• 瀏覽: 75,748
  • 回覆: 430
+5
引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-11-10 00:32 發表

唔識咩叫完整?
原來真唔明唔係扮喎

你去問大陸點解係克里米亞決議投棄權票呀嘛😏

你去問大陸點解只係講「尊重」領土完整,而不實在講明克里米亞屬於烏克蘭呀嘛🤣

搵唔到證明話大陸講俄羅斯「入侵」就不斷9唔搭8,差開話題😏

比人寸完,就狡辯親西方原來不包括親美,自己講東歐國家,比人窒完就馬上搬龍門東歐唔包括XXX、XXX🤣

7完又7😆

烏克蘭而家參戰人員當中的一半喺僱傭兵, 波蘭人有15萬

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-11-10 07:04 發表

原來真唔明唔係扮喎

你去問大陸點解係克里米亞決議投棄權票呀嘛😏

你去問大陸點解只係講「尊重」領土完整,而不實在講明克里米亞屬於烏克蘭呀嘛🤣

搵唔到證明話大陸講俄羅斯「入侵」就不斷9唔搭8,差開話題😏

比人寸完,就狡辯親西方原來不包括親美,自己講東歐國家,比人窒完就馬上搬龍門東歐唔包括XXX、XXX🤣

7完又7😆
咩叫完整先?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-11-10 08:12 發表

咩叫完整先?
原來想斷句取義呀

點解只係講「尊重」呀

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-11-10 08:23 發表

原來想斷句取義呀

點解只係講「尊重」呀
即係中國不會干預,但中國認同烏克蘭的主權和領土完整。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-11-10 08:58 發表

即係中國不會干預,但中國認同烏克蘭的主權和領土完整。
只係講「尊重」烏克主權和領土完整,幾時講「認同」呀,斷句取義唔夠,仲要自我無限演釋😏

無話克里米亞屬於邊個,係克里米亞決議投棄權票

無話俄羅斯「侵略」,反而講明理解俄羅斯行動,呢D就係事實😏

拉西咪拉西囉,9唔搭8

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-11-4 18:27 發表

又未必。將來的事難講,烏克蘭在抗戰中表現出來的民族氣節,未來還是可期的。
可惜就算打完,都要有巨大既債務纏身。

引用:
原帖由 淀湖觀園 於 2022-11-10 08:03 發表
烏克蘭而家參戰人員當中的一半喺僱傭兵, 波蘭人有15萬
唔出奇,當年中國都以自願軍形式去幫朝鮮抗美,一樣道理嚟姐。

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-11-10 11:50 發表

可惜就算打完,都要有巨大既債務纏身。
依家歐美日涷結二的俄國資產會變成烏克蘭資產

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-11-10 19:25 發表

依家歐美日涷結二的俄國資產會變成烏克蘭資產
不停念經做夢
除了騙自己
你還能騙誰?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-11-10 19:32 發表

不停念經做夢
除了騙自己
你還能騙誰?
除非俄烏達成和平協議,否則這個發生的機會極高。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]