• 瀏覽: 165,117
  • 回覆: 27

一抹詭魅微笑…隨時索命勾魂!精神科醫生露絲目睹病人面帶詭異笑容在她面前自殺,自此彷彿受到詛咒,接連碰上難以解釋的可怕遭遇。當露絲的生命逐漸被這股強大的恐懼力量侵蝕,她意識到必須面對充滿創傷的過去,才能找出活命方法,逃離令她惶恐窒息的現實。

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/in4KtTLxxnw進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 7

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1 (14.29%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

1 (14.29%)

3. ⭐️⭐️⭐️

4 (57.14%)

4. ⭐️⭐️

0 (0.00%)

5. ⭐️

1 (14.29%)

見到戲名已經唔想睇……

引用:
原帖由 Discuss好戲連場 於 2022-7-31 10:02 發表

一抹詭魅微笑…隨時索命勾魂!精神科醫生露絲目睹病人面帶詭異笑容在她面前自殺,自此 ...
周日睇完, 好彩係早場, 只係50蚊.
入去前有好大期望, 評為三級片喎, 應該好恐怖..
開頭都有D陰森既感覺既, 尤其第一個女仔見女主
然後自殺時, 感覺又會咁快有個高潮位喎, 個度都OK既,
加幾血腥(佢自割).....去到有個大叔叫咩卡爾, 個度佢都笑到好似
小丑咁既.....但個阿叔唔知有咩關連.
有度佢送禮物俾個細路做生日禮物, 點知變左死貓, 個細路反應唔合
理, 見到死貓應該好驚或想咸, 或縮返去爸媽果度, 個細路竟然成隻死
貓拎起黎, 個細路都幾變態如果係真.   
但之後就無咩特別既位, 成日整D女主既幻想出黎, 好似想殺卡爾
而停止詛呪咁....又想嚇人, 但又嚇唔到人, 整到懶迷離咁, 但又唔迷離...
最後隻唔知係鬼定怪物, 果度最敗筆, 覺得係笑片.....最後估到佢未走出個
循環....但費時劇透啦..
整體唔掂, 套戲無咩內容, 幾悶下, 有D位我訓著左, 明明60分鐘既內容拖到115分鐘,
只值50蚊早場價去睇....唔知有無第二集, 覺得佢有伏線....但唔會睇就算有第二集.

唔             L              好                  睇

5/10
不過不失.

引用:
原帖由 ctsdc 於 2022-10-1 04:23 發表
其實今時今日當人遇到怪事,尤其成年人,相信揾高僧神父法師等仲多過揾心理醫生多多聲,好少會即刻俾親朋戚友話係short嘅。
有咗呢個前提,成套戲嗰個唔太靚嘅女主角,歇斯底理嘅演出,真係有啲頂唔順,好想快啲完場。
其實係.
我一邊睇一睇諗.
有三件我會做.
1: 叫人去巴西(個會計師已經查到唔少料)查下咩事, 有冇辨法解決~
2: 係美國搵D有靈力人士~ 睇下夠唔夠打~
3: 到最後都唔得, 會用自己工作既方便, 叫人將自己完全控制, 令自己唔可以自殺.
隻野都冇物理能力, 都係控制你自殺, 只要自己自殺唔到, 再等上面1同2.

同埋叫個警察同自己未婚夫同細妹解釋下.

引用:
原帖由 Fun君 於 2022-10-3 15:21 發表

劇透

我覺得係咁:自殺女透露隻嘢會化身做
佢親密嘅人,初頭拍出女主角跟阿伯
case好耐,算密切,有化身幻象嘅包括
阿伯、家姐、老女醫,點解黑人男友冇份?
佢成日夜歸,聚少離多,唔信女主角,
女主角搵ex幫手,咁兩男都唔密切
冇咩特別意思.
佢意思只係會令你.
唔知你身邊個個係咩人. 係真人定係隻鬼.
令你更加疑神疑鬼

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-10-6 15:15 發表

其實係.
我一邊睇一睇諗.
有三件我會做.
1: 叫人去巴西(個會計師已經查到唔少料)查下咩事, 有冇辨法解決~
2: 係美國搵D有靈力人士~ 睇下夠唔夠打~
3: 到最後都唔得, 會用自己工作既方便, 叫人將自己完全控制, 令自己唔可以自殺.
隻野都冇物理能力, 都係控制你自殺, 只要自己自殺唔到, 再等上面1同2.

同埋叫個警察同自己未婚夫同細妹解釋下.
可以咬利, 絕食, 唔呼吸.
不過, 佢最後隻野咪要燦開女主個口好似要捐入去上身既,
最緊要封住個口唔俾佢捐入去上身, 就無事.

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-10-11 12:58 發表

又得

充滿恐怖氣息

睇完會比人笑

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-10-11 12:58 發表

同意樓上講隻嘢冇物理能力,我覺得擘口
係想表達女主角(或其他人)已崩潰,
抵抗唔到精神入侵,之後被自殺

未撚識笑

幾驚
內容普通

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]