• 瀏覽: 656,067
  • 回覆: 671
  • 追帖: 2
+64

2055年,地球受到具攻擊性的外星異種藤蔓「潘朵拉」入侵,空氣以及水源都受到污染,更要面對「天幕計劃」的謎團,人類似乎只可以依靠拯救隊伍去尋求希望。

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/k2j8MDAffDc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 178

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

80 (44.94%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

12 (6.74%)

3. ⭐️⭐️⭐️

17 (9.55%)

4. ⭐️⭐️

6 (3.37%)

5. ⭐️

63 (35.39%)

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-8-29 00:38 發表

有D 版友話用刀仔, 機槍先合理,  係軍用野,
用其他野就係太fancy, 一係話抄其他片, .............真係R L晒頭
用巨劍都唔比.........話係抄其他漫畫
EDGE OF TOMMORROW EMILY 都拎住把巨劍喇, 雖然都廢廢地, 不過形象都型好多喇
https://www.youtube.com/watch?v=he21BE70f1Y
武器好合理,因為個劇情係佢哋根本唔知有怪物!

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-29 22:35 發表

你有冇睇過㗎?
呢個留言係睇Trailer
睇完個留言#654

引用:
原帖由 lai-ken 於 2022-9-29 23:53 發表

呢個留言係睇Trailer
睇完個留言#654
你個戲評中肯,不過我會畀七分
套戲除咗個內地演員,太多老餅啦!雙劉直頭係我個代!

爛片一齣

成套戲最成功係不同形式既宣傳策略,將一套咁普通既戲講到天花龍鳳。
呢個票房,我更心痛前人,真正好片紀錄反被取締。
特技水平唔得,印度片仲勁過佢地,唔能夠用全香港班底去美化一件事,唔得咪合作囉,點解一定要全港人班底?咁做只係情感縛架港人。
拍續集,續續集,前傳之類,到時又再救急咁求人睇戲?喊哂口話今次用左10億,每人最少要睇3次先回本。
古生當年話拍咁多爛片係要籌錢返大陸建大量古天樂學校,呢套或許一樣。
話比人知睇左15次果d,真係唔怕比人笑。

睇完根本很差

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-1 07:42 發表
成套戲最成功係不同形式既宣傳策略,將一套咁普通既戲講到天花龍鳳。
特技水平唔得,印度片仲勁過佢地,唔能夠用全香港班底去美化一件事,唔得咪合作囉,點解一定要全港人班底?咁做只係情感縛架港人。
拍續集,續續集,前傳之類,到時又再救急咁求人睇戲?喊哂口話今次用左10億,每人最少要睇3次先回本。
古生當年話拍咁多爛片係要籌錢返大陸建大量古天樂學校,呢 ...
寒戰2算好片?唔係嘛..為踩而踩..邊套印度特技片勁過依套?介紹睇下

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-10-1 15:18 發表

寒戰2算好片?唔係嘛..為踩而踩..邊套印度特技片勁過依套?介紹睇下
寒戰1好睇,但寒戰2感覺麻麻,似有D為拍而拍咁。

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-1 07:42 發表
古生當年話拍咁多爛片係要籌錢返大陸建大量古天樂學校,呢 ...
 劣幣驅逐良幣
呢套只係其中一套

睇完一次我唔覺得有幾好睇
打潘多拉一段假到仆x
劇情智障都費事講

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-11-8 08:07 發表

劣幣驅逐良幣
呢套只係其中一套

打潘多拉一段假到仆x
劇情智障都費事講
港"慘"片嘛,  呢家已經去到賣意識形態

剩係佢官方POST出黎果段(稱show off)特技打戲,  
睇左陣已經頭都暈......個鏡頭ZOOM左ZOOM右, 再ZOOM番去車入面又ZOOM番車出面,又再ZOOM番車度
睇左陣已經頭痛,  兩隻機械人仲要差不多色, 特技唔見得好好(或者我唔識欣賞)

反正netflix都會播, 呢D片到時咪按黎飛一下當係支持囉

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-11-8 08:07 發表

劣幣驅逐良幣
呢套只係其中一套

打潘多拉一段假到仆x
劇情智障都費事講
假到PK唶係CG唔夠勁? 其實科幻片落後人幾十年都唔知拍黎做乜.又唔係拍得好

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-11-8 09:06 發表

港"慘"片嘛,  呢家已經去到賣意識形態

剩係佢官方POST出黎果段(稱show off)特技打戲,  
睇左陣已經頭都暈......個鏡頭ZOOM左ZOOM右, 再ZOOM番去車入面又ZOOM番車出面,又再ZOOM番車度
睇左陣已經頭痛,  兩隻機械人仲要差不多色, 特技唔見得好好(或者我唔識欣賞)

反正netflix都會播, 呢D片 ...
我見到班演員直頭唔想睇.冇科幻feel.港式自hi片甘

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]