• 瀏覽: 2,073,222
  • 回覆: 7,422
  • 追帖: 160
+1460
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2023-3-31 19:26 發表

李登龜做腫痛時,馬英九做法務部長,大力反貪反黑金,不過鬥唔過錢權結合嘅強大力量,被迫黯然下台。但因此樹立咗正義形象,外形又正派,好得民眾歡心。

刮民黨一向外鬥外行,內鬥內行, 又要顧面子,做事首鼠兩端,馬英九更加係典型,一廂情願話要做咩全民腫痛~ 即係要不分藍綠,不講政治立場為全民做事 ( 就好似有啲白痴港豬話政府應該同黃狗和解 ),但死硬派台獨只問顏色不問是非黑白,點會睇佢台戲,佢根本 ...
換句話講,國民黨同立國安法前嘅建制派一樣太多後顧之憂,唔能夠同對家一樣咁不擇手段因此捱打佐好多年。

9988 要分拆了,一拆六,富可敵國,NO WAY!700 應該都要了,阿爺佈局,四年後,地主應該也差不多了,新局面,新挑戰又會到來,早早佈局應對吧!

引用:
原帖由 owan12345678 於 2023-3-31 08:51 發表

李大姐邊有能力做一姐?
憑乜?
佢19年的縮骨表現連駱主任都無見佢一年.....
呢條友相信會被中央"思想教育"......

引用:
原帖由 horse2014 於 2023-3-31 21:07 發表

9988 要分拆了,一拆六,富可敵國,NO WAY!700 應該都要了,阿爺佈局,四年後,地主應該也差不多了,新局面,新挑戰又會到來,早早佈局應對吧!
網上上午出現馬仔唔肯返中國嘅新聞,下午即刻現身俾人映到身在中國,而且發出1分6嘅消息。
佢應該係被收服咗先至咁乖。😁

引用:
原帖由 diverstranger 於 2023-4-1 08:26 發表

網上上午出現馬仔唔肯返中國嘅新聞,下午即刻現身俾人映到身在中國,而且發出1分6嘅消息。
兔子可以是白,也可以是黑!

941 入股郵儲銀行,牛頭唔搭馬咀;一拆六,所為何事!
捉大棋嘛!
怎樣捉,小馬肯定不知,知就已經變大馬了,不過,一拆六,寡頭就完了!

引用:
原帖由 horse2014 於 2023-4-1 09:31 發表

941 入股郵儲銀行,牛頭唔搭馬咀;一拆六,所為何事!
捉大棋嘛!
怎樣捉,小馬肯定不知,知就已經變大馬了,不過,一拆六,寡頭就完了!
941 入完郵儲,就係全中國最強,最廣闊的網絡,數字貨幣無處不在⋯⋯順便接收部分1拆6的業務。。。。。

哈哈,估㗎⋯⋯

引用:
原帖由 owan12345678 於 2023-4-1 10:28 發表

941 入完郵儲,就係全中國最強,最廣闊的網絡,數字貨幣無處不在⋯⋯順便接收部分1拆6的業務。。。。。

哈哈,估㗎⋯⋯
咁!小馬嘛發達囉!

引用:
原帖由 horse2014 於 2023-4-1 10:34 發表

咁!小馬嘛發達囉!
大家要 低調 低調

引用:
原帖由 小市民0009 於 2023-4-1 10:55 發表

大家要 低調 低調
係架!係架!

引用:
原帖由 diverstranger 於 2023-4-1 08:26 發表

阿里只不過係一個網購丶電子商貿平台,對中國經濟冇乜重大影響力,只係 ET 馬識得宣傳吹脹自己,加上借住上屆總理小強嘅所謂金融創新大玩金融財技,賭白頭片刮到一大筆,又插手落其他行業,所以成為眾人注目嘅熱門人物。但佢個人政治能量極微細,因為咁佢冇涉及勾結其他貪官狼狽為奸 (如郭文貴丶賴昌星之流),或者咁係佢聰明之處,所以佢毋須逃亡。

新樓已建,請移玉歩!

小馬談古今、論天下 - 八百年盛世種花家,愚村蛻變成新瑞士
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:

傾惦數。
阿爺推手批准分析上市,吸引外國資金回種花家其下所有交易所,推高國內流動經濟,減低失業率,仍可吸納外國科研人士到種花家,只要阿爺在大廳,雙馬一定驚。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]