• 瀏覽: 4,408
  • 回覆: 29
+2
引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-11 16:37 發表

係有呢種感覺。但連重要補給點都放棄。伊久姆一失。成個東部戰線,補給就會斷。證明俄佬係哈爾科夫附近係無預備兵力。
前線人非常少。
本來俄佬20萬唔夠就打烏克蘭就唔現實。
今次仲打成咁,戰鬥力都無埋個話。
呢場仗就危險啦。
因為如果俄佬有充足兵力。咁烏克蘭咁做就係自殺。全軍撲向東邊。
自己出發地,哈爾科夫市就係俄羅斯邊境附近。如果俄佬係玩戰術。
應該已經直接係北邊邊境直落哈爾科夫市。
無, 俄佬真系 ...
放棄伊久姆其實是放棄庫皮揚斯克的必然結果
東部戰線的補給不至於要斷
北頓/利西昌斯克那一邊的補給線並不是靠伊久姆那一邊
目前俄軍似乎是打算據守奧斯科爾河左岸

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-11 17:23 發表

放棄伊久姆其實是放棄庫皮揚斯克的必然結果
東部戰線的補給不至於要斷
北頓/利西昌斯克那一邊的補給線並不是靠伊久姆那一邊
目前俄軍似乎是打算據守奧斯科爾河左岸
唔係話有消息,利西昌斯克已經被烏克蘭佔領左咩? 我就係根據咁 判斷佢補給會斷喔

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-11 18:37 發表

唔係話有消息,利西昌斯克已經被烏克蘭佔領左咩? 我就係根據咁 判斷佢補給會斷喔
不對
要打利西昌斯克就要從塞維爾斯克那一邊打過去
那一邊的烏軍是守勢
方向完全不對

POWERFUL UK

支拿豬快D救俄羅斯啦,救啦

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-11 13:25 發表
俄佬拖住黎打搞死歐盟
死到臨頭仲口硬

又話全球第二大軍事強國,咩戰鬥民族,打個烏克蘭打成年都無料到

引用:
原帖由 eddie9470 於 2022-9-12 08:52 發表
又話全球第二大軍事強國,咩戰鬥民族,打個烏克蘭打成年都無料到
唔係北約幫手,烏狗一早玩撚完

引用:
原帖由 機會嚟喇飛雲 於 2022-9-12 07:15 發表

死到臨頭仲口硬
烏狗半場都過唔到,吹到打去莫斯科,真係好幼稚!🤣

俄佬是個策略冬天到了將部隊收縮方便補給,也讓烏克蘭得甜頭去歐美邀功提供軍備金錢支援,希望這個冬天歐洲不太冷啦!秋后蚱蜢繼續跳。

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-12 09:17 發表

咁所謂戰鬥民效,咪又係有白俄羅斯幫,邪惡軸心國北韓幫拖

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-12 09:17 發表

人吾笑,狗都吠啦

引用:
原帖由 eddie9470 於 2022-9-12 10:22 發表

人吾笑,狗都吠啦
被俄佬佔領左十四萬平方公里,攞番二千好似打到去莫斯科,真係低鳩能到痺!

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-12 10:32 發表

被俄佬佔領左十四萬平方公里,攞番二千好似打到去莫斯科,真係低鳩能到痺!
過多半年隨時打到莫斯科,睇下邊個笑到最後

引用:
原帖由 eddie9470 於 2022-9-12 10:54 發表

過多半年隨時打到莫斯科,睇下邊個笑到最後
美爹供應嘅武器射程唔可以到達俄羅斯,連收復領土都冇可能

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]