標題: 對香港警隊無言........... [打印本頁]

作者: louis430     時間: 2009-8-24 14:00

CID裝備的SIG P250 半自動手槍可裝15+1發9MM子彈,但上頭只准入8發 上層是否故意要探員在槍戰時處於下風??

作者: chnw     時間: 2009-8-24 14:48

不懂是什麼原因,我只跟下帖
香港警察的裝備我在電視裡看很先進
作者: iiow     時間: 2009-8-24 15:23

減慢彈弓老化
作者: TPMANAGER     時間: 2009-8-24 15:27

正常來說, 開齊15+1發的機會是零!
減少子彈量主要原因是如果被人搶警槍的話, 可減少損失而已.
作者: freelance2     時間: 2009-8-24 15:33

有警察朋友同我講過佢地 EU 車上面支 MP5 其實只係入十幾粒子彈
佢話唔夠最多帶多隻夾
加埋本身 12 發 .38
火力已經大左好多
佢地D子彈算係長期壓喺彈夾入面
如果入滿佢隻夾好快會玩完
作者: 愛情重傷     時間: 2009-8-24 15:52

3樓正解,入一半子彈原因係因為要保護彈匣條彈弓,減慢彈弓老化

以上資料係由於本人曾向現役警員查證所知(有朋友當緊差...)
作者: ccsricky     時間: 2009-8-24 16:05

仲有係須要問題,香港而家一年有幾多單,重型槍械案?差吾多係0,一次開幾十槍,電視同電影就見到多......實際上機會係???????????...........
作者: louis430     時間: 2009-8-24 16:11

但如果又有人好似葉X歡咁用AK47打劫,警察仲唔死??
作者: woodbadger

作者: louis430     時間: 2009-8-24 16:23

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-24 04:13 PM 發表

若果係重型械劫,EU上面都有MP5同埋870

況且,警察係鬧市之內同匪徒駁火,有佢地既考慮
我記我多年前旺角信和中心劫案中,三個人持AK47打劫。MP5,870散彈點打呀??把MP5仲係SF,單發MP5A2,要打至少都要有三點放啦。
作者: see.lookqq     時間: 2009-8-24 17:05

很多國家警察配備的隨身槍械系轉輪手槍
因為考慮咗城市間槍戰的幾率不會很大, 且對火力持久性要求也不高
尤其嚴禁槍支的國家,幾率更低
作者: michaelng9278     時間: 2009-8-24 17:12

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 04:23 PM 發表

我記我多年前旺角信和中心劫案中,三個人持AK47打劫。MP5,870散彈點打呀??把MP5仲係SF,單發MP5A2,要打至少都要有三點放啦。
佢地枝AK有無得連發架?好多民用型都無連發喎!
警察姐,使唔使用全自動火力咁猛啊?軍人打使都用單發咋

作者: louis430     時間: 2009-8-24 17:41

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-24 05:24 PM 發表

警察發射每一槍,都有佢既法律責任。

若果警察既槍有連射,若果因此而出現誤射,法律責任由誰負責????

另外,警察係講求火力控制,而唔係軍隊用既火力壓制。法例係要以最少既武力去完成警察既職責
我明白,有玩過SWAT4都知警察唔可以亂開槍,要以最低武力去拉人,好似係OC,袋槍,中空子彈等等。但要是香港出現好似97年洛杉磯美國銀行劫案,香港警察點應對??

作者: game西

作者: lhce2007_aichi     時間: 2009-8-24 17:46

HK Police 有AR15
足夠同Ak 鬥
作者: louis430     時間: 2009-8-24 18:03

引用:
原帖由 lhce2007_aichi 於 2009-8-24 05:46 PM 發表
HK Police 有AR15
足夠同Ak 鬥
對PTU有AR15,但係如果PTU未到,前線警員用.38,MP5SFA2,M870同持AK47,穿防彈衣既人,好似洛杉磯美國銀行劫案般槍戰,又點呢??
作者: ~C.Ronaldo~     時間: 2009-8-24 18:20

