• 瀏覽: 14,186
  • 回覆: 119
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 日日開心過年 於 2022-9-6 16:14 發表

甘樣你唔建議美國攪帝制?我幾時反民主。我係想要有 秩序的民主。唔似好似鬼佬甘樣。為左選票白粉大麻都開放
美帝攪5攪帝制関我差事咩

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-5 08:40 發表

你有你道理,但黃C迫人選邊站,e句吾中肯,你單睇鄉土D人就知多數藍c迫人選邊站啦
一句吾啱聽就曱甴前曱甴後,你美爸金主咁,係咁上綱上線
唔係喎!2014年邊個掛黃絲帶喺心口先?黃絲帶代表咩你應俾好多人都清楚,無端端好地地唔會有人咁分法。係黃絲俾人利用呃到上心口乜都非黃即藍先。其實民主唔民主只係代表一人一票選揸旗嗰個人出嚟?我覺得唔係囉。新加坡有民主咩?總理都係揀定先。過咗10點冇啤酒飲。人哋咪又係咁生活。黃絲如果覺得冇民主就生活唔到可以去其他地方,唔好成日盲目喺香港吹捧民主就以為可以解決世界上所有問題。新加坡冇民主都生存到只係因為美國唔搞佢,李光耀、李顯龍一早已經將新加坡定位為中國美國都唔可以得罪,因為佢唔會好似香港咁有中國做靠山。點解香港人仲要有民主潔癖講到冇民主,唔係一人一票就好似生活唔到咁?

其實出呢個post只係想大家停一停,諗一諗,點解歐洲明知唔夠天然氣、明知會有人道危機、明知歐元會暴跌、明知美國啲液化天然氣彌補唔到少咗俄羅斯天然氣嘅缺口,都仍然要繼續搞落去?想像一下,如果民主真係重要過天下所有事情,咁係咪就可以唔理民間疾苦同人命?咁嘅地方經濟衰退有民主但冇天然氣捱貴電費同凍死,黃絲係咪仲願意喺呢啲地方生活?如果係,咁我先會敬重黃絲嘅氣節;如果唔係,唔該唔好成日掛民主自由在口邊。

仲有就係,點解日日自己生活喺一個地方,日日都要唱臭自己住嘅地方?唔鐘意點解又唔移民?唔通唔鬧一日真係唔開心?

引用:
原帖由 diballin 於 2022-9-6 16:34 發表

可惜好多愚民認為民主一定係頭戴光環, 道德高地;
對家既一定係獨裁專制
冇錯係

由金融海嘯到英國脫歐,一路想搞垮的期實是歐盟,因為俄中對歐美等於洪興對東昇只能平分秋色,歐盟就等於洪興浩南,一定唔會比佢上位又唔可以比佢投敵或另起字號

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-6 16:53 發表

美帝攪5攪帝制関我差事咩
中國攪唔攪帝制又關你差,你又唔係中國人

早存氣, 各國不同,冬天才知。

引用:
原帖由 日日開心過年 於 2022-9-8 12:30 發表

中國攪唔攪帝制又關你差,你又唔係中國人
我堂堂正正中國人
見你地反民主咁有高見,咪支持去盡D囉
跟你地D logic, 民主乃萬惡之源,咁帝制實啱你地口味,快來齊呼中國皇帝萬歲萬萬歲,再來一句謝主隆恩,行番個3跪9扣禮,再揾班奴才閹左佢地做太監,香港肯定大把人爭住做

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-8 13:03 發表

我堂堂正正中國人
見你地反民主咁有高見,咪支持去盡D囉
跟你地D logic, 民主乃萬惡之源,咁帝制實啱你地口味,快來齊呼中國皇帝萬歲萬萬歲,再來一句謝主隆恩,行番個3跪9扣禮,再揾班奴才閹左佢地做太監,香港肯定大把人爭住做
我又幾時反民主呢?而且點睇師兄都係 飛碟失事先嚟到地球。唔似中國人
師兄當然可以有戇居的諗法,但唔可以要求人地同你一樣 戇居。

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2022-9-4 07:36 發表
凍到唔識郁,都會暴亂!!?
就係太凍,運/暴動下先至唔會凍死

冬天歐洲張有1新行業,尋找凍死的屍體。

我最怕啲死黃糞返黎香港啫!!!

引用:
原帖由 croissant 於 2022-9-9 12:16 發表
我最怕啲死黃糞返黎香港啫!!!
5+1起碼有一半會死返香港

引用:
原帖由 iWork 於 2022-9-4 01:45 發表
由俄羅斯發動的能源戰將再升級,七大工業國(G7)財長周五舉行網上會議,英國已表明會撐對俄石油實施價格上限,相信盟國亦會通

其實俄烏事件已經證明咗,呢個世界嘅頂層統治者、或背後操縱局勢嘅人(特別係美國同歐洲),根本冇從民生方面考慮過。由舊年12月至到而家,除咗俄羅斯同中國叫過美國同歐洲傾,美國歐洲都無動於衷。就已經知道,美國同歐洲好想借一場戰爭搞胯俄羅斯,以全球金融和能源問題去打擊俄羅斯。 ...
歐豬到宜家都唔明自己係枱上祭品.
抵撚死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]