• 瀏覽: 10,024
  • 回覆: 27
+6
引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-27 20:02 發表

如果繼任者係戈爾巴橋夫或葉利欽二世,投向尾國,俄國人就慘囉!重會拖累埋中國。
現在俄羅斯學者都擔心緊依一點,不竟個個都不是普京有這個能力。

從來軍事只係政治嘅延伸,明白呢樣就自然容易睇通好多野,俄熊有心打烏克蘭的死咗9年啦

拖住黎打搞死歐盟

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2022-8-28 14:59 發表
從來軍事只係政治嘅延伸,明白呢樣就自然容易睇通好多野,俄熊有心打烏克蘭的死咗9年啦
咁仲冇心,咩叫有心,除佐用核

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-8-27 08:05 發表

普京要贏得烏克蘭國民的心,才能久治,要滅絕烏克蘭早滅了。
起碼唔好有互相對抗既心或再俾美國利用

其實佢老美都唔想停,只係歐洲佬想快d完

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-27 19:58 發表

呢條友以前好似親美咁,稀瀨里以為佢係葉利欽二世,諗住拉攏佢。
去年年尾開始,梅德韋傑夫才露出真面目,言論好激進,原來以前一直係度扮豬……  
梅係普京指定人選接任暫代總統等普京過冷河回歸總統寶座,點會咁易比西方策反到

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-27 19:58 發表

呢條友以前好似親美咁,稀瀨里以為佢係葉利欽二世,諗住拉攏佢。
去年年尾開始,梅德韋傑夫才露出真面目,言論好激進,原來以前一直係度扮豬……  
普大帝搵佢做拍檔,轉位時都係和佢移形換位,這個人絕對不簡單,不過佢民望和大帝差好遠,大帝去後,不知佢能否壓得住其他政壇猛獸

俄羅斯應該也想早日結束, 只是怎麼能保留戰時的優勢和土地, 烏克蘭目前肯定不會同意, 所以現在就拖著.
俄羅斯雖強卻是有一個弱點的, 兵源不足, 全國陸軍在役者, 也就在四五十萬, 有不少編制是不滿員的, 這場戰爭已動用了20萬兵力左右, 土地遼闊的俄國很難再從那裡可以增兵, 面對也有幾十萬兵力及全國服兵役的號召的烏克蘭, 現在俄國是進攻一方卻要以少戰多, 加上城市戰爭巷戰來說死傷難免, 對俄羅斯非常吃力, 由於俄羅斯人口一直下降, 招募兵員難度極大, 城市戰既要進攻還要防守, 對兵員要求很大, 拖下去傷亡增加對俄國也沒好處.

引用:
原帖由 philp 於 2022-8-30 14:27 發表

俄羅斯應該也想早日結束, 只是怎麼能保留戰時的優勢和土地, 烏克蘭目前肯定不會同意, 所以現在就拖著.
俄羅斯雖強卻是有一個弱點的, 兵源不足, 全國陸軍在役者, 也就在四五十萬, 有不少編制是不滿員的, 這場戰爭已動用了20萬兵力左右, 土地遼闊的俄國很難再從那裡可以增兵, 面對也有幾十萬兵力及全國服兵役的號召的烏克蘭, 現在俄國是進攻一方卻要以少戰多, 加上城市戰爭巷 ...
剛開戰時可能係,到現在戰局打下來都沒有打下基輔又不似想快打
西方已出盡所有經濟牌,政治牌,俄佬不死反升...普京國內去西方化,呢場扙應該要過冬了
現在秋天還口硬,看看到冬天誰沒褲穿
歐洲行民主制,人民過得不好就上街反政府反政黨,到時誰都壓不住民怨自然轉口風
西人不只一次華麗轉身,連納粹都可以轉為聖人,耶穌都可以變罪人

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-27 20:02 發表

如果繼任者係戈爾巴橋夫或葉利欽二世,投向尾國,俄國人就慘囉!重會拖累埋中國。
果兩位仲老過敗登,點上位呀?

希望普京長壽健康。

引用:

中國唔敢企俄國果邊啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]