樓主係咪打cs打得多
其實好少情況會射晒15發
警方每射一發都要負上法律責任

作者: louis430     時間: 2009-8-24 18:28

引用:
原帖由 ~C.Ronaldo~ 於 2009-8-24 06:20 PM 發表
樓主係咪打cs打得多
其實好少情況會射晒15發
警方每射一發都要負上法律責任
我用洛杉磯美國銀行劫案做假設,你又話我打CS打我多??
我明白警察唔可以亂開槍,但如果真係有咁既情況又點??唔通唔開槍等死??
作者: louis430     時間: 2009-8-24 18:32

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-24 06:25 PM 發表

莫非匪徒有無限子彈,可以對抗不停有支援既警察?????
你到底知唔知我想講乜,美國銀行劫案中二名匪徒以AK47+100發彈鼓用7.62X39穿甲彈,而且身穿全身防彈衣。
美國銀行劫案
http://www.youtube.com/watch?v=bw94nN5qc_M
作者: lhce2007_aichi     時間: 2009-8-24 19:06

香港每個區都有15個小隊係一個zone度patrol.
可以好快去到現場

作者: louis430     時間: 2009-8-24 19:11

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-24 07:08 PM 發表

你要將一個Extreme既Case套去香港之上......

就算係LA果次搶劫,美國警察,都只係可以圍住現場,等SWAT去增援....
不過香港既SDU用MP5A3都應該打唔穿佢地既防彈衣,佢地既防彈衣估計在LV3以上。
作者: 黑魔君     時間: 2009-8-24 19:16

一,香港有咁樣火力既犯,係呢十年,未出去就已經俾人拉哂,
二,當真係有,警察既警力比d犯多n倍,就假設d警察一人一支左輪都好,只有有良好既部署,佢地遲早都係要死或者俾人拉,當年葉生都係俾個老散,打中條尾龍骨,搞到今日都要做廢人,
三,香港仲有sdu,假設一般警察搞唔掂就會要求sdu增援,
四,警察唔係軍人士兵,任務唔係衝鋒陷陣,如果警察都需要帶重火力槍械,香港已經變左伊拉克果d地區,
五,好似你咁講英國警方直頭係推d警察去死啦
作者: louis430     時間: 2009-8-24 19:30

1,2,,3都同意,4,5,如果香港真係出現此情況,那真是沒辦法,需要重火力槍械支援。而倫敦警方已經換左Glock17,香港仲用.38左輪會唔會不合時宜呢。
作者: ~C.Ronaldo~     時間: 2009-8-24 19:38

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 19:11 發表

不過香港既SDU用MP5A3都應該打唔穿佢地既防彈衣,佢地既防彈衣估計在LV3以上。
講真,香港有幾可會遇上d咁o既劫匪
當年葉繼歡咪又係比人打中條尾龍骨,跟住仲癱埋
91年錦田槍戰
http://www.youtube.com/watch?v=qrJmPoQIKQ0&feature=related
用AR-15開左10槍

wiki百科話SDU有AR-15同M4 堅定流
作者: 黑魔君     時間: 2009-8-24 19:42

g17又俾點38好幾多丫(火力上),而且香港警察都換緊槍,只係未換到pc到啫,再加上香港會出現美國既情況既機會又有幾大
作者: 黑魔君     時間: 2009-8-24 19:43

g36都有,有m4呢d又幾奇,不過係警用版啫
作者: louis430     時間: 2009-8-24 19:54

SDU M4A1

作者: louis430     時間: 2009-8-24 19:57

引用:
原帖由 黑魔君 於 2009-8-24 07:42 PM 發表
g17又俾點38好幾多丫(火力上),而且香港警察都換緊槍,只係未換到pc到啫,再加上香港會出現美國既情況既機會又有幾大
Glock17起碼裝彈數比左輪多,而出現此情況機會唔係無,現在只不過係假設姐
作者: king_of_cut_gir     時間: 2009-8-24 20:06

好靚呀...
想問佢地係SDU定係刑事情報科的hit team?
作者: louis430     時間: 2009-8-24 20:13

引用:
原帖由 king_of_cut_gir 於 2009-8-24 08:06 PM 發表
好靚呀...

