• 瀏覽: 28,070
  • 回覆: 299
+2
本主題由 palepala234 於 2023-5-29 15:03 移動
硬件大陸一早超越香港,但點解大陸人點解仲要千方百計嚟攞個身份?

香港夜景好靚呀

既然係咁, 為何要來?

引用:
原帖由 welldeng 於 2023-5-29 17:15 發表

小紅書變為一種煽動刷流量發財風氣
小紅書就好似批鬥場地,為了流量,什麼也做得出。

聽完係事實香港就改進下,港人數大陸唔好幾十年,人哋進步到數返香港。

硬膠,每人觀點吾同,有咩好拗,我夠話山頂同半山又斜又熱又多蛇蟲鼠蟻啦。

引用:
原帖由 armking96 於 2023-5-29 06:49 發表

【香港旅遊/攻略】通關後內地客來港旅遊問題常惹關注。有在香港生活2年的內地男生,在網上發文力數香港4大問題及特點,直指「破破爛爛的香港,到

佢寫得破破爛爛就知佢係乜生活水平啦
窮X住舊區, 唔係破破爛爛唔通又新又靚?

香港好嘅嘢冇哂

個個城市都有舊區,唔明佢點解一定要揀d破舊嘅地方(唔通佢好窮?),佢可以去d高尚嘅地方就絕對唔會見到破爛

好處就係用好多錢,買哂大陸啲制品,不過唔係市民買!

身為香港人,我都承認香港有好多問題:服務態度差、仆街特別多。

係啊,香港真係唔好嫁,最好唔好黎,囉,又爭飯食又爭公屋咁受苦。

引用:
原帖由 armking96 於 2023-5-29 06:49 發表

【香港旅遊/攻略】通關後內地客來港旅遊問題常惹關注。有在香港生活2年的內地男生,在網上發文力數香港4大問題及特點,直指「破破爛爛的香港,到

其實真係唔好嚟,呢三十年香港一日不如一日

香港係甘架啦咪撚嚟啦67。

引用:

千祈唔好嚟,感謝

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]