• 瀏覽: 64,364
  • 回覆: 373
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 lyretail1969 於 2022-10-1 11:06 發表
完全不需要理普京,繼續打佢就得,所有擁有權力的人尤其獨裁者,最怕就係自己死和自己個仔死,如果唔係唔需要派3千童男童女去找長生不老藥。可以去俄電視台睇佢地D討論,全班現在突然反戰不是因為入侵他國殺人搶地錯,唔係因為死太多俄兵,亦不是因為捉人去打將,只係怕終有一日要自己個仔去打。
敗登擁有世界上最大權力,所以敗登係最大獨裁者!

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2022-9-29 18:39 發表
只要俄羅斯唔射核彈去美國, 美國理得俄羅斯同其他互射.........
美國最後會出黎維持世界和平, 繼續做地球霸主............

如果俄羅斯射核彈去美國, 美國除咗射番核彈去俄羅斯之外, 佢一定會射埋去其他國家/地區, 包括反美國, 美國自己盟友, 中立的.............
美國唔會畀其他國家做地球霸主............
所以咪以為隔岸觀火,就可以有漁人之利。而家未核戰,中國出口大跌遲早冧檔。醒嘅話應該主動要求俄仔撤兵。

引用:
原帖由 DaytonaRose 於 2022-10-2 14:10 發表

學人講嘢,唔知邊個柒D。
古巴危機,講開,唔知邊個縮?
係美國定係 強過俄羅斯嘅蘇聯。

所以咪叫你唔好柒囉!又唔撚識,又鳩救引例子。

不過我又唔怪你低能仔先會支持獨裁者嘅啫!
白痴,我係講挨近其他敵國國家設置火力或邊界擴張的問題,被威脅一方的態度啊。最終邊個縮唔縮唔係重點,你咪轉移視綫啦柒

引用:
原帖由 DaytonaRose 於 2022-10-2 14:10 發表

以理服人啦,乜野低能仔就支持獨裁,你仲識啲咩啊

引用:

我好少係哩度覆人,得個睇字,因為見到有好多低質人的討論諭點冇乜,幾句唔埋就用漫駡,同你繼續漫駡自己都降le。。。係呢,尊貴會員喎,睇嚟你都浦呢度好耐,覆唔少人啦

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-29 23:20 發表
從模擬中見到

美國全滅,反而俄羅斯還有一些地方無被滅
最緊要美國遭全滅,這個結果已經夠好,其他不再重要了。。。。😂😂🤧👏👏

引用:
原帖由 klfcim 於 2022-10-2 15:03 發表

最緊要美國遭全滅,這個結果已經夠好,其他不再重要了。。。。😂😂🤧👏👏
真係on9已為隔岸觀火,即爆一刻化170000000人,半個月輻射全佈滿亞州,一個月就全地球,所有人中重度輻射全身內外潰爛極痛苦而死

引用:
原帖由 澆夠蛋油 於 2022-10-2 03:00 PM 發表

我好少係哩度覆人,得個睇字,因為見到有好多低質人的討論諭點冇乜,幾句唔埋就用漫駡,同你繼續漫駡自己都降le。。。係呢,尊貴會員喎,睇嚟你都浦呢度好耐,覆唔少人啦
唔識答就唔識答,扮!
同你契哥一樣,輸當贏😝
柒到一個點。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-9-30 23:24 發表

俄國上次俾人入侵係幾時你up唔up得出?反而俄佬吞咗克里米亞,當時人地有入北約咩?呢樣前提你又唔講?你咁大愛,俄佬安全受威脅就可以特別軍事行動人地,咁你都要包容下日本仔咁多天災,甘少天然資源,唔向外擴張,就威脅到生存,咁特別軍事行動中國,真係情有可原喎,你唔喺唔體諒啊?🤣
讀吓歷史當幫忙,克里米亞由之前一直到史大林時代都係屬於俄羅斯嘅,係赫魯曉夫為咗記念烏克蘭同俄羅斯合併而將佢劃入烏克蘭
係克里米亞生活嘅一直以俄裔居民為主,講俄語。俄羅斯由頭到尾都係攞返屬於自己嘅嘢
就好似二戰結束中國取回台灣主權一樣,攞返自己嘢。只係國民黨蔣介石冇本事自己出手,要求佢契爺美國幫佢攞返台灣~