Hit Team唔會有咁既裝備呀
作者: louis430     時間: 2009-8-24 20:24

引用:
原帖由 king_of_cut_gir 於 2009-8-24 08:06 PM 發表
好靚呀...
應該係飛虎隊
作者: Jagdtiger     時間: 2009-8-24 20:41

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-24 05:45 PM 發表
如果少子彈既話,對於前線人員黎講會珍惜子彈,變尚唔會老衝!同時間減少死亡機會,
咩理論?
你認為如此情況下一般警員仲會衝?
作者: 機龍     時間: 2009-8-24 20:53

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 19:57 發表

Glock17起碼裝彈數比左輪多,而出現此情況機會唔係無,現在只不過係假設姐
既然CID都規定只能填裝一半子彈,G17很可能都只裝一半
作者: louis430     時間: 2009-8-24 21:00

裝一半都多過左輪,不過除左Glock17之外都可以選擇Glock22 .40 S&W
作者: diedogkiller     時間: 2009-8-24 21:24

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 07:30 PM 發表
1,2,,3都同意,4,5,如果香港真係出現此情況,那真是沒辦法,需要重火力槍械支援。而倫敦警方已經換左Glock17,香港仲用.38左輪會唔會不合時宜呢。
我記得,英國的警察,在平時執勤的時候,是不會佩帶槍械的。
有錯請指教。
作者: lhce2007_aichi     時間: 2009-8-24 22:06

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 09:00 PM 發表
裝一半都多過左輪,不過除左Glock17之外都可以選擇Glock22 .40 S&W
SDU and G4 係用Glock 17 and Glock 19
作者: DDG98     時間: 2009-8-24 22:10

香港警察非常好慚愧。。。。。。。。。。。。。。香港垃圾警察呀!
作者: lhce2007_aichi     時間: 2009-8-24 22:14

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 09:00 PM 發表
becoz半自動發射, so 有潛在走火危險
保險lock 位置好danger,
HK 比較安全, 彈量吾係一個consider ge point
作者: louis430     時間: 2009-8-24 22:15

引用:
原帖由 lhce2007_aichi 於 2009-8-24 10:06 PM 發表

SDU and G4 係用Glock 17 and Glock 19
Glock 22係Glock17既.40口徑版本,Glock19因比glock17緊湊而較適合探員使用。

Glock17

Glock19

作者: lhce2007_aichi     時間: 2009-8-24 22:16

引用:
原帖由 DDG98 於 2009-8-24 10:10 PM 發表
香港警察非常好慚愧。。。。。。。。。。。。。。香港垃圾警察呀!
1) 你個D中文我吾明
2) 咁勁 你自己做lo

我同你講, 你依加係度叫顯出你好垃圾ar! Pollute 左軍事版lo!
作者: crazymaking     時間: 2009-8-24 22:32

我估警隊驚多一個步步哥多過一個歡歡!
作者: lv123     時間: 2009-8-24 23:34

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 06:32 PM 發表

你到底知唔知我想講乜,美國銀行劫案中二名匪徒以AK47+100發彈鼓用7.62X39穿甲彈,而且身穿全身防彈衣。
美國銀行劫案
http://www.youtube.com/watch?v=bw94nN5qc_M
mud 當年有咁大單case ﹐真唔記得。另外當年曾陰培無眼鏡的。
個兩個手榴彈威力好大。匪徒應該用黑星7.62。
不過香港不是戰場,不用咁強大火力﹐如果樓主覺得弱,難道用m16。
警槍的選擇,以安全行先﹐因左輪無咁易走火,如果吾拉雞要25 磅力才能打一槍。
因為現在左輪開始停産,才轉槍(大陸都有生產左輪的)。
1945 年前香港用英國槍多,50 年代起才開始用美國貨。
作者: glisenti_516     時間: 2009-8-24 23:52

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 10:15 PM 發表

Glock 22係Glock17既.40口徑版本,Glock19因比glock17緊湊而較適合探員使用。
Glock17本身設計係有缺陷. 用力手握glock17再伸直手臂, 就會發現槍口上揚而非呈水平線, 因為本身手握既角度設計得唔自然. 不過始終普及化既武器就會受到重用... 所軍隊警隊使用既手槍中, glock17多過其他同類型手槍.. 所以有時適唔適合並非使用該式武器既優先條件
作者: jeffery7466     時間: 2009-8-24 23:55

引用:
原帖由 diedogkiller 於 2009-8-24 09:24 PM 發表 我記得,英國的警察,在平時執勤的時候,是不會佩帶槍械的。有錯請指教。
you are right, i dont know why but they carry the baton and pepper spray.
read this article if you are interested http://news.bbc.co.uk/2/hi/talking_point/1156341.stm
作者: 基頭四.     時間: 2009-8-25 00:13

