• 瀏覽: 300,717
  • 回覆: 1,209
  • 追帖: 178
+165
引用:
原帖由 ahmei 於 2024-4-22 15:36 發表

果時還果時。而家係吸引新買家,趁低水入場無得豬。
地產代理佢哋唔提日本人住屋空置率,以東京為例,JR山手線圈以內都唔係個個站人氣旺,五反田站夜晚8點行出行5分鐘就鬼影都唔多隻,TV推介去大阪買樓嘅就講到區區都好旺有前景,但熟悉嘅就知係昆人,正如買樓話買彌敦道好旺,隔離上海街祇係隔咗50公尺,所以都有升值潛力

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2024-4-22 16:19 發表

我唔識日本樓市, 亦唔識投資.......但我只知一件事...
就係日本樓咁正, 點解日本人自己唔投資, 要益香港人?
呢個要講返文化問題,日本人結婚唔會好似港女問你有無樓有無車,所以無剛需結婚買樓需求,另一樣係鐵路網夠強大,打工仔可以住主要商業區一小時嘅交通車站,上下班係揸單車去火車站再轉返公司就得,佢哋到咗退休就返鄉下有祖屋住

引用:
原帖由 horse2014 於 2024-4-20 11:01 發表

昨天和老虎用 30 元長者票看了 《帝國崩裂》(Civil War),戲不錯,陣容是 A 級

戲,但不要要求大戰爭場面,戲內沒有告訴大家戰爭為何而啟,也沒有交代戰爭過程,戲就借用女 ...
《帝國崩裂》其實透露了一個你知我知但很多人不敢談不敢信不願信的訊息,女主角的車去到一個油站要加油,對方說不是本區人不可加,女主角說三百元,要加滿及二桶後備油,油站人說,三百元才夠一份三文治,當面拒絕,女角說是加元,油站人說 OK。
美刀的廢,地主人也知,當然不是個個知,拍片的導演編劇就知,不過,很多人扮不知或真不知。
愚村,同樣,無人信美刀最後真的會成為廢紙……
不過,小馬也相信要有一個過程,先慢慢來,就好像現在無論美滙多高,妹幣就差不多不給反交,小柑柑就和美滙斗高
造夢的,由他吧,反正事情已 ING 中!

引用:
原帖由 horse2014 於 2024-4-22 17:45 發表

《帝國崩裂》其實透露了一個你知我知但很多人不敢談不敢信不願信的訊息,女主角的車去到一個油站要加油,對方說不是本區人不可加,女主角說三百元,要加滿及二桶後備油,油站人說,三百元才夠一份三文治,當面拒絕,女角說是加元,油站人說 OK。
美刀的廢,地主人也知,當然不是個個知,拍片的導演編劇就知,不過,很多人扮不知或真不知。
愚村,同樣,無人信美刀最後真的會成為廢紙……
不過,小馬也相信要有一個 ...
所以港府近年一些資助如「夜繽紛」。反正美如無限眨值,港元又是掛勾美金。所以現在花了好過,反正都遲早眨值。

引用:
原帖由 kylohk 於 2024-4-22 14:22 發表

某記已經喺yt宣傳大阪樓好耐,大台宜家又播啲大阪睇樓節目。唔會咁巧合啩?
好似見到方健儀都有份介紹買日本樓,佢報開新聞,幾時做埋地產agent?

引用:
原帖由 bchan77 於 2024-4-22 18:33 發表

好似見到方健儀都有份介紹買日本樓,佢報開新聞,幾時做埋地產agent?
佢自己買咗做民宿!

引用:
原帖由 bchan77 於 2024-4-22 18:33 發表

方健儀離開tvb news好耐,轉型KOL,司儀,賣廣告(e.g.和田竹醋)

引用:
原帖由 big3624 於 2024-4-22 19:05 發表

方健儀離開tvb news好耐,轉型KOL,司儀,賣廣告(e.g.和田竹醋)
都係親西方人士!

引用:
原帖由 horse2014 於 2024-4-17 08:09 發表

小馬這二天去了渡假,真正什麽也不做和老虎去吃喝玩三天。昨天,吃完最後一個甜品,又要回做苦工的地方了。

渡假,還是留意小柑柑價,上次上天對小馬這樣好,把價回調最靚,給小馬入貨,所以 ...
周末去了一次粵A,離開愚港充斥負能量的地方的確唔同,即使簡單食個麵都好過某地,之後又要回到昔日的「地捫」(東帝汶)——昔日澳門用來放逐重犯的地方。

每次由海珠橋行到「河南」(海珠區)就像番先自己屋企一樣咁自然。 

引用:
原帖由 horse2014 於 2024-4-15 09:23 發表

99% 空防率,誰信!
誰信就是測試白皮洗腦率最佳指數
如果你全信 99% 空防率,恭喜你,你給白皮洗腦洗得一乾二淨。不過,愚村人相信 99% 空防率,相信也超 90%。
就像消毒劑「殺菌達99.99%」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]