• 瀏覽: 11,804
  • 回覆: 20
+3
引用:
原帖由 泉船 於 2022-9-14 04:08 發表

皇室的事情,
不好理解,
皇室被架空。

政黨才是話事人
師兄有否記得前陣子一個黑暴期間的「義務急救員」抗辯說自己無罪,還是終於敗訴?
「急救員」不到最「前線」跟警隊直接「抗爭」,只在後方做著「聖潔」的救急扶危工作,替「義士們」滿血復活,讓其他人繼續「抗爭」。
我眼中皇室類同「急救員」。

或者佢地幫手撐住

引用:
原帖由 神經博士 於 2022-9-14 10:20 發表
或者佢地幫手撐住
國安法出台後,黃人唔敢再鬧事
好明顯就是係黃人趁機出來搞一些小作動
營造一個氣氛,好似英殖時代多美好,女王至會咁受人愛戴
睇畫面呢班人頂多最老都係三十多
大部分好後生回歸前佢地仲讀緊小學,甚至有啲根本未出世
英女王只有兩次訪問香港紀錄,分別1975及1986
喊到好似死老豆老母咁,同女王好熟咩?
英國本土啲人睇到有何感想?
英國人都冇傷心成咁,黃人啲戲太假太浮誇

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-9-14 10:46 發表

國安法出台後,黃人唔敢再鬧事
好明顯就是係黃人趁機出來搞一些小作動
營造一個氣氛,好似英殖時代多美好,女王至會咁受人愛戴
睇畫面呢班人頂多最老都係三十多
大部分好後生回歸前佢地仲讀緊小學,甚至有啲根本未出世
英女王只有兩次訪問香港紀錄,分別1975及1986
喊到好似死老豆老母咁,同女王好熟咩?
英國本土啲人睇到有何感想?
英國人都冇傷心成咁,黃人啲戲太假太浮誇
就讓她們哭吧,這已是英女皇最后一次的光環效應。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2022-9-14 05:12 發表

師兄有否記得前陣子一個黑暴期間的「義務急救員」抗辯說自己無罪,還是終於敗訴?
「急救員」不到最「前線」跟警隊直接「抗爭」,只在後方做著「聖潔」的救急扶危工作,替「義士們」滿血復活,讓其他人繼續「抗爭」。
我眼中皇室類同「急救員」。
可以理解,皇室面子,地位工程百分百做足,
不是那些前線可比。

皇室現在只是棋子。
什麼政策,不是皇室能干預。

只有做好表面工程。

引用:
原帖由 泉船 於 2022-9-15 03:01 發表

可以理解,皇室面子,地位工程百分百做足,
不是那些前線可比。

皇室現在只是棋子。
什麼政策,不是皇室能干預。