• 瀏覽: 16,558
  • 回覆: 134
+8
O爸馬都攞到,冇奶油拜山冇架喎!
拜山推動俄烏戰爭不遺餘力,點可能冇和平掌,大推手喎!
美帝不推動戰爭,怎能讓世人知道戰爭既可怕?

如此盡心盡力提供反面教材,點可能冇?

連條乜溪都炸埋,咁都冇得攞?算點先!

司機

金正恩: 連年好戰和非法侵略別國的美國也有得攞,幾時到我攞?我愛和平,沒有用核彈,避免戰爭有功...

引用:
原帖由 alexneway 於 2022-10-2 23:04 發表
和平獎一定係澤連斯基,佢成功觸發俄烏戰爭
司機應是大熱門,其次是美國總統拜登(戰爭幕後推手,賣軍火維持世界霸權,連年好戰入侵別國)

有和平獎就應該有暴亂奬咁先至係民主🙄😐

劉曉波👍👍👍👍

非拜登莫屬
源源不絕供應武器
維持老烏和平

不如俾肥佬黎啦!

唔使問阿貴啦!西方國家嘅操作

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-10-2 16:41 發表
一年一度的諾貝爾獎周一(3日)至下周一(10日)陸續在瑞典和挪威揭曉,今年時值俄烏戰事,和平獎得主尤其受外界關注,諾貝爾...

我估美國總統拜登會得獎, ...
應該拜老頭不旺以生,可以帶埋個殺人獎去見上帝。

雙手少d鮮血都難拎呢個獎

尾狗未滅,世界和平談何容易!

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2022-10-2 07:57 PM 發表

不錯.
佢早幾日獲 Lasker Prize. Lasker Prize 被認為係獲諾獎前奏.
據新華社報道,瑞典卡羅琳醫學院3日宣布,將2022年諾貝爾生理學或醫學獎授予瑞典科學家斯萬特·佩博,以表彰他在已滅絕古人類基因組和人類進化研究方面所做出的貢獻。

研究古人類獲獎,尼安德塔人之類

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-10-3 00:04 發表

絕對實至名歸,就今次新冠疫情爆發至今,中國幫助幾多落後國家,即使西方發達國家,都係依靠中國嘅醫療物資幫佢地抗疫。
而後多落後國家都係得到中國嘅醫療團隊幫助去對抗疫情,連醫治用嘅呼吸機都係由中國提供俾佢地,有啲仲要俾西方國家瘋搶。到後來嘅疫苗,大陸都提供好多俾落後國家,拯救咗好多國家人民嘅生命。
不過以這個和平奬以往嘅劣跡,真係有貢獻係無用嘅,一定要政治正確。
中國同西方國家政治體制唔同, ...
尾國肺炎期間,中國出錢又出力,救咗全世界數以百萬計生命,中國主席拎和平獎,實至名歸!!!

真係比左屠殺烏克蘭東部人民既人權組織

拜登攞獎機會好大,又或者係澤仔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]