• 瀏覽: 9,268
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 wingaman 於 2022-11-24 16:30 發表

完全明丫,所以我都唔係怪責邊個,但我會選擇退休後返大陸住
少壯不懂事,年老多哭

疫情緩和也照加價

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-11-24 10:19 發表
九巴服務最PK,有啲市區路線縮到30分鐘先有一班,總站車長臨開車前一分鐘先埋司機位開門上客,有啲巴士櫈位攝咗垃圾幾日都冇人清理,冷氣又唔夠涼
新界也有路線班次超疏

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-11-24 10:19 發表
九巴服務最PK,有啲市區路線縮到30分鐘先有一班,總站車長臨開車前一分鐘先埋司機位開門上客,有啲巴士櫈位攝咗垃圾幾日都冇人清理,冷氣又唔夠涼
尤其係夏天,出面咁熱,巴士佬真係唔到最後1分鐘都唔開門比乘客上車

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-11-24 10:11 發表
經濟唔好乜實都加價,係人工冇加!
唔好成日用經濟兩個字做借口,根本就要加,香港好多嘢都好平,尤其電費,平咗咁多年,加20幾%算係咁 ,電力公司好好人],其實可以再加多d 。

引用:
原帖由 一嗚 於 2022-11-25 04:19 發表

唔好成日用經濟兩個字做借口,根本就要加,香港好多嘢都好平,尤其電費,平咗咁多年,加20幾%算係咁 ,電力公司好好人],其實可以再加多d 。
真係肺腑之言!

汰弱留強,香港更強!
趕多D窮撚走去蠅國好呀!

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-11-24 15:04 發表
又唔見人地澳門有加價?
人地澳門夠有疫情啦,人地無加價不得止,仲要年年派錢一萬
你都傻,享受咗咁多年香港平價嘢,現在加下價好應該,電費可以再加多少少,車用油更應該加多少少。

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-11-24 15:04 發表
又唔見人地澳門有加價?
人地澳門夠有疫情啦,人地無加價不得止,仲要年年派錢一萬
你都傻,享受咗咁多年香港平價嘢,現在加下價好應該,電費可以再加多少少,車用油更應該加多少少。

引用:
原帖由 kr1201 於 2022-11-24 10:55 發表
又加,一年加幾次

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]