• 瀏覽: 12,695
  • 回覆: 72
+2
引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-9-5 06:30 發表

美軍真正作戰能力好流
要分開講。空戰幾掂架。老解都覺得佢掂。因為之前巴基斯坦同中共交流,一開始中共居然俾人打到食蛋。
而巴基斯坦空戰戰術係美軍教。
但如果講到陸軍……
哎……打伊拉克個陣,兩個美軍信息化智能武器裝備個裝甲師加一個82空降師。3個美制師總共動用左4萬幾人。打伊拉克一個第11步兵師。8000幾人。
打左十幾日,打唔落……自身損失成百幾部坦克……
就咁個水準咯。

同拍戲完全相反。

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-9-5 06:53 發表

空戰掂只係打弱國才有成績,不能用掂來形容
都唔係,中共同巴基斯坦交流演習就知道。一開始就係打輸。而且個陣係用j10打巴基斯坦f16。
咁巴基斯坦空軍係徒弟嗻。咁美軍呢個師傅真係空戰唔一定野少。
有時就係要正確溝通先會知結果。
近年通過交流學習。中共無輸啦。
不過依然要重視。美軍唔一定空戰流架。
不過陸軍,算吧啦。以前就知佢流到飛起

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-5 06:57 發表

都唔係,中共同巴基斯坦交流演習就知道。一開始就係打輸。而且個陣係用j10打巴基斯坦f16。
比較下當時兩邊戰機的版本和雷達性能先講啦,讓賽試驗,崇美都要有點常識。 老美機師連小巴也不如!

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-5 06:57 發表

其實想不明白。
2戰以後,擁有最多實戰經驗的應該就是美軍。

但為什麼陸軍戰術還是那麼爛?

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-9-5 06:53 發表

空戰掂只係打弱國才有成績,不能用掂來形容
世界最強戰機對米格21,還要完整體系,第三世界怎同老美打空戰?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2022-9-5 09:55 發表

其實想不明白。
2戰以後,擁有最多實戰經驗的應該就是美軍。

但為什麼陸軍戰術還是那麼爛?
屢戰屢敗,打敗仗的經驗豐富,美軍懂得第一時間逃跑。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-4 21:36 發表

烏國防部已承認3日用8架無人機襲擊扎波羅熱核電廠
你仲拗乜?
等睇翻版李上蔣下

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-4 21:36 發表

烏國防部已承認3日用8架無人機襲擊扎波羅熱核電廠
你仲拗乜?
等睇烏版李上蔣下

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-3 09:22 AM 發表
烏軍發起大反攻,空降兵從天而降60人搶奪核電站
俄:已殲滅

2022-09-01 17:46·第一軍情
文/君劍

在澤連斯基的親自要求下,烏克蘭軍隊最近打响“赫爾松大反攻”,兵分三路進攻俄軍,俄軍立即宣布打响反擊戰,烏軍損失慘重狼狽逃亡。然而反攻還有第二波,烏軍似乎是“聲西擊東”,表面上是打赫爾松,其實是將矛頭對準扎波羅熱,尤其是扎波羅熱核電站,更是烏軍瞄準的首要目標。目前,“ ...
原來傳說中嘅天兵天將係真嘅

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-9-3 11:26 發表

牠的專業是喜劇,但演成悲劇。
演員接到任何劇本,都要盡力演出,最重要是贏得觀眾掌聲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]