• 瀏覽: 7,399
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 拳次郎 於 2022-9-23 20:43 發表
警方近日進行打擊濫發「免針紙」行動,數名醫生被捕。醫學會會長鄭志文今日(23日)在電台節目上表示,醫生濫發「免針紙」的情...

為個個搵親佢都簽呢啲真 ...
一宗都嫌多

引用:
原帖由 拳次郎 於 2022-9-23 20:43 發表
警方近日進行打擊濫發「免針紙」行動,數名醫生被捕。醫學會會長鄭志文今日(23日)在電台節目上表示,醫生濫發「免針紙」的情...

為個個搵親佢都簽呢啲真 ...
好多年前,試過去睇私家醫生,斷症唔使三十秒,一入去坐低,就叫伸條脷睇下,接住就問,有冇咳?有冇鼻水?跟住就話得啦,出去等攞藥,全程未接觸過病人。

引用:
原帖由 fatcrab08 於 2022-9-23 22:25 發表
唉…原來係藍絲E生
真係對你好失望
咪玩啦,咩都分黃藍,問題係是否有犯法。

震驚?震驚係咪有人只收500咁少,所以震驚?如果收5000就唔震驚了?

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-23 21:07 發表
醫學會會長:業界感到吃驚?
樹大有枯枝丫嘛,業界有黑醫又有乜出奇先得架,會長話業界感到吃驚,咪即係話個會長唔食人間煙火,市民咪仲吃驚!
人地係驚訝點解拉得咁少呀

疫情係呢兩年幾嘅事, 濫發免針紙當然不常見.
將免針紙變做病假紙, 就知常唔常見囉!

N年前嘅屋邨 (公屋為主) 醫生, 已經係咁做. 
曾經遇過有同事住A區, 但係B區某屋邨睇醫生, 之後公司放蛇, 先揭發原來係賣醫生紙.

真係以為醫生好高尚?

引用:
原帖由 lkt17 於 2022-9-24 10:04 發表

重判好丫藍屍醫生真仆街😡
黃、藍、黑都好犯法就要拉,不過黃屎就係整色整水博同情。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-23 20:49 發表
利之所在,一定有人挺而走險,會長無須驚訝
明益律師

引用:
原帖由 ifung5 於 2022-9-23 22:16 發表
淨係睇下條菜軟就知道幾貪婪啦
蔡三千

on 9 逼針政策,  令黑醫發達 

香港醫生都出名醫德差, 
好似肥佬黎, 都可以簽末期腦癌. 十幾年都無事

濫發免針紙不常拉,
而家拉 9 佢地... 
業界當然吃驚~ 

香港又黃醫又黑醫

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-9-24 11:06 發表

好多年前,試過去睇私家醫生,斷症唔使三十秒,一入去坐低,就叫伸條脷睇下,接住就問,有冇咳?有冇鼻水?跟住就話得啦,出去等攞藥,全程未接觸過病人。
過程並不重要
結果...
有無醫好你 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]