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 05:41 PM 發表 我明白,有玩過SWAT4都知警察唔可以亂開槍,要以最低武力去拉人,好似係OC,袋槍,中空子彈等等。但要是香港出現好似97年洛杉磯美國銀行劫案,香港警察點應對??
兩支AK亂射都應付唔到,咁差人果邊多幾支自動步槍連射咪仲難應付,
 我講既應付係保護人命,而唔捉賊,咁都唔明,好啋你唔係當差
作者: louis430     時間: 2009-8-25 00:34

引用:
原帖由 基頭四. 於 2009-8-25 12:13 AM 發表
兩支AK亂射都應付唔到,咁差人果邊多幾支自動步槍連射咪仲難應付,
我講既應付係保護人命,而唔捉賊,咁都唔明,好啋你唔係當差
2把AK打到差人咁既樣,仲點保護人命呀,差人用更強火力既槍械擊倒匪徒就是在保護市民。
你有冇睇美國銀行劫案段片??警察火力不足打唔死班匪徒令市民受傷,佢地係鬧市開左二千幾槍,冇人死係不幸中既大幸。
如果事件發生係香港這種人多既地方,後果會點相信你地會好清楚。
作者: louis430     時間: 2009-8-25 00:42

引用:
原帖由 glisenti_516 於 2009-8-24 11:52 PM 發表

Glock17本身設計係有缺陷. 用力手握glock17再伸直手臂, 就會發現槍口上揚而非呈水平線, 因為本身手握既角度設計得唔自然. 不過始終普及化既武器就會受到重用... 所軍隊警隊使用既手槍中, glock17多過其他同類型手 ...
可能係你誤解左,唔知你有冇玩過仿真槍呢,我玩glock17果時,握在手中的感覺就好似好有天下無敵既感覺,手感極佳,而且所有人喵準都係對住準心,點會槍上揚呢??
作者: frank1     時間: 2009-8-25 01:33

左輪故障率低,一定唔會jam彈...
作者: king_of_cut_gir     時間: 2009-8-25 06:33

英國就唔知道了
在紐西蘭,police係不配槍,只有高級警員先會有支G17在警車內(即我個sign)
而一般為2人一車,有d仲會有dog在車內
作者: king_of_cut_gir     時間: 2009-8-25 06:35

順便一提/....紐西蘭警察就真係無能了
作者: Heavy-Panzer     時間: 2009-8-25 07:23

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 12:34 AM 發表

2把AK打到差人咁既樣,仲點保護人命呀,差人用更強火力既槍械擊倒匪徒就是在保護市民。
你有冇睇美國銀行劫案段片??警察火力不足打唔死班匪徒令市民受傷,佢地係鬧市開左二千幾槍,冇人死係不幸中既大幸。
如果事件發 ...
的確匪徒有這樣的裝備,對市民警察的威脅好大。如此的話,請問有咩建議比香港警察呢?

作者: lolo58     時間: 2009-8-25 08:48

4頁 樓主剩係識用洛杉磯美國銀行劫案做假設
但你有冇考慮過兩個地方既背景 局勢唔同 美國更有部分洲分可以合化擁有槍械

樓主剩係識得講如果如果 講如果講到識飛都得喇
又唔諗下警察應該點樣去防範哩類事發生?
作者: upcupcupc     時間: 2009-8-25 08:59

唔夠人打...必要時咪放佢走囉.....事後先部署拉人都得o既o者....警察係保護市民o既生命財產之嘛....又唔係軍人要消滅敵人.....
作者: lhce2007_aichi     時間: 2009-8-25 10:13

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 12:42 AM 發表

可能係你誤解左,唔知你有冇玩過仿真槍呢,我玩glock17果時,握在手中的感覺就好似好有天下無敵既感覺,手感極佳,而且所有人喵準都係對住準心,點會槍上揚呢??
連上田信本書都係咁寫
作者: nelson3399     時間: 2009-8-25 11:49

G17 好易走火GA,所以美軍制式武器唔簡佢
作者: terada     時間: 2009-8-25 12:00

why not each police car equip with a M249, RPG, 82A1, 50mm......
作者: jeffery7466     時間: 2009-8-25 12:03

