• 瀏覽: 32,066
  • 回覆: 189
+7
引用:
原帖由 oyear 於 2022-10-5 16:03 發表

要國際化就係要放數架啦。

美國馬歇爾計劃味就係放數,順便收編埋各國政經利益咯。
如果一帶一路唔係甘大威脅力,老美就唔駛甘驚要唱衰佢啦。
所以成為地上最強

引用:
原帖由 auceo 於 2022-10-5 16:15 發表

九出十三帚?
無錢就拿經營權黎還
或以貨代錢
或基建貨既標準,例如用中國路軌既尺寸,同中國經最惠國待遇,已經無輸啦

你唯一面對既,只有美國佬推動顏色革命。
不過好多次新反華政黨上台,所謂當家不鬧事,好多時反華政黨上台後變親華

例子馬來西亞,南韓

中國人學咩人送西人蛋糕🎂呀?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 16:14 發表
九十六歲,真好人一生平安也
一定要清零是為了佢?

引用:
原帖由 coffeeswl2521 於 2022-10-4 16:37 發表

俄羅斯普京都系咁啦下話?
😱
李光耀 馬可斯 蘇哈圖 …. 高米尼 內塔尼亞胡 全世界一樣

引用:
原帖由 coffeeswl2521 於 2022-10-4 15:53 發表
(星島日報報道)中共二十大前夕,社交媒體流傳九十六歲的前國家主席江澤民的生日照,背景則是國家主席習近平、總理李克強敬獻的祝壽花籃。照片

...
我淨係信亞視報江澤民嘅新聞

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-10-5 08:27 發表

作古仔,全靠佢穩定大局,才走出六四事件陰影,帶領中國展翼振翅高飛,今日能升至全球排名第二,佢居功不少就真。
六四事件就是江澤民投美上位大作。

這就是點解咁輕易使美國對放行中國的原因。

這方面確實居功不少。

六四事件是美國很早期的顏色革命試驗版。。。

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-10-6 10:31 發表

這方面確實居功不少。

果然越屈越勁,佢係鄧伯伯肚內條蛔蟲嗎?點可能預知未來走向,會選擇自己接任咁奇?而且令到中國大幅改善生活,錯在何處?基本跟足韜光養晦策略去做就真,莫非想處處同美國對著幹?當時中國並無財力及科技實力去同佢競爭呢。

引用:
原帖由 holaholahey 於 2022-10-5 22:34 發表

我淨係信亞視報江澤民嘅新聞
報導虛假新聞,所以令亞視接埋添。

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-10-6 10:31 發表

這方面確實居功不少。

仲有,世上做所有事無財不行,你估佢接任時中國財政穩健大把貨咩?唔係得佢開山劈石積聚財富,令中國富強起來,接任人宜家會有咁風光咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]