• 瀏覽: 14,377
  • 回覆: 25
+3
引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-22 09:22 發表

俄國有糧有炮有能源,看誰笑到最後
你覺得佢唔會賣能源比中國,講幾時唔賣,唔好 斷估 打嘴炮,要肯定,打咀炮無意思。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2022-9-22 09:43 發表

你覺得佢唔會賣能源比中國,講幾時唔賣,唔好 斷估 打嘴炮,要肯定,打咀炮無意思。
鄉土真係巧多潛龍伏苦

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-22 09:47 發表

鄉土真係巧多潛龍伏苦
更加多你D人打咀炮,但係肯定係你自己思想,你又代表普京講話,但係事實俄羅斯,就係要賣7折天然氣石油比中國,再十足價錢轉售比歐豬,重有中國唔係冇天然氣同石油,全世界 石油同天然氣儲存量,係全球排第4,只不過係開采咗都唔夠自己國家用,如果好似俄羅斯乜經濟都冇,重可以賣比人。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-20 20:58 發表
俄佬斷北溪一樣可以切中國的氣。左右逢源終得不償失。
經過呢幾年(特別是今年佩落西事件)的觀察,對此政權越發失望,最驚西方制裁就係佢地班權貴。跪到膝頭有根生入地,祖國統一大業指意中共食得屎

俄國俾人迫到埋身識博命。佢地?人地做咩佢地只會不停求欺凌者收手

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-22 09:22 發表

俄國有糧有炮有能源,看誰笑到最後
到時俄國同伊朗死Q埋,而中共睇住佢地死都唔理,到時全球圍中零勝算時,睇下呢區堆大陸受薪水軍仲笑唔笑得出。

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2022-9-22 10:12 發表

到時俄國同伊朗死Q埋,而中共睇住佢地死都唔理,到時全球圍中零勝算時,睇下呢區堆大陸受薪水軍仲笑唔笑得出。
今天國家的家底全是胡温時代拼出來的。16號殲20出山之時,習老李二仲玩緊權鬥…
俄國不會敗,若是普京贏了,一定找某某算帳!

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-22 10:21 發表

今天國家的家底全是胡温時代拼出來的。16號殲20出山之時,習老李二仲玩緊權鬥…
俄國不會敗,若是普京贏了,一定找某某算帳!
我一直好奇中共同大陸人點解會對歐洲國家有幻想,成日在網上強調及誇大歐盟同英美五眼之間的矛盾。

其實歐盟一樣是中國敵人,只不過佢地次序上將中國排得比俄國後而已,唔見得佢地對中國有幾客氣。佢地同英美5眼在整死中國的想法上是一致,只不過無美國的實力而已

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2022-9-22 10:32 發表

我一直好奇中共同大陸人點解會對歐洲國家有幻想,成日在網上強調及誇大歐盟同英美五眼之間的矛盾。

其實歐盟一樣是中國敵人,只不過佢地次序上將中國排得比俄國後而已,唔見得佢地對中國有幾客氣。佢地同英美5眼在整死中國的想法上是一致,只不過無美國的實力而已
中共做實事的人從不張揚,否則也不會有今天成就。逃犯條例已說明大陸同樣存有大量投降派…習老玩政治確是高手,不過最怕貨比貨,普帝三十年穩如鐵塔,最後直路才現真身,名留千史都要講命水

引用:
原帖由 starr 於 20-9-2022 20:32 發表
出口增速達97%,中國百萬條電熱毯大舉入歐!歐洲有取暖神器了?
2022-09-20 17:58·金十新媒體

歐洲冬季將要來臨,但能源危機卻沒有落下帷幕。當前,“缺油少氣”的歐洲,如何安全獲取到採暖資源,已成為迫在眉睫的問題了。9月20日有媒體報道稱,2022年前七個月,中國電熱毯對歐出口增速高達97%。
...
小心歐洲人會恩將仇報。

幫到呢樣,但係要幫其發電可能會有困難...
佢哋D歐洲女人,無水洗HAI.個HAI應該好乜臭...
幫佢哋用愛發電...有難度...

死多啲歐豬,有助環保,包括用能源,食物,棄置問題,生產污染等,歐豬日日唱環保,屍體力行。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]