• 瀏覽: 8,204
  • 回覆: 26
有超級電腦

冇太空站可用,nasa 不如執咗佢

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-17 12:43 發表

清華北大出過甚麼國際知名的航天科學家?
舉個例子吧
沒有啊,所以美國航天科技不行了。要偷西工大的技術。

引用:
原帖由 robin09 於 2022-9-17 20:16 發表

沒有啊,所以美國航天科技不行了。要偷西工大的技術。
老味系淪落到要去做賊

引用:
原帖由 香港學雞輸甩褲 於 2022-9-17 22:09 發表

老味系淪落到要去做賊
老美偷竊是祖傳技藝了,老美的工業之父斯萊特,就是偷竊英國的珍妮紡紗機的技術,被英國人罵竊賊。
當今也在偷敘利亞的石油。

引用:
原帖由 robin09 於 2022-9-17 23:41 發表

老美偷竊是祖傳技藝了,老美的工業之父斯萊特,就是偷竊英國的珍妮紡紗機的技術,被英國人罵竊賊。
當今也在偷敘利亞的石油。
DAMASCUS, Aug. 13, 2022-
The U.S. forces sent 89 oil tankers to carry stolen oil from Syria to U.S. bases in Iraq on Saturday, the Syrian state news agency SANA reported.

The latest oil convoy went into Iraq through the al-Mahmoudieh crossing, which has been used by the United States to send stolen Syrian oil into Iraq, said SANA.

This comes two days after the U.S. sent a convoy of 144 oil tankers in the same way, SANA added.

SANA said the incident is part of America's ongoing violations of international principles and their involvement in plundering the natural resources of other nations and starving their peoples.

The Syrian government has long accused the United States of stealing the natural resources in Syria, such as oil, gas and wheat.

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-9-17 12:20 發表

清華北大復旦係三大漢奸基地
要有能力,先做到漢奸,你只能做走狗!
北大.清華.復旦每年數拾萬畢業生,出幾個漢奸有幾奇,唔出就真係奇怪!
相比起中國香港,內地教育係非常成功,要感謝共產黨英明領導!

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-18 11:03 發表

要有能力,先做到漢奸,你只能做走狗!
北大.清華.復旦每年數拾萬畢業生,出幾個漢奸有幾奇,唔出就真係奇怪!
相比起中國香港,內地教育係非常成功,要感謝共產黨英明領導!
那三間大學創校以來就係漢奸基地,教獸係漢奸,教出來成班大部份係漢奸洋奴。尾國禁佐國內成百間大學,有好多我地連名都唔知,但冇禁三大漢奸基地。正如尾國禁佐好多中企,但唔會禁美國聯想。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-9-18 12:06 發表

那三間大學創校以來就係漢奸基地,教獸係漢奸,教出來成班大部份係漢奸洋奴。尾國禁佐國內成百間大學,有好多我地連名都唔知,但冇禁三大漢奸基地。正如尾國禁佐好多中企,但唔會禁美國聯想。
哦!你話係就係?
中國內地有抖音,有實名舉報,做漢奸要冒很大風險,你舉個「現任」漢奸教獸 例子出嚟,得嗎?

引用:
原帖由 香港學雞輸甩褲 於 2022-9-17 22:09 發表

老味系淪落到要去做賊
老美現在不是淪落,只是傳承,以前有掩飾,現在資訊發達,醜態通天

引用:
原帖由 煙民阿媽生賤種. 於 2022-9-15 15:02 發表

以1969年科技水平,能放上太空船的電腦,還不及今天家中的全自動洗衣機,更遑論能操控登月太空船作出極度複雜的動作。相信當年尾國人登月者,腦袋都是殘廢的。因為即使以今時今日最尖端太空科技,人類要登上月球而且安全返回地球難度依然非常艱巨!
只不過當時正值美蘇冷戰, 美國唔甘心死敵蘇聯響太空科技上超越佢, 於是就搭起個拍攝棚, 搵啲演員嚟飾演太空人, 拍"美國太空人登陸月球"嘅影片, 再透過佢強大嘅傳媒勢力, 成功咁呃到全世界嘅人, 以為美國太空科技超越咗蘇聯, 結果響文宣戰上, 美國贏咗一仗囉!

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2022-9-18 15:35 發表

只不過當時正值美蘇冷戰, 美國唔甘心死敵蘇聯響太空科技上超越佢, 於是就搭起個拍攝棚, 搵啲演員嚟飾演太空人, 拍"美國太空人登陸月球"嘅影片, 再透過佢強大嘅傳媒勢力, 成功咁呃到全世界嘅人, 以為美國太空科技超越咗蘇聯, 結果響文宣戰上, 美國贏咗一仗囉!
全世界都有好多『傻系』,佢哋根本不知道1969年與2022年太空科技的差異有多大。『傻系』覺得2022年美國人辦不到的事情,1969年就能夠輕易完成的!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]