 01:13 PM 發表

真係可笑
你打我老豆,我打返你係正常
但我唔會打你屋企,亦唔會打你仔女囉
笑了,
係我老豆打你老豆,
唔係我打你老豆,
你唔係話唔好將上一代既仇恨帶到去下一代咩??
你打我做咩

唔知邊個好笑d,
作者: 肥檸     時間: 2009-10-24 15:33

引用:
原帖由 lf2abc123二世 於 2009-10-24 01:15 PM 發表

即使人哋唔尊重你,你係咪要一樣仇視人呢?
難道雙方不能平心靜氣咁和解咩?
你既想法太天真,
有咁易和解就天下太平,

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-24 19:34

引用:
原帖由 肥檸 於 2009-10-24 03:31 PM 發表

笑了,
係我老豆打你老豆,
唔係我打你老豆,
你唔係話唔好將上一代既仇恨帶到去下一代咩??
你打我做咩

唔知邊個好笑d,

下次出post前組織下自己詞句先啦唔該
作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-24 19:34

引用:
原帖由 肥檸 於 2009-10-24 03:33 PM 發表

你既想法太天真,
有咁易和解就天下太平,
你唔肯當然冇可能啦

作者: lf2abc123二世     時間: 2009-10-24 20:25

引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-10-24 08:13 PM 發表

日9咁有米,難道就唔可以兌現香港人手頭上d日9軍票咩?
我唔係日本政府,唔知道佢哋政策,唔好問我