• 瀏覽: 339,400
  • 回覆: 12

2020年COVID19病毒爆發,沈玥 (周迅 飾)不幸患病,與丈夫及兒子分隔,並由婆婆李菊 (許娣 飾) 照顧,婆媳獨處摩擦不斷,關係緊張;昭華 (易烊千璽 飾)和小鹿 (黃米依 飾) 被迫異地不得相見只能依靠手機分享生活關心對方;梁靜思(鄭秀文 飾) 和丈夫何達仁 (馮德倫 飾) 因為家庭角色失衡面臨決裂,疫情下更為孩子的照顧問題,關係持續僵持。

名稱: 《世間有她》
片種: 劇情
導演: 張艾嘉, 李少紅, 陳沖
主演: 周迅, 鄭秀文, 馮德倫, 易烊千璽, 黃米衣, 許銻
片長: 1小時56分
語言: 粵語、普通話
上映: 2022年11月10日

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/DHaqBRwxqh0進入香討影片區

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2022-12-31 11:50 ) 參與人數 14

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

8 (57.14%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

2 (14.29%)

3. ⭐️⭐️⭐️

1 (7.14%)

4. ⭐️⭐️

2 (14.29%)

5. ⭐️

1 (7.14%)

有啲興趣,到時會入場睇

差啲唔認得係鄭秀文

今期鄭秀文原來咁嘅樣!

看了有3個故事
最好的是鄭秀文個故事,其次是周迅,易烊千璽個故事比較差

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-10-28 07:32 發表
有啲興趣,到時會入場睇
睇咗未?🤷🏼‍♂️

香港都未正式上映,haters又要趕番工

引用:
原帖由 wwlcsm 於 2022-11-10 23:41 發表
香港都未正式上映,haters又要趕番工
本來10號上。
琴日睇,改到17號......

呢套戲已經喺加拿大上映咗一排。似乎宣傳落哂喺Sammi同馮德倫身上,但實質佢哋只占據本片三分一。因為故事係分三個不同主線。其餘嗰三分二係大陸嘅。

我喺多倫多冇去戲院睇呢部戲。全多倫多得一間戲院上映,有啲唔方便呀

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2022-11-3 09:52 發表
差啲唔認得係鄭秀文
鄭秀文削腮骨??????

引用:
原帖由 tinlunlau 於 2022-11-14 16:30 發表
呢套戲已經喺加拿大上映咗一排。似乎宣傳落哂喺Sammi同馮德倫身上,但實質佢哋只占據本片三分一。因為故事係分三個不同主線。其餘嗰三分二係大陸嘅。

我喺多倫多冇去戲院睇呢部戲。全多倫多得一間戲院上映,有啲唔方便呀
香港o既場次都唔多,要睇都有難度

疫情戲,其實全世界人心中都知從那裡起,祗係佢唔認

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]