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2009-8-25 08:59 AM 發表 唔夠人打...必要時咪放佢走囉.....事後先部署拉人都得o既o者....警察係保護市民o既生命財產之嘛....又唔係軍人要消滅敵人.....
agreed!
作者: jeffery7466     時間: 2009-8-25 12:28

引用:
原帖由 terada 於 2009-8-25 12:00 PM 發表 why not each police car equip with a M249, RPG, 82A1, 50mm......
overkill!
作者: DDG98     時間: 2009-8-25 13:07

引用:
原帖由 lhce2007_aichi 於 2009-8-24 22:16 發表

1) 你個D中文我吾明
2) 咁勁 你自己做lo
     我同你講, 你依加係度叫顯出你好垃圾ar! Pollute 左軍事版lo!
我覺得二戰時代,日本和德國軍國主義嚴格好過香港警察真係無能力.....香港警察真係冇用呀!香港警察真係廢柴呀!

我中意日本和德國軍國主義..........好勁呀!好掛念日本和德國軍國主義.........
作者: DDG98     時間: 2009-8-25 13:11

引用:
原帖由 DDG98 於 2009-8-25 13:07 發表

二戰時代,日本和德國軍國主義嚴格能力好過香港警察真係無能力.....香港警察真係冇用呀!香港警察真係廢柴呀!香港警察非常衰弱, 好差呀!香港警察係垃圾..........日本和德國軍國主義勁呀!

我中意日本和德國軍國主義..........好勁呀!好掛念日本和德國軍國主義.........

作者: sniper1227     時間: 2009-8-25 13:25

for self protection... 8 rounds are enough..
my state allows only 10 rounds in the magazine...

作者: sniper1227     時間: 2009-8-25 13:41

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-25 01:38 PM 發表

However, you can carry more than ONE mag.....
that's true.....
作者: lv123     時間: 2009-8-25 14:06

一個警察平時帶12 粒子彈的確足夠,就算入八粒都足夠。另外現在香港持械行劫也小了﹐打劫銀行,就算心你刦了箱錢,都無用﹐個防盜箱你打開,會用d 染料染紅d 銀紙同個身﹐得不賞失。
打刦都要計成本,如果賠了夫人又折兵,那人去打刦﹐濮滅罪行是從根本着手﹐只用重火力根本冶標。況且現在買k 仔比打刦銀行好揾過打刦銀行﹐d 少年一上引d 就財源源不絕。
作者: BeastHeart     時間: 2009-8-25 14:12

樓主睇得警匪片太多喇...

如果嚮香港玩槍戰... 真係死得人多...
作者: glisenti_516     時間: 2009-8-25 14:14

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 12:42 AM 發表

仿真槍, 真槍我都用過.
而GRIP既角度唔自然, 依句唔係我講先, Gmbh自己本身都承認過依一點, 不過基本上不算是大問題. grip既角度唔自然, 令用家手緊握glock17, 手臂伸直既情況下, 照門準星並唔會好似一般手槍咁連成一線, 而準星會略略高過水平線, 亦姐係槍管略略上揚. 要連成一線就要格硬放低手豌. 熟識glock17既人唔會唔知呢一點..
作者: glisenti_516     時間: 2009-8-25 14:17

引用:
原帖由 terada 於 2009-8-25 12:00 PM 發表
why not each police car equip with a M249, RPG, 82A1, 50mm......
因為警方唔似你咁唔為途人著想.
咪話.50cal, 5.56mm都已經可以penetrate through一般住宅內既牆身.... RPG更加唔使講.

作者: louis430     時間: 2009-8-25 14:20

引用:
原帖由 BeastHeart 於 2009-8-25 02:12 PM 發表
樓主睇得警匪片太多喇...

