• 瀏覽: 52,274
  • 回覆: 26
  • 追帖: 3
訂造家俬特別要小心呀 間間所謂嘅家俬設計公司 後期多咗好多項目走出嚟 價錢會成陪上 而家收幫襯緊嗰間叫創xx 公司奶晒嘢

訂啦

個人比較喜歡現成,啱就買。至於訂造就好睇師傅手工、理解力同係咪負責任。

當年屋企裝修訂造入牆層架咁簡單,我畫埋圖出埋尺寸佢都做錯,吹你唔漲!我係突登做短上層,預咗位拆部冷氣機出嚟洗或修理,但個師傅get唔到,做咗上下2層一樣長,佢無咁嘅理解力,只能吐血!

房個衣櫃門同佢講做木框中間磨砂膠板,最後又做咗全木門,娘都喊!怕怕!

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-24 10:54 發表

反而無錢要訂造
無錢的人通常屋細
現成不合位
訂造是唯一選擇
而家D"豪宅"都好細。

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-24 10:54 發表

反而無錢要訂造
無錢的人通常屋細
現成不合位
訂造是唯一選擇
無錢唔止細,仲好舊

引用:
原帖由 Lc.kun123 於 2022-9-24 21:39 發表
訂造家俬特別要小心呀 間間所謂嘅家俬設計公司 後期多咗好多項目走出嚟 價錢會成陪上 而家收幫襯緊嗰間叫創xx 公司奶晒嘢
多左啲咩收費?香港定大陸公司

現成嘅好處係唔洗等同埋平啲,不過就好難fit晒啲位,變相冇咁實用,所以長遠黎講,點都係訂造好啲

訂造貴啲買現成平啲

我自己本身都多雜物同衫,早排又係屋企裝修,好多傢俬都係訂造,衣櫃用左呢個design,連地台所以夠深,下面可以放長衫,好慳位,擺晒d嘢入去之後就明白訂造傢俬嘅好處lol

附件

AE97C162-7C11-4FB2-BC91-A0F8102F647C.jpeg(119.49 KB)

如果啲傢俬嘅用料夠好,唔應該出現爆嘅情況
樓主都係搵返啲有質素嘅公司幫你設計好啲啦

難得可以自己負責返自己間房,我覺得唔好嘥咗,搵人設計好過就咁買現成傢俬

豐儉由人 定制櫃都係有便有貴噶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]