• 瀏覽: 78,211
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
+2
去韓國,最唔可以錯過嘅一個旅遊勝地就係濟州島,仲有明洞,韓國最大嘅購物中心

引用:
原帖由 我廢我自豪 於 2022-9-30 12:56 發表
10月1 除左國慶假期之外,更加重要嘅係派第二期派費卷嘅日子!
見到有多旅遊網都收消費券,咁咪可以用消費券去個快嘅旅行!
而且韓國10月1 日就全面解除入境防疫措施啦!諗緊聽日收到消費券就即刻買機票走lu~
上網睇一睇價錢,扣番消費券,都唔係好貴!
當然去平壤啦!因為世上只有一個朝鮮!

去38線南方控制下的JSA睇下,每日都有本地團去,有機會就去埋北方——談判和簽署停火都是在北韓果邊

引用:
原帖由 LG02 於 2022-10-3 15:45 發表
講真,對韓國興趣唔大。
去北韓好過

引用:
原帖由 balllance 於 2022-10-2 20:33 發表
你念住搭貨船去牙
在仁川登陸

引用:
原帖由 我廢我自豪 於 2022-9-30 12:56 發表
10月1 除左國慶假期之外,更加重要嘅係派第二期派費卷嘅日子!
見到有多旅遊網都收消費券,咁咪可以用消費券去個快嘅旅行!
而且韓國10月1 日就全面解除入境防疫措施啦!諗緊聽日收到消費券就即刻買機票走lu~
上網睇一睇價錢,扣番消費券,都唔係好貴!
建議預充足時間做妥入境所需手續先

引用:
原帖由 mega001 於 2022-10-3 16:08 發表

梨泰園, 明洞真係去到悶啦🙄
乘火車去大邱,斧山玩。

引用:
原帖由 think888 於 2022-10-6 14:09 發表

乘火車去大邱,斧山玩。
斧山可能仲好玩呀😊

引用:
原帖由 mega001 於 2022-10-6 14:25 發表

斧山可能仲好玩呀😊
很多年,沒有去。記得火車站旁。很多中級酒店。有條海鮮街。有刺身食。平。

引用:
原帖由 think888 於 2022-10-6 14:32 發表

很多年,沒有去。記得火車站旁。很多中級酒店。有條海鮮街。有刺身食。平。
我都好多年無去韓國🇰🇷囉, 離開首爾, 食海鮮🐟🦐🦀🦑根本唔貴呀。

引用:
原帖由 mega001 於 2022-10-6 15:23 發表

我都好多年無去韓國🇰🇷囉, 離開首爾, 食海鮮🐟🦐🦀🦑根本唔貴呀。
我都是。年青時常去。

引用:
原帖由 think888 於 2022-10-6 15:59 發表

我都是。年青時常去。
韓國🇰🇷唔使去太多次, 反而日本🇯🇵真係可以去多幾次呀😊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]