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-10-3 13:42 發表

讀吓歷史當幫忙,克里米亞由之前一直到史大林時代都係屬於俄羅斯嘅,係赫魯曉夫為咗記念烏克蘭同俄羅斯合併而將佢劃入烏克蘭
係克里米亞生活嘅一直以俄裔居民為主,講俄語。俄羅斯由頭到尾都係攞返屬於自己嘅嘢
就好似二戰結束中國取回台灣主權一樣,攞返自己嘢。只係國民黨蔣介石冇本事自己出手,要求佢契爺美國幫佢攞返台灣~
講下道理當幫忙。俾番啲人性當幫忙。乜原來送左出去嘅野可以武力囉番㗎?咁你個Ex之前送左禮物俾你,宜家爆入你間屋囉返都好合理喎??咁你係咪都支持日不落國特別軍事行動返佢所有之前獨立咗出去嘅殖民地??

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-10-3 13:42 發表

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-10-3 20:28 發表

講下道理當幫忙。俾番啲人性當幫忙。乜原來送左出去嘅野可以武力囉番㗎?咁你個Ex之前送左禮物俾你,宜家爆入你間屋囉返都好合理喎??咁你係咪都支持日不落國特別軍事行動返佢所有之前獨立咗出去嘅殖民地??
送係前蘇聯送,而家攞返係俄羅斯攞返,有咩問題?
正如清朝將香港送俾英國,而家由中華人民共和國攞返……
如果好似你咁講,咁清朝送咗香港俾英國,中國永遠冇得攞返啦?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-10-4 15:40 發表

送係前蘇聯送,而家攞返係俄羅斯攞返,有咩問題?
正如清朝將香港送俾英國,而家由中華人民共和國攞返……
如果好似你咁講,咁清朝送咗香港俾英國,中國永遠冇得攞返啦?
仲以為你識歷史,原來係得pat屎。香港回歸係根據中英聯合聲明執行,咁俄佬搶克里米亞係同邊個傾,根據咩文件執行?小學生都識原來你唔識。🤣
你都未答我,你個Ex之前送左禮物俾你,宜家爆入你間屋囉返係咪好合理??記住,係爆入唔係你開門俾佢入!仲有,你係咪都支持日不落國特別軍事行動返佢所有之前獨立咗出去嘅殖民地???🤣🤣🤣

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-10-5 04:38 發表

仲以為你識歷史,原來係得pat屎。香港回歸係根據中英聯合聲明執行,咁俄佬搶克里米亞係同邊個傾,根據咩文件執行?小學生都識原來你唔識。🤣
你都未答我,你個Ex之前送左禮物俾你,宜家爆入你間屋囉返係咪好合理??記住,係爆入唔係你開門俾佢入!仲有,你係咪都支持日不落國特別軍事行動返佢所有之前獨立咗出去嘅殖民地???🤣🤣🤣
試諗吓當年如果中英談判英國堅持唔歸還香港咁會點?會點樣?你諗吓……
到最後鄧小平一樣會好似普京咁用武力取回香港,同俄羅斯嘅做法一樣!
普京只係克格勃特務出身,鄧小平就成世人都係度打仗,更習慣用武力解決問題(1989年天安門事件就係咁嘅思維……)
所以話你睇嘢只睇表面!其實國際政治搏弈好多嘢殊途同歸,道理同做法一樣,傾唔掂就打㗎啦~
1984年中英聯合聲明只係英國佬最後認慫,將香港還俾中國啫……而烏克蘭只係唔認慫,堅持同俄羅斯抗爭,所以結果就唔同囉~但原理係一樣
其實骨子裡中國同俄羅斯都係想攞返自己嘅嘢啫
國家領土點同男友朋友送禮咁兒戲,兩者不能類比

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]