如果嚮香港玩槍戰... 真係死得人多...
據說果2條友係睇Heat睇上腦,先學佢地去打劫銀行。
作者: louis430     時間: 2009-8-25 14:30

引用:
原帖由 glisenti_516 於 2009-8-25 02:14 PM 發表

仿真槍, 真槍我都用過.
而GRIP既角度唔自然, 依句唔係我講先, Gmbh自己本身都承認過依一點, 不過基本上不算是大問題. grip既角度唔自然, 令用家手緊握glock17, 手臂伸直既情況下, 照門準星並唔會好似一般手槍咁連 ...
不過人機工學真係好好,又有多種口徑選擇,又有緊湊型同迷你型,之所以Glock在軍,警,民都好好生意。
作者: glisenti_516     時間: 2009-8-25 14:36

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 02:30 PM 發表

不過人機工學真係好好,又有多種口徑選擇,又有緊湊型同迷你型,之所以Glock在軍,警,民都好好生意。
ergonomic都已經唔算好, 畢竟係70年代產品.. 比較特別既我會話係枝glock17本身用40%塑膠制成.
作者: EliotWong     時間: 2009-8-25 15:43

其實如果D差佬搞五掂, 五會話揾老解幫拖嫁咩?
作者: ccsricky     時間: 2009-8-25 17:07

引用:

睇哂你d回覆,希望你吾會有機會做警察啦,,,你d理論係警察要火力強,有型..等等.....點解用0.38左輪加中空子彈,因0.38安全度高,方便使用.吾使先上樘,吾使先開保險制才能使用等等好處,用中空子彈,因射入身體後會轉開,加大傷口,而又不容易穿過人體........而家係講警察呀!!!火力再大又如何????警察係防止罪案同拉人,吾係去殺人呀!!!!!!!槍足夠就得了............
作者: lolo58     時間: 2009-8-25 17:19

引用:
原帖由 ccsricky 於 25/8/2009 05:07 PM 發表
睇哂你d回覆,希望你吾會有機會做警察啦,,,你d理論係警察要火力強,有型..等等.....點解用0.38左輪加中空子彈,因0.38安全度高,方便使用.吾使先上樘,吾使先開保險制才能使用等等好處,用中空子彈,因射入身體後會轉開,加大 ...
樓主係都要搵97年洛杉磯美國銀行劫案做比較MA
但又唔考慮下兩個地方既因素 又唔諗下美國係可以合化擁有槍械

一句夠用就夠哂
作者: lv123     時間: 2009-8-25 19:46

咁不如拿火箭筒 一炮就攪掂。
不過現在香港主要罪案是天仙局、k 仔。商業犯罪為主﹐有幾何做世界。
作者: busbvetrain     時間: 2009-8-25 23:18

香港真係有幾何會有個歡歡

不過無就一定講大話

個題目不如轉轉

出現個時,警察會點做
作者: efe     時間: 2009-8-25 23:37

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 06:32 PM 發表

美國銀行劫案
普通pc去到都係等backup....
真係唔得咪call駐港解放軍囉....再唔得咪食腦
學俄羅斯咁用迷暈gas囉.....當年戲院都係咁ko班車臣

作者: busbvetrain     時間: 2009-8-26 00:35

最後個句,有少少笑話成份(最少西方同香港暫時都唔會做到)

不過如果攻堅,香港警察無迷暈氣體

攻堅個時可能會用閃光彈,震撼彈,煙霧彈,催淚彈,但係場地太大既,以上手榴彈無用

唔通所有門口一齊擲
作者: 腩河多根唔該

作者: sniper1227     時間: 2009-8-26 07:33

I find Glock 17 works pretty good..
Even though a gun has problem or the sight is off, a good shooter should be able to adjust it by himself/herself..

Sig is an excellent gun...  i just tested it a day before...
i shot ten and all of them hit the bull's eye.
Range distance 10 meters.....

作者: Eyes_Wide_Shut     時間: 2009-8-26 08:11

引用:
原帖由 sniper1227 於 2009-8-26 07:33 AM 發表
I find Glock 17 works pretty good..
Even though a gun has problem or the sight is off, a good shooter should be able to adjust it by himself/herself..

Sig is an excellent gun...  i just tested it  ...
Haha, CHing, you make me Jealous!

If Glock is a working horse in firearm, I will regard it as Seiko. However, SIG is simply a Rolex in its class! (Actually Seiko do have some high class watches such as Grand Seiko)
作者: ~零~     時間: 2009-8-26 14:18

別忘了還有sdu...
作者: ~零~     時間: 2009-8-26 14:19

引用:
原帖由 efe 於 2009-8-25 11:37 PM 發表

普通pc去到都係等backup....
真係唔得咪call駐港解放軍囉....再唔得咪食腦
學俄羅斯咁用迷暈gas囉.....當年戲院都係咁ko班車臣
別忘了還有sdu.....