• 瀏覽: 100,690
  • 回覆: 909
  • 追帖: 1
+22
沒錢便走回來 

引用:
原帖由 guavawings 於 2022-10-6 12:56 發表

好笑, 移民係咁嫁啦.
去到做皇帝咩。
融入社會, 落地生根。
所以我咪覺得香港啲人好井底蛙囉
去到人哋地方咪又係會分咗人哋嘅資源

融入社會咪笑死人啦
你去過嗰邊生活未架?😂😂😂😂

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-10-6 19:05 發表

所以我咪覺得香港啲人好井底蛙囉
去到人哋地方咪又係會分咗人哋嘅資源

融入社會咪笑死人啦
你去過嗰邊生活未架?😂😂😂😂
你係咪有病?
你咁講即係話政府政策有問題啦,
香港每日有150個quota單程證喎!
我從來唔會覺得人地落黎係爭飯食搶飯碗的,
新移民係黎作貢獻的,
亦唔會學你有排外思想

利申: 本人曾居外國8年。大把朋友仍在外國生活, 融入當地如魚得水。
適應唔到係你自己的問題。

no ah, cockroaches dont come back please, please enjoy freedom of air in britain

好快有BNO計分制!收左5年錢先趕你走

引用:
原帖由 guavawings 於 2022-10-7 12:14 發表

你係咪有病?
你咁講即係話政府政策有問題啦,
香港每日有150個quota單程證喎!
我從來唔會覺得人地落黎係爭飯食搶飯碗的,
新移民係黎作貢獻的,
亦唔會學你有排外思想

利申: 本人曾居外國8年。大把朋友仍在外國生活, 融入當地如魚得水。
適應唔到係你自己的問題。
低技術移民真係冇乜適應問題嘅
因為外地上流機會大部份留返比當地人
排外思想每地都有
美國唔小朋友返來都係因為排外愈來愈嚴重

如果外地咁好咁多機會返來做咩

見到依類紅毛貼,代表強國好快會收割香港韭菜,有能力的人盡快移居外地,冇能力也要把錢移居。

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-10-7 14:17 發表

低技術移民真係冇乜適應問題嘅
因為外地上流機會大部份留返比當地人
排外思想每地都有
美國唔小朋友返來都係因為排外愈來愈嚴重

如果外地咁好咁多機會返來做咩
首先, 低技術有什麼問題,搵到食就ok。
其次, 中國人移民不是新鮮事, 數百年來都係咁,
我唔明你擔心d乜?
好多移民走, 都係為了將來/下一代,
每日150人來港, 他們來時或許要做低技術工作,
但他們的子女都可融入這裡, 成為我們的一份子,
真心不明白你擔心什麼?

我, 熱愛香港, 家人亦在此, 沒興趣移民。
但, 絕不認為移民不適合其他人。

只係比少少錢買本bno 就可以
要求技術有幾高先
咁技術最外可以住5年
🤭🤭🤭

假新聞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]