• 瀏覽: 173,457
  • 回覆: 171
+17

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人慘被困在空無一物的塔頂,瞬間墮入一場孤立無援的半空困獸鬥!眼前既無去路,亦無救兵,她們必須憑著冷靜和智慧,利用身上僅有的物資,求存並且逃生,否則只有死路一條⋯⋯

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/WXY1EELzhbc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 76

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (22.37%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (18.42%)

3. ⭐️⭐️⭐️

3 (3.95%)

4. ⭐️⭐️

6 (7.89%)

5. ⭐️

36 (47.37%)

落雨行雷閃電唔會劈死咩!

引用:
原帖由 cs2tse 於 2022-9-20 23:55 發表
反而係度想,救援人員係點樣救到個女主的~

條梯已經斷左,肯定不是從下爬上來救女主 (如果爬得到,女主都自己爬左了)..
當時女主已經在信號鍋的位置,直升機又不能靠近 (翼應該會撞到條柱?),想話放條繩讓女主爬上直升機又不能。

咁可以點救
救援直升機係可以吊個拯救員落去,架機當然係飛得高過塔頂一段安全距離,而條繩纜夠長將個拯救員放到落女主角嘅位置

引用:
原帖由 leewong7 於 2022-9-20 18:23 發表
兩條女都最後一刻 點解唔磨吓豆腐先死!😭
可能之後會有套鬼佬A片就係兩條女爬上塔頂磨豆腐,之後再有條友由直升機吊落嚟同佢哋玩3P
鬼佬A片都好興拍d西片改編

引用:
原帖由 一注哥 於 2022-9-27 13:19 發表

D人話其實另一條女死埋,老豆臨尾見到個女獲救都係幻像
咁應該又唔會,而且後面d救援人員都只係有一個打包,如果冇傷者架救護車就唔會打開後面道門

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-25 03:19 發表

yes
無交代點救佢下來
無拍個驚險救援來收尾
可能是預算問題
敗筆
其實都唔使點交代,而且都係架直升機飛高過塔頂尖,之後吊個人落去,幫女主角著好件吊具,再一齊吊返上直升機,但點解唔係直接飛走而放返女主角返地面上救護車就唔知,可能美國同香港個做法唔同

引用:
原帖由 lai-ken 於 2022-10-3 13:15 發表

其實都唔使點交代,而且都係架直升機飛高過塔頂尖,之後吊個人落去,幫女主角著好件吊具,再一齊吊返上直升機,但點解唔係直接飛走而放返女主角返地面上救護車就唔知,可能美國同香港個做法唔同
都係個句,感覺是budget問題
無拍個驚險救援來收尾

好多戲聯絡到有人嚟救就可以完,
呢齣一直係人類肉體同個塔搏鬥,
如果拍其他人營救嘅驚險好似唔夾

最重要完場個獨白同丟電話唔可以
相隔太耐,becky一直鼓勵hunter
用真面目對觀眾,話佢正能(量)樣,
電話訊息一直傳唔到出去,最後獨白
話hunter對生命嘅熱情訊息,今次會
傳到好遠

鍵盤翻頁