• 瀏覽: 25,846
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-25 11:45 發表

柒就柒啦
e.g.吹水閒聊版, 好多假架.......唔係使咩分唔同版
唔9係新聞, 咪冇得留新聞版lor
越看越看你有精神分裂痴漠轉副妄想症,成個香討都係吹水,邊有分正副呀儍雞,做人做著你真係柒啦,噉樣小事你喺度雞叫成版同成朝早?人家移去副版關你杘事咩,
好心你有時間睇下“副干專題討論“你出啦,如果假新聞一早封鳩你兼拉人封艇啦傻西

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-11-24 13:47 發表
【銀行/存款】把錢存進銀行,竟然會倒欠銀行錢?內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元),詎料想領

完全不合理, 銀行話呃佢嘅係個職員, 唔係銀行本身
但職員係著住制服, 代表緊銀行架嘛, 而且佢人在銀行, 點會話唔代表銀行?

對小巿民嚟講幾十萬可能(直頭)係佢一生嘅積蓄
但對銀行嚟講, 跟本唔係咩大數目, 如果呢件事發生咗
以後咩人會敢存錢到呢間銀行? 公關上都錯埋,
係香港, 呢個情況直頭係賠凸比個客人先啱

引用:
原帖由 87er 於 2022-11-24 14:19 發表

呢單新聞好懷疑,
茶葉蛋都食唔起嘅中國,

15年內都冇理120萬存款?
冇地方名、冇銀行名…
內地河南一名老婦在某銀行開戶......  <<咪寫咗地址囉
東張報銀行D報導都唔會有銀行名架, 又假?
再搵返D新聞, 見到個7月舊聞
莫名增3千萬存款又消失! 河南村鎮銀行多存戶疑被「洗黑錢」
2022年7月11日

河南開封新東方村鎮銀行是近日「爆雷」的銀行之一,有存戶近日發現自己的交易記錄出現異常,原本於2018年存入10萬元購買名為「月月盈」存款產品的帳戶,卻在開戶翌月出現交易記錄異常,且這一情況持續了長達兩年半的時間,直到2021年才恢復正常。
上述存戶表示,自己購買的「月月盈」是按月派息的,「派息應該是每個月正向進賬,出現負的本身就不合理。凡是派息為負的記錄,餘額就會異常,異常餘額最開始是200多萬,後面變成了2000萬、3000萬。」

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2022-11-25 17:12 發表

內地河南一名老婦在某銀行開戶......  <<咪寫咗地址囉
東張報銀行D報導都唔會有銀行名架, 又假?
再搵返D新聞, 見到個7月舊聞
莫名增3千萬存款又消失! 河南村鎮銀行多存戶疑被「洗黑錢」
2022年7月11日

河南開封新東方村鎮銀行是近日「爆雷」的銀行之一,有存戶近日發現自己的交易記錄出現異常,原本於2018年存入10萬元購買名為「月月盈」存款產品的帳戶,卻在開戶翌月出 ...
河南咁大,
最低限度都要寫乜乜市~

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 24-11-2022 13:47 發表
【銀行/存款】把錢存進銀行,竟然會倒欠銀行錢?內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元),詎料想領

這就是中國!😖

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-24 14:08 發表
美國都有人話抗疫左了3年,先知道係感冒 😷之後唔知畀乜嘢反應 
佢老母養佢咁多年先知佢係隻低B死曱甴,之後唔知畀乜嘢反應

引用:
原帖由 87er 於 2022-11-25 20:07 發表

河南咁大,
最低限度都要寫乜乜市~
有劇本 !!

標題 都唔用換!!!

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2022-11-24 14:51 發表
呢啲新聞有幾真?
仲未定案就說結果,連當事者名字都欠缺,信者膠也!

都勁喎佢,係大陸15年儲到131萬,好多香港人都未必得

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-11-24 15:18 發表

有銀碼打唔打簿都冇所謂, 香港除咗老嘢之外都冇人會去打簿
上高開戶即埸攪埋手機銀行,手機查數使乜去打薄

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-11-24 15:49 發表

銀行職員拿你的錢去馬會買馬,都要銀行負責??

你確定??
聼你咁講做銀行職員好過開金舖啦?

引用:
原帖由 倉底之蛙 於 2022-11-24 16:54 發表

銀行會劫返自己存戶,全世界只有中國會發生,利害了我的國✌🏼😂🤣
咁都有人信我諗只有高質香廣人先會信

引用:
原帖由 fbb002hk 於 2022-11-26 23:11 發表

聼你咁講做銀行職員好過開金舖啦?
不犯罪是的,可惜這是犯罪行為

股票內幕交易都好過開金鋪阿

你把個人的犯罪行為和銀行服務撈埋離講

一睇就係,假新聞。

離晒大嫂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]